💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
asiek96 wrote:Dziewczyny a jak z pajacykami na suwak? Sprawdzają się? A pajacyki brać ze stópkami czy bez? W ogóle zaczęłam kompletować rozmiar 56 i 62, po ile sztuk ubranek kupować? Pierwsza dzidzia i nie wiem co i jak 😂
castaway, futuremama lubią tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:U mnie w 16 tygodniu też takie coś się zaczęło, to po prostu dzidzia się rozpycha, ja też myślałam, że coś jest nie tak, że za szybko, żeby czuć ruchy, bo u mnie też pierwsza ciąża a dzisiaj już 17 tydzień i powtarza się to codziennie, że robi mi się taka gulka na brzuchu i też widzę już delikatne kopnnięcia, więc nie masz obaw do niepokoju, po prostu powoli zaczynasz czuć ruchy 😊
U mnie ból pojawia się czasami przy przekręcaniu, z boku brzucha czuje takie kłucia, albo przy kichaniu też zdarza się, że mnie zakuje aż zwijam się z bólu
No to mam nadzieję, że faktycznie u mnie to też naturalne zmiany. Dołożyłam magnez więc, może będzie lepiej. Jeszcze tydzień i wizyta.
Widzisz już kopniaki? Wow. Ja to nic nie widzę, brzuszek mam jeszcze mały. -
nimsi wrote:No to mam nadzieję, że faktycznie u mnie to też naturalne zmiany. Dołożyłam magnez więc, może będzie lepiej. Jeszcze tydzień i wizyta.
Widzisz już kopniaki? Wow. Ja to nic nie widzę, brzuszek mam jeszcze mały. -
asiek96 wrote:Dziewczyny a jak z pajacykami na suwak? Sprawdzają się? A pajacyki brać ze stópkami czy bez? W ogóle zaczęłam kompletować rozmiar 56 i 62, po ile sztuk ubranek kupować? Pierwsza dzidzia i nie wiem co i jak 😂
Co do ilości ubranek nie da się tego wyznaczyć. Jedna mama woli miec więcej i rzadziej prać, druga woli wydać mniej i przeprać częściej. Rozmiar 56 przyda się na krótko, a niektórym dzieciom z dużą wagą urodzeniową, to nawet wcale się może nie przydać. Moja ten rozmiar nosiła miesiąc, miałyśmy z 5 kompletów (body + legginsy) i 5 pajacyków. 62 pasowało u nas przez 2 miesiące i miała już dużo więcej tych kompletów. Ale każde dziecko inaczej rośnie. Niektóre dzieci potrzebują więcej ubrań, bo np. ulewaja. Po urodzeniu lepiej będziesz znać wasze potrzeby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 13:57
-
A widzicie a mi te na suwak kompletnie nie pasowały. Tzn. Spoko były takie welurkowe, polarowe na dwór. Te bawełniane które zazwyczaj były piżamką wolałam na zatrzaski bo do zmiany pampera wystarczy dół rozpiąć a nie po całej długości😊
Z ilością ubranek też różnie. Młody letni to 56 prawie nie nosił bo upały i zaraz wyrósł. Młoda za to grudniowa więc i więcej tych ubranek się ubierało i więcej też ulewała także częściej musiałam ją przebierać.
Z tymi bodziakami na zakładki też dużo od jakości zależy, bo np. z Lidla lubiłam ale małe rozmiary bo od 74 jakieś szerokie w barkach były i wisiały albo inne miałam to po kilku praniach strasznie się rozciągnęły.
Jeszcze co firma to inna rozmiarówka, jedne są węższe inne szersze...
Doceniam to że w razie czego można zamówić i kilka dni, przyjdzie dostawa do domu🤣 -
futuremama wrote:A widzicie a mi te na suwak kompletnie nie pasowały. Tzn. Spoko były takie welurkowe, polarowe na dwór. Te bawełniane które zazwyczaj były piżamką wolałam na zatrzaski bo do zmiany pampera wystarczy dół rozpiąć a nie po całej długości😊
Z ilością ubranek też różnie. Młody letni to 56 prawie nie nosił bo upały i zaraz wyrósł. Młoda za to grudniowa więc i więcej tych ubranek się ubierało i więcej też ulewała także częściej musiałam ją przebierać.
Z tymi bodziakami na zakładki też dużo od jakości zależy, bo np. z Lidla lubiłam ale małe rozmiary bo od 74 jakieś szerokie w barkach były i wisiały albo inne miałam to po kilku praniach strasznie się rozciągnęły.
Jeszcze co firma to inna rozmiarówka, jedne są węższe inne szersze...
Doceniam to że w razie czego można zamówić i kilka dni, przyjdzie dostawa do domu🤣futuremama lubi tę wiadomość
-
Wróciłam znad morza. Pilnie było i spokojnie
Dziś za to milion złotych wydałam na staniki i majtki Sloggi, sandały dla córki , kosmetyki Miya i spraye 30 i 50 spf 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Ja jeszcze nie myślę o wyprawce
We wrześniu się za to wezmę
futuremama lubi tę wiadomość
-
Dostałam wyniki sanco
Bobo jest zdrowe 🥰
Będzie dziewczynka 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 11:11
Kasian, alauda, Olaa..32, futuremama, castaway, beamyx, Joasia89, Gosiaczek, Paju, WalkaTrwa, monkey lubią tę wiadomość
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
Czekaja ⛄⛄ -
nimsi wrote:Super! Świetna wiadomość 🤗 a powiedz mi jakie ci wyszły te ryzyka z pappy? Tak się zastanawiam cały czas czy robić to sanco dla świętego spokoju.
Chromosom 18 wyszło mi ryzyko pośrednie
W mojej grupie 1:900 ja miałam ryzyko 1:800
Niby jest to nadal małe ryzyko ale dla świętego spokoju woleliśmy zrobić sanco i się upewnić.
Jest to uczucie wspaniałe 😍 nie żałuję że zrobilam
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
Czekaja ⛄⛄ -
Nadzieja wrote:Dostałam wyniki sanco
Bobo jest zdrowe 🥰
Będzie dziewczynka 😍
Super wiadomość na początek tygodnia Cieszę się bardzo, że wynik jest w porządkuNadzieja lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Ja już po usg
Wszystko wyglada dobrze. Będzie dziewczynka na 98%Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 15:21
Joasia89, Olaa..32, Atena37a, Nadzieja, beamyx, Kasian, castaway, futuremama, XWEJAX, Gosiaczek, Paju, WalkaTrwa lubią tę wiadomość
-
Robiłam dzisiaj morfologię i mocz i znowu infekcja układu moczowego się przyplątała, leukocyty i azotyny obecne, pewnie znowu antybiotyk mnie czeka 😒 Ja mam wizytę w piątek i nie mogę się już doczekać, mam nadzieję, że dzidzia pokaże co tam ma między nogami, obstawiam, że pewnie chłopak, u mnie w rodzinie ostatnio same chłopaki się porodziły 😅
-
nick nieaktualnyCześć,
Miałam tydzień wolnego i ciężko jest wrócić do pracy, wczoraj wieczoraj miałam 3 h konsultacje z moimi dyplomantami. Głowa mnie zaczęła boleć i zaliczyłam drugi zyg w tej ciąży. Chyba Haribo nie lubi pracować 🤣
Jutro koło 20 mam kontrolę u lekarza.
Dziś weszłam na wagę i mam plus 1 kg, w spodnie się już nie mieszczę. Na szczęście w letnie sukienki jeszcze tak.
Startowałam z wagą 51,5kg przy wzroście 162. Macie duże wahania na wadze?
Okazało się że w rodzinie narzeczonego, u jego kuzynów małżonki są w ciąży, same dziewczynki. I tak rodzimy sierpień, październik i ja listopad. Ciekawe czy passę babińca utrzymam, nie ukrywam że mogłabym 🤣
Trzymam kciuki za prenatalne i wizyty kontrolne! -
nick nieaktualnyOlaa..32 wrote:Robiłam dzisiaj morfologię i mocz i znowu infekcja układu moczowego się przyplątała, leukocyty i azotyny obecne, pewnie znowu antybiotyk mnie czeka 😒 Ja mam wizytę w piątek i nie mogę się już doczekać, mam nadzieję, że dzidzia pokaże co tam ma między nogami, obstawiam, że pewnie chłopak, u mnie w rodzinie ostatnio same chłopaki się porodziły 😅
Zrobiłam posiew i na szczęście e. Coli więc to można łatwo wypłukać.
Lekarz dal6mi dwa dni i następujące zalecenia.
3x urinal, witamina C 1000 x2, urosept 3x2 tabletki lactovaginal dopochwowo, aby tam nic nie przeniosło się. Ponadto dużo pić.
Dodatkowo kupiłam sok z żurawiny i piłam około 100 ml z wodą.
Bakterii nie było. A mniejsze dawki stosuje do dziś. W środę powtarzam mocz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 19:34