Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Róża 1 wrote:Witajcie dziewczyny! Ja byłam wczoraj u lekarza pierwsza wizyta! Według usg jest to 6 tydzień 6dni i jest problem bo doktor tylko zobaczył sam pęcherzyk ciążowy który ma 16mm czy jest jeszcze szansa i nadzieja że jednak wszystko będzie dobrze! Przeplakalam całą noc😭😭😭 Mam do niego jechać 4 kwietnia! Naczytalam się że u niektórych kobiet widać w 5 tygodniu a u nie których 7lub 8 tygodniu! Jeszcze się łudze że na następnej wizycie zobaczę cud maleńki💖
Hej ponoć jak ma 25mm i nie ma pęcherzyka żółtkowego to jest problem, poniżej jest OK. Witamy i prosimy się nie denerwować
Coma tulę najmocniej na świecie - nie ma dobrych słów...4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175
-
Jagódka_88 wrote:Hej ponoć jak ma 25mm i nie ma pęcherzyka żółtkowego to jest problem, poniżej jest OK. Witamy i prosimy się nie denerwować
Coma tulę najmocniej na świecie - nie ma dobrych słów... -
yvonneSW wrote:Powiem wam ze z jednej strony ciesze sie ze nie mialam usg i u mnie pozwala sie po prostu "byc w ciąży" , bo nie wiem nic zadnych rozmiarow , tetna, nic. Bo tak pewnie tez bym czytala szukala porownywala. Co nie znaczy oczywiście ze na pewno jest wszystko w porządku ale po prostu jestem w ciazy i tyle. wiem ze co ma byc to będzie, wierze ze moje maleństwo rozwija sie dobrze i ze zobaczę je machajace raczkami z pięknie bijacym serduszkiem za 2,5 tyg. Ciaza bardzo szybko mija później sie za nia tęskni dlatego chce sie cieszyć tym czasem a nie z gory zakładać najgorszego. A za rok o tej porze będziemy mialy 4-5 msc zdrowe bobasy i bedziemy debatowac o kupkach, zupkach i nieprzespanych nocach 😉
-
Misia78 wrote:Dziewczyny a czy którąś z Was mdłości wybudzają w nocy? Mnie kilka razy już, poza tym jest mi wtedy strasznie gorąco.
Dziewczyny, czy nosicie przy sobie kartę ciąży ? tak cały czas ?Holibka lubi tę wiadomość
-
Jestem po pierwszym USG. 7t5d. Dzidziuś ma CRL 16,9mm. Serduszko bije jakoś 170. Nie słyszeliśmy tylko widzieliśmy i tak lekarz mi powiedział. Termin wcześniej nic myślałam bo jednak na 4.11. W końcu się trochę uspokoiłam. Takiego miałam stres tak mi ciśnienie skoczylo. Karta założona Ale mi mówili ze by grupę krwi przy sobie nosić.
Spirit, Jagódka_88, sisi, Foremeczka, She Wolf, Cantii, ewa9876 lubią tę wiadomość
-
anqa123 wrote:mnie budzi głód, ltóry jak nie zostanie zaspokojony, przeradza się w mdłości!!
Dziewczyny, czy nosicie przy sobie kartę ciąży ? tak cały czas ?2017 #1
2019 #2
-
Róża trzymam kciuki, pewnie zarodek ujawni się za kilka dni.
Ja póki co miałam 3 dni mdłości na początku 5 tygodnia (4+0) A teraz się uspokoiło i oczywiście się martwię.ListopadowaMama, Róża 1, Paula_30 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Agi83 wrote:U mnie usg pokazuje pecherzyk bez zarodka. Rozbieżność jest duża bo 11 dni. Prawdopodobnie będzie puste jajo
ja się bardzo boje pustego jaja. Współczuję Ci ale może się jeszcze pojawi są dziewczyny tutaj które dopiero w 8-9 tygodniu zobaczyły
-
Róża 1 wrote:Witajcie dziewczyny! Ja byłam wczoraj u lekarza pierwsza wizyta! Według usg jest to 6 tydzień 6dni i jest problem bo doktor tylko zobaczył sam pęcherzyk ciążowy który ma 16mm czy jest jeszcze szansa i nadzieja że jednak wszystko będzie dobrze! Przeplakalam całą noc😭😭😭 Mam do niego jechać 4 kwietnia! Naczytalam się że u niektórych kobiet widać w 5 tygodniu a u nie których 7lub 8 tygodniu! Jeszcze się łudze że na następnej wizycie zobaczę cud maleńki💖
Nie denerwuj sie! Mialam podobnie jak Ty tez nic nie bylo widac co bardzo mnie przestraszylo. Pojechalam na drugi dzien do innego gin i byl piekny zarodek prawie 4mm wiec moze sprzet nie ten albo nie umie dokladnie sprawdzac.Róża 1, sisi lubią tę wiadomość
-
Misia78 wrote:Dziewczyny a czy którąś z Was mdłości wybudzają w nocy? Mnie kilka razy już, poza tym jest mi wtedy strasznie gorąco.
Ja muszę przed samym zamknięciem oczu zjeść banana/jabłko bo inaczej mam taki kołowrotek w głowie i mdłości, że nie ma szans na spanie. Do tego kubek herbaty miętowej i można zasypiać -
hmmm a ja w ogóle nie mam mdłości - no może czasami ale sama nie wiem czy to to? Siku tez nie robię w nocy a w ciągu dnia normalnie, pić mi się bardziej nie chce, wyczulonego węchu też nie mam. Zdarza mi się natomiast, że jest mi duszno i mam kołatania serca,no i napady snu, tak po jedzeniu
Inesitka lubi tę wiadomość
4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175
-
MagdRy wrote:Nie denerwuj sie! Mialam podobnie jak Ty tez nic nie bylo widac co bardzo mnie przestraszylo. Pojechalam na drugi dzien do innego gin i byl piekny zarodek prawie 4mm wiec moze sprzet nie ten albo nie umie dokladnie sprawdzac.
-
Holibka wrote:o to to! Ja mam to samo! Zawsze przy łóżku mam jakieś paluszki lub banana, wodę do picia.
Moni gratuluję pozytywnych wieści
o 22 zjadam jeszcze kanapkę przed snem...ale już mi się po prostu nie chcę mielić tymi zębami, przyjemności z jedzenia też nie ma żadnej