X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Jagódka_88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    U mnie prócz paciorkowca nie ma żadnych innych bakterii ani grzybów nic. Dlatego te upławy zółte a czasem nawet zielone są właśnie nim spowodowane. Ja dumoz brałam nie raz i nigdy mi nic po nim nie było to bardzo słaby podobno antybiotyk tu chyba raczej chodzi o to zeby mi sie bardziej nie nadlarzalo... bo jeszcze wczoraj czulam dziwne pieczenie. Ehh sama nie wiem zwariowac mozna. Moja gin mowila ze jak dalej beda zolte lub zielone uplawy to antybiotyk a ze juz mialam wypisany od drugiego gin to wzielam.

MagdRy pewnie, jeżeli faktycznie nic nie wykryli poza GBS. Doumox to chyba penicylina więc jest w miarę bezpieczny. Ja się nakręciłam, faktycznie przepraszam, ale przez konowałów którzy nie zlecili mi antybiogramu, leczyłam infekcję 3mc źle dobranymi antybiotykami tak, że skończyłam w szpitalu, bardziej chodziło mi dobrą diagnostykę.

Ogólnie na pewno lepiej wziąć odpowiedni antybiotyk niż przechodzić silną infekcję, bo stres płodu jest gorszy niż ewentualne leczenie. Trzeba też pamiętać, że większość leków jest niewskazana w ciąży bo nikt nie testuje ich na kobietach ciężarnych. Mi ginka poleciła łykanie Provagu? bo też jestem z tych infekcyjnych zastanawiam się na ile to marketing na ile działanie?

4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
    oar8xzkrr18fyp93.png
    Beta HCG
    07.03.2019 - 29,9
    09.03.2019 - 101,0
    19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
    02.04 - CRL 9.3, jest <3
    13.04 - CRL 19,9, <3 171
    16.04 - CRL 25,3, <3 175
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba się zaczęły mdłości wczoraj wieczorem.. wy jak mówicie mdłości to macie na myśli wymioty, czy takie nieprzyjemne uczucie w brzuchu? Jak tak mam jak podczas jazdy autobusem trochę, nie zwymiotowałam, ale mi się odbija i czuje w brzuchu, ze coś pływa i jest nie miło. Nie wiem czy to są te słynne mdłości czy mi coś wczoraj zaszkodziło.
    Jedna pierś przestała bolec, druga boli troszeczkę, prawie wcale.
    Mam dzisiaj wizytę u endo, ale już wiem ze wyniki na razie są super.

Magdy, jak dwóch lekarzy mówi, żeby brać antybiotyk to ja bym jednak go wzięła, nie martw się będzie na pewno dobrze.

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka_88 wrote:
    MagdRy pewnie, jeżeli faktycznie nic nie wykryli poza GBS. Doumox to chyba penicylina więc jest w miarę bezpieczny. Ja się nakręciłam, faktycznie przepraszam, ale przez konowałów którzy nie zlecili mi antybiogramu, leczyłam infekcję 3mc źle dobranymi antybiotykami tak, że skończyłam w szpitalu, bardziej chodziło mi dobrą diagnostykę.

Ogólnie na pewno lepiej wziąć odpowiedni antybiotyk niż przechodzić silną infekcję, bo stres płodu jest gorszy niż ewentualne leczenie. Trzeba też pamiętać, że większość leków jest niewskazana w ciąży bo nikt nie testuje ich na kobietach ciężarnych. Mi ginka poleciła łykanie Provagu? bo też jestem z tych infekcyjnych zastanawiam się na ile to marketing na ile działanie?

Spokojnie wiem o co chodzi ja sama sie zastanawialam nad tym czytalam o tym GBS ale u mnie jak sie pojawil wczoraj zielony sluz to podjelam decyzje ze biore ten duomox bo ewidentnie cos sie dzieje. Jeszcze biore luteine ona tez zmienia cale ph zapewne i jak mi sie wszystko nalozy to moze byc gorzej. Ale to sa wlasnie trudne decyzje... bo paciorkowca bede miec zawsze ale szkoda gdyby jednak mogl miec jakis wplyw teraz na ciaze. Zreszta dlugie starania chyba powoduja pozniej u kobiet panike ktorej wlasnie doswiadczam... mam tylko nadzieje ze wszystko bd dobrze

oar8s65gim9bi84v.png

• Maija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    U mnie chyba się zaczęły mdłości wczoraj wieczorem.. wy jak mówicie mdłości to macie na myśli wymioty, czy takie nieprzyjemne uczucie w brzuchu? Jak tak mam jak podczas jazdy autobusem trochę, nie zwymiotowałam, ale mi się odbija i czuje w brzuchu, ze coś pływa i jest nie miło. Nie wiem czy to są te słynne mdłości czy mi coś wczoraj zaszkodziło.

Magdy, jak dwóch lekarzy mówi, żeby brać antybiotyk to ja bym jednak go wzięła, nie martw się będzie na pewno dobrze.

Cecylia, ja też właśnie się zastanawiam, co to znaczy "mdłości". Wczoraj wieczorem było mi po prostu niedobrze, że chciało mi się wymiotować. Natomiast przez całe dnie mam dziwne uczucie w żołądku właśnie, zbliżone do ssania, jakbym była na głodzie, ale na myśl o jedzeniu ciężko wytrzymać, bo to uczucie się tylko potęguje...najlepiej nic bym nie jadła. Wstaję rano i mam obrzydzenie do wszystkiego.

Co do piersi. Mam wrażenie, że piersi bolały mnie od momentu zapłodnienia, ok. 2 dni po owulacji. Przez tydzień bolały tak, że nie mogłam się wyprostować, wstając z łóżka musiałam je trzymać, a uwierz, piersi mam mikroskopijne. Ból doprowadzał mnie do szaleństwa. W zeszłym tygodniu ból trochę odpuścił, były dni, że nie bolało prawie wcale. Natomiast w nocy, masakra. Każdy obrót na drugi bok wyrywa mnie ze snu, bo tak bardzo bolą....Ale wytrzymam wszystko, tylko żeby było dobrze. Tak bardzo chciałabym już zobaczyć serduszko... Byłabym spokojniejsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 11:15

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:

Ja od 5 tyg mialam lekkie mdlosci a od 6 juz w nocy zaczely soe silne mdlosci i wymioty takie ze dwa dni z lozka nie wychodzilam no tak mnie mdlilo ze tylko oko otworzylam to wymiotowalam. Maz kupil mi mamarin i mi przeszlo... dzis nie bralam bo az sie przestraszylam ze cos jest nie tak...

oar8s65gim9bi84v.png

• Nelka89 Debiutantka

Wysłany: 20 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny które pisaly, ze nagle maja ochote na cole a normalnie pija wodę. Pijecie tą colę czy się wstrzymujecie Jesli tak to wtedy lepiej się czujecie? Bo mam tak samo ale sobie odmawiam bo mysle nie bede w ciazy coli pic jak normalnie nie pijam, ale mam uczucie jakby mi cos lezalo na zoladku i jest mi niedobrze, na szczescie nie wymiotuje.
    Ale jakby mialo pomoc to bym sie chyba skusila ;)

km5scwa18unrb0cx.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelka89 wrote:
    hej dziewczyny które pisaly, ze nagle maja ochote na cole a normalnie pija wodę. Pijecie tą colę czy się wstrzymujecie Jesli tak to wtedy lepiej się czujecie? Bo mam tak samo ale sobie odmawiam bo mysle nie bede w ciazy coli pic jak normalnie nie pijam, ale mam uczucie jakby mi cos lezalo na zoladku i jest mi niedobrze, na szczescie nie wymiotuje.

Oglądałam kiedyś jakiś filmik na youtubie, gdzie dziewczyna polecała na ciążowe mdłości po prostu gazowaną wodę. Może o ten gaz chodzi, który pewnie później powoduje odbijanie się i jest wtedy lżej. Mam koleżanki, które namiętnie piły colę przez całą ciążę, ale kurcze, ja bym się bała...to jednak tyle kofeiny i cukru...

Nelka89 lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• karma Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka całą ciążę jadła tylko frytki i colę. Mnie się to nie mieści jednak w głowie. Mi na mdłości pomaga herbata z pokrzywy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 11:26

💙
  • Cantii Znajoma

Wysłany: 20 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na mdłości pomagała herbata z cytryną i imbirem a męczyły aż do 6 miesiąca potem ustępując miejsca zgadze :D ale też jak miałam ochotę na colę to piłam
    także najlepsze jeszcze przed nami ;)
    Dzisiejsza II beta 408 i przyrost 140%
    Wizyta za dwa tygodnie

Maija lubi tę wiadomość

DToMp1.png
    Z6o5p1.png
  • Jagódka_88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Spokojnie wiem o co chodzi ja sama sie zastanawialam nad tym czytalam o tym GBS ale u mnie jak sie pojawil wczoraj zielony sluz to podjelam decyzje ze biore ten duomox bo ewidentnie cos sie dzieje. Jeszcze biore luteine ona tez zmienia cale ph zapewne i jak mi sie wszystko nalozy to moze byc gorzej. Ale to sa wlasnie trudne decyzje... bo paciorkowca bede miec zawsze ale szkoda gdyby jednak mogl miec jakis wplyw teraz na ciaze. Zreszta dlugie starania chyba powoduja pozniej u kobiet panike ktorej wlasnie doswiadczam... mam tylko nadzieje ze wszystko bd dobrze

Uff bo nie chciałam Cie zaniepokoić <3 , po prostu też panikowałam jak zobaczyłam GBS, tylko u mnie zero objawów, ale upławy wskazują jednak że coś się dzieje...
    My panikary zawsze będziemy się martwić a jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze i będziesz się smiać za kilka miesięcy, z tego jaki dorodny i krzykliwy ten Twój Kropek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 11:34

4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
    oar8xzkrr18fyp93.png
    Beta HCG
    07.03.2019 - 29,9
    09.03.2019 - 101,0
    19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
    02.04 - CRL 9.3, jest <3
    13.04 - CRL 19,9, <3 171
    16.04 - CRL 25,3, <3 175
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie mdłości, że po przebudzeniu nie mogę wstać z łożka, chce mi sie wymiotować a na myśl i sam widok jedzenia jest mi niedobrze, w buzi ciągle też mam dziwny gorzki smak. Cały dzień chodzę z takim uczuciem jakby skręconego żołądka. A zamiast wody bardzo smakuje mi sok jabłkowy i to trochę pomaga na te mdłości. Mój chłop śmieje się, że niedługo lidl da mi zniżkę na te 3 litrowe kartony soku tłoczonego i jabłka, a dzwięk sokowirówki zacznie go przyprawiać o koszmary nocne :D
    U mnie w piątek zacznie się 9tc i trochę się wystraszyłam, bo jak na początku 7 tc zaczełam źle się czuć, tak wczoraj nagle jakby lepiej. Mam nadzieję, że jest wszystko dobrze i to o niczym złym nie świadczy... Czekam niecierpliwie do wizyty za 2 tygodnie.

Maija lubi tę wiadomość

201910251756.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelka89 wrote:

U mnie cola ciagle przy lozku :) ewentualnie kup sobie wode gazowana ale ja wole cole :D kupuje 0 procent

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka_88 wrote:
    Uff bo nie chciałam Cie zaniepokoić <3 , po prostu też panikowałam jak zobaczyłam GBS, tylko u mnie zero objawów, ale upławy wskazują jednak że coś się dzieje...
    My panikary zawsze będziemy się martwić a jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze i będziesz się smiać za kilka miesięcy, z tego jaki dorodny i krzykliwy ten Twój Kropek :)

Hehe dzięki kochana oby tak właśnie było :*

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Ja mam takie mdłości, że po przebudzeniu nie mogę wstać z łożka, chce mi sie wymiotować a na myśl i sam widok jedzenia jest mi niedobrze, w buzi ciągle też mam dziwny gorzki smak. Cały dzień chodzę z takim uczuciem jakby skręconego żołądka. A zamiast wody bardzo smakuje mi sok jabłkowy i to trochę pomaga na te mdłości. Mój chłop śmieje się, że niedługo lidl da mi zniżkę na te 3 litrowe kartony soku tłoczonego i jabłka, a dzwięk sokowirówki zacznie go przyprawiać o koszmary nocne :D
    U mnie w piątek zacznie się 9tc i trochę się wystraszyłam, bo jak na początku 7 tc zaczełam źle się czuć, tak wczoraj nagle jakby lepiej. Mam nadzieję, że jest wszystko dobrze i to o niczym złym nie świadczy... Czekam niecierpliwie do wizyty za 2 tygodnie.

Polecam mamarin 3 tabeltki po przebudzeniu.

oar8s65gim9bi84v.png

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelka89 wrote:
    ja piję colę i na serio pomaga, przynosi ulgę...u mnie te objawy przychodzą falami, kilka dni jest mi niedobrze, cały dzień mnie ssie w żołądku, nawet jak zjem porządny posiłek nadal czuje głód..a dzisiaj jest o niebo lepiej, myślę, że to tylko dzisiaj tak będzie a jutro znowu się zacznie, więc dzisiaj wykorzystam ten dzień, posprzątałam, poszłam kupić sobie spodnie ;) piersi bolą mnie cały czas tak samo, od chyba 4 tygodnia cały czas ale znośnie ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBS+ - ja mam, ale bez objawów. Przy porodzie antybol dożylnie i tyle w temacie. Walczyłabym na pewno z aktywną infekcją, bywają groźne, mogą spowodować np. skrócenie szyjki.

Mdłości - to wg mnie takie mulenie, dyskomfort w układzie trawiennym, trochę jak na kacu. Ssanie i ciągły głód to jednak co innego, ale występuje często razem z mdłościami :D

Witam dziś 9 tydzień :) oby lepszy od poprzedniego!

Maija, Paula_30 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Zrobiłam te badania krwi, progesteron na szczęście ok. bo ma 29. Ale beta wynosi 7114. W piątek było 2398. Jest to za mały przyrost, kalkulator wyliczył wzrost o tylko 54.5%.. Czy to znaczy że już zaczęło się poronienie? Kurczę, zwariuję zaraz.

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Zrobiłam te badania krwi, progesteron na szczęście ok. bo ma 29. Ale beta wynosi 7114. W piątek było 2398. Jest to za mały przyrost, kalkulator wyliczył wzrost o tylko 54.5%.. Czy to znaczy że już zaczęło się poronienie? Kurczę, zwariuję zaraz.
    Ja bym poszła do lekarza sprawdzić usg. Ale bez szaleństw bo wciąż jednak urosło.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powyżej 6000 przyrosty są mniejsze.

Jagódka_88 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    GBS+ - ja mam, ale bez objawów. Przy porodzie antybol dożylnie i tyle w temacie. Walczyłabym na pewno z aktywną infekcją, bywają groźne, mogą spowodować np. skrócenie szyjki.

Mdłości - to wg mnie takie mulenie, dyskomfort w układzie trawiennym, trochę jak na kacu. Ssanie i ciągły głód to jednak co innego, ale występuje często razem z mdłościami :D

Witam dziś 9 tydzień :) oby lepszy od poprzedniego!

Walcze od wczoraj z duomox :) spokojnego 9 tyg :)

Holibka lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ