X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ,to i ja sie do Was z checia dolacze :) Mam pytanie do dziewczyn ,ktore borykaja sie z mdlosciami i wymiotami ,fakt jest troche lepiej ,ale nadal malo produktow przechodzi ,czy macie moze jakies sprawdzone rady ?

Holibka, Cantii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    izabel_ka a ufasz temu lekarzowi, ze powiedzialby Ci, jakby cos bylo zle? Bo jak nie, to idz jeszcze raz, do innego lekarza i popros o sprawdzenie tetna. Na pewno jest wszystko w porzadku :)
    Dziś wyjątkowo byłam u i innego lekarza i nie dawał mi powodów, aby mu nie ufać. Jednak troszkę mnie zmartwiło to, że tętno jest takie samo jak ponad tydzień temu i nie przekracza tej liczby 120...

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Dziś wyjątkowo byłam u i innego lekarza i nie dawał mi powodów, aby mu nie ufać. Jednak troszkę mnie zmartwiło to, że tętno jest takie samo jak ponad tydzień temu i nie przekracza tej liczby 120...
    Kochana prawda jest taka, ze my Ci tu nic konkretnego nie powiemy, tylko lekarz wie, czy wynik jest w normie. Jak ma Cie to gryzc, to moze sprobuj zapisac sie do swojego lekarza na cito, zeby cie uspokoil?

Mi ani na tym USG ani na poprzednim lekarze nie podali tetna plodu (i na szczescie, bo pewnie juz bym caly internet przeczytala, czy jest OK), powiedzieli tylko, ze jest w porzadku, wiec ja to nawet do siebie Cie nie przyrownam.

Xkali lubi tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Czesc dziewczyny ,to i ja sie do Was z checia dolacze :) Mam pytanie do dziewczyn ,ktore borykaja sie z mdlosciami i wymiotami ,fakt jest troche lepiej ,ale nadal malo produktow przechodzi ,czy macie moze jakies sprawdzone rady ?

Kup mamarin z apteki. 3 tabletki przed lub po sniadaniu. Zobaczysz ze szybko pomoze 🙂

kinga25 lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    karolkowa ja 22 dni po transferze (czyli tak pi razy oko w 5t 5d ciazy) mialam bete 2437!

No właśnie ja robiłam wczoraj bete, żeby być spokojniejsza, a wcale nie jestem. Wynik 2080 i teraz trzęsę tyłkiem, że to mało.
    No nic, przyszły tydzień wizyta. Jakoś dotrwam.

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka- podobno tak jest. Niskie testno chlopczyk,wysokie dziewczynka. U nas sie akurat nie sprawdziło. Młody od początku wysokie tetno. W 7t pamietam uslyszałam 1raz serducho i mial 178udrzen ;-)

Holibka lubi tę wiadomość

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    No właśnie ja robiłam wczoraj bete, żeby być spokojniejsza, a wcale nie jestem. Wynik 2080 i teraz trzęsę tyłkiem, że to mało.
    No mnie tez kusilo, zeby zrobic jeszcze jedna po tej ostatniej, ale gdzies doczytalam, ze jak wchodzi w tysiace, to zaczyna wolniej przyrastac, a kalkulatory nie biora na to poprawki. A ja od poczatku bete mialam niska, a na poczatku do tego zle przyrastala (jakies 55% w 4 dni), wiec juz odpuscilam, bo stwierdzilam, ze teraz juz wszystko od Babla zalezy.

OlivkowaMama, Xkali lubią tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Holibka- podobno tak jest. Niskie testno chlopczyk,wysokie dziewczynka. U nas sie akurat nie sprawdziło. Młody od początku wysokie tetno. W 7t pamietam uslyszałam 1raz serducho i mial 178udrzen ;-)

hehe czyli to tak jak większość przesądów ciążowych - 50% szans że się sprawdzi w danym przypadku :D
    Ja w każdym razie gdybym miała wróżyć z porównania własnych objawów to moja druga ciąża jest prawie identyczna jak pierwsza. Jedyna różnica to że mam czasem ochotę na czekoladkę toblerone, raz na kilka dni zjadam taką mini.

Mamarin - strasznie mnie zaciekawiło co to za cudo :D Aż przeczytałam ulotkę. Witamina B6 i wyciąg z kłącza imbiru czyli bezpieczne w ciąży. Chyba zakupię, co mi szkodzi spróbować ;) Póki co piję wodę z imbirem, ale mdłości i tak mam.

Xkali lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Cantii Znajoma

Wysłany: 20 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku Wy tu już <3 podziwiacie a u mnie dziś dopiero II beta była :D

DToMp1.png
    Z6o5p1.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    hehe czyli to tak jak większość przesądów ciążowych - 50% szans że się sprawdzi w danym przypadku :D
    Ja w każdym razie gdybym miała wróżyć z porównania własnych objawów to moja druga ciąża jest prawie identyczna jak pierwsza. Jedyna różnica to że mam czasem ochotę na czekoladkę toblerone, raz na kilka dni zjadam taką mini.

Mamarin - strasznie mnie zaciekawiło co to za cudo :D Aż przeczytałam ulotkę. Witamina B6 i wyciąg z kłącza imbiru czyli bezpieczne w ciąży. Chyba zakupię, co mi szkodzi spróbować ;) Póki co piję wodę z imbirem, ale mdłości i tak mam.

Mi imbir z woda tylko na troche przynosil ulge potem to juz nic nie pomagalo ze spalam -8h bo balam sie oczy otworzyc bo tylko wymiotowalam. Wez mamarin mysle ze pomoze :)!

oar8s65gim9bi84v.png

• Holibka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy przy 16-to miesięczniaku niestety nie mogę tego okresu przespać, choć bardzo bym chciała ;) Poza tym pracuję jeszcze 1,5 tygodnia i też trzeba jakoś żyć. Zarezerwowałam w aptece, którą mam po drodze z pracy, jutro zacznę dzień z mamarinem :D

A jeszcze ostatnio widziałam reklamę pregna vomi - guma do żucia na mdłości :D Ale drogie pieruńsko, wychodzi jedna tabletka prawie 1zł... ale z drugiej str jakby miało pomóc to dużo więcej byłabym skłonna zapłacić :D

Ale z tyłu głowy mam gdzieś że może tych mdłości nie należy hamować, że to zdrowy objaw. Takie rozterki ciężarnej.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:

Mi troche przynosi ulge w mdlosciach jak jem bardzo male porcje ,lekko ,ale czesciej ,jak dopuszcze do wiekszego glodu to juz potem jest masakra .Z guma mietowa tez wlasnie slyszalam ,ze pomaga ale jeszcze nie testowalam .;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 17:34

• Aishha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie, serduszko bije, ciałko żółte jest, maleństwo na ten czas jest prawidłowej wielkości czyli 7 tydzień. Doktor przewiduje termin na 6 listopada. Progesteron na szczęście dobry ale będę suplementowac. Jestem już spokojniejsza bo rano cała się trzeslam z nerwów...

Dzyzia, Cecylia, Maija, madixxx, Ewelina92, karolkowa, Spirit, Moni**, Xkali, Cantii, Szczesliwa_mamusia, Paula_30, sisi, Kurczaczek89, natki89, kudłata, Dreamer lubią tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • madixxx Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie, serduszko bije, ciałko żółte jest, maleństwo na ten czas jest prawidłowej wielkości czyli 7 tydzień. Doktor przewiduje termin na 6 listopada. Progesteron na szczęście dobry ale będę suplementowac. Jestem już spokojniejsza bo rano cała się trzeslam z nerwów...
    Super!!! Ekstra wiadomość :)

m3sx3e3k4qxgbr9s.png
    4lata starań
    25.02.19-HCG 107| 27.02-282,6| 1.03-614,2| 4.03-2477,6| 6.03-5020,3
    07-09.2018 3xIUI :(
    05.18- naturals - biochemiczna :(
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa I jak? Bo ciagle o Tobie mysle tak mnie zestresowalas. Czy wszystko dobrze??

Maija lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Ja po wczorajszej wizycie trochę się zestresowałam i poszłam dziś na betę. U mnie 3345, ale ciąża jest młodsza o kilka dni niż w stopce.
    Olivkowa, może miałaś później owulację tak jak ja :) powtórz sobie bete za dwa dni.
    Trzymam kciuki za Twoją wizytę. Kiedy dokładnie masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 18:00

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maluch wygląda jak "pierścionek z brylantem" co mama ginekolog opisała w tym artykule ;) widać już było delikatne pulsowanie. Mówił że za tydzień będzie widać dokładnie zarodka i dokładny puls. Ale czad!

Maija, Xkali, Jagódka_88, kudłata lubią tę wiadomość

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza proszę Cię :D ja pierwsze co pomyślałam jak przeczytałam Twój wpis że jaki fajny bobas,ma już 1 cm! A nie jakieś problemy z tetmem o których lekarz nie mówił ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Xkali Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Z tego co ja wyczytałam czy usłyszałam od lekarzy to należy raczej zaczekać z seksem do drugiego trymestru czyli do momentu kiedy największe zagrożenie ciąży mija. Jeśli ciąża jest podręcznikowa to niektórzy lekarze nie widzą przeciwwskazań, ale zalecają używać prezerwatywę. Chodzi o działanie spermy w której znajdują się prostaglandyny, które mogą zmiękczyć szyjkę macicy i ją otworzyć. Dlatego też zdarza się że lekarz doradza seks jeśli ciąża jest już po terminie, by wywołać poród. Nie wiem na ile to przesada na ile prawda jeśli chodzi o pierwszy trymestr, ale te kilka tygodni może lepiej zaczekać.. a nóż po takiej przerwie seks będzie bardziej namiętny ;D

Przepraszam, ale seks w ciąży niepowikłanej (90% ciąż) tylko pomaga, a nie szkodzi.
    Warto obejrzeć:
    https://pytanienasniadanie.tvp.pl/41359791/dlaczego-warto-uprawiac-seks-w-ciazy

———————————
    Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
    niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
    IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer :) !!! 9 x ❄️
    IUI:
    kwiecień 2017 1 UIU :( maj 2017 2 IUI :(
    Czerwiec 2017 3 IUI :( Lipiec 2017 4 UIU :(
    Sierpień 2017 5 IUI Nicola
    Czerwiec 2018 1 uiu :( Lipiec 2018 2 iui CB
    Sierpień 2018 3 IUI :( Wrzesień 2018 4 IUI :(
    Listopad 2018 5 IUI :( Grudzień 2018 6 IUI :(
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Nasz maluch wygląda jak "pierścionek z brylantem" co mama ginekolog opisała w tym artykule ;) widać już było delikatne pulsowanie. Mówił że za tydzień będzie widać dokładnie zarodka i dokładny puls. Ale czad!

No i super! U mnie też tak było więc wszystko idzie w dobrą strone!

Xkali, karolkowa lubią tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ