💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się czuję dużo lepiej niż w 1 trymestrze 🤭 więcej energii, chociaż zależy od dnia, kawa tak samo jak u futuremama pomaga na bolącą głowę, która częściej mi dokucza w ciąży.
Olaa ja bym raczej postawiła na nasiadówki i Femannose N, ponoć jest dobry przy tej bakterii. Oprócz tego zaopatrzyłabym się w żurawinę i sok żurawinowy. Sama muszę się wybrać do apteki, bo niby piasek mi się zbiera na nerce i muszę to jakoś skutecznie wypłukać 😓
4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️ -
Jak chodzi o samopoczucie to chyba jestem jedną która cięgle ma mdłości. Są co prawda mniejsze niż w 1 trymestrze ale od 16 ciężko mi cokolwiek zjeść tak mnie nudzi i chce się wymiotować każda podróż samochodem kończy się mdłościam. Wczoraj byłam na wizycie lekarz potwierdził płeć będzie dziewczynka, cieszę się bo w piątek siostra urodziła córeczkę będzie 4 miesiące różnicy więc jak podrosną będą się razem bawić a my z siostrą będziemy mogły spokojnie pić kawę 😊. Moja malutka ma 340 gram i doktor nazwał ją okropnie ruchliwa dziewczynką😏. Codziennie czuję ruchy od miesiąca kopie mnie coraz mocniej aż trudno zasnąć, ale mnie to uspokaja, że skoro kopie wszytko jest dobrze 😍.
Atena37a, futuremama, castaway, XWEJAX lubią tę wiadomość
Ona 36 lat On 37 - wyniki ok. Starania od 2015
2018 - laparoskopia - endometrioza❌
09.2019 - 1 procedura, krótki protokół, 2 zapłodnione, 1 blastka - transfer 2BC 😔
26.11.19 - start 2 procedury, krótki protokół, 14 pobranych, 5 zapłodnionych, 1 ❄️,13.12- transfer dwóch blastocyst 2BB 🍀20.12.- beta 😔
04.02.19- transfer blastki 4BC🍀13.02 - beta 😔
Immunologia: NK - 32%❌, 51,6%❌, Kir -BX - brak 2DS1, 2DS3❌, Allo Mlr - 0%❌, Asa w mianie 1:10❌PAI-1homo, MTHFR C677Thetero , MTFHR A1298C hetero, kariotypy ok
07.01.2021 laparoskopia usunięcie wodniakow z jajowodami , histeroskopia usunięcie zrostów.
28.01. 2021- 3 procedura w nowej klinice długi protokół + Accofil, encorton, intralipid 💪✊❤️🙏
13.02.2021 - transfer blastocysty 2BB❣❣❤🍀🍀🍀
5dpt - 5,4 🙏❣️ prog. 13
6dpt - 14,7🙏❣️
8dpt - 72,10 🙏❣️ prog. 13
Corka 2021 💗
-
nick nieaktualnyDrugi lekarz potwierdził - dziewczynka 👶
A tak w ogóle co ile macie USG, bo chodzę do dwóch lekarzy i mój J. panikuje że za często plus po drodze prenatalne. Każdy lekarz inaczej prowadzi ciążę i Lekarka wie o drugim lekarzu, czyli tym prowadzącym. Nie ma nic przeciwko.futuremama, XWEJAX lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlaa..32 wrote:Odebrałam wyniki posiewu moczu i znowu mi wyszła bakteria e-coli, już drugi raz, znacie dziewczyny może jakieś sposoby jak minimalizować takie zakażenie? Nie chciałabym co chwilę brać antybiotyki, a coś czuję, że ta bakteria będzie notorycznie się u mnie pojawiać 😒
Ascorvita 1000mg - 1 rano, urosept 3x 2 tabl. Sok z żurawiny 100ml / dzień. Dużo pij.
Probiotyk urolackt i dowcipny Lactovaginal.
Mi wyszła bakteria i leukocyty dwa dni i nie było śladu.
Ogranicz współżycie, bo to też przenosi bakterie, albo najpierw mycie obydwóch partnerów, a potem sex. -
nick nieaktualny
-
Atena37a wrote:Drugi lekarz potwierdził - dziewczynka 👶
A tak w ogóle co ile macie USG, bo chodzę do dwóch lekarzy i mój J. panikuje że za często plus po drodze prenatalne. Każdy lekarz inaczej prowadzi ciążę i Lekarka wie o drugim lekarzu, czyli tym prowadzącym. Nie ma nic przeciwko. -
Ja też wizyty mam mniej więcej co 4 tygodnie i do tego dochodzą jeszcze prenatalne w każdym trymestrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 19:10
-
Dzięki dziewczyny za rady, ten sok z żurawiny to muszę popatrzeć, żeby był bez dodatku cukru i urosept będę też brać profilaktycznie
-
Hej
- na bakterie koniecznie żurawiną i dużo wody pić.
- ja mam posiew jutro bo do tej pory zspomnialam zrobić
- czuje się rewelacyjnie w porównaniu do kwietnia. Latam, jeżdżę, ogarniam, gotuje. Minimum 10000 kroków dziennie a najlepiej 15-20000. W niedzielę w góry do Strzechy Akademickiej wejść.
- Ściskam Was mocno 😘😘😘😘 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, za nami już praktycznie połowa ciąży... Niesamowite. Ja się tak ekscytuję. Już się nie mogę doczekać. Tyle jeszcze przed nami. Budowa stoi. Klucze oddadzą później, modlę się, żebyśmy zdążyli do listopada z przeprowadzką, ale to będzie naprawdę na szybko.
Tyle czasu walczyliśmy i spełnia się nasze marzenie o małej dziewczynce. 😍Kasian, XWEJAX lubią tę wiadomość
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Sleepy wrote:Hej dziewczyny, pytanie. Czy któraś na tym etapie ma już problem z szyjką? Jakie macie zalecenia od swoich lekarzy?
Wczoraj na prenatalnych wyszło mi że moja szyjka ma tylko 2.8 cm. Dr kazała się oszczędzać no i wynik skonsultować z lekarzem prowadzącym. Tyle, że wizyta za tydzień...
Póki co zamierzam przez tydzień bardziej na siebie uważać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 22:35
-
Jak was czytam, to jeszcze bardziej się dołuje. Wychodzi na to,że tylko ja mam takie problemy. Wszystkie w formie i wróciły do życia. Tylko chyba ja tak gasnę 🙁
Wizyta w sklepie z bielizną dziś doprowadziła mnie do łez. 40 min mierzyłam staniki. Ekspedientka na siłę mi chciała wcisnąć z miękką szmacianą miseczką.
" Bo ona jest przeszkolona, usztywniane będą na mnie źle leżeć, a ja mam barierę psychiczną przed tymi miękkimi"... Patrzyła jak na UFO jak jej mówiłam że taka miseczka nie udźwignie tego ciężaru. Ale co ona może wiedzieć jak biuścik max B. A ja w tych miękkich czułam się jak stara baba że stanikiem z rynku wielkości namiotu😔 Stanęło 70K i 70J. W domu zwazylam jedną pierś. 1,2 kg jedna 😢 -
A w którą część uda wstrzykujecie clexane?
Spróbowałam dzisiaj z boku, bo wydaje mi się że tu jest najwięcej tłuszczyku ale bolało dużo bardziej niż brzuch.💃'87 🕺'88
• I transfer 7.01.2021r.
- blastocysta 5.1.1. świeżaczek
5dpt = bhcg 21
7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
11dpt = bhcg 147,4
13dpt 💔🖤 bhcg 94
• II criotransfer 12.03.2021r.
- blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
7dpt = bhcg 96 II prog > 80
11dpt = bhcg 292 II prog >80
13dpt = bhcg 545
17dpt = bhcg 2889
26dpt = bhcg 35655 II prog >80
28dpt jest ♥️ 8mm miłości
...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️
• III criotransfer 1.12.2022r.
- blastocysta 4.1.1❄️🙏
7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
9dpt = bhcg 55
11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
13dpt = bhcg 251
21dpt = bhcg 3362
27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
32dpt 💔🖤 serduszka brak
Koniec walki. -
nick nieaktualnycastaway wrote:Taka krótka szyjka i to na tym etapie, to już chyba bardziej kwalifikuje do leżenia, a już na pewno baaardzo dużego oszczędzania się.wazne też jaka jest- miękka czy twarda?
No na prenatalnych mi nie zdabadała twardości. Na poprzednich wizytach u prowadzącego nie miał zastrzeżeń do jej miękkości/twardości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 00:03
-
Sleepy wrote:Hej dziewczyny, pytanie. Czy któraś na tym etapie ma już problem z szyjką? Jakie macie zalecenia od swoich lekarzy?
Wczoraj na prenatalnych wyszło mi że moja szyjka ma tylko 2.8 cm. Dr kazała się oszczędzać no i wynik skonsultować z lekarzem prowadzącym. Tyle, że wizyta za tydzień...
Póki co zamierzam przez tydzień bardziej na siebie uważać...
Hej sleepy🙂 moja szyjka też nie jest jakaś powalająca, jestem w 18 tyg. A ma 3cm. Na razie mam tylko oszczędny tryb życia, ale to też przez to, że twardnieje ki brzuch często.
Jeśli Twój lekarza nie miał wcześniej zastrzeżeń w badaniu palpacyjnym tzn że jest na pewno twarda a to dobrze. Może też taka Twoja uroda,że masz taką długość szyjki , a będzie trzymać dobrze. Na pewno trzeba teraz ja mierzyć czy się nie skraca.
Ale wiem, że się denerwujesz bo mnie też tak szyjka wkurza🤷🏻♀️ miejmy nadzieję, że będą trzymać do końca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 07:23
-
nick nieaktualnynimsi wrote:Hej sleepy🙂 moja szyjka też nie jest jakaś powalająca, jestem w 18 tyg. A ma 3cm. Na razie mam tylko oszczędny tryb życia, ale to też przez to, że twardnieje ki brzuch często.
Jeśli Twój lekarza nie miał wcześniej zastrzeżeń w badaniu palpacyjnym tzn że jest na pewno twarda a to dobrze. Może też taka Twoja uroda,że masz taką długość szyjki , a będzie trzymać dobrze. Na pewno trzeba teraz ja mierzyć czy się nie skraca.
Ale wiem, że się denerwujesz bo mnie też tak szyjka wkurza🤷🏻♀️ miejmy nadzieję, że będą trzymać do końca.
Powiedz mi co Twój lekarz rozumie przez pojęcie oszczędny tryb życia? Nie ukrywam, że do tej pory raczej się oszczędzałam. Owszem były dni, że coś cięższego było trzeba przenieść, coś bardziej poogarniać, posprzątać, no ale to też nie były jakoś bardzo ciężkie rzeczy do zrobienia...
Trzymam też kciuki za Ciebie, żeby ta szyjka wytrzymała ✊ -
Castaway jakbym miała iść na zakupy to też bym deprechę złapała. A co do biustonoszy to już w ogóle. W poprzedniej ciąży najpierw zamawiałam ale rozmiar roznairowi nie równy, w końcu tuż przed porodem poszłam do sieciówek i w końcu zrezygnowana wzięłam jakiś do karmienia w h&m i potem założyłam go raz na moment.
Co do preferencji to każdy ma swoje i ma do nich prawo. Dla Ciebie miękkie to namioty a dla mnie sztywne jakoś na ogromne wyglądają. Mam kilka i rzeczywiście lepiej biust wygląda ale np. Teraz przy zmieniającym się biuście miękkie lepiej mi się sprawdzają.
Brafiterka ma Ci pomóc a nie naginać do swoich poglądów. Widać trafiłaś na nieodpowiednią osobę i bez sensu się nią przejmować😊castaway lubi tę wiadomość
-
Póki co zamierzam przez tydzień bardziej na siebie uważać...
U mnie np. Zazwyczaj miała 3,5 w normalnej sytuacji a u koleżanki 5,5 i obie były w normie.
Także do wizyty leż i odpoczywaj ile możesz no i staraj się nie stresować za dużo😊 Twój lekarz będzie miał szerszy obraz niż osoba która Cię widziała pierwszy raz😊castaway lubi tę wiadomość