Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mademoisellewe wrote:No to mamy tak samo ' wiekowa' ciaze ;p. No ja bylam 7 na usg i pecherzyk mial 10.4 mm i widzial 'krewetke' w srodku. Cialko zolte w lewym jajniku mialo 22mm. Dobrze obwalowany i o dobrym ksztalcie ;pJa po styczniowym poronieniu jestm przerazona wszytskim zwlaszcza, ze nawet nie doszlam do siebie, a tu plum juz ciaza ;p Mam nadzieje, na serduszko w czwartek to sie uspokoje. O 19 w czwartek ide do ginekologa. Ogolnie to o 20 juz spie bo jestem tak zmeczona, moje piersi wypadaja mi z kazdego stanika i bola tak ze wolam o pomste do nieba, mam zgage i od paru dni ciagle wymiotuje i mnie mdli oraz ciekawe zachcianki. Wymiotuje na zapach kawy i papierosow ;p Bola mnei skurcze rozciagajacej macicy i placze naaet na reklamie nurofenu hahaha. Aaa no i latam co godzine na siku ;p Chyba wszystkei zmory ciazowe jakie moga byc mnie dopadaja ;p Jutro beta licze na 10 tysiecy ;p
mam nadzieję że to nie jest zły objaw ten brak objawów
-
madixxx wrote:Ja już nie robię bety. 6.03 doszłam do ponad 5tys i nie przeżyje więcej stresow już z tym związanych. Widzisz to ja nie mam praktycznie żadnych dolegliwości oprócz tych piersi
mam nadzieję że to nie jest zły objaw ten brak objawów
Ja po ostatnim poronieniu robie co 2 dni bo za bardzo się boje. Gine tez kazal mi robic. Powiedzil, ze az do serduszka i oceny przez usg mam robic. Duphaston pewnie zostanie ze mna przez cala ciaze.
Nie boj sie ja zaczelam wymiotowac od paru dni tak naprawde. Brak objawow nie jest zlym znakiem po prostu inaczej przechodzisz i ciesz sie bo ja ledwo daje rade wysiedziec w pracy z moimi objawami.
W pierwszej ciazy mialam tez wszytskie objawy no i poronilam wiec to nic nie znaczy.
Jedyny mit starej daty ktory potwierdzam to, ze przed poronieniem przestaja bolec piersi . Slyszlam taki mit i u mnie sie sprawdzilo.@ 27.01.2019
Owu 10.02.2019
Nowina 25.02 -beta 115
28.02 -beta 318
02.03-beta 693
04.03-beta 1313
06.03-beta 2553
08.03- beta 5543
11.03-beta 11565
07-03-usg pecherzyk z cialkiem zoltym 10,4 mm
03.01.18- strata pierwszej 'fasolki' -
madixxx wrote:Jejku czyli Ty też masz ciałko większe ;( całą się telepie tak się przestraszyłam
nie porównuj wielkości ciałka bo ma na to wpływ milion czynników
2017 #1
2019 #2
-
mademoisellewe wrote:Jedyny mit starej daty ktory potwierdzam to, ze przed poronieniem przestaja bolec piersi . Slyszlam taki mit i u mnie sie sprawdzilo.
U mnie tez sie niestety sprawdziło. Dlatego teraz caly czas macam sie po piersiach i sprawdzam czy jeszcze bola -
Domcias wrote:U mnie tez sie niestety sprawdziło. Dlatego teraz caly czas macam sie po piersiach i sprawdzam czy jeszcze bola
Ja tez czasami jak wariatka sie macam w pracy albo autobusie hahaa. Ale z reguly tak strasznie mnie bola, ze nawet nie musze sie macac@ 27.01.2019
Owu 10.02.2019
Nowina 25.02 -beta 115
28.02 -beta 318
02.03-beta 693
04.03-beta 1313
06.03-beta 2553
08.03- beta 5543
11.03-beta 11565
madixxx wrote:Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Teraz oby tylko do piątku do wizyty. Razem jakoś wytrzymamy :*
Ty chyba mylisz ciałko żółte w jajniku z pęcherzykiem/cialkiem żółtkowym w pęcherzyku ciążowym..
To w pęcherzyku nie może być za duże - chyba do 6mm. -
Kaczorka masz rację i właśnie to chciałam napisać. Ciałko żółtkowe wynosi 1,8mm, a pęcherzyk ponad 1cm... Mogą też być inne jednostki miary. Na zdjęciu usg miałas duży pęcherzyk zoltkowy w stosunku do ciążowego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 19:55
Kaczorka lubi tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Kochane już wszystko doczytałam . Faktycznie niepotrzebnie się stresuje. Ciałko żółte w prawym jajniku 18 mm a jak opis że uwidoczniono pęcherzyk ciążowy zagnieżdżony w okolicy lewego rogu macicy o wielkości 10,9mm że śladem YS. I to YS to właśnie jest żółtkowy .
Lajni85, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
madixxx wrote:Kochane już wszystko doczytałam . Faktycznie niepotrzebnie się stresuje. Ciałko żółte w prawym jajniku 18 mm a jak opis że uwidoczniono pęcherzyk ciążowy zagnieżdżony w okolicy lewego rogu macicy o wielkości 10,9mm że śladem YS. I to YS to właśnie jest żółtkowy .
No widziszi od razu dzień się zrobił piękniejszy
madixxx lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
izabel_ka wrote:Jutro pojadę jednak do lekarza... Brązowe ślady w sluzie znowu się pojawiły. Tak mi strasznie przykro bo czuje, że to raczej nic dobrego
z rana zrobię betę i progesteron...
daj znać jutro jak wyniki!
2017 #1
2019 #2
-
izabel_ka wrote:Jutro pojadę jednak do lekarza... Brązowe ślady w sluzie znowu się pojawiły. Tak mi strasznie przykro bo czuje, że to raczej nic dobrego
A przyjmujesz luteine? Ja ostatnio miałam śluz podbarwiony na brązowo, okazało sie, ze wlasnie od aplikatora. Odkad aplikuje palcem jest ok. Na pewno się denerwujesz i doskonale cie rozumiem. Trzeba byc dobrej mysli, chociaż wiem jakie to ciezkie... Ja w tym tygodniu mialam straszne boleści brzucha, dosłownie calego - nadbrzusze, podbrzusze, zoladek. Bylam pewna, ze juz moge pozegnac sie z ciaza, bylam przygotowana na najgorsze. Pojechalam do lekarza i okazalo sie, ze wszystko jest dobrze, a nawet widac juz bylo zarodek -
nick nieaktualnyDomcias wrote:A przyjmujesz luteine? Ja ostatnio miałam śluz podbarwiony na brązowo, okazało sie, ze wlasnie od aplikatora. Odkad aplikuje palcem jest ok. Na pewno się denerwujesz i doskonale cie rozumiem. Trzeba byc dobrej mysli, chociaż wiem jakie to ciezkie... Ja w tym tygodniu mialam straszne boleści brzucha, dosłownie calego - nadbrzusze, podbrzusze, zoladek. Bylam pewna, ze juz moge pozegnac sie z ciaza, bylam przygotowana na najgorsze. Pojechalam do lekarza i okazalo sie, ze wszystko jest dobrze, a nawet widac juz bylo zarodek
-
Idz do lekarza zeby sie nie stresowac ! Dawaj znac po becie ! Nie martw sie to nie musi byc nic zlego !!! :*
Ja tez ide dzis do lekarza bo tak zle sie czuje, ze juz nie saje rady. Ciagle mdlosci i wymioty, kreci mi sie w glowie. Dzis 3 razy wymiotowalam przed pojsciem do pracy i teraz w pracy poczulam tylko kawe i biegiem wymiotowac. Nie dam juz rady chyba chodzic do pracy.
Ktoras z Was jest juz na zwolnieniu ? Wiem, ze 7 tydzien to szybko ale ja chyba juz sie nie nadaje do pracy :pWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 08:54
@ 27.01.2019
Owu 10.02.2019
Nowina 25.02 -beta 115
28.02 -beta 318
02.03-beta 693
04.03-beta 1313
06.03-beta 2553
08.03- beta 5543
11.03-beta 11565
Też mam dziś wizytę. Tydzień temu nie było jeszcze widać zarodka...Oby dzisiaj było inaczej...dziś 5 tydz. 5 dzień. Dawno się tak nie stresowałam przed wizytą. Nie chcę się nastawiać negatywnie, ale byłoby mi łatwiej gdyby się pojawiły wreszcie jakieś objawy... Typu mdłości itd. Cały czas biorę Dupka 3 ✖ dziennie, czasem mam lekkie bóle podbrzusza...i trochę powiększone piersi...a poza tym cisza 🤔
-
Inesitka wrote:Też mam dziś wizytę. Tydzień temu nie było jeszcze widać zarodka...Oby dzisiaj było inaczej...dziś 5 tydz. 5 dzień. Dawno się tak nie stresowałam przed wizytą. Nie chcę się nastawiać negatywnie, ale byłoby mi łatwiej gdyby się pojawiły wreszcie jakieś objawy... Typu mdłości itd. Cały czas biorę Dupka 3 ✖ dziennie, czasem mam lekkie bóle podbrzusza...i trochę powiększone piersi...a poza tym cisza 🤔
Uwierz mi ciesz sie !!! Brak objawow to nie jest zly znak . A mdlosci, wymity zawroty glowy i zgaga 24/h i cyce jak donice 😂😂😂 to nic milego !
@ 27.01.2019
Owu 10.02.2019
Nowina 25.02 -beta 115
28.02 -beta 318
02.03-beta 693
04.03-beta 1313
06.03-beta 2553
08.03- beta 5543
11.03-beta 11565
03.01.18- strata pierwszej 'fasolki'