Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolkova trzymaj się! Ja trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Ja dziś mam pierwszą wizytę u lekarza o 12 i się strasznie stresuję co powie. -
nick nieaktualnykarolkowa wrote:Dziewczyny, strasznie się boję.. Wylądowałam w szpitalu z nagłym silnym krwawieniem żywą krwią ze skrzepami.. Zrobili usg, zarodek ciągle na miejscu ale nie potrafiono stwierdzić skąd to krwawienie.. Zostaję w szpitalu na obserwacji nie wiadomo jeszcze jak długo. I nie wiadomo jak to się skończy..
Trzymam kciuki .
-
nick nieaktualnyJa jak byłam w szpitalu w tamtym tygodniu to też większość dziewczyn była z plamieniem na początku ciąży... Usg nie będą robić codziennie bo lekarz na obchodzie mówił mi, że nie można robić często na tym etapie ciąży. Ja miałam robione w dniu przyjęcia i potem dopiero po 5 dniach. Trzymaj się! Będzie dobrze
-
kinga25 wrote:Ja od poczatku mam plamienia ,pare razy mialam tez krwawienia ,caly czas odpoczywamy ,dziewczyny ladnie rosna i juz zaczymy 10 tydz wedlug usg ,tez sie balam kazdego najmniejszego plamienia ,ale pomalu wychodzimy ma prosta
Trzymam kciuki .
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnySpirit wrote:Nie znam się ale skąd już wiesz że to dziewczynki?
U Nas prawdopodna przyczyna niepowodzen byla w genetyce ,dlatego doktor postawil na transfer przwidlowego genetycznie zarodka .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 10:20
-
Jestem po badaniu, zrobili to usg. Zarodek i tętno jest, nadal nie ma podanej konkretnej przyczyny skąd takie mocne krwawienie. Mogę już wychodzić.
Spirit, Moni**, Jagódka_88, sisi, Aishha, Domcias, Cantii, Misia78 lubią tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Chciałam jeszcze wrócić do mojego przypadku.
13 marca miałam pierwsze usg. Pęcherzyk miał (teraz to znalazłam) 7 mm i widać było pęcherzyk żółtkowy. Wczoraj, dokładnie po 12 dniach, zarodek miał 1,5mm i to niskie tętno (91).
To chyba jednak nie jest jednak młodsza ciąża, bo obecność pęcherzyka żółtkowego wskazywała, ze jest ponad 5 tydzień.
Jejku wiem dziewczyny ze zamęczam, ale nie chcę mieć fałszywych nadziei.
Objawy mam, nawet dziś w nocy obudziły mnie mdłości.
Co myślicie?
-
Dziewczyny, będzie dobrze, trzymam kciuki żeby maluchy nie przyprawialy więcej swoich mam o takie stresy
Dziewczyny, czy Wy tez czujecie się takie mega osłabione, bez sił? Ze mną jest tragicznie szczególnie przez ostatnich kilka dni, jakbym codziennie biegła maraton... -
ListopadowaMama wrote:Dziewczyny, będzie dobrze, trzymam kciuki żeby maluchy nie przyprawialy więcej swoich mam o takie stresy
Dziewczyny, czy Wy tez czujecie się takie mega osłabione, bez sił? Ze mną jest tragicznie szczególnie przez ostatnich kilka dni, jakbym codziennie biegła maraton...
Mam to samo, nawet jak dobrze się czuję w pracy to jak wracam do domu nawet nie mam siły zjeść obiadu. Najlepiej od razu bym wlazła pod koc i nie wychodziła. -
karolkowa wrote:Dziewczyny, strasznie się boję.. Wylądowałam w szpitalu z nagłym silnym krwawieniem żywą krwią ze skrzepami.. Zrobili usg, zarodek ciągle na miejscu ale nie potrafiono stwierdzić skąd to krwawienie.. Zostaję w szpitalu na obserwacji nie wiadomo jeszcze jak długo. I nie wiadomo jak to się skończy..20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
malamisia wrote:Cześć wszystkim! 21 marca zobaczyłam dwie kreski. Termin z dnia owulacji to 29 listopada. Trochę już mam za sobą - poronienie w 9 tyg.i ciążę pozamaciczną
więc i stres teraz większy i leki od początku.
Beta w 13 dpo - 16,23
Beta w 17 dpo - 53,47
Szału więc nie ma, ale nadal w normie.
Pozdrawiam i trzymam za nas wszystkie kciuki.
Karolkowa, trzymaj się i bądź dobrej myśli!
Możesz mi napisać jak objawiała się u Ciebie ciąża pozamaciczna?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Karolkowa, mam nadzieję, że jest tak jak mówią dziewczyny, że to krwiak, który nastraszy ale wcale nie zaszkodzi maluszkowi.
Agi83, jest jeszcze nadzieja, że to nie puste jajo? To Twoje, czy lekarza przypuszczenie? Mimo wszystko trzymam kciuki by jednak pojawił się zarodek!
Misia78, ja myślę, że owulacja mogła być później, zarodek mógł się pojawić w związku z tym później i dopiero zaczyna się rozkręcac że wzrostem i tetnem. Rozumiem to, że nie chcesz robić sobie zludnych nadziei ale może daj Wam jeszcze szansę. Pewnie kolejne usg pokaże cos bardziej konkretnego.
Ja też czuję się zmęczona... Zwłaszcza po południu. I to tak skrajnie. Pewnie podkreca to brak możliwości odpoczynku przy starszaczku.
Boli mnie też ciągle brzuch, staram się odpoczywać ile mogę, ale mogę prawie zero. I przy każdym ukuciu w brzuchu mam wizję że odklejenie kosmówki postępuje. Z jednej str starszak w domu to wysiłek i nie poleze przy nim wcale, ale z drugiej to że jest co robić pomaga nie zwariować i wyłączać smetne myśli.Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Misia78 wrote:Chciałam jeszcze wrócić do mojego przypadku.
13 marca miałam pierwsze usg. Pęcherzyk miał (teraz to znalazłam) 7 mm i widać było pęcherzyk żółtkowy. Wczoraj, dokładnie po 12 dniach, zarodek miał 1,5mm i to niskie tętno (91).
To chyba jednak nie jest jednak młodsza ciąża, bo obecność pęcherzyka żółtkowego wskazywała, ze jest ponad 5 tydzień.
Jejku wiem dziewczyny ze zamęczam, ale nie chcę mieć fałszywych nadziei.
Objawy mam, nawet dziś w nocy obudziły mnie mdłości.
Co myślicie?
Wiesz, ja bym chyba na Twoim miejscu przestała analizować. Myślę, że musisz poczekać do kolejnego USG. Jeśli koniecznie chcesz wiedzieć wcześniej, więcej, poszłabym skonsultować się do jakiegoś lekarza prywatnie. Nie ukrywam, że zarodek mały bo powinien rosnąć ok. 1 mm dziennie. Ale nie takie cuda już widziałam. Ja poszłabym do jakiegoś innego polecanego ginekologa na konsultacje.Aishha lubi tę wiadomość
4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
Beta HCG
07.03.2019 - 29,9
09.03.2019 - 101,0
19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
02.04 - CRL 9.3, jest
13.04 - CRL 19,9,171
16.04 - CRL 25,3,175
-
Agi83 wrote:U mnie usg pokazuje pecherzyk bez zarodka. Rozbieżność jest duża bo 11 dni. Prawdopodobnie będzie puste jajo20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Moni** wrote:Karolkova trzymaj się! Ja trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Ja dziś mam pierwszą wizytę u lekarza o 12 i się strasznie stresuję co powie.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/02/2021 Anielka 2860