Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cecylia wrote:Kiedy zaczyna być widać brzuszek? Jestem szczupła, chociaż nie mam idealnie płaskiego brzucha. I raczej jest mięciutki niż wysportowany
Na razie nie przytyłam nic. Chciałam jak najdłużej zwlekać z powiedzeniem o ciąży w pracy i się zastanawiam kiedy przychodzi taki moment, ze już ludzie zaczynaja podejrzewać że albo przytyłaś albo wczesna ciąża?
2017 #1
2019 #2
-
Misia78 wrote:Dziewczyny, zwłaszcza w kolejnej ciąży - czy stawia się wam brzuch?? To uczucie bardzo dobrze pamietam, ale nie z 1 trymestru. Martwie się
Ale wyszłam z założenia że po prostu organizm zapamiętał to uczucie i dlatego je "odbieram"za każdym razem A pewnie w poprzedniej ciąży ignorowałan. Właśnie sobie chyba magnez kupię na to.
Misia78 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
To wina progesteronu, zatrzymywania wody, słabych mięśni brzucha. Mnie się pani zapytała czy jestem w ciąży parę dni temu
🤦🏼♀️ W poprzedniej też bardzo szybko zaczęli się pytać, a jestem ogólnie chuda. Tylko brzuch mi wywala, szczególnie po jedzeniu... -
U mnie narazie nic nie widac waga ta sama. Czyli rano mniej, wieczorem więcej.
W pierwszej ciąży łącznie przytyłam 9kg z czego.na początku 2kg schudłam. Brzuch zaczęło byc troszkę widać koło Wielkanocy a było to na poczatku kwietnia - rodziłam na poczatku czerwca. Jak ja bym chciała żeby teraz tak było. W co szczerze wątpię. Wtedy zaczynałam z wagą 55kg teraz z 61kg.
Poza tym tamtą ciążę całą wymiotowałam,mało jadłam a teraz mam tylko lekkie mdłości...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 08:33
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Yoko wrote:Macie jakieś fajne aplikacje do śledzenia ciąży. Mam the bump i flo. The Bump fajne flo źle liczy dni ciąży. Ale szukam czegoś darmowego gdzie mogłabym np masę ciała zapisywać
ja używam Ciąża +, jest bardzo fajna, można zapisywac wagę.Gumcia1989 lubi tę wiadomość
-
Ja mam : Moja ciąża i pregnancy. Oceny mają dobre więc je sciagnełam i w sumie mi wystarczą. Maja opisy tydzien po tygodniu ciąży,mojego samopoczucia, organizer z badaniami wynikami i przypomnieniami, wagę, imiennik
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualnyCo do aplikacji,to ja mam preglife. Miałam ja w 1 ciąży i teraz tez sobie zainstalowalam. Można wpisywać wagę. Opisane co sie dzieje z dzieckiem i co sie moze dziac z mama w tym czasie.
Co do brzuszka, to myślę, ze tym razem szybciej mnie wywali. Mimo 6tyg,czuje mocno rozciganie. I mimo,ze go nie widac,to jak sie dotknie, to czuc taka malutka górkę. -
Ja apetyt generalnie nawet mam, odrzuca mnie tylko na widok albo myśl o niektórych rzeczach. Jestem jakiś 1kg do przodu, tego tycia właśnie się boję. Liczę, że pogoda się poprawi to chociaż na jakieś spacery zacznę chodzić bo póki co to poza drobnymi porzadkami w domu to więcej ruchu nie mam.
-
nick nieaktualny
-
Ja mam 2 apki - Moja ciaza i Pregnancy. W kazdej z nich mozna zapisywac aktualną wagę.
Ja planuje tylko USG genetyczne, ale będę robic u dwoch lekarzyJezeli wyjda jakies nieprawidłowości czy wątpliwości to zrobie bardziej szczegółowe badania.
Wiecie co, jesli chodzi o moje objawy to z rana nie mam juz zadnych mdłości, ale zauwazylam, ze pojawiają sie na wieczor. Piersi dalej bolą, więc jest okA z powodu tych boli brzucha wróciłam od wczoraj po prostu do nospy, wezme jeszcze dzis i jutro, ale juz widze poprawe, bo brzuch na szczescie przestal bolec. Strasznie spanikowalam wczoraj z tego powodu, ale dzis jest o wiele lepiej. Moze na tym etapie ciazy juz tak bedzie, raz jakies objawy sie pojawia zeby za chwilę zniknac. W końcu w ogole pewnie ustapia, i co ja wtedy zrobie?!
-
Co do stawiania brzucha - w poprzedniej ciąży gdzieś od połowy do końca. Mało przyjemne. Teraz jeszcze nie doświadczyłam... Czasem odczuwam napięcie w brzuchu w czasie kp synka.
Ja nie będę robić żadnych dodatkowych badań, chyba nawet pappa sobie daruje. Mam 31 lat.
Domcias, jak objawy ustąpia to będziesz czuc ruchy dzieckai to będzie albo udpokajacz albo stres gdy nie będziesz ich długo czuć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 10:35
Holibka lubi tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki