Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa 11 tydzień to dzieciątko może być jeszcze za małe na prenatalne, to zależy od wielkości właśnie. Ja miałam w pierwszej ciąży 11+4 i było dobrze widać, w drugiej z kolei miałam już 12+3 i widok był jeszcze lepszy, lekarzowi było łatwiej mierzyć ☺️ a może to lekarz lepszy po prostu 🤔 ja mam prenatalne na 11 maja, będzie to 12+2
Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość
-
Pauliśka wrote:Niecierpliwa 11 tydzień to dzieciątko może być jeszcze za małe na prenatalne, to zależy od wielkości właśnie. Ja miałam w pierwszej ciąży 11+4 i było dobrze widać, w drugiej z kolei miałam już 12+3 i widok był jeszcze lepszy, lekarzowi było łatwiej mierzyć ☺️ a może to lekarz lepszy po prostu 🤔 ja mam prenatalne na 11 maja, będzie to 12+2
zobaczymy
już też się nie mogę doczekać.
Ale wprowadziłam wczoraj spacery po lesie i jakoś mi tak lepiej;) aż bym biegać zaczęła Ale przez jesień i zimę mam zastój więc tylko nordic walking pójdzie w ruch;)żona_męża lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, u mnie teraz jest dopiero.9.4.
Prenatalne bede miec 13 maja. Chyba od 12 jakos najlepiej robic. A to tez zalezy od dnia zaplodnienia jak zawsze. U nas w pierwszwj ciazy bylo zawsze kilka dni do tylu wiec nie mialam co chodzic wczesniej. -
Ja z 13 miesiecznym lobuzem mam cwiczenia non stop
Ale glownie spacer przez caly dzien i sporadyczne podnoszenie ciezaru :p
W pierwszej ciazy nie cwiczylam. Bylam po zabiegu na serce i starsznie mi puls skakal wiec odpuscilam. Kondycja moze sie przydac w porodzie maturalnym. Po porodzie pewnie tez. Chociaz to jest milion roznych czynnikow. Ja bez cwiczen po 3 miesiachac juz mialam swoja wage i wyglad sprzed ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 12:53
-
Rożaa wrote:Rozumiem
ja dwa tygodnie temu miałam telewizytę i po około 3 tygodniach po ustaniu plamień mój lekarz pozwolił i nawet zalecił mi ćwiczenia, kazał też odstawić duphaston
Czekam na to odstawienie duphastonu jak na zbawienie bo cos mi sie zdaje ze przez niego sie tak lipnie czuje 🤨11.02.2016r Aniołek
-
Rożaa wrote:Dziewczyny a jak u Was z ćwiczeniami ? Ćwiczycie regularnie? Ja się staram 5 razy w tygodniu, czasem mi się nie chce ale zawsze po ćwiczeniach i dobrym rozciąganiu jakoś tak lepiej się czuje. No i moją motywacją jest to, że ćwiczenia w trakcie ciąży pomagają w powrocie do formy sprzed ciąży, bo tego się boje
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Paolina91 wrote:Czekam na to odstawienie duphastonu jak na zbawienie bo cos mi sie zdaje ze przez niego sie tak lipnie czuje 🤨
Wiem co czujesz .Ja mam takie same przemyślenia.Teraz już zmniejszylam do 1 tabletki dziennie i się trochę lepiej czuje .Jeszcze 2 tygodnie uff
Rożaa co do aktywności to ja zmusilam się raz . Włączyłam trening z you tube dla kobiet w pierwszym trymestrze . Bardzo bym chciała wrócić do regularnych treningów ale na samą myśl o jakimkolwiek skłonie przy nudnosciach mnie odrzuca. Mam nadzieję ,że to przejdzie . -
żona_męża wrote:Dziękuję, że pytasz. Tak jest poprawa także musiało mnie serio przewiać jak spałam przy otwartym oknie i zrobił się jakiś stan zapalny bo całe lędźwie i pół pośladków miałam gorące 🤭 nikomu czegoś takiego nie życzę.
Także apeluję: nie śpijcie przy otwartym oknoe jak temperatura oscyluje w okolicy 2 st 😂
Właśnie myślałam wczoraj o Tobie 😊 Cieszę się,że już lepiej!żona_męża lubi tę wiadomość
-
casteam wrote:Ramzi i nub po polsku czyli jak poznać plec
Dodałam swoje zdjęcie ale na amerykańskiej wersji takiej grupy bo tam podobno mają większe doświadczenie i śmiać mi się chce bo na początku pisały, że obie fasolki to chłopcy więc oznajmiłam mężowi, że będziemy mieli dwóch synów, potem wyszło, że jednak chłopiec i dziewczynka, a potem ktoś nawet napisał, że to dwie dziewczynki. Mąż mnie wyśmiał 🙈🤷🏻♀️😂💙💙 bliźniacza mama -
Rożaa wrote:Dziewczyny a jak u Was z ćwiczeniami ? Ćwiczycie regularnie? Ja się staram 5 razy w tygodniu, czasem mi się nie chce ale zawsze po ćwiczeniach i dobrym rozciąganiu jakoś tak lepiej się czuje. No i moją motywacją jest to, że ćwiczenia w trakcie ciąży pomagają w powrocie do formy sprzed ciąży, bo tego się boje
Mi lekarz zabronił. Powiedział że przy mojej historii z poronieniami mam na siebie maksymalnie uważać. A bardzo mi brakuje bo przed ciążą ćwiczylam regularnie i dość intensywnie 3x w tygodniu. Współżyć też mi nie wolno aż do odwołania. Trudno, co robić
Aniołek 2015
Leon 21.07.2016 ❤
Aniołek 2018
Aniołek 2018