Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Domcias wrote:Jak sie czujecie? Ja dzis od rana walczę z nudnosciami, ktore doprowadzaja mnie do wymiotow... Poza tym czuje sie oslabiona, a od wczoraj mam bole glowy. Na szczęście nie boli mnie juz podbrzusze, wiec zrezygnowalam z nospy 🙂
Przyjmujecie jakies witaminki? Ja do tej pory bralam MamaDha, ale ostatnio nie jestem w stanie przelknac tych kapsulek... a szkoda, bo maja swietny sklad. Wróciłam wiec do Pregny Plus, bo ma male kapsułki i dokupilam sobie kwasy DHA dla dzieci 😆 nie trzeba polykac, wystarczy przekręcićpozniej odbija sie dlugo i czuje sie okropnie. Jak bede u lekarza za tydzien to poprosze o zmiane bo nie dam rady. ja mam dodatkowo metylowany kwas foliwy i metylowaną B12, wapń i wit D3
-
mademoisellewe wrote:A to szkoda bo bylam ciekawa przy jakiej bylo serduszko
Serduszko przy ok 25 000 powinno być. Ja byłam na wizycie przy ok. 20 000 i nic nie było, ale u mnie niestety jest opcja że ciąża źle się rozwija bo 6t0d brak ciałka żółtego i zarodek mini mini 2mm. W środę się wyjaśni na usg. Beta jak już pisałam ładnie przyrasta, ale to jeszcze nie świadczy o zdrowej ciąży. Moje objawy nasilają się, apetyt spada, mdłości rosną, śpię kiedy mogę, do tego wróciła tkliwość piersi. Schudłam już 1kg w przeciągu ostatniego tygodnia.
W poprzedniej ciąży na początku schudłam kilka kg, ale potem nadrobiłam z nawiązką i na końcówce miałam +21kg. Po 3 mcach wróciłam do wagi, a potem jeszcze schudłam i finalnie jestem chudsza niż przed pierwszą ciążą 4kg, no teraz już 5...
-
Karma- tam mnie też dziewczyny jakiś czas temu uspokajały bo miałam takie kłucia i bóle. I dostałam informację że do drugiego trymestru tak ktoras za dziewczyny miała.
karma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie na poczatku, w terminie miesiączki bardzo bolal jajnik. Do dzis co jakiś czas mnie kluje. Ale wole takie klucie jajnika od bolu podbrzusza 😉
-
kamila0530 wrote:A ja się tak zastanawiam czy te normy beta hcg są podane np dla 4 tygodnia ciąży od zapłodnienia czy od dnia ostatniej miesiączki? Jak to jest liczone?2017 #1
2019 #2
-
Byłam dzis na becie tak jak gin przez pierwszą ciążową wizyta nakazał i wynik... 43442! Mam nadzieję, że w środę zobaczę piękne serduszko
swoja drogą coś mi te normy mojego lab nie pasują. U mnie dzis 6t3d,a wg nirm dla 6tyg beta do 31295. Czekam jeszcze na wynik progesteronu.
A bole brzucha też miałam jeszcze ze 3 dni przed zanim dowiedziałam się o ciąży. Kulo, szczypalo, piekło i ciągnęło, do tego spadł progesteron z 35 do 25. Poszłam wystraszona do ginekologa, dostałam luteine i magnez i po kilju dniach bole minęły.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Lajni85 wrote:Beti sikane dopiero wychodzą przy becie min. 100 i to też nie zawsze. Byłam na becie 13dpo i wyniosła tylko 34 i to był czwartek, wysikalam bladziocha w niedzielę dopiero
Polemizowałabym.
Nord wykrył mi ciążę przy becie 6.47 (i to 9 dpo jak testowałam i rano i popołudniu), potem ładne kreski były przy becie 11 i 25.
Jak testowałam po Ovitrelle to bobo test pokazywał kreski przy becie 1.45.Beti82, sisi lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
karma wrote:Mnie by to nie martwiło gdyby bolało po środku, a to boli z lewej strony, tam, skąd była owulacja.
To naprawdę jest całkowicie normalne
Miałam to samo w pierwszej ciąży i już panikowałam, że może to CP. Ale ginekolog mnie uspokoił, że wszystko jest ok i że to częsty objaw.
Z czasem Ci minie -
Kaczorka wrote:To naprawdę jest całkowicie normalne
Miałam to samo w pierwszej ciąży i już panikowałam, że może to CP. Ale ginekolog mnie uspokoił, że wszystko jest ok i że to częsty objaw.
Z czasem Ci minie
Dziękuję :*Kaczorka lubi tę wiadomość
💙 -
reset wrote:Polemizowałabym.
Nord wykrył mi ciążę przy becie 6.47 (i to 9 dpo jak testowałam i rano i popołudniu), potem ładne kreski były przy becie 11 i 25.
Jak testowałam po Ovitrelle to bobo test pokazywał kreski przy becie 1.45.
To zależy też od organizmu. Mojej koleżance sikany wyszedł dopiero w 6 tyg. Mojej siostrze bladzioch przy becie 100, a były to testy z apteki. Nie ufam sikancom, pewniejsza jest beta, a różnica w cenie niewielka01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤