X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad ! 2020
Odpowiedz

Listopad ! 2020

Oceń ten wątek:
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa 11 tydzień to dzieciątko może być jeszcze za małe na prenatalne, to zależy od wielkości właśnie. Ja miałam w pierwszej ciąży 11+4 i było dobrze widać, w drugiej z kolei miałam już 12+3 i widok był jeszcze lepszy, lekarzowi było łatwiej mierzyć ☺️ a może to lekarz lepszy po prostu 🤔 ja mam prenatalne na 11 maja, będzie to 12+2 :)

Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • kasi32 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamii26 wrote:
    A tak w ogóle bo rozumiem że Ty chodzisz na wizyty a nie monitoring ile płacisz za wizytę w ciąży?
    Nie na monitoring teraz dopiero pójdę na wizytę jest 100 zł a od 7 tyg 200 zl

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jejku u mnie tylko 7 dni do prenatalnych 🤩🤩🤩 będzie to 12+3

Niercierpliwa v2.0, Pauliśka, Paolina91, blair., Aleksandraaa lubią tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • Rożaa Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 10:34

Niercierpliwa v2.0, żona_męża, Pauliśka, blair. lubią tę wiadomość

2020 🩵
    2026 ?
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Niecierpliwa 11 tydzień to dzieciątko może być jeszcze za małe na prenatalne, to zależy od wielkości właśnie. Ja miałam w pierwszej ciąży 11+4 i było dobrze widać, w drugiej z kolei miałam już 12+3 i widok był jeszcze lepszy, lekarzowi było łatwiej mierzyć ☺️ a może to lekarz lepszy po prostu 🤔 ja mam prenatalne na 11 maja, będzie to 12+2 :)
    To moje 11+0 na usg może się zmienić w jedną bądź druga stronę:) zobaczymy :) już też się nie mogę doczekać.
    Ale wprowadziłam wczoraj spacery po lesie i jakoś mi tak lepiej;) aż bym biegać zaczęła Ale przez jesień i zimę mam zastój więc tylko nordic walking pójdzie w ruch;)

żona_męża lubi tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Rożaa Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 10:34

2020 🩵
    2026 ?
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, u mnie teraz jest dopiero.9.4.
    Prenatalne bede miec 13 maja. Chyba od 12 jakos najlepiej robic. A to tez zalezy od dnia zaplodnienia jak zawsze. U nas w pierwszwj ciazy bylo zawsze kilka dni do tylu wiec nie mialam co chodzic wczesniej.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z 13 miesiecznym lobuzem mam cwiczenia non stop :D Ale glownie spacer przez caly dzien i sporadyczne podnoszenie ciezaru :p

W pierwszej ciazy nie cwiczylam. Bylam po zabiegu na serce i starsznie mi puls skakal wiec odpuscilam. Kondycja moze sie przydac w porodzie maturalnym. Po porodzie pewnie tez. Chociaz to jest milion roznych czynnikow. Ja bez cwiczen po 3 miesiachac juz mialam swoja wage i wyglad sprzed ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 12:53

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez plamienia nie mogłam ćwiczyć, lekarz pozwolił od drugiego trymestru,więc już po genetycznym zacznę :)

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Rożaa Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 10:35

2020 🩵
    2026 ?
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożaa wrote:
    Rozumiem :P ja dwa tygodnie temu miałam telewizytę i po około 3 tygodniach po ustaniu plamień mój lekarz pozwolił i nawet zalecił mi ćwiczenia, kazał też odstawić duphaston

Czekam na to odstawienie duphastonu jak na zbawienie bo cos mi sie zdaje ze przez niego sie tak lipnie czuje 🤨

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 2 tygodnie mogę już odstawić luteinę i też czekam jak na zbawienie!

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wielka nadzieje ze na najblizszej wizycie kaze mi odstawic puteine. Jak tylko pomysle o tym smaku to mnoe mdli bleee

• Virad Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że wszytskie na coś czekamy 😂
    Ja na odstawienie zastrzyków z progesteronem ... odliczam dni 😁

blair. lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Virad Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożaa wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z ćwiczeniami ? Ćwiczycie regularnie? Ja się staram 5 razy w tygodniu, czasem mi się nie chce ale zawsze po ćwiczeniach i dobrym rozciąganiu jakoś tak lepiej się czuje. No i moją motywacją jest to, że ćwiczenia w trakcie ciąży pomagają w powrocie do formy sprzed ciąży, bo tego się boje
    Ja przed ciąża byłam aktywna... joga, pilates... 3 razy w tygodniu...... teraz zwyczajnie się boje. Nosze dwa maluchy i nie wiem nawet czy mogę jakakolwiek aktywnosc uprawiać... chodzę jedynie na spacery 🤦🏼‍♀️

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Bassia Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Czekam na to odstawienie duphastonu jak na zbawienie bo cos mi sie zdaje ze przez niego sie tak lipnie czuje 🤨

Wiem co czujesz .Ja mam takie same przemyślenia.Teraz już zmniejszylam do 1 tabletki dziennie i się trochę lepiej czuje .Jeszcze 2 tygodnie uff

Rożaa co do aktywności to ja zmusilam się raz . Włączyłam trening z you tube dla kobiet w pierwszym trymestrze . Bardzo bym chciała wrócić do regularnych treningów ale na samą myśl o jakimkolwiek skłonie przy nudnosciach mnie odrzuca. Mam nadzieję ,że to przejdzie .

16.05.20 💔
    19.06.10 💔
    qb3canlili6hwtyj.png
    klz9vcqgskxl48c3.png
  • Bassia Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spotkanie z położna za 2 tygodnie a USG w 12t+4d także mam nadzieję ,że już wszystko będzie dobrze widoczne .

16.05.20 💔
    19.06.10 💔
    qb3canlili6hwtyj.png
    klz9vcqgskxl48c3.png
  • Bassia Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona_męża wrote:
    Dziękuję, że pytasz. Tak jest poprawa także musiało mnie serio przewiać jak spałam przy otwartym oknie i zrobił się jakiś stan zapalny bo całe lędźwie i pół pośladków miałam gorące 🤭 nikomu czegoś takiego nie życzę.
    Także apeluję: nie śpijcie przy otwartym oknoe jak temperatura oscyluje w okolicy 2 st 😂

Właśnie myślałam wczoraj o Tobie 😊 Cieszę się,że już lepiej!

żona_męża lubi tę wiadomość

16.05.20 💔
    19.06.10 💔
    qb3canlili6hwtyj.png
    klz9vcqgskxl48c3.png
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ramzi i nub po polsku czyli jak poznać plec

Dodałam swoje zdjęcie ale na amerykańskiej wersji takiej grupy bo tam podobno mają większe doświadczenie i śmiać mi się chce bo na początku pisały, że obie fasolki to chłopcy więc oznajmiłam mężowi, że będziemy mieli dwóch synów, potem wyszło, że jednak chłopiec i dziewczynka, a potem ktoś nawet napisał, że to dwie dziewczynki. Mąż mnie wyśmiał 🙈🤷🏻‍♀️😂

💙💙 bliźniacza mama
  • Porzeczka17 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożaa wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z ćwiczeniami ? Ćwiczycie regularnie? Ja się staram 5 razy w tygodniu, czasem mi się nie chce ale zawsze po ćwiczeniach i dobrym rozciąganiu jakoś tak lepiej się czuje. No i moją motywacją jest to, że ćwiczenia w trakcie ciąży pomagają w powrocie do formy sprzed ciąży, bo tego się boje

Mi lekarz zabronił. Powiedział że przy mojej historii z poronieniami mam na siebie maksymalnie uważać. A bardzo mi brakuje bo przed ciążą ćwiczylam regularnie i dość intensywnie 3x w tygodniu. Współżyć też mi nie wolno aż do odwołania. Trudno, co robić

3jgxugpjhdl3x81v.png

Aniołek 2015
    Leon 21.07.2016 ❤
    Aniołek 2018
    Aniołek 2018
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ