Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
Dziewczyny dziś odnotowałam na wkładce plamkę w kolorze cukierka krówki. Miała któraś z was takie upławy? Jestem obecnie w 4 tyg. i 5 dni.
Dodam ze w ogóle nie mam kremowego ani białego śluzu w tej ciąży, raczej susza, a jak już coś to rozciągliwy.
Zaczynam się denerwować, brzuch boli jak na okres.
-
jesli plamienia nie są zywo czerwone to nic sie nie dzieje, macica sie rozciągą, jakies mikroskurcze mogą powodować pekanie naczyń. U mnie pomogło zwiekszenie dawki progesteronu.
dziewczyny u mnie to dopiero początek 6 tyg a czuje sie fatalnie. mdli mnie okropnie, odbija się, ledwo jestem w stanie przełknąc witaminy. Rano zjadam kanapke z jakąś wedliną i po dwóch godzinach sie zaczyna, po wodzie nawet mnie rusza.
jeszcze w zeszłym tyg pozwalałam sobie rano na kaweke delikatną a dziś zrobiłam i wylałam.Misia78 lubi tę wiadomość
-
Inesitka wrote:Też mam dziś wizytę. Tydzień temu nie było jeszcze widać zarodka...Oby dzisiaj było inaczej...dziś 5 tydz. 5 dzień. Dawno się tak nie stresowałam przed wizytą. Nie chcę się nastawiać negatywnie, ale byłoby mi łatwiej gdyby się pojawiły wreszcie jakieś objawy... Typu mdłości itd. Cały czas biorę Dupka 3 ✖ dziennie, czasem mam lekkie bóle podbrzusza...i trochę powiększone piersi...a poza tym cisza 🤔
U Ciebie zarodek może już być ale nie musi. Ale może się spodziewać pęcherzyka żółtkowego.
A nasilone objawy pojawiają się z reguły w okolicach 7tc, więc jeszcze chwilka
mademoisellewe - myślę, że jak się źle czujesz, to spokojnie możesz iść na L4Inesitka lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:U Ciebie zarodek może już być ale nie musi. Ale może się spodziewać pęcherzyka żółtkowego.
A nasilone objawy pojawiają się z reguły w okolicach 7tc, więc jeszcze chwilka
mademoisellewe - myślę, że jak się źle czujesz, to spokojnie możesz iść na L4
Dzieki troche sie rozgrzeszylam sama przed soba po Rwoich slowach o l4 😂😂😂. Pojde dzis do lekarza i zobaczymy. Chcialam isc na zwolnienie okolo 10 jak ryzyko bedzie juz nikle. Ale tak zle sie czuje, ze nie dam rady.
AISHHA
Wiem o czym mowisz bo ja nawet wody nie przyjmuje czasami tylko zwrot od razu. Kiwi mi troche pomaga i mdlosci 😂
Przez progesteron tez nasilaha sie objawy. Mi lekarz poradzil zeby brac tylko 2 razy dziennie duphaston jak mam okropne mdlosci bo on nasila.
@ 27.01.2019
Owu 10.02.2019
Nowina 25.02 -beta 115
28.02 -beta 318
02.03-beta 693
04.03-beta 1313
06.03-beta 2553
08.03- beta 5543
11.03-beta 11565
07-03-usg pecherzyk z cialkiem zoltym 10,4 mm
03.01.18- strata pierwszej 'fasolki' -
mademoisellewe wrote:Dzieki troche sie rozgrzeszylam sama przed soba po Rwoich slowach o l4 😂😂😂. Pojde dzis do lekarza i zobaczymy. Chcialam isc na zwolnienie okolo 10 jak ryzyko bedzie juz nikle. Ale tak zle sie czuje, ze nie dam rady.
AISHHA
Wiem o czym mowisz bo ja nawet wody nie przyjmuje czasami tylko zwrot od razu. Kiwi mi troche pomaga i mdlosci 😂
Przez progesteron tez nasilaha sie objawy. Mi lekarz poradzil zeby brac tylko 2 razy dziennie duphaston jak mam okropne mdlosci bo on nasila.
-
Inesitka wrote:Też mam dziś wizytę. Tydzień temu nie było jeszcze widać zarodka...Oby dzisiaj było inaczej...dziś 5 tydz. 5 dzień. Dawno się tak nie stresowałam przed wizytą. Nie chcę się nastawiać negatywnie, ale byłoby mi łatwiej gdyby się pojawiły wreszcie jakieś objawy... Typu mdłości itd. Cały czas biorę Dupka 3 ✖ dziennie, czasem mam lekkie bóle podbrzusza...i trochę powiększone piersi...a poza tym cisza 🤔
Inesitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AISHHA
Ja ledwo siedze jeszcze smorod kawy wszecjobecny poteguje moje wymioty do co 10 min toaleta 😂😂😂
Ja rez czuje sie bezpieczniej przy 3 dawkach 😊
IZABEL_KA
Dawaj znac po wynikach ! Ja tez czekam dzis na bete.
CECYLIA
Mdlosci i inne objawy nie swiadcza o zdrowej ciazy, po prostu jedna z Nas reaguje mocniej na hormony i zmiany inna slabiej . Ja mialam wszystkie objawy en odczas ostatniej ciazy i co beda nie rosla, brak zarodka i poronienie. A wymiotowalam az do dnia poronienia. Wiec uwierzcie objawy o niczym nie swiadcza ! Kazda z Nas jedt inna i kazda ciaza jest inna.@ 27.01.2019
Owu 10.02.2019
Nowina 25.02 -beta 115
28.02 -beta 318
02.03-beta 693
04.03-beta 1313
06.03-beta 2553
08.03- beta 5543
11.03-beta 11565
mademoisellewe wrote:AISHHA
Ja ledwo siedze jeszcze smorod kawy wszecjobecny poteguje moje wymioty do co 10 min toaleta 😂😂😂
Ja rez czuje sie bezpieczniej przy 3 dawkach 😊
IZABEL_KA
Dawaj znac po wynikach ! Ja tez czekam dzis na bete.
CECYLIA
Mdlosci i inne objawy nie swiadcza o zdrowej ciazy, po prostu jedna z Nas reaguje mocniej na hormony i zmiany inna slabiej . Ja mialam wszystkie objawy en odczas ostatniej ciazy i co beda nie rosla, brak zarodka i poronienie. A wymiotowalam az do dnia poronienia. Wiec uwierzcie objawy o niczym nie swiadcza ! Kazda z Nas jedt inna i kazda ciaza jest inna.
Dzięki za ten post, bo jak ostatnio dziewczyny pisały że brak bólu piersi świadczy o poronieniu to mnie nie powiem lekko przeraziły. Właśnie piersi przestały boleć, mam tylko lekkie nudności ale nie wymiotuje. I jak uwielbiałam kawę tak teraz nie mogę jej przełknąć. Ale ja to wszystko zniosę żeby tylko z Maleństwem było wszystko ok. -
MONI
czyli Cie mdli i masz wrazliwosc na zapachy no to widzisz masz objawy 😂😂😂 Tak jak mowie mdlosxi i objawy o niczum nie swiadcza plus te z Nas, ktore sa na duphastonie moga miec duzo bardziej nasilone od tych w ciazy bez wspomagaczy :p
Wiec ciesz sie poki mozesz bo wymioty to okropnosc@ 27.01.2019
Owu 10.02.2019
Nowina 25.02 -beta 115
28.02 -beta 318
02.03-beta 693
04.03-beta 1313
06.03-beta 2553
08.03- beta 5543
11.03-beta 11565
Cecylia - to ja wczoraj miałam takie ciągnięcia i kłucia w okolicach prawego jajnika. Z rana. I przeszły pierwsza kilkunastu minutach. Może to więzadła się rozciągają
A swoją 17-miesieczną córkę podnoszę. Nie mam innego wyjścia. Na szczęście waży 10.5kg, więc nie jest to jakiś tragiczny ciężar
Tylko muszę pilnować, żeby mi na brzuch nie wskakiwała, bo bardzo to lubi. -
mademoisellewe wrote:MONI
czyli Cie mdli i masz wrazliwosc na zapachy no to widzisz masz objawy 😂😂😂 Tak jak mowie mdlosxi i objawy o niczum nie swiadcza plus te z Nas, ktore sa na duphastonie moga miec duzo bardziej nasilone od tych w ciazy bez wspomagaczy :p
Wiec ciesz sie poki mozesz bo wymioty to okropnosc
No jakieś te objawy są ale słabe a biorę 2 razy dziennie duphaston. Ale juz się nie będę negatywnie nakrecać. Czekam do wizyty. Oby wszystko było dobrze. -
Spirit wrote:I jak test?
-
NATKI89
Dzieki
MONII
Nie nakrecaj sie bo mowie Ci to nic nie znaczy !
BETI82
Nie badz taka pewna ja 12 dnia robilam bete i mialam ten wynik 0 . A 15 dnia 2 dni juz spoznial mi sie okres bo mam 27 dniowy cykl zawsze i zrobilam bete po pracy myslac ze na pewno nie jesrem w ciazy bo przeciez 12 dnia beta 0, a tu 3 dni pozniej beta 115Beti82 lubi tę wiadomość
@ 27.01.2019
Owu 10.02.2019
Nowina 25.02 -beta 115
28.02 -beta 318
02.03-beta 693
04.03-beta 1313
06.03-beta 2553
08.03- beta 5543
11.03-beta 11565
mademoisellewe wrote:NATKI89
Dzieki
MONII
Nie nakrecaj sie bo mowie Ci to nic nie znaczy !
BETI82
Nie badz taka pewna ja 12 dnia robilam bete i mialam ten wynik 0 . A 15 dnia 2 dni juz spoznial mi sie okres bo mam 27 dniowy cykl zawsze i zrobilam bete po pracy myslac ze na pewno nie jesrem w ciazy bo przeciez 12 dnia beta 0, a tu 3 dni pozniej beta 115