Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaE. wrote:Z tego co ja wyczytałam czy usłyszałam od lekarzy to należy raczej zaczekać z seksem do drugiego trymestru czyli do momentu kiedy największe zagrożenie ciąży mija. Jeśli ciąża jest podręcznikowa to niektórzy lekarze nie widzą przeciwwskazań, ale zalecają używać prezerwatywę. Chodzi o działanie spermy w której znajdują się prostaglandyny, które mogą zmiękczyć szyjkę macicy i ją otworzyć. Dlatego też zdarza się że lekarz doradza seks jeśli ciąża jest już po terminie, by wywołać poród. Nie wiem na ile to przesada na ile prawda jeśli chodzi o pierwszy trymestr, ale te kilka tygodni może lepiej zaczekać.. a nóż po takiej przerwie seks będzie bardziej namiętny
Nie no bez przesady... jak ciąża niezagrożona to można się seksić. A prostaglandyny owszem działają na szyjkę, ale nie na tym etapie, a na końcówce
Ja generalnie jestem na etapie "bez kija nie podchodź" i ciężko mnie namówić na zbliżenie. No po prostu mdłości mnie rozwalają, najchętniej idę spać o 20 razem z synem. Dwa razy póki co się zbliżyliśmy jak było mi mniej niedobrze i było spoko. Mój mąż też biedny sfrustrowany.Xkali lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas to jak się zdarzy seks raz w miesiącu to jest często... haha.. chyba po prostu starzy już jesteśmy i nam się nie chce tak często po 12 latach związku
Po pierwszej ciąży to przerwę mieliśmy z 1,5 roku
Tak, tak... i tak bywa i wcale nie jest nam z tym źle
Bywa, że po długiej przerwie mamy fazę na seks średnio co drugi dzień przez miesiąc albo dwa, a potem znów nam się nie chce
za to mam wrażenie, że po każdej dłuższej przerwie te zbliżenia są całkiem inne i takie świeże po prostu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 13:47
sisi lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny! Napiłam sie tej coli, jak mi sie odbiło jak jakiemuś zulowi! Masakra!Ale pomogło i mi lepiej, ale pomysł z woda gazowana uważam za lepszy i może właśnie teb gaz mi potrzebny, będę próbować
.
Jesli chodzi o seks to każdy ma inaczej ja uważam ze lepiej na początku bo potem jak jest brzuch to sie czuje zle i to ze tam jest dziecko w ogóle odbiera mi ochotę, na szczęście tak tez ma moj mąż wiec przy pierwszej ciazy zrezygnowaliśmy, za to miałam erotyczne sny. Wiem zw są dziewczyny co cisną do końca i właśnie nawet żeby przyspieszyć poród, dla mnie to niewyobrażalne, ale każdy sam musi sie dobrze czuć
Maija, Xkali lubią tę wiadomość
-
Ja dziś byłam na usg i jednak termin porodu wg usg to 29.10
można mnie dopisać
CRL wynosi 1,65 cm
Maija, karolkowa, Jagódka_88, She Wolf, Spirit, Holibka, Szczesliwa_mamusia, Cantii, Xkali, sisi lubią tę wiadomość
21.02.2019 - Beta HCG- 102,000
23.02.2019 - Beta HCG- 241,000
25.02.2019 - pęcherzyk
04.03.2019 - Beta HCG- 4715,000
11.03.2019 - jest ❤️
20.03.2019 - CRL 1,65 cm ❤️
01.04.2019 - CRL 2,69 cm ❤️
08.04.2019 - CRL 4,25 cm ❤️
CRL-5,49 ❤️ -
Ja sie trochę juz uspokoilam, bo po 12:00 wrocily delikatne mdlosci i uczucie ciaglego głodu
znowu czuje, ze jestem w ciazy
Nie wiem jak ja wytrzymam do kwietniowej wizyty. Gdybym jeszcze pracowala to dni szybciej by mijaly...
Holibka lubi tę wiadomość
-
Misia78 wrote:Czy któraś z Was bierze kwas foliowy 5 lub 15 mg na receptę? Ja biorę 5 mg.
ps. to dotyczy tylko konkretnych przypadków, ja akurat muszę.
Ja biorę 5 mg, ze względu na to, że miałam wadę serca więc chodzi o zminimalizowanie ryzyka odziedziczenia tej wady przez dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 14:39
-
AnnaE. wrote:Ja biorę 5 mg, ze względu na to, że miałam wadę serca więc chodzi o zminimalizowanie ryzyka odziedziczenia tej wady przez dziecko.
AnnaE a jaką wadę masz? ja jestem po korekcie ubytku miedzykomorowego i się zastanawiam cały czas nad kwestią dziedziczenia... Kurcze a mi nikt nic nie mówił4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175
-
AnnaE. wrote:Ja biorę 5 mg, ze względu na to, że miałam wadę serca więc chodzi o zminimalizowanie ryzyka odziedziczenia tej wady przez dziecko.
Ja biorę bo mam rzs i przyjmuje sulfasalazynę, która hamuje wchłanianie kwasu foliowego.
Nie pamiętam czy dziś brałam i nie wiem czy wziąć, czy odpuścić.. -
Domcias wrote:Ja sie trochę juz uspokoilam, bo po 12:00 wrocily delikatne mdlosci i uczucie ciaglego głodu
znowu czuje, ze jestem w ciazy
Nie wiem jak ja wytrzymam do kwietniowej wizyty. Gdybym jeszcze pracowala to dni szybciej by mijaly...
Ja mam to samo, siedzę w domu, bo jestem na L4 od początku, że względu na specyfikę mojej pracy...i ciężko mi wytrzymać do wizyty. Chciałabym zająć czymś myśli. Dziś jest mi mega niedobrze...Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
coma wrote:Dziś Beta 1300 wiec przyrost o ponad 100% w ciągu 48 h 🤩 jak myślicie, kiedy można zobaczyć cokolwiek na USG? Zobaczę cokolwiek w piątek?
A przypomnij, w którym tygodniu jesteś?
Ja w 5t+3d zobaczyłam pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtebeta przypuszczam, że w dniu wizyty wynosić mogła ponad 30 tys.
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Misia78 wrote:Ja biorę bo mam rzs i przyjmuje sulfasalazynę, która hamuje wchłanianie kwasu foliowego.
Nie pamiętam czy dziś brałam i nie wiem czy wziąć, czy odpuścić..
Jeden dzień pominięty nic złego nie wyrządzi. Najważniejsze, żeby brać przez całą ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 15:07
Holibka lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Dziś Beta 1300 wiec przyrost o ponad 100% w ciągu 48 h 🤩 jak myślicie, kiedy można zobaczyć cokolwiek na USG? Zobaczę cokolwiek w piątek?
Zależy co chcesz zobaczyć1300 to chyyyyyyba już powinno być jakąś kropkę widać w macicy.
Serduszko niby powyżej 25 000, co u mnie akurat się zgadzało mniej więcej 6t4-5d. Na USG byłam 7t0d i było widać serduszko, beta wtedy powyżej 70 000.
Domcias dobrze że objawy wróciłyKurcze nie ogarniam twojego suwaczka
odlicza odwrotnie niż u większości i nie potrafię obliczyć w którym jesteś tygodniu
-
nick nieaktualny
-
coma wrote:Chciałabym zobaczyć w gruncie rzeczy cokolwiek, jakiś dowód ze to się dzieje naprawde
Cokolwiek to chyba od 1000, ale przy dobrym sprzęcie, przy 1500 powinno być widac pęcherzyk już na 99%4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175