💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w poprzedniej ciąży TP na grudzień i w sierpniu byliśmy nad morzem. Strój jednoczęściowy, kremy z filtrem, nie siedziałam nie wiadomo ile na słońcu ale dobrze było tak odpocząć. W tym roku też planujemy morze w sierpniu
Awokado ja jakieś mniejsze rzeczy pewnie niedługo zacznę kupować ale większe gabaryty planuje od wrześniacastaway lubi tę wiadomość
-
My się z mężem trochę pospieszyliśmy z zakupami, mamy już wózek 2w1, fotelik, bazę do fotelika i dostawkę 😂 Trafiła się taka promocja, że sporo kasy oszczędziliśmy. Ja co raz kupuje jakieś ubranka, można trafić na fajne przeceny i trochę oszczędzić - już mam całą siatkę ubranek 😁
-
Hej dziewczyny!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się wejść w link, trzeba skopiować Bardzo proszę o pomoc, potrzebuje jedynie 15 odpowiedzi
https://forms.gle/JRJb6nJFcZn435sW9 -
Ja w poprzedniej ciąży rozglądałam się za wózkiem, fotelikiem ciut przed połówkowym i przy okazji wizyty u lekarza jakoś w styczniu ( poród w lipcu) i dobrze zrobiłam po od marca ten cały wirus wszedł a od maja mialam tryb oszczędzania bo Maciuś chciał się pospieszyć. Kupilismy te rzeczy dopiero w czerwcu miesiąc przed porodem ( urodziłam 10 dni przed terminem)
Ubranka miałam od kumpeli po jej chłopakach. Szczerze aż tak bardzo płeć dziecka nie miała znaczenia przy wyborze wyprawki. Tym bardziej miałam nadzieję że będzie drugie dziecko i żeby też do niego pasowało
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
Czekaja ⛄⛄ -
Dziewczyny potrzebuje rady, jako, że to moja pierwsza ciąża to nie mam pojęcia czy to powód do niepokoju. Przedwczoraj i wczoraj miałam taką akcję z twardnieniem brzucha, czułam taki dyskomfort i jak dotknelam to wyczułam taka twarda gule w podbrzuszu, trwało to tak z 20 minut i puściło. Do tego dochodziły takie jakieś kłucia i lekki ból/dyskomfort. Zastanawiam się czy to powód żeby jechać na IP? Czy spokojnie czekać na wizytę, mam dopiero za 10 dni. Miałyście któraś takie objawy?
-
Nimsi, wprawdzie to również moja pierwsza ciąża ale mam podobne objawy. Czasami jak mam gulę to widzę, że to ewidentnie Mała się tak ułożyła a innymi czasy, jak mam twardy brzuch i ból to po prostu wzdęcie.
Dzisiaj na przykład nie spałam już od 4, ponieważ miałam takie wzdęcie, ze nie ważne jakbym się ułożyła, ból był bardzo mocny.
Dziś już nie wytrzymałam i wzięłam Espumisan, do tego z rana toaleta i już jest o niebo lepiej - znów mogę się ruszać.
Ale myślę, ze jeśli coś Cię niepokoi, to skontaktuj się z lekarzem albo rzeczywiście jedz na IP.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
No zobaczę,może już się to nie powtórzy. U mnie to 16 tydzień, więc nie sądzę, żeby to było związane z dzieckiem będzie chyba jeszcze jest za małe...chociaż nie wiem. Wszytsko jest nowe i nie wiem sama co jest powodem do niepokoju a co nie🙈
Jeśli się dzisiaj to znowu powtórzy to podjadę na IP bo do lekarza nie mam kontaktu.
Dzięki za info 😉 -
nimsi wrote:Dziewczyny potrzebuje rady, jako, że to moja pierwsza ciąża to nie mam pojęcia czy to powód do niepokoju. Przedwczoraj i wczoraj miałam taką akcję z twardnieniem brzucha, czułam taki dyskomfort i jak dotknelam to wyczułam taka twarda gule w podbrzuszu, trwało to tak z 20 minut i puściło. Do tego dochodziły takie jakieś kłucia i lekki ból/dyskomfort. Zastanawiam się czy to powód żeby jechać na IP? Czy spokojnie czekać na wizytę, mam dopiero za 10 dni. Miałyście któraś takie objawy?
U mnie ból pojawia się czasami przy przekręcaniu, z boku brzucha czuje takie kłucia, albo przy kichaniu też zdarza się, że mnie zakuje aż zwijam się z bóluWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 11:34
nimsi lubi tę wiadomość
-
Co do twardnienia brzucha to rzeczywiście dziecko się tak układa, a potem , po połowie zacznie się też stawianie się macicy, takie skurcze. Oj jes,Nadalnie raz będziemy na te rozpychania narzekać 😉 potrafią nieźle dokuczyć.
Co do wyprawek to temat rzeka. Ja część rzeczy mam, część dokupię. Na szczęście teraz nie popełnię tyłu błędów ile przy kupowaniu ubranek w pierwszej ciąży. Pamiętajcie, to że komuś było z czymś wygodnie, to nie znaczy, że wam będzie wygodnie. Najlepiej testować. Nadal pamiętam ile się nawkurzałam przy zapinaniu body kopertowych, bo moja przyjaciółka powiedziała,że to najlepsze rozwiązanie. A ja zapinałam te napy i marudziłam pod nosem. Nie dla mnie. Tak samo z radami by kupować półśpiochy, bo dzieci skarpetki zsuwają. Może niektóre zsuwają, moja nigdy i od zawsze na zawsze u nas legginsy i skarpetki 😊Paju lubi tę wiadomość
-
Castaway ja to samo miałam z kopertowymi. Na szczęście kupiłam tylko kilka sztuk bo co bluzg pod nosem się narzuciłam to moje, szukając tych wszystkich zatrzasków🤣 potem już nawet tego nie rozpinałam po bokach tylko i tak przez głowę te luźniejsze zakładałam a to i tak w krytycznych momentach. Z półspiochami to samo🤣
Także u nas zestaw body/spodnie albo legginsy/ skarpetki na dzień, pajacyk na noc i koniec.
Na zewnątrz kombinezon od jesieni do wiosny. Dopiero jak maluch starszy albo cieplej jest to jakieś sweterki czy bluzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 07:36
Paju, castaway lubią tę wiadomość
-
Ja tez nie przepadam za kopertowymi. Na szczęście kupiłam niewiele. I nie przepadam za bodami z zakładkami przy główce, bo często się rozciągają.
Co do polspiochow, to również wole legginsy i skarpetki. Mam wrażenie, ze są wygodniejsze. W polspiochach często dziecku nóżki wypadały z „końcówek”. Legginsy łatwiej dopasować jak są za długie czy za krótkie. Dłużej sluza, a na polspiochy to trzeba uważać, żeby nóżka była w stanie się swobodnie ruszać. -
Ja co prawda swoich dzieci nie mam, ale styczność miałam i te body kopertowe jak dla mnie były super, najwygodniej mi było ubrać je dziecku, więc tak jak widać, każdemu się sprawdza co innego, dlatego jak ktoś mi mówi "nie kupuj tego, czy tamtego" to aż mnie krew zalewa, wiem, że ten ktoś nie chce źle, ale każde dziecko jest inne i każda matka jest inna, a kiedyś to w ogóle usłyszałam od jednej radę, że jak będę kiedyś w ciąży to, żeby absolutnie nie wydawać pieniędzy na łóżeczko, bo dziecko i tak w nim spać nie będzie, tylko z rodzicami w łóżku, jeżeli jej dziecko nie spało to nie znaczy, że moje spać nie będzie 🤷🏽♀️
futuremama lubi tę wiadomość
-
Hej 🙂 ja wyprawkę mam prawie całą po 3 łatce z rodziny, wiadomo część rzeczy po niej, część jeszcze po kimś. Body, śpiochy, półśpiochy, geterki caly karton na początek. Sama za wiele nie kupuję póki co tylko 2szt body, śpioch na suwak i kombinezon jeansowy 😍 przewijak, podgrzewacz do butelek, poduszka do karmienia też już czekają. Niebawem dojedzie łupina i bujak... Tak więc sporo już mam i z jednej strony to dobrze bo sporo kasy w kieszeni, ale z drugiej strony odbiera mi to przyjemność zakupów ☹️ kocyki, podusie, rożek mam zamiar sama szyć, łóżeczko też już mam wybrane, na początek dostawka. Z wózkiem jeszcze się wstrzymam 🙂
-
Olaa..32 wrote:Ja co prawda swoich dzieci nie mam, ale styczność miałam i te body kopertowe jak dla mnie były super, najwygodniej mi było ubrać je dziecku, więc tak jak widać, każdemu się sprawdza co innego, dlatego jak ktoś mi mówi "nie kupuj tego, czy tamtego" to aż mnie krew zalewa, wiem, że ten ktoś nie chce źle, ale każde dziecko jest inne i każda matka jest inna, a kiedyś to w ogóle usłyszałam od jednej radę, że jak będę kiedyś w ciąży to, żeby absolutnie nie wydawać pieniędzy na łóżeczko, bo dziecko i tak w nim spać nie będzie, tylko z rodzicami w łóżku, jeżeli jej dziecko nie spało to nie znaczy, że moje spać nie będzie 🤷🏽♀️
castaway lubi tę wiadomość
-
asiek96 wrote:Dziewczyny a jak z pajacykami na suwak? Sprawdzają się? A pajacyki brać ze stópkami czy bez? W ogóle zaczęłam kompletować rozmiar 56 i 62, po ile sztuk ubranek kupować? Pierwsza dzidzia i nie wiem co i jak 😂
castaway lubi tę wiadomość