Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z wami, przebrnęłam przez cały wątek. Widzę MagdaRy xkali i aishę z forum inseminacji
)
U mnie dzisiaj 6 tydzień (5w6d) byłam na usg potwierdzić ciążę i są dwa pęcherzyki. W jednym widać zarodek 3mm i pulsujące serduszko, w drugim ciało żółtkowe, ale nie widać zarodka... Ktoś miał taką sytuację? Ma szansę jeszcze podgonić? Podczas inseminacji jeden pęcherzyk był pęknięty drugi jeszcze nie...Kontrola za 3 tygodnie...Termin 28 listopadaCantii, sisi, Moni**, MagdRy, kudłata lubią tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
Gumcia1989 wrote:Wy już na prenatalne poumawiane, a ja dopiero w poniedziałek usg serduszkowe. Tak mówię serduszkowe bo ostatnio nie było, a teraz wizyta w 9+4 to serducho musi już być? Tak też się zastanawiam, czy zespół Downa w bliskiej rodzinie jest wskazaniem do prenatalnego na NFZ?
Gumcia1989 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Alu_87 wrote:Witam się z wami, przebrnęłam przez cały wątek. Widzę MagdaRy xkali i aishę z forum inseminacji
)
U mnie dzisiaj 6 tydzień (5w6d) byłam na usg potwierdzić ciążę i są dwa pęcherzyki. W jednym widać zarodek 3mm i pulsujące serduszko, w drugim ciało żółtkowe, ale nie widać zarodka... Ktoś miał taką sytuację? Ma szansę jeszcze podgonić? Podczas inseminacji jeden pęcherzyk był pęknięty drugi jeszcze nie...Kontrola za 3 tygodnie...Termin 28 listopada
Jesteśmy na tym samym etapie 5+6
Alu_87 lubi tę wiadomość
-
Alu_87 wrote:Witam się z wami, przebrnęłam przez cały wątek. Widzę MagdaRy xkali i aishę z forum inseminacji
)
U mnie dzisiaj 6 tydzień (5w6d) byłam na usg potwierdzić ciążę i są dwa pęcherzyki. W jednym widać zarodek 3mm i pulsujące serduszko, w drugim ciało żółtkowe, ale nie widać zarodka... Ktoś miał taką sytuację? Ma szansę jeszcze podgonić? Podczas inseminacji jeden pęcherzyk był pęknięty drugi jeszcze nie...Kontrola za 3 tygodnie...Termin 28 listopadaAlu_87 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
)
U mnie dzisiaj 6 tydzień (5w6d) byłam na usg potwierdzić ciążę i są dwa pęcherzyki. W jednym widać zarodek 3mm i pulsujące serduszko, w drugim ciało żółtkowe, ale nie widać zarodka... Ktoś miał taką sytuację? Ma szansę jeszcze podgonić? Podczas inseminacji jeden pęcherzyk był pęknięty drugi jeszcze nie...Kontrola za 3 tygodnie...Termin 28 listopada
Oooo gratuluje! Bardzo się cieszę,że sie udało!
U mnie w 5+ nie było widać zarodka dopiero w 6+ pojawił się zarodek z serduszkiem. Ale jeżeli chodzi i bliźniacze to nie mam doświadczeniaAlu_87 lubi tę wiadomość
-
Marta.MP wrote:Miałam m.in. badanie glukozy, tutaj chyba innej opcji nie ma jak na czczo. Poza tym endokrynolog kazała mi wziąć tabletki dopiero po badaniu tsh i ft4.
Do glukozy u mnie również nie było wymogu bycia na czczo. Nawet mi proponowali zrobienie glukozy po południu.
W tematach tarczycowych się nie wypowiadam bo wiem że tam jest mocno restrykcyjnie.
-
A czy któraś z Was jest z Gdańska i robi prenatalne w Invicta? Ja się umówiłam na 25 kwietnia, będzie około 12 tydzień u mnie. Zapisałam się do dr Brzóski, ponoć fajna i konkretna babka, zobaczymy. Z tego co mi powiedzieli na infolinii to test+usg chyba około 460zł.
-
Witam. Mogę dołączyć?? Obecnie jestem w 6 tc.
Cantii, Spirit, sisi, Gumcia1989, Paula_30 lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
)
U nas udało się naturalnie w cyklu ostatnim przed planowaną IUI, nikt nie spodziewalby się ze się uda w tak złych warunkach bo miałam grype i antybiotykAlu_87, Moni**, sisi lubią tę wiadomość
-
Kurczaczek89 wrote:A czy któraś z Was jest z Gdańska i robi prenatalne w Invicta? Ja się umówiłam na 25 kwietnia, będzie około 12 tydzień u mnie. Zapisałam się do dr Brzóski, ponoć fajna i konkretna babka, zobaczymy. Z tego co mi powiedzieli na infolinii to test+usg chyba około 460zł.
Ja robię w Evi-medzie w Gdyni, z tym że bez testu, tylko usg. ciaża bliźniacza 380zł -
Dziewczyny czy któraś z was ma mdłości dopiero po śniadaniu? Ja czuję się świetnie po obudzeniu i dopiero w trakcie śniadania zaczyna mnie mulić i trzyma do południa/popołudnia.
A tak poza tym to plamienia chyba zupełnie przeszły, wczoraj jeszcze delikatnie poplamiłam na beżowy kolor,a dzisiaj póki co czysto 😁20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Sisi ja tak właśnie mam z Mdłościami.. a potem już cały dzień.
Złapałam chyba od brata jelitówką i strasznie się mecze od 2 dni
Dziewczyny a jaka macie temperaturę pod pachą? Ja dziś mam 35.8 i się zmartwiłam, ze może z ciąża coś nie tak..
chociaż zawsze miałam taka niska, jakiś tydzień temu miałam 36.2..
Jak mierzyłam w pochwie to zazwyczaj była 37.. ale dziś zmierzyłam tylko pod pachą i nie wiem czy się tym sugerować -
Dziewczyny, te które nie miały objawów typu mdłości od samego początku... Pojawiło się coś u Was? Czy nadal bez? Ja nadal bez... Mam jeszcze wrażenie że rzadziej chodzę do toalety niż na początku i piersi też stały się jakby mniej wrażliwe. Strasznie się denerwuje. W poniedziałek mam wizytę u lekarza. Dziś wybilo 9+0.
-
kamila0530 wrote:Sisi ja tak właśnie mam z Mdłościami.. a potem już cały dzień.
Dziewczyny a jaka macie temperaturę pod pachą? Ja dziś mam 35.8 i się zmartwiłam, ze może z ciąża coś nie tak..
Jak mierzyłam w pochwie to zazwyczaj była 37.. ale dziś zmierzyłam tylko pod pachą i nie wiem czy się tym sugerować
Jezeli myslisz ze masz wirusa to organizm moze byc oslabiony i dlatego taka niska temperatura. Ja jakos 5 i 6 tc mialam ciagle drewzcie lub zalewql mnie pot w nocy bylam pewna ze to temperatura a mialam wlasnie 36.4.kamila0530 lubi tę wiadomość
-
kamila0530 wrote:Sisi ja tak właśnie mam z Mdłościami.. a potem już cały dzień.
Jak mierzyłam w pochwie to zazwyczaj była 37.. ale dziś zmierzyłam tylko pod pachą i nie wiem czy się tym sugerowaćAishha, kamila0530 lubią tę wiadomość
Inesitka wrote:Dziewczyny, te które nie miały objawów typu mdłości od samego początku... Pojawiło się coś u Was? Czy nadal bez? Ja nadal bez... Mam jeszcze wrażenie że rzadziej chodzę do toalety niż na początku i piersi też stały się jakby mniej wrażliwe. Strasznie się denerwuje. W poniedziałek mam wizytę u lekarza. Dziś wybilo 9+0.
W tej ciąży mam lajtowe mdłości, a piersi nie bolą mnie prawie w ogóle.Inesitka lubi tę wiadomość
Inesitka wrote:Dziewczyny, te które nie miały objawów typu mdłości od samego początku... Pojawiło się coś u Was? Czy nadal bez? Ja nadal bez... Mam jeszcze wrażenie że rzadziej chodzę do toalety niż na początku i piersi też stały się jakby mniej wrażliwe. Strasznie się denerwuje. W poniedziałek mam wizytę u lekarza. Dziś wybilo 9+0.
Ja miałam mało objawów, troche zaczęło mnie mdlić od 6 tyg. i to właśnie tylko po sniadaniu i później w ciągu dnia, ale od kilku dni przestało. Siku też nie robię jakoś mega często, ale niezmiennie, od początku, bolą mnie piersi...no i doszły zaparcia...jak się nazywa ten syrop?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 09:43
Inesitka lubi tę wiadomość
4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175
-
U mnie póki co mdlości nie wróciły, czuję sie w ciągu dnia dobrze. Wieczorem około 19-20 dopada mnie mega zmęczenie a jak sie kłade spac o 22 to czuje jakbym była po jakimś tornado. Rano znowu jak nowo narodzona. Piersi też bolą głównie wieczorem ale to juz inny niz na poczatku ciąży i są bardziej sklapciałe.
Jesli chodzi o temperature to pod pachą mierzy sie zeby sprawdzic ogolny stan organizmu a jesli chodzi o starania i ciaże to ja mierzyłam tylko w pochwie. Od owulacji po w zasadzie 8 tydzien mialam ciagle minimum 37 co wiązało sie z ciągłym zimnem i dreszczami. Ostatnio raz zmierzyłam po ustaniu objawow i spadła do 36.9 wiec pewnie to normalne. No i w koncu nie jest mi tak zimno.sisi lubi tę wiadomość
-
Jeszcze chwilka i nam się zaczną pojawiać wpisy typu: ja mam chłopaka! / Ja czekam na dziewczynkę
będzie wesoło!
Aishha, Jagódka_88, Spirit, sisi, ListopadowaMama lubią tę wiadomość