X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    a mi jakos od wczoraj przeszły objawy i oczywiście denerwuje mnie to. Przeszły nudnosci, piersi nie bolą, apetyt jakos wrócił i nie przeszkadzają mi zapachy...tak źle i tak niedobrze.
    mi

U mnie też właśnie w tym czasie nastało lepsze samopoczucie. Mam dalej momentami lekkie mdlosci i ogromne zmeczenie ale juz nie wymiotuje. Dzis 8+5

Aishha, sisi lubią tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża 1 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj rano zaczęłam plamić a teraz wszystko przeszło! Umówiona jestem jutro prywatnie bo dzisiaj nigdzie się nie dostałam! Czy mialyscie może plamienia w 6 tygodniu ciąży czy wszystko było dobrze! Wczoraj pisałam że lekarz w poniedziałek powiedział że jest tylko pęcherzyk ciążowy który ma 16mm! Mam nadzieję że nie stracę tej ciąży bardzo się martwię!

Mialam lekkie koloru toffi a raz rozowe. Dostalam luteine 2x2.

oar8s65gim9bi84v.png

• Foremeczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wiele jest takich przypadków, plamienia się zdarzają. Ale nie muszą znaczyć że coś jest nie tak z ciąża. Dla kontrprzykładu, w pierwszej ciąży nie miałam żadnych plamien, w 8 tygodniu było serduszko na usg i wszystko ok. A w 12 tygodniu okazało się że ciąża obumarła kilka tygodni temu nie dając żadnych tego objawów. No poza tym że przestałam sikac w nocy i zmienil mi się nastrój. Więc nie ma tutaj zadnej reguły.

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczka wrote:
    Na pewno wiele jest takich przypadków, plamienia się zdarzają. Ale nie muszą znaczyć że coś jest nie tak z ciąża. Dla kontrprzykładu, w pierwszej ciąży nie miałam żadnych plamien, w 8 tygodniu było serduszko na usg i wszystko ok. A w 12 tygodniu okazało się że ciąża obumarła kilka tygodni temu nie dając żadnych tego objawów. No poza tym że przestałam sikac w nocy i zmienil mi się nastrój. Więc nie ma tutaj zadnej reguły.
    Ja właśnie tego się teraz najbardziej boję. Zwłaszcza, że od początku nie miałam jakichś wyraźnych tych objawów. Te mdłości niby są, ale jakby ich nie było, bóle brzucha cały czas, ale czy to na ciążę, czy na okres? Śpię dużo i szybciej się męczę, ale ja i bez ciąży miewam epizody takiego zmęczenia, więc trudno stwierdzić, czy to objaw :/
    No ale cóż, nic nie zrobię, leki biorę, mogę tylko czekać do kolejnego USG.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poranek zaczynam od dotknięcia piersi i upewnienia się, że nadal są wrażliwe /bolą. Pierwsza moja ciąża, podobnie jak u Foremeczki, obumarla bez jakichkolwiek objawów, tzn. Z dnia na dzień czułam się lepiej, a na wizycie kontrolnej okazało się, że od tygodnia serduszko już nie bije... Dlatego tej najbliższej wizyty boję się bardzo bo będę na tym samym etapie wiekowo co wtedy. Ale naprawdę wierzę, że wszystko będzie w porządku. Za Nas wszystkie tutaj trzymam kciuki.

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę nie mamy praktycznie żadnego wplywu na to co będzie :) możemy brac leki, witaminy i mieć pewne poczucie kontroli. Ale i tak cierpliwosc i pokora przydadzą się przede wszystkim ;)

Moni**, sisi, Xkali lubią tę wiadomość

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie plamień mój lekarz mi wczoraj powiedział tak, że właśnie 8, 9 tydzień może ich być więcej. Plamieniami mamy się nie przejmować, bólem brzucha mamy się nie przejmować. Ale jak jest silne krwawienie i silny ból w tym samym czasie to z tym już do szpitala. Mówił że tym bardziej ja przy tych wszystkich lekach co biorę mogę mieć więcej plamień.
    Teraz czeka mnie miesiąc czekania na następną wizytę i prenatalne.
    Jak Foremeczka pisze trzeba cierpliwości i pokory.
    I wiary, że będzie dobrze.

sisi lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Foremeczka 🙂
    Nie wiem, czy są tu wśród Nas wierzace ale powiem Wam dziewczyny, że mnie chodzenie do kościoła i modlitwa też w pewien sposób uspokoja. Z mężem do kościoła zaczęliśmy chodzić regularnie od stycznia tego roku, od ślubu (a we wrześniu minie 3lata) bywalismy tam naprawdę bardzo, bardzo rzadko. Może to zbieg okoliczności albo naprawdę ktoś nad nami czuwa, bo styczniowy cykl był tym szczęśliwym🙂 to tylko taka moja refleksja, która chciałam się podzielić z Wami 🙂

Aishha, Maija lubią tę wiadomość

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża 1 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj rano zaczęłam plamić a teraz wszystko przeszło! Umówiona jestem jutro prywatnie bo dzisiaj nigdzie się nie dostałam! Czy mialyscie może plamienia w 6 tygodniu ciąży czy wszystko było dobrze! Wczoraj pisałam że lekarz w poniedziałek powiedział że jest tylko pęcherzyk ciążowy który ma 16mm! Mam nadzieję że nie stracę tej ciąży bardzo się martwię!
    W pierwszej ciąży mi się zaczęły ok 6 tygodnia planie nią krwawienie i potem miałam często. Z tej też już miałam, nawet dziś - Ale dziś to mam nadzieję po cytologig, i u mnie było wszystko ok ale warto prawdzić żeby się uspokoić :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • karma Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 14:09

💙
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będę miała wizyte u ginekologa :) Niestety nie u polaka tylko u greka. Ale w sumie ważne żeby usg zrobił, a w rejestracji mówią że napewno zrobi.
    Jutro będę 5+4 i mam nadzieję że coś zobaczę

sisi, Gumcia1989 lubią tę wiadomość

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma wrote:
    Nie sugeruj proszę, że ktoś nad wami czuwa, bo chodzicie do kościoła, wiele osób chodzi i przytrafiają im się złe rzeczy, wiele osób nie chodzi i ma cudowne życie. Wiem, wiem, że piszesz o swoich odczuciach, ale może zostawmy ten temat.
    skoro sa tu osoby wierzące to temat jest jak najbardziej na miejscu jak każdy inny a jesli ktos nie chce to nie musi w nim uczestniczyć :)

Jagódka_88, Beti82, Magdalen, ListopadowaMama, Moni**, Maija, madixxx lubią tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z Wami żegnam. U mnie poronienie, w nocy zrobili łyżeczkowanie. Niestety. Wam życzę spokojnej ciąży i oby nie przytrafiło się to co mi.

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • Jagódka_88 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Gratuluję nowo przybyłym.
    Coma bardzo mi przykro. Ale idź się skonsultuj do innego lekarza. Różne historie już słyszałam.
    Dziewczyny czy któraś będzie prowadzić ciążę w luxmedzie? Czy przysługuje nam iść I trymestr?

ja prowadzę :) czytaj prywatnie prywatnie też chodzę i namawiają mnie, zebym zapisała się też państwowo

W Luxmedzie masz cały pakiet badać zrobiłam właśnie 1 usg do 10 tyg ( mam jeszcze skierowanie na dwa takie :D) morfologie, mocz, glukoze, tsh, HCV, taksoplazmoze, grupe krwi, HIV itd itp... Chodze do dr Kuś, super babka ale nie robi usg kolezanki polecają jeszcze Steca - robi usg i Litmanowicza, ja chodzę do niego na USG

4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
    oar8xzkrr18fyp93.png
    Beta HCG
    07.03.2019 - 29,9
    09.03.2019 - 101,0
    19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
    02.04 - CRL 9.3, jest <3
    13.04 - CRL 19,9, <3 171
    16.04 - CRL 25,3, <3 175
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma wrote:
    Nie sugeruj proszę, że ktoś nad wami czuwa, bo chodzicie do kościoła, wiele osób chodzi i przytrafiają im się złe rzeczy, wiele osób nie chodzi i ma cudowne życie. Wiem, wiem, że piszesz o swoich odczuciach, ale może zostawmy ten temat.

Nikogo nie chciałam urazić, choć szczerze spodziewałam się i takich reakcji. I dla spokoju Nas wszystkich nie będę brnela dalej w ten temat 🙂

uwo9gzu3af5xagvd.png

Wysłany: 27 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Ja się z Wami żegnam. U mnie poronienie, w nocy zrobili łyżeczkowanie. Niestety. Wam życzę spokojnej ciąży i oby nie przytrafiło się to co mi.

Karolkowa... nie wiem co powiedzieć i chyba to nie ma znaczenia bo słowa tego nie opiszą...

Tulę mocno <3 zobaczysz że niedługo odezwiesz się znowu

oar8xzkrr18fyp93.png
    Beta HCG
    07.03.2019 - 29,9
    09.03.2019 - 101,0
    02.04 - CRL 9.3, jest <3
    13.04 - CRL 19,9, <3 171
    16.04 - CRL 25,3, <3 175
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    bardzo mi przykro :(

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png

Wysłany: 27 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma wrote:

a ja się zupełnie nie zgadzam, szanujmy się wzajemnie, jesteśmy tutaj właśnie po to żeby mówić co czujemy, co nam lezy na duszy, mamy wolność słowa i myśli więc do momentu dopóki czyjeś opinie nie obrażają drugiej osoby nie widzę żadnego problemu.

My z mężem jesteśmy wierzący i bardzo doceniamy to co daje nam wiara, dlatego nie zgadzam się żeby ktoś nie pozwalał mi się w tym temacie wypowiadać

Magdalen - doskonale Cię rozumiem <3

Beti82, Magdalen, Aishha, Maija, madixxx lubią tę wiadomość

oar8xzkrr18fyp93.png
    Beta HCG
    07.03.2019 - 29,9
    09.03.2019 - 101,0
    02.04 - CRL 9.3, jest <3
    13.04 - CRL 19,9, <3 171
    16.04 - CRL 25,3, <3 175
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkowa.. Co można w takiej sytuacji napisać ☹️ przede wszystkim nie poddawaj się, tule mocno 💖

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka_88 dziękuję ❤️

uwo9gzu3af5xagvd.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ