Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy Wy tez sie czujecie jak 💩? Bo ja sie właśnie tak czuje. Czyli dokladnie tak samo jak w pierwszej ciąży. Oprocz ciaglego gula w gardle i checi wymiotowania, mam bol glowy. W pierwszej ciąży bol glowy mialam od 9tc do porodu. Bol, który mi towarzyszył 24h i teraz jest tak samo. Przez ten bol nie moge sie skupic na niczym. W pierwszej ciazy bylo latwiej bo lezalam cale dnie w lozku. A teraz mam 2 latka, ktory potrzebuje takze uwagi mamy a nie tylko taty. Zawsze bardzo chcialam miec dwoje dzieci i jak sie rodzil Olek, to wiedzialam ze za jakiś czas bedziemy sie starac o kolejne. Jednak wspomnienie bolu glowy skutecznie odsuwalo ten pomysl. Mowia ze kazda ciaza jest inna i ja miałam taka nadzieje. W styczniu zaczelismy sie starac, w lutym przez chorobe synka mieliśmy tylko raz seks i prosze..ku naszemu zdziwieniu zaskoczylo. Myslalam ze zajmie nam to kilka mcy jak przy pierwszym dziecku. Tymbardziej ze ja mam 36 lat a partner 38. Czuje sie tragicznie. W pracy jak zajme czyms mysli to nawet nie odczuwam tego bolu ale w domu - kazdy ruch sprawia ze glowa mi peka! Czuje sie i wyglądam jak 💩
-
Spoko ja się dzisiaj czuje jak jeszcze większe gowno, leżę, nie zrobiłam kompletnie nic... Zadzwoniłam do W, żeby z pracy do mnie przyjechał choc na chwile i mnie przytulił, bo się rozsypę. Mam takiego dola, ze maskara.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 16:37
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Ja też się dziś kiepsko czuje... jedynie na zakupach byłam i pranie zrobiłam, a miałam takie plany... nawet obiadu nie gotowałam, wpadły parówki i surówka z kiszonej kapusty. Liczę, że od poniedziałku wróci mi energia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 17:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś czuję, że coś mnie rozkłada i mam 37.1 stopnia myślicie, że jest coś co mogłabym wziąć, żeby się kompletnie nie rozłożyć? Nie mam kataru, kaszlu ani nic w tym stylu. Tylko czuję, że mi zimno
Aniołek 2015
Leon 21.07.2016 ❤
Aniołek 2018
Aniołek 2018 -
Porzeczka17 wrote:Ja dziś czuję, że coś mnie rozkłada i mam 37.1 stopnia myślicie, że jest coś co mogłabym wziąć, żeby się kompletnie nie rozłożyć? Nie mam kataru, kaszlu ani nic w tym stylu. Tylko czuję, że mi zimno
Ciepła herbata z sokiem z malin albo cytryna. Ja piję jeszcze mleko z miodem ,masłem i czosnkiem .Wiem wiem brzmi okropnie ale mi pomaga .Smaruje stopy maściami wygrzewającymi.Takie babcine sposoby
Alexis super , ciesze się bardzo, że u Ciebie lepiej.Alexis, Porzeczka17 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Porzeczka, mnie telepało zimno w pierwszej ciąży i teraz jest to samo. Nie pamiętam ile to trwało za pierwszym razem...ale teraz praktycznie od początku jest mi zimno, mam dreszcze i gęsią skórkę. Chodzę ubrana jak Eskimos 🤦 Temperaturę mam w normie, żadnego stanu podgorączkowego.
Też mam dziś słaby dzień. Byłam z synkiem na dworze, ale myślami w łóżku. Płakać mi się chce,że nie mam siły na zabawę z nim. Ledwo książeczki mu czytam. Mam nadzieję,że to niedługo minie.
Casteam, u mnie bardzo podobnie. Myślałam, że to staranie potrwa i w sumie to mnie ta ciąża mega zaskoczyła 😋 no kuźwa, nie wiem jak do tego doszło 😂 -
Alexis wrote:Moja temperatura pod pachą ledwo przekracza 36 😉
-
Nula30 też liczę, że te gorsze dni w końcu odejdą i dostaniemy zastrzyk energii, bo jak na siebie patrzę to ostatnie kilka dni zachowuje się jak wrak kobiety. Do każdej czynności muszę się zmuszać... już nawet leżenie na kanapie powoduje u mnie frustracje, mimo, że na nic innego nie mam siły.
-
Dość narzekania 😊 u mnie za oknem słoneczko choć dość chłodno. Liczę, że jednak śniegu nie będzie i po śniadaniu pojdziemy z N na spacer.
-
Mam takie pytanie, zwłaszcza, że część z Was spodziewa się już kolejnego maluszka, czy polecacie jakis preparat przeciw rozstępom?
-
nick nieaktualnyTysia33 wrote:Mam takie pytanie, zwłaszcza, że część z Was spodziewa się już kolejnego maluszka, czy polecacie jakis preparat przeciw rozstępom?
Ale wiem ze polecaja balsamy z Palmers. -
Hej, ja wczoraj miałam przypływ energi. Zachciało mi się krokietów i barszczu więc pół dnia gotowałam. Jak już skończyłam to mi się odechciało 🤣 za to mamy obiad na jakieś 3 dni bo sporo mi wyszło 🤦♀️
Co do rozstępów to ja używałam balsam z baby dream z rossmana. Na brzuchu nie mam ale mam niestety dużo w pachwinach.
❤️ -
Tysia33 wrote:Mam takie pytanie, zwłaszcza, że część z Was spodziewa się już kolejnego maluszka, czy polecacie jakis preparat przeciw rozstępom?
Niestety, ale to kwestia genów. Nie mamy na to większego wpływu. Możesz dbać, nawilżać, skóra na pewno Ci podziękuję, ale na rozstępy to za wiele nie pomoże 🤷