Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zlaania1 wrote:Karolkowa bardzo mi przykro
mam nadzieję,że szybko się pozbierasz. Tulę bardzo mocno :*
Sisi o której masz usg?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Cześć Dziewczyny, trochę mnie tu nie było.
Karolkowa bardzo mi przykro, trzymaj się mocno
Ja się czuje okropnie, ciagle mdłości cały dzień bardzo bardzo silne i codzienne wymioty. Próbowałam imbir, ale nie pomaga. Już nie daje rady, całe dnie spędzam w łóżku, ale i tak jest mi bardzo niedobrze. Strasznie ciężko to przechodzę. Do tego ból brzucha jak przy grypie żołądkowej. Nie mam sił. -
No i cały czas się powstrzymuje bo mogłabym wymiotować cały czas ale nie mam czym, bo jem jedynie owoce. Nie jestem w stanie nic innego.. ewentualnie kajzerka. Oprócz tego mam biegunki raz- dwa razy dziennie. Jutro mam usg, może ginekolog coś doradzi, bo ja nie mogę funkcjonować
u Was tez tak złe?
-
kamila0530 wrote:No i cały czas się powstrzymuje bo mogłabym wymiotować cały czas ale nie mam czym, bo jem jedynie owoce. Nie jestem w stanie nic innego.. ewentualnie kajzerka. Oprócz tego mam biegunki raz- dwa razy dziennie. Jutro mam usg, może ginekolog coś doradzi, bo ja nie mogę funkcjonować
u Was tez tak złe?
Polecam mamarin z samego rana 3 tabletki po przebudzeniu. A teraz jak sie zle czujesz to tez odrazu. Mozesz 6 tabletek dziennie brac i odstaw witaminy jezeli bierzesz. Bierz tylko kwas foliowy
-
Karolkowa, trzymaj się.
U mnie przez dwa dni było podejrzanie okej, aż się wystraszyłam (apetyt wrócił, szczególnie pod wieczór). Chociaż i tak jakoś ze spokojem do tego wszystkiego podchodzę. Piersi bolą cały czas, sprawiają wrażenie ciężkich. W nocy ciężko się obrócić z boku na bok. Dziś powróciły mega mdłości, tak co chwila się zastanawiam, czy będę wymiotować, czy jeszcze wytrzymam. Wczoraj wybrałam się z mężem na szoping (mam wrażenie, że niektórzy faceci są jeszcze gorsi od kobiet, szczególnie w przymierzalni, stałam tam chyba z godzinę! A przymierzał tylko dwie koszulki?? Łot de faaak???) No i zaczęło mnie ciągnąć podbrzusze od tych spacerów po sklepach. Też odczuwacie takie ciagniecie? Nie jest to ból, tylko dyskomfort. Mija jak siadam, lub leżę... Trochę postoję i mam wrażenie, że pachwiny mi się męcząCóreczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ja w ogóle nie wymiotuje, piersi już jakiś czas mnie w ogóle nie bolą i wydaje mi się że zrobiły się mniejsze, czasem mnie coś tam w brzuchu zakuje. Popołudniami mi czasem nie dobrze i słaba jestem. Sikanie może częstsze. Także słabo z objawami.
-
Domcias wrote:Wiecie co, ja juz sama nie wiem czy powinnam udac się do kardiologa... Wczoraj wieczorem leżałam juz w łóżku, oglądałam serial i nagle poczułam jakby serce mi drzalo i podeszlo do gardła... Trwalo to jakies 2s, ale strasznie sie wystraszylam... Czy wy tez macie coś takiego? Ostatni raz zdarzylo mi sie cos takiego po stracie ciąży, kiedy przezywalam trudne chwile. Ogolnie czuje kłucia w piersiach, ale to chyba akurat zwiazane jest z ich powiekszeniem, a nie z sercem
Tak czy siak, to drzenie serca bylo strasznie nieprzyjemne...
Domcias możesz mieć arytmie, ale to nie musi być nic groźnego. Ja mam arytmię i tachykardię od dzieciństwa, nie biorę leków i nie miałam problemów z porodem. Idź do kardiologa, żebyś wiedziała na czym stoisz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 15:23
Domcias lubi tę wiadomość
-
Ja największy odruch wymiotny mam przy myciu zębów, na samą myśl o tym już mi się zbiera, tragedia 🙂
Jak już mi się poważnie zbierze do wymiotów i ulokuje się przy sedesie to nawet nie mam czego zwrócić, to jest chyba jeszcze gorsze, jakby "poszło" to może byłaby chwilowa ulga -
Karolkowa tule Cie
Zycze Ci duzo sil i spokoju :*
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
ja mam mdłości ale nie wymiotowałam jeszcze w ogóle, chociaż z 2 razy było blisko....jeść mogę wszystko, najlepiej oczywiście wchodzą słodycze, chociaż z tym trzeba się pilnować
ale najgorszy jest brak energii, idę do sklepu i ledwo z niego wracam, tak bardzo chcę pójść na jakiś spacer, ale chyba nie dojdę do parku, albo w nim zostanę na ławce
czy ta energia wróci ? idzie wiosna jak tu siedzieć ciągle w domu...
-
anqa123 wrote:ja mam mdłości ale nie wymiotowałam jeszcze w ogóle, chociaż z 2 razy było blisko....jeść mogę wszystko, najlepiej oczywiście wchodzą słodycze, chociaż z tym trzeba się pilnować
ale najgorszy jest brak energii, idę do sklepu i ledwo z niego wracam, tak bardzo chcę pójść na jakiś spacer, ale chyba nie dojdę do parku, albo w nim zostanę na ławce
czy ta energia wróci ? idzie wiosna jak tu siedzieć ciągle w domu...
potem się ciężko chodzi np toczy się człowiek jak kulka ale to nic z porównaniu z początkiem,zawsze mnie bawi w kontekście zwolnień i krytykowan i A że ktoś idzie na początku A według mnie początek najgorszy :p
2017 #1
2019 #2