Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Mialam tak w poprzedniej ciazy. Krotkie napady tachykardii. Jak cos takiego Ci sie dzieje,ze trzeba pic zimna wode,malymi łyczkami.
U mnie działa leżenie na plecach, wdech i powolny wydech (działa przy wypadaniu zastawki mitralnej, podobno w ciąży może się zdarzać trochę częściej). -
Sisi będzie dobrze - musi!!!
Trzymam kciuki i daj jutro znac po lekarzu.
Zresztą trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i mam nadzieję,że jutro będą lepsze wieści. I że u każdej z was która ma jakieś nieprawidłowości i wątpliwości jednak okaże się,że wszystko jest ok :*
Ahhh Czarny wtorek wrrr....
Poza tym nakłoniłyście mnie abym jednak jutro zadzwoniła do mojego gina i go pomolestowała o tak wczesne usg... Wolę też jednak wszystko sprawdzić... Będę mu tak długo marudzić aż zrobi aby się mnie pozbyćkukumo, sisi lubią tę wiadomość
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
U mnie dziś 6t4d. Byłam na usg i ciąża młodsza o dwa dni. Jest zarodek i ❤️
Tylko widziałam takie pikanie na monitorze, nie sluchałysmy i też nie wiem ile uderzeń na minutę. Może to i dobrze, znowu bym sobie wkrecala, że coś jest nie tak
Crl 0,38 cm
Następna wizyta 9.04 i założymy kartę ciążySpirit, Foremeczka, Lami, Lajni85, Maija, sisi lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Witam dziewczyny, dołączam do Was!
Gratuluję Wam brzuszków
U mnie brzuszek niespodzianka listopadowa 2019...A w listopadzie 2017 przyszły na świat bliźnięta
Czy któraś z Was miała mięśniaka w poprzedniej ciąży ?Spirit, Zlaania1, ewa9876, Cantii, sisi lubią tę wiadomość
-
Jagódka_88 wrote:hmmm a ja w ogóle nie mam mdłości - no może czasami ale sama nie wiem czy to to? Siku tez nie robię w nocy a w ciągu dnia normalnie, pić mi się bardziej nie chce, wyczulonego węchu też nie mam. Zdarza mi się natomiast, że jest mi duszno i mam kołatania serca,no i napady snu, tak po jedzeniu
Jagódka_88 lubi tę wiadomość
-
Chanela wrote:Gratuluję nowo przybyłym.
Coma bardzo mi przykro. Ale idź się skonsultuj do innego lekarza. Różne historie już słyszałam.
Dziewczyny czy któraś będzie prowadzić ciążę w luxmedzie? Czy przysługuje nam iść I trymestr?
Ja prowadzę w luxmed, narazie wszystkie badania w pakiecie, usg tez juz 2 razy miałam
21.02.2019 - Beta HCG- 102,000
23.02.2019 - Beta HCG- 241,000
25.02.2019 - pęcherzyk
04.03.2019 - Beta HCG- 4715,000
11.03.2019 - jest ❤️
20.03.2019 - CRL 1,65 cm ❤️
01.04.2019 - CRL 2,69 cm ❤️
08.04.2019 - CRL 4,25 cm ❤️
CRL-5,49 ❤️ -
Chanela wrote:Gratuluję nowo przybyłym.
Coma bardzo mi przykro. Ale idź się skonsultuj do innego lekarza. Różne historie już słyszałam.
Dziewczyny czy któraś będzie prowadzić ciążę w luxmedzie? Czy przysługuje nam iść I trymestr? -
nick nieaktualnyJa sie umówiłam juz na maj do mojego lekarza na prenatalne. I całe szczescie,bo na ten dzień nie było za dużo wizyt do wyboru. A na prenatalne potrzbuje lekarz 40min. A teraz we wtorek jak będę potwierdzać serduszko,to poprosze o skierowanie na pappe na NFZ. Nalezy mi się z racji wieku. No i pewnie od razu zacznę to ogarniać.
A z objawów,doszedl mi ból skutków. Piersi mnie same w sobie nie bola. Ale cokolwiek ociera mi sutki , czyt.stanik,bluzka, to wrazenie jakby mi ktos klamerkami sciskalsisi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak u Was wyglądają mdłości? Bo mi jest niedobrze w ciągu dnia, czasami bardzo lekko kręci się w głowie i mam nieprzyjemny posmak w ustach (taki metaliczny), generalnie trochę jak taki delikatny kac. Kilka razy faktycznie klęczałam nad muszlą, bo miałam już odruch wymiotny, ale ani razu nie zwymiotowałam i teraz się tak zastanawiam, czy to są te mdłości ciążowe, czy nie do końca?
-
Ja czekam na mdłości i wymioty... Zastanawiam się czy będzie jak w pierwszej ciąży... i to jest to co najbardziej zaprząta mi głowę.
W pierwszej ciąży mdłości i wymioty dzień noc zaczęły się jakoś 6/7 tydzień i trwały do samego porodu plus doszła zgaga. Teraz czasami mnie zemdli ale naprawdę sporadycznie.
A jak to u was dziewczyny, które nie są pierwszy raz w ciąży wyglądało?
[/url]
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Dzyzia wrote:Dziewczyny a jak u Was wyglądają mdłości? Bo mi jest niedobrze w ciągu dnia, czasami bardzo lekko kręci się w głowie i mam nieprzyjemny posmak w ustach (taki metaliczny), generalnie trochę jak taki delikatny kac. Kilka razy faktycznie klęczałam nad muszlą, bo miałam już odruch wymiotny, ale ani razu nie zwymiotowałam i teraz się tak zastanawiam, czy to są te mdłości ciążowe, czy nie do końca?
Jest niedobrze,można mieć slinotok, taki specyficzny posmak w ustach, czuć taka jakby kluche w gardle.[/url]
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Ja w pierwszej ciąży miałam trochę mdłości na początku. Wymiotów wcale. Pod koniec doszła zgaga. Teraz jest chyba trochę gorzej jeśli chodzi o mdłości i wstręt do jedzenia. Aczkolwiek w ostatnich dniach czuje się coraz lepiej pod tym kątem, w sumie prawie wszystko mogę zjeść juz. Pytanie czy to dobry objaw.Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Foremeczka wrote:Ja w pierwszej ciąży miałam trochę mdłości na początku. Wymiotów wcale. Pod koniec doszła zgaga. Teraz jest chyba trochę gorzej jeśli chodzi o mdłości i wstręt do jedzenia. Aczkolwiek w ostatnich dniach czuje się coraz lepiej pod tym kątem, w sumie prawie wszystko mogę zjeść juz. Pytanie czy to dobry objaw.
Ja miałam to samo- wstręt do jedzenia i mdłości ale wymiotów nie miałam. Teraz powoli wraca mi apetyt ale mdłości raz na jakiś czas się pojawiają. I tez mam nadzieje ze to dobry objaw, a nic złego. Choć brzuch mnie ciągnie co jakiś czas, plecy również. Wizyta dopiero 10 kwietnia, jeszcze tyle czasu..
-
u mnie mdłości były aż do 6 miesiąca... potem zamieniły się w zgagę
teraz też już się pojawiły ale póki co apetyt mi dopisuje tylko na niektóre potrawy nawet patrzeć nie mogę bo od razu blehhh... Ale ciągnie mnie za to do zdrowej żywności co mnie bardzo cieszy -
U mnie mdłości trwają cały czas, z małymi póldniowymi przerwami. Mi jest niedobrze, mam dziwny smak w ustach i ciągłe wrażenie że zwymiotuję, a to zdarzyło mi się raz jak dotąd. Jeść nie mogę w ogóle, zmuszam się do wszystkiego no i schudłam przez co przy moim hashimoto bardzo poleciało mi tsh do 0,17. Endo mówi, że wyjdziemy z tego dołka, ale ja i tak się martwie. A i jestem już po badaniach 1 trymestru i w morfologii też wygląda jakbym miała jakąś infekcje. Jestem tak osłabiona, że nawet zrobienie herbaty kończy się zimnym potem, zawrotem głowy i chęcią puszczenia pawia. nie wiem już co ze sobą robić. Cieszy mnie to wszystko, ale i dobija jednocześnie. Ehh, ciążowe uroki
-
Dziewczyny dzisiaj rano zaczęłam plamić a teraz wszystko przeszło! Umówiona jestem jutro prywatnie bo dzisiaj nigdzie się nie dostałam! Czy mialyscie może plamienia w 6 tygodniu ciąży czy wszystko było dobrze! Wczoraj pisałam że lekarz w poniedziałek powiedział że jest tylko pęcherzyk ciążowy który ma 16mm! Mam nadzieję że nie stracę tej ciąży bardzo się martwię!