💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, zmienię temat. W zeszłym tygodniu trochę pobolewał mnie brzuch jak na okres, bardzo piersi + wilczy głód i nieco mdłości. A teraz już tylko piersi mnie bolą. Powinnam się martwić?
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
MeggiGirl wrote:Dziewczyny, zmienię temat. W zeszłym tygodniu trochę pobolewał mnie brzuch jak na okres, bardzo piersi + wilczy głód i nieco mdłości. A teraz już tylko piersi mnie bolą. Powinnam się martwić?
Nie Megi, to normalne Ja aktualnie czekam właśnie aż mnie przestanie wszystko boleć -
Usagi_Em wrote:Nie Megi, to normalne Ja aktualnie czekam właśnie aż mnie przestanie wszystko boleć
Uspokoiłaś mnie trochę. ❤❤❤
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Ja już po wizycie, usg nie miałam ale badanie ginekologiczne już tak. Lekarz stwierdził, że macica idealnie na górze tam gdzie powinna być i zamknięta na 4 spusty wiec to dobrze wróży. Usg stwierdził, ze dziś nie robimy, bo bez sensu będę się denerwować jak jeszcze nic nie będzie. Mam pełen pakiet badań na kolejna wizytę. USG mam mieć na 23 a wizytę na 25 (ale wszystko u niego). Ogólnie trochę pośmieszkowaliśmy, odpowiedział na moje wszystkie pytania i powiedział, że bardzo mocno trzyma za mnie kciuki i , że na pewno wszystko będzie ok. Przy drugiej ciąży jak to mówi zawsze łatwiej Ogólnie to mówię, że tak wcześniej przyszłam do niego, bo miałam już wizytę zaklepaną wcześniej, a on stwierdził, że bardzo dobrze bo zawsze warto porozmawiać i rozwiać wątpliwości u lekarza a nie w necie. Miał już kilka pacjentek, które tak sie naczytały, ze później z tego stresu to nawet plamień dostawały. wiec powiedział, ze tylko spokój Nas uratuje
futuremama, MamaDi, uszminkowane_serce, Usagi_Em, Gosiaczek, MeggiGirl lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
Dołączam bardzo nieśmiało bo to dopiero mój 4 tydzień i 5 dzień. Zaczęłam się dziś niepokoić bo cały dzień pobolewa mnie podbrzusze (jak przed okresem). Czy Wy tez tak macie? Mam wizytę u lekarza dopiero w środę i nie wiem czy panikować i umawiać się wcześniej..futuremama lubi tę wiadomość
01.2020: CP >> usunięty lewy jajowód
09.2020: IUI
10.2020: IUI
11.2020: IUI
styczeń/luty 2021: 1x ICSI (długi protokół) 💉Gonapeptyl 150, Menopur 150
13.02.2021 - punkcja, 8 dojrzałych komórek 🥚
18.02.2021: transfer (4.1.1) embryoglue
24.02.2021 (6 dpt): bHCG 10.2
26.02.2021 (8 dpt): bHCG 41.6
01.03.2021 (11 dpt): bHCG 137.0
03.03.2021 (13 dpt): bHCG 382.0
08.03.2021 (18 dpt): bHCG 3770.0
10.03.2021: wizyta
❄️❄️❄️ (3.1.2, 2.2.2, 2.2.2) -
Ola_Waw wrote:Hej Dziewczyny,
Dołączam bardzo nieśmiało bo to dopiero mój 4 tydzień i 5 dzień. Zaczęłam się dziś niepokoić bo cały dzień pobolewa mnie podbrzusze (jak przed okresem). Czy Wy tez tak macie? Mam wizytę u lekarza dopiero w środę i nie wiem czy panikować i umawiać się wcześniej..
Hej Olu To jesteś i tak 5 dni starsza ode mnie
Co do bólów jak już napisałam wyżej, na początku ciąży to normalne, tak naprawwdę trzeba obserwować swój organizm i się w niego wczuć
Mnie boli dość znacznie, a zachowuję mimo to spokój. Jakby nie było nasze ciała przygotowują się na mega zmiany!
A zresztą Ja w ogole wychodzę z założenia że ciąża boli, to tu,to tam, to potem znowu tuOla_Waw lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ja również nieśmiało dołączam - termin wstępnie na 6.11
To w ogóle moja pierwsza ciąża, po roku starań. Robiłam testy, wyszły mega pozytywnie. Wczoraj robiłam betę wyszła 3450 plus progesteron 20.8ng/ml - jak myślicie? Próg nie za niski?
Pierwszą wizytę mam zaklepaną na 18.03 - ale dzisiaj już byłam bliska, żeby jechać na USG do luxmedu jednak zobaczyć co i jak 😂Karooolcia :), Usagi_Em, futuremama, MamaDi lubią tę wiadomość
-
asiek96 wrote:Hej dziewczyny,
To w ogóle moja pierwsza ciąża, po roku starań. Robiłam testy, wyszły mega pozytywnie. Wczoraj robiłam betę wyszła 3450 plus progesteron 20.8ng/ml - jak myślicie? Próg nie za niski?
Pierwszą wizytę mam zaklepaną na 18.03 - ale dzisiaj już byłam bliska, żeby jechać na USG do luxmedu jednak zobaczyć co i jak 😂
piękna beta! progesteron też mi sie wydaje, że ok. Jak to mi dziś lekarz powiedział, nie ma co za szybko robić usg, bo bez sensu można się negatywnie nakręcić
-
asiek96 wrote:Hej dziewczyny,
Pierwszą wizytę mam zaklepaną na 18.03 - ale dzisiaj już byłam bliska, żeby jechać na USG do luxmedu jednak zobaczyć co i jak 😂
Hej Asia! Witamy na pokładzie Rozsiądźmy się tu wygodnie na te 9 miesięcy
-
No niestety wizyta nie przebiegła zbyt pomyślnie. Mam polipa szyjki macicy. Pęcherzyk widoczny. Dostałam duphaston doustnie i luteinę dopochwowo. Mam się bardzo oszczędzać. Chciał mi już dać l4. Głupia ja nie zgodziłam się teraz trochę żałuję. Ale postaram się o home office żeby jak najwięcej odpoczywac.
Mam nadzieję że mimo wszystko będzie dobrze -
uszminkowane_serce wrote:No niestety wizyta nie przebiegła zbyt pomyślnie. Mam polipa szyjki macicy. Pęcherzyk widoczny. Dostałam duphaston doustnie i luteinę dopochwowo. Mam się bardzo oszczędzać. Chciał mi już dać l4. Głupia ja nie zgodziłam się teraz trochę żałuję. Ale postaram się o home office żeby jak najwięcej odpoczywac.
Mam nadzieję że mimo wszystko będzie dobrze
będzie dobrze! trzymam za Was kciuki! hmm faktycznie z tym L4 to szkoda, ze nie wzięłaś. Mój też mi proponował ale ja od jutra mam urlop 2 tygodnie a potem idę na L4.
-
Usagi_Em wrote:Hej Olu To jesteś i tak 5 dni starsza ode mnie
Co do bólów jak już napisałam wyżej, na początku ciąży to normalne, tak naprawwdę trzeba obserwować swój organizm i się w niego wczuć
Mnie boli dość znacznie, a zachowuję mimo to spokój. Jakby nie było nasze ciała przygotowują się na mega zmiany!
A zresztą Ja w ogole wychodzę z założenia że ciąża boli, to tu,to tam, to potem znowu tu
Dzięki za uspokajające słowa dobrze, wiec czekam na wizytę w przyszłym tygodniu.
Tymczasem możecie mnie proszę dopisać na termin 6/11MeggiGirl, futuremama lubią tę wiadomość
01.2020: CP >> usunięty lewy jajowód
09.2020: IUI
10.2020: IUI
11.2020: IUI
styczeń/luty 2021: 1x ICSI (długi protokół) 💉Gonapeptyl 150, Menopur 150
13.02.2021 - punkcja, 8 dojrzałych komórek 🥚
18.02.2021: transfer (4.1.1) embryoglue
24.02.2021 (6 dpt): bHCG 10.2
26.02.2021 (8 dpt): bHCG 41.6
01.03.2021 (11 dpt): bHCG 137.0
03.03.2021 (13 dpt): bHCG 382.0
08.03.2021 (18 dpt): bHCG 3770.0
10.03.2021: wizyta
❄️❄️❄️ (3.1.2, 2.2.2, 2.2.2) -
uszminkowane_serce wrote:No niestety wizyta nie przebiegła zbyt pomyślnie. Mam polipa szyjki macicy. Pęcherzyk widoczny. Dostałam duphaston doustnie i luteinę dopochwowo. Mam się bardzo oszczędzać. Chciał mi już dać l4. Głupia ja nie zgodziłam się teraz trochę żałuję. Ale postaram się o home office żeby jak najwięcej odpoczywac.
Mam nadzieję że mimo wszystko będzie dobrze
Trochę dziwne że lekarz w ogóle się Ciebie pytał, a nie po prostu wystawił L4. Koniecznie ogarnij to home office i odpoczywaj jak najwięcej
-
Usagi_Em wrote:Dzień dobry z nad porannej kawki! Ja sobie chyba jeszcze dzisiaj robię w miarę wolne, a za to w weekend popracuję
Czekam aż odrobinę mój brzuch odpuści ciągnięcia, za to zaczynają mnie boleć piersi
u mnie jajniki trochę bolą czasem, a od przedwczoraj piersi są takie ciężki i czuję jak się powiększają, mąż się śmieje że teraz to są naprawdę duże i taki to plus tej ciąży 🙈 kurde mnie to aż żyły powychodziły -
Dzień dobry
Ja też się znad kawki witam, korzystam pewnie z ostatnich podrygów bo za chwilę znów mnie pewnie odrzuci. Mdli coraz bardziej i że spaniem też mam większą masakrę - wczoraj już jakby mi ktoś prad wyłączył, po prostu zasnęłam jak mąż z pracy wrócił 🙈
Dzisiaj nie mogłam wstać i dalej jestem nieprzytomna. A to dopiero początek 😂