Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySpirit wrote:Iza proszę Cię
ja pierwsze co pomyślałam jak przeczytałam Twój wpis że jaki fajny bobas,ma już 1 cm! A nie jakieś problemy z tetmem o których lekarz nie mówił
-
MagdRy wrote:No i super! U mnie też tak było więc wszystko idzie w dobrą strone!
Czesc MagdRy nadrabiałam forum i przeczytałam Twoją historię, ja pamiętam Cie z forum iui 2018! Wow jaka historia, że udało się naturalnie po 4 próbach iui ! Super! Będę mocno kibicować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 18:27
———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer!!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIUmaj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUILipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiuLipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUIWrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUIGrudzień 2018 6 IUI
-
Okej, a co rozumiemy przez ciążę "niepowikłaną"? Czy na etapie moich 6 tygodni, gdy gin mówi mi, że jest wszystko w normie, że hormony są ok i wszystkie inne wyniki badań, nie występują u mnie plamienia i krwawienia, daje mi to gwarancję, że z moją ciążą jest wszystko w porządku pod tym względem? Miałam w poniedziałek zapytać mojej gin, ale zapomniałam....Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Cześć kobietki!
Śledzę wątek od samego początku, ale postanowiłam, że odezwę się dopiero po USG.
Jestem w 6t 6d. Dziś zobaczyłam piękną fasolkę z bijącym serduszkiem, CRL - 0,92 cmTo moja pierwsza ciąża, czekałam na wizytę jak na szpilkach, ale wszystko jest ok. Normalnie o tej godzinie pewnie ucinałabym sobie już drzemkę...
ale z tych emocji dzień dzisiaj będzie zdecydowanie dłuższy.
Termin przypada mi na 7 listopada, poproszę o dopisanie
Swoją drogą, dzisiaj na wizycie byłam już piątą osobą, która była potwierdzić ciążę, to chyba jakiś szczęśliwy miesiąc : ))Paula_30, Spirit, Maija, Xkali, Cantii, madixxx, kudłata lubią tę wiadomość
-
Ale super że mogłyście zobaczyć i usłyszeć swpje dzieciątka
Też czekam kiedy ja będę mogła zobaczyć moje maleństwo.
I mam małe pytanko. Jak boli was brzuch lub jajniki to macie też takie bóle idące przez pachwinę aż do kolana i czasami trudności z chodzeniem przez to?[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Xkali wrote:Czesc MagdRy nadrabiałam forum i przeczytałam Twoją historię, ja pamiętam Cie z forum iui 2018! Wow jaka historia, że udało się naturalnie po 4 próbach iui ! Super! Będę mocno kibicować.
Cześć kochana!! Też Cię pamiętam :** powiem Ci,że sami byliśmy w szoku! Miesiączka 5 dni mi się spóźniała tak mniej wiecej bo zawsze mialam regularne cykle a że kompletnie olalam cykl nie robilam zadnych testow nie wiem kiedy byla owu to tym bardziej nawet przez mysl mi nie przeszla ciaza! Chyba cos w tym jest,ze jak czlowiek nagle odpuszcza to sie cuda dzieja! Oby ten cud trwal do samego szczesliwego porodu!
Co tam u Ciebie??? 🙂Xkali lubi tę wiadomość
-
Marta.MP wrote:Cześć kobietki!
Śledzę wątek od samego początku, ale postanowiłam, że odezwę się dopiero po USG.
Jestem w 6t 6d. Dziś zobaczyłam piękną fasolkę z bijącym serduszkiem, CRL - 0,92 cmTo moja pierwsza ciąża, czekałam na wizytę jak na szpilkach, ale wszystko jest ok. Normalnie o tej godzinie pewnie ucinałabym sobie już drzemkę...
Swoją drogą, dzisiaj na wizycie byłam już piątą osobą, która była potwierdzić ciążę, to chyba jakiś szczęśliwy miesiąc : ))
Gratuluje!
Marta.MP lubi tę wiadomość
-
izabel_ka wrote:Ogromnie się cieszę, że rośnie nam to Maleństwo, ale przejrzałam już wszystkie normy i artykuły medyczne w internecie i wszędzie piszą, że tętno powinno być powyżej 120 przynajmniej. Albo chociaż powinno iść w górę a u nas stoi w miejscu. Nie wiem czy kiedykolwiek przestanę się stresować
Xkali lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
MagdRy wrote:Cześć kochana!! Też Cię pamiętam :** powiem Ci,że sami byliśmy w szoku! Miesiączka 5 dni mi się spóźniała tak mniej wiecej bo zawsze mialam regularne cykle a że kompletnie olalam cykl nie robilam zadnych testow nie wiem kiedy byla owu to tym bardziej nawet przez mysl mi nie przeszla ciaza! Chyba cos w tym jest,ze jak czlowiek nagle odpuszcza to sie cuda dzieja! Oby ten cud trwal do samego szczesliwego porodu!
Co tam u Ciebie??? 🙂
Cudownie takie niespodzianki są najpiękniejsze ! Mega się cieszę, że po 4 niepowodzeniach się udało. A ja czekam na serduszkową wizytę. U nas cud się zdarzył dzięki ivf, 28 lutego miałam transfer. I o dziwo się udało. Teraz cierpliwie czekam na wizytę, bo stresem nic nie zmienię. Póki co 5t2d. Nie chce iść wcześniej, celuje odrazu w serduszko.———————————
IUI:
-
Marta.MP wrote:Cześć kobietki!
Swoją drogą, dzisiaj na wizycie byłam już piątą osobą, która była potwierdzić ciążę, to chyba jakiś szczęśliwy miesiąc : ))
Gratulacje !!!Marta.MP lubi tę wiadomość
———————————
IUI:
-
Domcias wrote:A ja jestem załamana. Obudziłam sie rano i kompletnie zadnych objawów
nie bola juz piersi (tylko sutki bardzo delikatnie) i nie czuje z samego rana strasznych mdlosci, w sumie nie czuje mdłości w ogóle... od ponoedzialku badam cukier i jest podejrzanie niski (poprzednia ciaza, kiedy obumarla to właśnie spadl cukier). Na czczo mam zazwyczaj 96, a 1h po posiłku 90-100. Jest mi strasznie smutno i nie wiem co o tym myslec. Poczekam chyba jeszcze kilka dni i jesli objawy nie wroca choc troche to pojde na kontrole
głowa do gory
Domcias lubi tę wiadomość
-
Maija wrote:Okej, a co rozumiemy przez ciążę "niepowikłaną"? Czy na etapie moich 6 tygodni, gdy gin mówi mi, że jest wszystko w normie, że hormony są ok i wszystkie inne wyniki badań, nie występują u mnie plamienia i krwawienia, daje mi to gwarancję, że z moją ciążą jest wszystko w porządku pod tym względem? Miałam w poniedziałek zapytać mojej gin, ale zapomniałam....
Maija to znaczy właśnie niepowikłana ciąża. Na początku ciąży przeciwskazaniem do seksu są krwiaki i plamienia. Oczywiście musisz mieć na to ochotę, bo seks w stresie to żadna przyjemność. Chciałam tylko napisać, że nie warto stresować się bzdurami, które są powielane w internecie. A warto iść za radą zaufanego ginekologa. Jeśli byłyby przeciwskazania lekarz by powiedział, żeby się wstrzymać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 18:54
———————————
IUI:
-
Xkali wrote:Cudownie takie niespodzianki są najpiękniejsze ! Mega się cieszę, że po 4 niepowodzeniach się udało. A ja czekam na serduszkową wizytę. U nas cud się zdarzył dzięki ivf, 28 lutego miałam transfer. I o dziwo się udało. Teraz cierpliwie czekam na wizytę, bo stresem nic nie zmienię. Póki co 5t2d. Nie chce iść wcześniej, celuje odrazu w serduszko.
Ciesze sie,ze spotykamy sie ponownie ale juz na bardziej hmm wesolym forum 👍😃 trzymam za nas kciuki bo wiem ile nas te starania kosztowaly! Jest jeszcze z nami karolkowa to juz wgl jakos tak razniej sie patrzy jak wreszcie kazdej po dlugich walkach udaje sie miec w sobie wymarzone i wyczekane szczescie ❤️Maija, Xkali lubią tę wiadomość
-
Xkali wrote:Maija to znaczy właśnie niepowikłana ciąża. Na początku ciąży przeciwskazaniem do seksu są krwiaki i plamienia. Oczywiście musisz mieć na to ochotę, bo seks w stresie to żadna przyjemność. Chciałam tylko napisać, że nie warto stresować się bzdurami, które są powielane w internecie. A warto iść za radą zaufanego ginekologa. Jeśli byłyby przeciwskazania lekarz by powiedział, żeby się wstrzymać.
Dzięki, Xkali za infoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 19:03
Xkali lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
MagdRy wrote:Ciesze sie,ze spotykamy sie ponownie ale juz na bardziej hmm wesolym forum 👍😃 trzymam za nas kciuki bo wiem ile nas te starania kosztowaly! Jest jeszcze z nami karolkowa to juz wgl jakos tak razniej sie patrzy jak wreszcie kazdej po dlugich walkach udaje sie miec w sobie wymarzone i wyczekane szczescie ❤️
Oooo super !!! Będziemy w listopadzie chwalić się po koleji zdjęciami rozkosznych bobasków ! Inaczej być nie może !———————————
IUI:
-
Dziewczyny, a ja mam inne pytanie. Co myślicie o ryżu z jabłkiem i cynamonem?
Chce zjeść na kolacje, ale podobno cynamonu nie powinno sie spożywać w ciąży... Jestem strasznie przewrazliwiona przez poprzednia stratę i wszystko analizuje czy, aby na pewno mozna w ciazy jesc/stosowac...
Xkali lubi tę wiadomość
-
karolkowa wrote:Nasz maluch wygląda jak "pierścionek z brylantem" co mama ginekolog opisała w tym artykule
widać już było delikatne pulsowanie. Mówił że za tydzień będzie widać dokładnie zarodka i dokładny puls. Ale czad!
Ale czadsuper wieści, naszej Fasolce wczoraj ponoć brakowalo dnia do bycia brylantem więc jesteśmy chyba na identycznym etapie. Widzisz? I po co bylo sie tak martwić, mowilam ze bedzie dobrze 😍
karolkowa lubi tę wiadomość
4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175
-
Domcias wrote:Dziewczyny, a ja mam inne pytanie. Co myślicie o ryżu z jabłkiem i cynamonem?
Chce zjeść na kolacje, ale podobno cynamonu nie powinno sie spożywać w ciąży... Jestem strasznie przewrazliwiona przez poprzednia stratę i wszystko analizuje czy, aby na pewno mozna w ciazy jesc/stosowac...
Pytałam w poprzedniej ciąży, lekarz powiedział mi, że zeby zaszkodzić dziecku musiałabym kilogramami ten cynamon jeść, a do potrawy dajesz szczyptę, łyżeczkę. A tak z ciekawostek jeśli trafi się cukrzyca ciążowa to cynamon jest zalecany, bo dobrze zbija cukier.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 19:50
kinga25, Domcias lubią tę wiadomość
———————————
IUI:
-
Dziewczyny, a ja mam pytanie trochę z innej beczki. Jaka powinna być szyjka macicy w ciąży? Jak to ocenić? Czuć pod palcem tą 'dziurke'? Nie chce sama tam grzebać żeby nic nie uszkodzić, ale... Mam dziś takie dziwne uczucie w brzuchu, nie żaden ból, takie laskotanie w podbrzuszu. No i przy aplikacji luteiny tak dotknelam i poczulam ta dziurke, nie umiem ocenić czy jest twarda czy jaka... Nie wiem czemu, ale jakoś wewnetrznie mnie to zmartwilo...