Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aishha wrote:a mi jakos od wczoraj przeszły objawy i oczywiście denerwuje mnie to. Przeszły nudnosci, piersi nie bolą, apetyt jakos wrócił i nie przeszkadzają mi zapachy...tak źle i tak niedobrze.
U mnie też właśnie w tym czasie nastało lepsze samopoczucie. Mam dalej momentami lekkie mdlosci i ogromne zmeczenie ale juz nie wymiotuje. Dzis 8+5Aishha, sisi lubią tę wiadomość
-
Róża 1 wrote:Dziewczyny dzisiaj rano zaczęłam plamić a teraz wszystko przeszło! Umówiona jestem jutro prywatnie bo dzisiaj nigdzie się nie dostałam! Czy mialyscie może plamienia w 6 tygodniu ciąży czy wszystko było dobrze! Wczoraj pisałam że lekarz w poniedziałek powiedział że jest tylko pęcherzyk ciążowy który ma 16mm! Mam nadzieję że nie stracę tej ciąży bardzo się martwię!
Mialam lekkie koloru toffi a raz rozowe. Dostalam luteine 2x2.
-
Na pewno wiele jest takich przypadków, plamienia się zdarzają. Ale nie muszą znaczyć że coś jest nie tak z ciąża. Dla kontrprzykładu, w pierwszej ciąży nie miałam żadnych plamien, w 8 tygodniu było serduszko na usg i wszystko ok. A w 12 tygodniu okazało się że ciąża obumarła kilka tygodni temu nie dając żadnych tego objawów. No poza tym że przestałam sikac w nocy i zmienil mi się nastrój. Więc nie ma tutaj zadnej reguły.Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Foremeczka wrote:Na pewno wiele jest takich przypadków, plamienia się zdarzają. Ale nie muszą znaczyć że coś jest nie tak z ciąża. Dla kontrprzykładu, w pierwszej ciąży nie miałam żadnych plamien, w 8 tygodniu było serduszko na usg i wszystko ok. A w 12 tygodniu okazało się że ciąża obumarła kilka tygodni temu nie dając żadnych tego objawów. No poza tym że przestałam sikac w nocy i zmienil mi się nastrój. Więc nie ma tutaj zadnej reguły.
No ale cóż, nic nie zrobię, leki biorę, mogę tylko czekać do kolejnego USG. -
Ja poranek zaczynam od dotknięcia piersi i upewnienia się, że nadal są wrażliwe /bolą. Pierwsza moja ciąża, podobnie jak u Foremeczki, obumarla bez jakichkolwiek objawów, tzn. Z dnia na dzień czułam się lepiej, a na wizycie kontrolnej okazało się, że od tygodnia serduszko już nie bije... Dlatego tej najbliższej wizyty boję się bardzo bo będę na tym samym etapie wiekowo co wtedy. Ale naprawdę wierzę, że wszystko będzie w porządku. Za Nas wszystkie tutaj trzymam kciuki.
-
Tak naprawdę nie mamy praktycznie żadnego wplywu na to co będzie
możemy brac leki, witaminy i mieć pewne poczucie kontroli. Ale i tak cierpliwosc i pokora przydadzą się przede wszystkim
Moni**, sisi, Xkali lubią tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Odnośnie plamień mój lekarz mi wczoraj powiedział tak, że właśnie 8, 9 tydzień może ich być więcej. Plamieniami mamy się nie przejmować, bólem brzucha mamy się nie przejmować. Ale jak jest silne krwawienie i silny ból w tym samym czasie to z tym już do szpitala. Mówił że tym bardziej ja przy tych wszystkich lekach co biorę mogę mieć więcej plamień.
Teraz czeka mnie miesiąc czekania na następną wizytę i prenatalne.
Jak Foremeczka pisze trzeba cierpliwości i pokory.
I wiary, że będzie dobrze.sisi lubi tę wiadomość
-
Dokładnie Foremeczka 🙂
Nie wiem, czy są tu wśród Nas wierzace ale powiem Wam dziewczyny, że mnie chodzenie do kościoła i modlitwa też w pewien sposób uspokoja. Z mężem do kościoła zaczęliśmy chodzić regularnie od stycznia tego roku, od ślubu (a we wrześniu minie 3lata) bywalismy tam naprawdę bardzo, bardzo rzadko. Może to zbieg okoliczności albo naprawdę ktoś nad nami czuwa, bo styczniowy cykl był tym szczęśliwym🙂 to tylko taka moja refleksja, która chciałam się podzielić z Wami 🙂Aishha, Maija lubią tę wiadomość
-
Róża 1 wrote:Dziewczyny dzisiaj rano zaczęłam plamić a teraz wszystko przeszło! Umówiona jestem jutro prywatnie bo dzisiaj nigdzie się nie dostałam! Czy mialyscie może plamienia w 6 tygodniu ciąży czy wszystko było dobrze! Wczoraj pisałam że lekarz w poniedziałek powiedział że jest tylko pęcherzyk ciążowy który ma 16mm! Mam nadzieję że nie stracę tej ciąży bardzo się martwię!2017 #1
2019 #2
-
Jutro będę miała wizyte u ginekologa
Niestety nie u polaka tylko u greka. Ale w sumie ważne żeby usg zrobił, a w rejestracji mówią że napewno zrobi.
Jutro będę 5+4 i mam nadzieję że coś zobaczęsisi, Gumcia1989 lubią tę wiadomość
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
karma wrote:Nie sugeruj proszę, że ktoś nad wami czuwa, bo chodzicie do kościoła, wiele osób chodzi i przytrafiają im się złe rzeczy, wiele osób nie chodzi i ma cudowne życie. Wiem, wiem, że piszesz o swoich odczuciach, ale może zostawmy ten temat.
Jagódka_88, Beti82, Magdalen, ListopadowaMama, Moni**, Maija, madixxx lubią tę wiadomość
-
Ja się z Wami żegnam. U mnie poronienie, w nocy zrobili łyżeczkowanie. Niestety. Wam życzę spokojnej ciąży i oby nie przytrafiło się to co mi.09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Chanela wrote:Gratuluję nowo przybyłym.
Coma bardzo mi przykro. Ale idź się skonsultuj do innego lekarza. Różne historie już słyszałam.
Dziewczyny czy któraś będzie prowadzić ciążę w luxmedzie? Czy przysługuje nam iść I trymestr?
ja prowadzęczytaj prywatnie prywatnie też chodzę i namawiają mnie, zebym zapisała się też państwowo
W Luxmedzie masz cały pakiet badać zrobiłam właśnie 1 usg do 10 tyg ( mam jeszcze skierowanie na dwa takie) morfologie, mocz, glukoze, tsh, HCV, taksoplazmoze, grupe krwi, HIV itd itp... Chodze do dr Kuś, super babka ale nie robi usg kolezanki polecają jeszcze Steca - robi usg i Litmanowicza, ja chodzę do niego na USG
4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175
-
karma wrote:Nie sugeruj proszę, że ktoś nad wami czuwa, bo chodzicie do kościoła, wiele osób chodzi i przytrafiają im się złe rzeczy, wiele osób nie chodzi i ma cudowne życie. Wiem, wiem, że piszesz o swoich odczuciach, ale może zostawmy ten temat.
Nikogo nie chciałam urazić, choć szczerze spodziewałam się i takich reakcji. I dla spokoju Nas wszystkich nie będę brnela dalej w ten temat 🙂 -
karolkowa wrote:Ja się z Wami żegnam. U mnie poronienie, w nocy zrobili łyżeczkowanie. Niestety. Wam życzę spokojnej ciąży i oby nie przytrafiło się to co mi.
Karolkowa... nie wiem co powiedzieć i chyba to nie ma znaczenia bo słowa tego nie opiszą...
Tulę mocnozobaczysz że niedługo odezwiesz się znowu
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175
-
a ja się zupełnie nie zgadzam, szanujmy się wzajemnie, jesteśmy tutaj właśnie po to żeby mówić co czujemy, co nam lezy na duszy, mamy wolność słowa i myśli więc do momentu dopóki czyjeś opinie nie obrażają drugiej osoby nie widzę żadnego problemu.
My z mężem jesteśmy wierzący i bardzo doceniamy to co daje nam wiara, dlatego nie zgadzam się żeby ktoś nie pozwalał mi się w tym temacie wypowiadać
Magdalen - doskonale Cię rozumiemBeti82, Magdalen, Aishha, Maija, madixxx lubią tę wiadomość
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175