💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Atena37a wrote:Ola próbowałaś domowe sposoby. Mi przed wyjazdem nad morzem wyszły bakterie, leukocyty i ślad białka.
Zrobiłam posiew i na szczęście e. Coli więc to można łatwo wypłukać.
Lekarz dal6mi dwa dni i następujące zalecenia.
3x urinal, witamina C 1000 x2, urosept 3x2 tabletki lactovaginal dopochwowo, aby tam nic nie przeniosło się. Ponadto dużo pić.
Dodatkowo kupiłam sok z żurawiny i piłam około 100 ml z wodą.
Bakterii nie było. A mniejsze dawki stosuje do dziś. W środę powtarzam mocz. -
Tradycyjnie jak co tydzień, witamy się z moją księżniczka. Dzisiaj 15 tydzień ciąży. Życzę Wam wspaniałego dnia 🌸
castaway, Olaa..32, beamyx, Atena37a, Kluuska95, futuremama, alauda, takaJaka, Joasia89 lubią tę wiadomość
33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
Ja już po wizycie, wszystko jest ok😊 No i tutaj gin teraz też potwierdza że dziewczynka także połówkowe to już raczej formalność😁
alauda, beamyx, Nadzieja, Olaa..32, Atena37a, Kluuska95, castaway, Awokado30, takaJaka, Gosiaczek, Joasia89, Paulinaaa lubią tę wiadomość
-
Co myślicie o Banku Komórek Macierzystych ?33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
Awokado30 wrote:Co myślicie o Banku Komórek Macierzystych ?
Ja kiedyś specjalnie o tym czytałam ale my się chyba nie zdecydujemy. Z tego, co się dowiedziałam, po pierwsze krwi pępowinowej będzie za mało aby pomóc już dorosłej osobie i po drugie - ta krew byłaby bardziej „pasująca” dla rodzeństwa, niż dla dziecka, z którego pępowiny krew została pobrana. Chociaż oczywiście to ma to swoje zalety, jeśli dziecko ma rodzeństwo.
Pewnie jeszcze o tym poczytam, zanim na 100% powiem nie lub tak .Awokado30, castaway lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
Widzę, że w listopadzie większość dziewczynek się urodzi 😅 Ja mam w piątek wizytę i też nie mogę się doczekać aż poznam płeć, już bym chciała pomału zacząć kompletować wyprawkę, ale chyba zaczekam do połówkowych, jak lekarz inny potwierdzi to dopiero zacznę rozglądać się za fajnymi rzeczami, żeby nie było niespodzianki 😅
-
Ola no u Ciebie wstępnie mówili że chłopak, w rodzinie mówisz że też dużo więc pewnie masz dużą szansę na chłopaka😁
Za miesiąc pewnie większość z nas będzie po połówych to zobaczymy jaka u nas równowaga sił😁
Ja jakoś odetchnęłam z ulgą po tej wizycie i już bardziej mnie korci żeby zacząć kupować😊castaway lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Ola no u Ciebie wstępnie mówili że chłopak, w rodzinie mówisz że też dużo więc pewnie masz dużą szansę na chłopaka😁
Za miesiąc pewnie większość z nas będzie po połówych to zobaczymy jaka u nas równowaga sił😁
Ja jakoś odetchnęłam z ulgą po tej wizycie i już bardziej mnie korci żeby zacząć kupować😊 -
Mi wtej ciąży też przeczucie się sprawdziło. Mówiliśmy o chłopcu a jakoś od początku czułam że dziewczynka. Jeszcze przed prenatalnymi się z przyjaciółką zkładałyśmy🤣 wygrałam🤣
Choć oczywiście jeszcze na połówkowych może wyjść coś innego ale jakoś w to nie wierzę😁 choć do tego czasu pewnie nic typowo dziewczęcego nie kupię. -
Paju Twoi synowie chyba mogą mieć inne zdanie🤣 Chociaż mój tylko raz powiedział że wolałby brata a tak jest pogodzony że będzie siostra.
Chociaż z tą co już ma się już nie raz tłuką o psocą że serio żadna róznica kto będzie następny🤣 -
futuremama wrote:Mi wtej ciąży też przeczucie się sprawdziło. Mówiliśmy o chłopcu a jakoś od początku czułam że dziewczynka. Jeszcze przed prenatalnymi się z przyjaciółką zkładałyśmy🤣 wygrałam🤣
Choć oczywiście jeszcze na połówkowych może wyjść coś innego ale jakoś w to nie wierzę😁 choć do tego czasu pewnie nic typowo dziewczęcego nie kupię. -
Ja jakoś Dziewczny, boję się rzucić w wir jakichkolwiek zakupów. Jedynie co zrobiliśmy do tej pory, to zaczeliśmy się rozglądać za wózkiem. Ale z zakupem pewnie i tak poczekamy.
Po prostu w dalszym ciągu mam jakieś obawy i boję się zapeszać. Jakbym dalej nie wierzyła, że jestem w ciąży.....
Pewnie wszystko będzięmy kupować na ostatnią chwilę, przez moje mało wytłumaczalne obawy83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Ja jakoś Dziewczny, boję się rzucić w wir jakichkolwiek zakupów. Jedynie co zrobiliśmy do tej pory, to zaczeliśmy się rozglądać za wózkiem. Ale z zakupem pewnie i tak poczekamy.
Po prostu w dalszym ciągu mam jakieś obawy i boję się zapeszać. Jakbym dalej nie wierzyła, że jestem w ciąży.....
Pewnie wszystko będzięmy kupować na ostatnią chwilę, przez moje mało wytłumaczalne obawy
Alauda mam to samo, długie starania w moim przypadku jednak się odciskają i nie potrafię tak do końca się cieszyć. Cały czas mam obawy, że coś się wydarzy 🤷🏻♀️ staram się panować nad tym, ale wiem, że z zakupami to jeszcze długo poczekam...
-
U nas wszystko dobrze, będzie chłopczyk. Niedługo dobije do 300 g, kawał chłopa ❤️😂 Przeczucia z początku się sprawdziły. Łożysko na tylnej ścianie, ruchy już czuje od paru dni. Tak się cieszę 🙏🏻❤️
nimsi, Atena37a, alauda, futuremama, castaway, Joasia89, Nadzieja, Gosiaczek lubią tę wiadomość
4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️ -
Chyba każda z nas ma jakieś obawy, ja jak chodzę do łazienki to za każdym razem czuję taki lęk, że mogę zobaczyć krew na papierze, ale trzeba być dobrej myśli i myśleć pozytywnie, bo nic nam innego nie pozostaje jak tylko czekać na pierwsze spotkanie z naszymi maluszkami i wierzyć, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i dzidziuś urodzi się cały i zdrowy 😊
nimsi, beamyx, alauda, castaway, Joasia89 lubią tę wiadomość
-
Hej a polecacie laski jakas strone gdzie mozna kupic tani stroj kąpielowy ciazowy? na stronie lidla są juz niedostepne ;/ a przydalby mi sie za 3 tyg na urlop ...
U mnie ok, nie wiem czy pamietacie ja wymiotowalam na maksa, od tygodnia jest lepiej, wymiotowalam wczoraj ale wczeniej 3 dni bylo bez... wiec widac ze juz powoli sie konczy moja najwieksza udreka ciazowa ;/ jak zjem wiecej to mam mdlosci jeszcze, ale ogolem jest juz znosnie i zaczynam powoli zyccccccccccccalauda, Gosiaczek lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs