Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚LISTOPAD 2021💚
Odpowiedz

💚LISTOPAD 2021💚

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży TP na grudzień i w sierpniu byliśmy nad morzem. Strój jednoczęściowy, kremy z filtrem, nie siedziałam nie wiadomo ile na słońcu ale dobrze było tak odpocząć. W tym roku też planujemy morze w sierpniu :)

Awokado ja jakieś mniejsze rzeczy pewnie niedługo zacznę kupować ale większe gabaryty planuje od września

castaway lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak poznam płeć to zacznę coś zbierać, raczej po połówkowych. Wózek, fotelik jakoś kupimy we wrześniu, bo też wiadomo gwarancja. Na dostawkę poluję jak będzie jakaś promocja.

atdcjw4zrf5hk46x.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • asiek96 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się z mężem trochę pospieszyliśmy z zakupami, mamy już wózek 2w1, fotelik, bazę do fotelika i dostawkę 😂 Trafiła się taka promocja, że sporo kasy oszczędziliśmy. Ja co raz kupuje jakieś ubranka, można trafić na fajne przeceny i trochę oszczędzić :) - już mam całą siatkę ubranek 😁

7b0959fad6.png
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek96 gdzieś stacjonarnie takie promki? Ja szukam po internecie i nic :(

atdcjw4zrf5hk46x.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)

Niestety nie da się wejść w link, trzeba skopiować :( Bardzo proszę o pomoc, potrzebuje jedynie 15 odpowiedzi <3

https://forms.gle/JRJb6nJFcZn435sW9

• asiek96 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    Asiek96 gdzieś stacjonarnie takie promki? Ja szukam po internecie i nic :(
    Na ubranka były promocje w h&m, Reserved i smyku. Wózek kupiliśmy stacjonarnie w sklepie bobowózki - od razu cały zestaw bo wyszło z 1000 zł taniej :)

7b0959fad6.png
  • Nadzieja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży rozglądałam się za wózkiem, fotelikiem ciut przed połówkowym i przy okazji wizyty u lekarza jakoś w styczniu ( poród w lipcu) i dobrze zrobiłam po od marca ten cały wirus wszedł a od maja mialam tryb oszczędzania bo Maciuś chciał się pospieszyć. Kupilismy te rzeczy dopiero w czerwcu miesiąc przed porodem ( urodziłam 10 dni przed terminem)

Ubranka miałam od kumpeli po jej chłopakach. Szczerze aż tak bardzo płeć dziecka nie miała znaczenia przy wyborze wyprawki. Tym bardziej miałam nadzieję że będzie drugie dziecko i żeby też do niego pasowało

860ix1hp6806789i.png

147a8caae8.png

qq87io4phvumny7i.png

35 lata
    Starania od 2018
    29.03.2019 -nadżerka
    05.04.2019 usunięcie nadżerki
    15.10.2019 start I iv protokół krotki
    26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
    31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
    12dpt 476,5, 14dpt 888,2
    18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
    27.11.2019 -27dpt ❤️

10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien

02.2021 wracamy po rodzeństwo
    20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
    03.03.2021 - 11dpt - 600
    05.03.2021 - 13dpt - 1443
    26.03.2021- ❤️
    Zostań z nami ....🍀🍀🍀

29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien

Czekaja ⛄⛄
  • nimsi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje rady, jako, że to moja pierwsza ciąża to nie mam pojęcia czy to powód do niepokoju. Przedwczoraj i wczoraj miałam taką akcję z twardnieniem brzucha, czułam taki dyskomfort i jak dotknelam to wyczułam taka twarda gule w podbrzuszu, trwało to tak z 20 minut i puściło. Do tego dochodziły takie jakieś kłucia i lekki ból/dyskomfort. Zastanawiam się czy to powód żeby jechać na IP? Czy spokojnie czekać na wizytę, mam dopiero za 10 dni. Miałyście któraś takie objawy?

c55fqqmzo2b8vflb.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nimsi, wprawdzie to również moja pierwsza ciąża ale mam podobne objawy. Czasami jak mam gulę to widzę, że to ewidentnie Mała się tak ułożyła a innymi czasy, jak mam twardy brzuch i ból to po prostu wzdęcie.
    Dzisiaj na przykład nie spałam już od 4, ponieważ miałam takie wzdęcie, ze nie ważne jakbym się ułożyła, ból był bardzo mocny.
    Dziś już nie wytrzymałam i wzięłam Espumisan, do tego z rana toaleta i już jest o niebo lepiej - znów mogę się ruszać.

Ale myślę, ze jeśli coś Cię niepokoi, to skontaktuj się z lekarzem albo rzeczywiście jedz na IP.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • nimsi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczę,może już się to nie powtórzy. U mnie to 16 tydzień, więc nie sądzę, żeby to było związane z dzieckiem będzie chyba jeszcze jest za małe...chociaż nie wiem. Wszytsko jest nowe i nie wiem sama co jest powodem do niepokoju a co nie🙈
    Jeśli się dzisiaj to znowu powtórzy to podjadę na IP bo do lekarza nie mam kontaktu.
    Dzięki za info 😉

c55fqqmzo2b8vflb.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimsi wrote:
    Dziewczyny potrzebuje rady, jako, że to moja pierwsza ciąża to nie mam pojęcia czy to powód do niepokoju. Przedwczoraj i wczoraj miałam taką akcję z twardnieniem brzucha, czułam taki dyskomfort i jak dotknelam to wyczułam taka twarda gule w podbrzuszu, trwało to tak z 20 minut i puściło. Do tego dochodziły takie jakieś kłucia i lekki ból/dyskomfort. Zastanawiam się czy to powód żeby jechać na IP? Czy spokojnie czekać na wizytę, mam dopiero za 10 dni. Miałyście któraś takie objawy?
    U mnie w 16 tygodniu też takie coś się zaczęło, to po prostu dzidzia się rozpycha, ja też myślałam, że coś jest nie tak, że za szybko, żeby czuć ruchy, bo u mnie też pierwsza ciąża a dzisiaj już 17 tydzień i powtarza się to codziennie, że robi mi się taka gulka na brzuchu i też widzę już delikatne kopnnięcia, więc nie masz obaw do niepokoju, po prostu powoli zaczynasz czuć ruchy 😊
    U mnie ból pojawia się czasami przy przekręcaniu, z boku brzucha czuje takie kłucia, albo przy kichaniu też zdarza się, że mnie zakuje aż zwijam się z bólu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 11:34

nimsi lubi tę wiadomość

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • castaway Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardnienia brzucha to rzeczywiście dziecko się tak układa, a potem , po połowie zacznie się też stawianie się macicy, takie skurcze. Oj jes,Nadalnie raz będziemy na te rozpychania narzekać 😉 potrafią nieźle dokuczyć.

Co do wyprawek to temat rzeka. Ja część rzeczy mam, część dokupię. Na szczęście teraz nie popełnię tyłu błędów ile przy kupowaniu ubranek w pierwszej ciąży. Pamiętajcie, to że komuś było z czymś wygodnie, to nie znaczy, że wam będzie wygodnie. Najlepiej testować. Nadal pamiętam ile się nawkurzałam przy zapinaniu body kopertowych, bo moja przyjaciółka powiedziała,że to najlepsze rozwiązanie. A ja zapinałam te napy i marudziłam pod nosem. Nie dla mnie. Tak samo z radami by kupować półśpiochy, bo dzieci skarpetki zsuwają. Może niektóre zsuwają, moja nigdy i od zawsze na zawsze u nas legginsy i skarpetki 😊

Paju lubi tę wiadomość

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Castaway ja to samo miałam z kopertowymi. Na szczęście kupiłam tylko kilka sztuk bo co bluzg pod nosem się narzuciłam to moje, szukając tych wszystkich zatrzasków🤣 potem już nawet tego nie rozpinałam po bokach tylko i tak przez głowę te luźniejsze zakładałam a to i tak w krytycznych momentach. Z półspiochami to samo🤣
    Także u nas zestaw body/spodnie albo legginsy/ skarpetki na dzień, pajacyk na noc i koniec.
    Na zewnątrz kombinezon od jesieni do wiosny. Dopiero jak maluch starszy albo cieplej jest to jakieś sweterki czy bluzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 07:36

Paju, castaway lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paju Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo, nienawidzę kopertowych body..
    A spodenki/leginsy uwielbiam 😉

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Kluuska95 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie przepadam za kopertowymi. Na szczęście kupiłam niewiele. I nie przepadam za bodami z zakładkami przy główce, bo często się rozciągają.
    Co do polspiochow, to również wole legginsy i skarpetki. Mam wrażenie, ze są wygodniejsze. W polspiochach często dziecku nóżki wypadały z „końcówek”. Legginsy łatwiej dopasować jak są za długie czy za krótkie. Dłużej sluza, a na polspiochy to trzeba uważać, żeby nóżka była w stanie się swobodnie ruszać.

rfxgs65gfft0t798.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda swoich dzieci nie mam, ale styczność miałam i te body kopertowe jak dla mnie były super, najwygodniej mi było ubrać je dziecku, więc tak jak widać, każdemu się sprawdza co innego, dlatego jak ktoś mi mówi "nie kupuj tego, czy tamtego" to aż mnie krew zalewa, wiem, że ten ktoś nie chce źle, ale każde dziecko jest inne i każda matka jest inna, a kiedyś to w ogóle usłyszałam od jednej radę, że jak będę kiedyś w ciąży to, żeby absolutnie nie wydawać pieniędzy na łóżeczko, bo dziecko i tak w nim spać nie będzie, tylko z rodzicami w łóżku, jeżeli jej dziecko nie spało to nie znaczy, że moje spać nie będzie 🤷🏽‍♀️

futuremama lubi tę wiadomość

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • Joasia89 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 ja wyprawkę mam prawie całą po 3 łatce z rodziny, wiadomo część rzeczy po niej, część jeszcze po kimś. Body, śpiochy, półśpiochy, geterki caly karton na początek. Sama za wiele nie kupuję póki co tylko 2szt body, śpioch na suwak i kombinezon jeansowy 😍 przewijak, podgrzewacz do butelek, poduszka do karmienia też już czekają. Niebawem dojedzie łupina i bujak... Tak więc sporo już mam i z jednej strony to dobrze bo sporo kasy w kieszeni, ale z drugiej strony odbiera mi to przyjemność zakupów ☹️ kocyki, podusie, rożek mam zamiar sama szyć, łóżeczko też już mam wybrane, na początek dostawka. Z wózkiem jeszcze się wstrzymam 🙂

• asiek96 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z pajacykami na suwak? Sprawdzają się? A pajacyki brać ze stópkami czy bez? W ogóle zaczęłam kompletować rozmiar 56 i 62, po ile sztuk ubranek kupować? Pierwsza dzidzia i nie wiem co i jak 😂

7b0959fad6.png
  • Joasia89 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Ja co prawda swoich dzieci nie mam, ale styczność miałam i te body kopertowe jak dla mnie były super, najwygodniej mi było ubrać je dziecku, więc tak jak widać, każdemu się sprawdza co innego, dlatego jak ktoś mi mówi "nie kupuj tego, czy tamtego" to aż mnie krew zalewa, wiem, że ten ktoś nie chce źle, ale każde dziecko jest inne i każda matka jest inna, a kiedyś to w ogóle usłyszałam od jednej radę, że jak będę kiedyś w ciąży to, żeby absolutnie nie wydawać pieniędzy na łóżeczko, bo dziecko i tak w nim spać nie będzie, tylko z rodzicami w łóżku, jeżeli jej dziecko nie spało to nie znaczy, że moje spać nie będzie 🤷🏽‍♀️
    Ehh złote rady... Jedne dzieci śpią inne nie śpią, a na takie włażenie komuś z butami we wszystko to mi się krew gotuje.

• Joasia89 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek96 wrote:
    Dziewczyny a jak z pajacykami na suwak? Sprawdzają się? A pajacyki brać ze stópkami czy bez? W ogóle zaczęłam kompletować rozmiar 56 i 62, po ile sztuk ubranek kupować? Pierwsza dzidzia i nie wiem co i jak 😂
    Podobno te na suwak są lepsze, bo szybciej założysz jak dziecko wierzga, zwłaszcza w nocy ale czy ze stupkami czy bez to się dowiesz raczej jak się dziecko urodzi co się sprawdza, jedne chcą mieć odkryte stópki inne zakryte. Także na początek trochę takich i trochę takich, fajne są takie z wywijanymi ściągaczami, że możesz i tak i tak zakładać 😊

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ