💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Olaa..32 wrote:Chyba każda z nas ma jakieś obawy, ja jak chodzę do łazienki to za każdym razem czuję taki lęk, że mogę zobaczyć krew na papierze, ale trzeba być dobrej myśli i myśleć pozytywnie, bo nic nam innego nie pozostaje jak tylko czekać na pierwsze spotkanie z naszymi maluszkami i wierzyć, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i dzidziuś urodzi się cały i zdrowy 😊
No właśnie mnie chyba ten polip na szyjce wyprowadził tak z równowagi. Krwawię średnio raz w tygodniu i wg lekarza, mam się tym nie przejmować.
Mimo tego za każdym razem mega się stresuję i zastanawiam się, czy krwawienie się uspokoi albo czy za chwilę nie dostanę jakiś skurczy.
Schiza na maksa83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Olaa..32 wrote:Błędy właśnie często się zdarzają z dziewczynkami, że jednak jaja urosły, ale jak drugi lekarz potwierdził to raczej nic nie powinno się zmienić, ale z zakupami różowych rzeczy też bym się póki co wstrzymała 😅
-
Ja do tej pory też się bałam. Patrzyłam niby na różne rzeczy ale bez konkretów. Ale teraz już spokojniej, jeszcze jak mała kopie tak że pod ręką czuję a nie że tylko "jakby coś tam delikatnie w środku".
Choć wiadomo, nie jest to wszystko pewnik. Dopóki nie urodzę i nie będę miała zdrowego maluszka przy sobie to wciąż jakieś strachy będą. -
Paulinaaa wrote:Hej a polecacie laski jakas strone gdzie mozna kupic tani stroj kąpielowy ciazowy? na stronie lidla są juz niedostepne ;/ a przydalby mi sie za 3 tyg na urlop ...
U mnie ok, nie wiem czy pamietacie ja wymiotowalam na maksa, od tygodnia jest lepiej, wymiotowalam wczoraj ale wczeniej 3 dni bylo bez... wiec widac ze juz powoli sie konczy moja najwieksza udreka ciazowa ;/ jak zjem wiecej to mam mdlosci jeszcze, ale ogolem jest juz znosnie i zaczynam powoli zycccccccccccc -
futuremama wrote:Paju Twoi synowie chyba mogą mieć inne zdanie🤣 Chociaż mój tylko raz powiedział że wolałby brata a tak jest pogodzony że będzie siostra.
Chociaż z tą co już ma się już nie raz tłuką o psocą że serio żadna róznica kto będzie następny🤣
U mnie chłopaki chcą siostrę właśnie 🤣😝
Starszy stwierdził, że on brata juz ma, to po co mu kolejny 🤣🙈futuremama, Gosiaczek, beamyx, Paulinaaa, castaway, Marticzka90 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj miałam "nadprogramową" wizytę u swojej lekarki. Zaczęłam krwawić jak nigdy... Według zaleceń miałam nie panikować, ale ciężko nie być w szoku, jak leciało ze mnie jak z wodospadu.
Na szczeście to tylko polip znów dał znać o sobie, tylko bardziej hardocorowo. Jest tak ogromny, że jeśli jeszcze będzie rósł, to może nawet wyjść na zewnątrz
Szyjka zamknięta i długa. I co najważniejsze z Małą wszystko w porządku Fika niesamowicie, aż się dziwię, że jeszcze nie czuję w sumie żadnych ruchów. Ale lekarka uspokoiła mnie, że nawet dopiero za 3 tygodnie mogę coś wyraźniej poczuć - mimo, że jutro zaczynam 20 tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 15:15
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
alauda ale jak on tak rośnie to coś się z nim robi w ciąży? Czy czekanie do rozwiązania? Współczuję stresu.
Z ruchami ja już nie wiem od czego to zależy. Niby mówią o pozycji łożyska ale u mnie ostatnio na usg było na przedniej ścianie a ruchy czuję. A niektóre dziewczyny dopiero np. w 24tc czują. -
futuremama wrote:alauda ale jak on tak rośnie to coś się z nim robi w ciąży? Czy czekanie do rozwiązania? Współczuję stresu.
Z ruchami ja już nie wiem od czego to zależy. Niby mówią o pozycji łożyska ale u mnie ostatnio na usg było na przedniej ścianie a ruchy czuję. A niektóre dziewczyny dopiero np. w 24tc czują. -
Polipów zazwyczaj nie usuwa się w ciąży. Jeśli szyjka się nie skraca, to czeka się do rozwiązania i przy porodzie sam się oderwie.
Próba usunięcia go może wywołać skurcze. Ale jeśli już trzeba go usunąć, to usuwają w niektórych przypadkach i zszywają szyjkę.
Ja już wolę jakoś przecierpieć te krwawienia niż na tym etapie ciąży ryzykować przedwczesny poród.
Może Mała mnie czasami smera, ale ja nie zwracam na to uwagi😊 jedynie zdarzy mi się od czasu do czasu, ze brzuch mi się dziwnie przekrzywi i tyle😉83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
"Przy porodzie sam się oderwie" matko jak to brzmi🙈
No ale masz rację że teraz lepiej szyjki w ogóle nie ruszać.
Ja wczoraj detektorem chciałam sobie posłuchać małej to znów nie jest tak łatwo bo co chwilę gdzieś indziej jest🤣
Brzuch teraz mam wrażenie że z dnia na dzień rośnie więc smaruję ile się da bo już mi wystarczy znaczków z poprzednich ciąż.
Któraś z Was szczotkuje brzuch? Nic się nie dzieje? -
Aluda współczuje stresu....Dawno nie pisałam bo jakoś dużo na głowie...U nas chyba wszystko okej...mały kopie już wyraźnie, dziś wizyta...21 połówkowe...w pon idę z córka do szpitala na badanie.....co jakiś czas zastanawiam się co u Zenki!? Eh czemu w życiu musza być zawsze jakieś kłody pod nogi....Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
futuremama wrote:
Któraś z Was szczotkuje brzuch? Nic się nie dzieje?
Ja zazwyczaj pod prysznicem delikatnie masuję brzuch taką szorstką rękawicą, ale czasami łapię się, że chyba za mocno przyciskam. Więc mam zamiar kupić jakąś szczotę i smerać brzuch na sucho.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 09:41
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
futuremama wrote:Ola o której masz wizytę?
-
Już jestem po wizycie, będzie synek 😊 Wszystko jest w porządku, dzidzia zdrowo rośnie
Kluuska95, beamyx, Gosiaczek, Atena37a, Nadzieja, alauda, takaJaka, castaway, futuremama, Kasian lubią tę wiadomość
-
Olaa super skoro usunęła konto to chyba wszystko jasne.....eh okropne to życie dla niektorych....Będzie miała robiony rezonans drogi wzrokowej...okulista wysłał nas do neurologa a ten dał skierowanie na to badanie....jesteśmy pod kontrola okulisty od jej urodzenia bo urodziła się z wrodzonym zapaleniem płuc...i coś maszyna elektrofizjologicznych pojazuje ze złe widzi na jedno oko gdzie gdyby nie te wizyty to by nas nic nie zaniepokoiło, prócz tego ze lekko zeruje...ma jeszcze niby w tym oku jakaś biała plamkę 🤷🏻♀️ Mam nadzieje ze tylko dmuchają na zimne...na dobra sprawę nie wiem czego szukają....tak rozwija się wyśmienicie!!Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼