Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRożaa wrote:Haha
dzisiaj gin kazał mi przemyśleć czy chce, wiec teraz siedzę i myśle czy warto bawić się w statystykę 🤪 a ty celujesz w nifty bo masz jakieś konkretne wskazania czy chcesz być po prostu pewna i spokojna że wszystko ok?
Dokładnie. Tym bardziej że to ciąża po IVF -
Ewka Bardzo mi przykro
Wróblowa Gratuluję dobrych wieści z wizyty!
Nula Tobie również gratuluję wspaniałych 7mm
Gagatka wrote:Dziewczyny, potrzebuje ojojania.
Dzis wedlug OM ze stycznia bylby 8 tydzien. A w czw na usg wedlug lekarza 6, z zarodkiem 3,5 mm i tetnem 114 (2 dni wczesniej zarodek 3 mm i niby tez 6 tydzien), ale niby badanie nie musi sie zgadzac co do kilimetra. Jednak sie wkrecam, ze cos jest nie tak. A wizyta dopiero za tydzien..
Przede wszystkim, termin z OM jest orientacyjny i on jest wiarygodny u kobiet, które mają cykle 28-30dni.
Nie warto porównywać USG z dwóch różnych sprzętów bo mogą być różnice. Poza tym ten sam lekarz odrobinkę inaczej zaznaczy i już wychodzi inny wymiarGagatka lubi tę wiadomość
-
Frelcia_na_tymczasie wrote:Pozwoliłam sobie poruszyć Twój temat z koleżanka.. i ona tez miała zasniad. Według niej trochę mała beta jak na możliwość stwierdzenia zasniadu. Lekarz był pewien ?
O tym, że mała beta też mówili. Ale już 2 raz lekarz zwrócił na to uwagę i po dzisiejszym usg padła taka decyzja. Nie wiem czy był pewien, pytałam czy na pewno nie pozamaciczna ale wykluczyli.
A u Twojej koleżanki przy jakiej becie stwierdzili?
Ja już się tak źle czuje, że czekam końca. Dostałam Arthrotec.endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
nick nieaktualnyEwka1700 wrote:O tym, że mała beta też mówili. Ale już 2 raz lekarz zwrócił na to uwagę i po dzisiejszym usg padła taka decyzja. Nie wiem czy był pewien, pytałam czy na pewno nie pozamaciczna ale wykluczyli.
A u Twojej koleżanki przy jakiej becie stwierdzili?
Ja już się tak źle czuje, że czekam końca. Dostałam Arthrotec.
Ona miała powyżej 35tys... Bardzo mi przykro.. Pozwól sobie na żałobę.. bądź ze swoim Partnerem. Musicie mieć swoje wsparcie. -
Frelcia_na_tymczasie wrote:Ona miała powyżej 35tys... Bardzo mi przykro.. Pozwól sobie na żałobę.. bądź ze swoim Partnerem. Musicie mieć swoje wsparcie.
Chciałabym już być w domu. Z mężem widzieliśmy się tylko kilka razy przez drzwi. Tu nawet porządnie poplakac się nie da...endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Chciałabym już być w domu. Z mężem widzieliśmy się tylko kilka razy przez drzwi. Tu nawet porządnie poplakac się nie da...
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Chciałam się przywitać. Według app jestem w 6 tc. Niestety z uwagi na wirusa robiłam betę tylko raz w 31 dc i wynosiła wtedy 365. Bardzo się martwię czy wszystko jest ok. Wizytę mam dopiero 7.04 czyli będzie to 8tc. Widzę ze Wasze wizyty odbywają się szybciej. Zaczynam się martwić czy to nie za późno. Chociaż z drugiej strony termin podał mi sam lekarz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 07:53
-
Witaj Polinek! Gratulacje:) Ja też pierwszą wizytę będę miała w 8 tygodniu- dokładnie w tym samym dniu co Ty:)lekarz powiedział żeby ograniczać Usg stąd lepiej tydzień później Ale raz.
Pauliśka lubi tę wiadomość
4cs 💚⏸️
11.03.20 (25 dc, 11dpo) - beta: 87,31;
17.03.20 (31 dc, 17 dpo) - beta: 3445;
20.03.20 (34 dc, 20 dpo) - beta: 14606.
-
Zulugula wrote:dziewczyny orientujecie się kto na nfz może wypisać badania na krew te tokso rozyczki itd?
każdy ginekolog czy tylko prowadzący ciąże?
Rodzinny może wypisać o ile są ku temu wskazania (może odesłać Cię do gina) bo za wszelkie zlecone badania będzie musiał zapłacić z własnej kieszeni. -
JustynaG wrote:Myślę, że najpewniej ginekolog prowadzący ciążę.
Rodzinny może wypisać o ile są ku temu wskazania (może odesłać Cię do gina) bo za wszelkie zlecone badania będzie musiał zapłacić z własnej kieszeni. -
nick nieaktualny