💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ostatnią też 11.05 miałam. Detektor trochę pomaga i to że czasem czuć naszego rozbójnika ale to jeszcze nie te ruchy na które czekam🤣
W ogóle brak zakupów mi chyba na głowę siada bo dzisiaj mi się śniło że rodzic zaczęłam i się skapnęłam że nie mam totalnie nic do szpitala🤣 -
Cześć dziewczyny dawno nie pisałam u mnie wszystko ok, byłyśmy wczoraj na wizycie i mała ma już 200gram 🙂 dzisiaj 17 +6 i ruchów nadal brak ale to dopiero pierwsza ciążaKluuska95 wrote:ja połówkowe mam już 18.06. Będzie to 18+5. Tu zaczynaja robić połówkowe od 17 tyg.
WalkaTrwa lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Ja ostatnią też 11.05 miałam. Detektor trochę pomaga i to że czasem czuć naszego rozbójnika ale to jeszcze nie te ruchy na które czekam🤣
W ogóle brak zakupów mi chyba na głowę siada bo dzisiaj mi się śniło że rodzic zaczęłam i się skapnęłam że nie mam totalnie nic do szpitala🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2021, 12:17
Gosiaczek lubi tę wiadomość
-
Kluuska95 wrote:
Edit: ja połówkowe mam już 18.06. Będzie to 18+5. Tu zaczynaja robić połówkowe od 17 tyg.
Mamy więc połówkowe w ten sam dzień😊 ja mam w godzinach popołudniowych a z rana jeszcze wizyta u lekarza prowadzącego. Obie w ten sam dzień...
Z tego, co kojarzę mi wtedy wypadnie 21+0 (wg prenatalnego usg).83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
nick nieaktualnyPozdrowienia z nad Bałtyku.
Właśnie zaliczam procesje, siedząc na plaży. Mają trasę nad klifem w Jastrzębiej Górze.
Musze lubić biustonosz. Stąd pytanie macie jakieś sprawdzone biustonosze dla karmiących. Podobno ważny jest profil bo nieprawidłowy sprzyja zastojowi pokarmu ( info. Z TV sniadaniowej)
Zawsze kupowałam z esotiq, mam mały biust 65B i zawsze pasował. Niestety ta firma prawie żadnego wyboru nie ma dla karmiących.
Już wolę kupić dla karmiących aby trochę dłużej posłużył.
Jeszcze jedna kwestia o ile rozmiarów zwiększył Wam się biust? Wiem że to kwestia mocno indywidualna.alauda, futuremama lubią tę wiadomość
-
Atena37a wrote:Pozdrowienia z nad Bałtyku.
Właśnie zaliczam procesje, siedząc na plaży. Mają trasę nad klifem w Jastrzębiej Górze.
Musze lubić biustonosz. Stąd pytanie macie jakieś sprawdzone biustonosze dla karmiących. Podobno ważny jest profil bo nieprawidłowy sprzyja zastojowi pokarmu ( info. Z TV sniadaniowej)
Zawsze kupowałam z esotiq, mam mały biust 65B i zawsze pasował. Niestety ta firma prawie żadnego wyboru nie ma dla karmiących.
Jeszcze jedna kwestia o ile rozmiarów zwiększył Wam się biust? Wiem że to kwestia mocno indywidualna.
Widok cudowny, pogoda widać, że sprzyja 🌞😊Atena37a lubi tę wiadomość
-
Joasia89 wrote:Cześć dziewczyny dawno nie pisałam u mnie wszystko ok, byłyśmy wczoraj na wizycie i mała ma już 200gram 🙂 dzisiaj 17 +6 i ruchów nadal brak ale to dopiero pierwsza ciąża
To serio wcześnie 🙂 ja mam połówkowe 22t 5d 😱 -
Co do biustonoszy ja jak mam materiałowe z fiszbinami to są dla mnie najlepsze na ten czas. Biust się wciąż mieści choć bardziej wypełnia że tak powiem i szczerze przy karmieniu też często w takich chodziłam, niekoniecznie w tych specjalnych do karmienia.
Do szpitala pewnie że dwa wezmę do karmienia bez fiszbin itd. bo nawet pod koszulą lubię mieć. Normalnie noszę 75F i nie lubię być bez, zwłaszcza jak jeszcze produkcja mleka ruszy🤣 -
futuremama wrote:22+5 to chyba taki ostatni moment? U mnie maluch kilka dni do przodu także liczę na termin 21+0 max. Ale dlatego jestem zła że nie mam skierowania bo pewnie się okaże że jakieś takie późne będą...
-
ja mam połówkowe 21.06 to będzie koniec 20tego tygodnia ciąży
12.2015 synek (3990g, 58cm); 11.2017 córcia (3795g, 59cm); 11.2021 synek (4690g, 62cm)
2012 rozpoczęcie starań
styczeń, luty, marzec, wrzesień 2014 – I, II, III, IV IUI – nieudane
marzec 2015 – ruszamy z invitro (zarodek B8)
kwiecien 2015 – jestem w ciąży )))))))))))))))))))
Wrzesień 2016 – zaczynamy starania o drugiego brzdąca → criotransfer ❄️zarodka 4BC – niestety nieudany
luty 2017 invitro nr 2 transfer zarodka 4AA – udany :
czekają na nas jeszcze dwa zarodki klasy 3AA ❄️❄️
20 luty 2021 criotransfer
6dpt 25.74 10dpt 215.37 17dpt 3078 -
Do mojego gina to nawet na teleporadę ciężko się wbić🤣
Ale nauczka na przyszłość, że skierowaniem na badanie trzeciego trym. bardziej go przypilnuję😁
Jutro morfologia i taaak mi się nie chce🙈
Chociaż jak pojadę to nie wiem czy szybko wrócę, mąż zostaje z dziećmi a że mamoza młodej daje mi ostro popalić ostatnio to może to jest dobry moment żeby uciec na chwilę i odpocząć🤣Kasian lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:22+5 to chyba taki ostatni moment? U mnie maluch kilka dni do przodu także liczę na termin 21+0 max. Ale dlatego jestem zła że nie mam skierowania bo pewnie się okaże że jakieś takie późne będą...
-
Atena37a wrote:Pozdrowienia z nad Bałtyku.
Jeszcze jedna kwestia o ile rozmiarów zwiększył Wam się biust? Wiem że to kwestia mocno indywidualna.
Opalałas się na plaży? Zastanawiam się jak to jest z tym przebywaniem na plaży, bo sama mieszkam nad morzem i w wakacje chce chodzić na plażę z moją małą, ale wszyscy trąbią, że to niewskazane dla kobiet w ciąży. Zapomniałam zapytać mojego gina na wizycie. W tamtej ciąży nie miałam takich dylematów,bo urodziłam przed samymi wakacjami. A szkoda mi małej żeby miała w domu siedzieć. -
castaway wrote:Ja bym się wstrzymała z zakupem stanika dla karmiących, rozmiar pewnie ci się jeszcze zmieni do porodu. Mi na chwilę obecną zmienił się o 4 rozmiary.
Opalałas się na plaży? Zastanawiam się jak to jest z tym przebywaniem na plaży, bo sama mieszkam nad morzem i w wakacje chce chodzić na plażę z moją małą, ale wszyscy trąbią, że to niewskazane dla kobiet w ciąży. Zapomniałam zapytać mojego gina na wizycie. W tamtej ciąży nie miałam takich dylematów,bo urodziłam przed samymi wakacjami. A szkoda mi małej żeby miała w domu siedzieć.
Ja jednak opalania będę unikała ze względu na burze hormonalna w naszym ciele.
Często kobietki mają później przebarwienia z tym związane, więc przynajmniej twarz ochraniaj wysokimi filtrami.
Dla dzidziusia to nie szkodzi bo ani promieniowanie ani nadmierne przegrzanie do niego nie dociera.
Wszystko jednak z głową😉💃'87 🕺'88
• I transfer 7.01.2021r.
- blastocysta 5.1.1. świeżaczek
5dpt = bhcg 21
7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
11dpt = bhcg 147,4
13dpt 💔🖤 bhcg 94
• II criotransfer 12.03.2021r.
- blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
7dpt = bhcg 96 II prog > 80
11dpt = bhcg 292 II prog >80
13dpt = bhcg 545
17dpt = bhcg 2889
26dpt = bhcg 35655 II prog >80
28dpt jest ♥️ 8mm miłości
...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️
• III criotransfer 1.12.2022r.
- blastocysta 4.1.1❄️🙏
7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
9dpt = bhcg 55
11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
13dpt = bhcg 251
21dpt = bhcg 3362
27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
32dpt 💔🖤 serduszka brak
Koniec walki. -
nick nieaktualnyNa plaży niegdyś widziałam wiele kobiet w ciąży i to z dużymi brzuchami
Jestem z tych osób co nie lubią smażyć się na plaży. Pierwszy dzień spacer, długi ale w letniej sukience. Drugi dzień lezing na leżakach w lnianym kombinezonie (na ramiączkach i krótkie spodnie) przykryta pareo bo wiało.
Buzia, dekold zabezpieczone filtrami 30.
Wczorajszy zachód słońca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 06:58
Nadzieja, Kasian lubią tę wiadomość
-
Kiedy zaczynacie przygotowania, zakupy związane z wyprawkami dla maluszków?
Ja już mam wiele rzeczy wybranych, ale jeszcze jakoś hamuje się przed zakupami. Mam na razie malutkie skarpeteczki z napisem kocham mamę i tatę 😍33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
Awokado30 wrote:Kiedy zaczynacie przygotowania, zakupy związane z wyprawkami dla maluszków?
Ja już mam wiele rzeczy wybranych, ale jeszcze jakoś hamuje się przed zakupami. Mam na razie malutkie skarpeteczki z napisem kocham mamę i tatę 😍
Ja kupiłam skarpetki, body i legginsy. Trafiła się okazja Czekam aż poznam płeć. Mam dwa usg w najbliższym czasie. Myśle, ze zaczne kupować po drugim jak się potwierdzi płec. Z większymi zakupami typu wózek i fotelik poczekam dłużej.