Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚LISTOPAD 2021💚
Odpowiedz

💚LISTOPAD 2021💚

Oceń ten wątek:
  • castaway Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Do tego momentu byłam spokojna w tej ciąży, jednak teraz zaczynam lekko panikować.
    No na prenatalnych mi nie zdabadała twardości. Na poprzednich wizytach u prowadzącego nie miał zastrzeżeń do jej miękkości/twardości.
    Panika nie jest wskazana, po prostu więcej leż, siedzenie i chodzenie ogranicz, wysiłek fizyczny też. Szyjka może się zmienić z wizyty na wizytę, ale może być też tak,że ten na prenatalnych źle zmierzyl. A jeśli jest faktycznie poniżej 3 cm, to pewnie będziesz częściej wizytować u swojego gin. Ja w pierwszej ciąży chodziłam co 3 tyg.

Patka95 lubi tę wiadomość

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • castaway Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy pytanie bo było do mnie, ale powiem ci co mój lekarz mówił o oszczędnym trybie życia, bo mi też to nic nie mówiło, prosiłam go żeby konkretnie powiedział mi co mogę, a co nie. Chodzenie i siedzenie na wpływ na skracanie i/lub mięknięcie szyjki, bo ciężar dziecka napiera. Dlatego leżeć ile się da. W praktyce wstawałam się umyć, ubrać, przygotować sobie śniadanie i obiad dla nas, zrobić siusiu, przynieść sobie coś z innego pomieszczenia, otworzyć drzwi gościom i kurierowi, wyjść na balkon gdzie miałam leżak rozłożony ,(to był mój spacer) 😊 czasami oczywiście wychodziłam z domu np kupić sobie bieliznę, imprezy rodzinne, byłam nawet w szpitalu, w odwiedzinach i koleżanki która urodziła. Tam też na sali leżała z nią dziewczyna z taką samą szyjka jak ja. Mój lekarz nie kazał mi wtedy kłaść się do szpitala, ale wiedziałam, że muszę naprawdę uważać. Bez paniki. Z tym że oprócz takiej sobie szyjki miałam przedwczesne skurcze

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘 Trochę mnie uspokoiłyście. Poprzedni pomiar miałam na połówkowych, więc jakieś 7 tygodni temu u tej samej Pani doktor, wtedy było 3.3 cm. Na wizytach mój lekarz prowadzący nigdy niej nie mierzył, tylko sprawdzał na fotelu.
    Więc może faktycznie dużo nie spadło, ale mimo wszystko jest już poniżej normy.
    Akurat w jej pomiary wierzę, bo jest jedną z lepszych w okolicy od usg, tym bardziej, że długość szyjki określała na podstawie usg dopochwowego nie przez powłoki brzuszne.
    No nic czekam w takim razie cierpliwie na wizytę u swojego lekarza, postaram się więcej leżeć, a męża zagonię o ile się da do wiekszej ilości czynności domowych.

A Panika jednak lekko się wdarła, bodo tej pory było totalnie bezproblemowo, nie licząc tpny leków na początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 08:40

• Aniołek85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staniki Sloggi polecam Zero Feel

f2w390bvn9840dlx.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castaway wrote:
    Jak was czytam, to jeszcze bardziej się dołuje. Wychodzi na to,że tylko ja mam takie problemy. Wszystkie w formie i wróciły do życia. Tylko chyba ja tak gasnę 🙁

Wizyta w sklepie z bielizną dziś doprowadziła mnie do łez. 40 min mierzyłam staniki. Ekspedientka na siłę mi chciała wcisnąć z miękką szmacianą miseczką.
    " Bo ona jest przeszkolona, usztywniane będą na mnie źle leżeć, a ja mam barierę psychiczną przed tymi miękkimi"... Patrzyła jak na UFO jak jej mówiłam że taka miseczka nie udźwignie tego ciężaru. Ale co ona może wiedzieć jak biuścik max B. A ja w tych miękkich czułam się jak stara baba że stanikiem z rynku wielkości namiotu😔 Stanęło 70K i 70J. W domu zwazylam jedną pierś. 1,2 kg jedna 😢
    Ja wczoraj miałam iść do lekarza i przez dwie godziny próbowałam się z płaczem ubrać...
    Nie jestes sama
    i mój biustonosz robi się za mały, co też nie ułatwia sprawy..

Ja też nie lubię szmacianych bo zwyczajnie źle wyglądają na dużych piersiach, ja szukam teraz 70I, innego niż dotychczas używałam ale nie znalazłam i chyba stanie na tym co chodziłam przed ciąża... On jest trochę drogi, szczególnie stacjonarnie, a nie wiem na jak długo ten rozmiar ze mną zostanie, dlatego szukałam innego.. Ale no we wszystkich wyglądam komicznie...
    Polecam Virginia corin 17871- nie jest on najpiękniejszy (przynajmniej dla mnie) ale jak pierś urośnie o pół rozmiaru to się dostosuje, ja mam lewa trochę większa i w ogóle to w nim nie przeszkadza. Idealnie dopasowany, nic nie wypływa, nie jest szmaciany, nie jest też wyjątkowo sztywny, jest zrobiony z trzech warstw, po środku jakaś pianka - warto chociaż przymierzyć, bo może się okazać strzałem w dziesiątkę, od wielu lat go używam i czasem próbuje coś innego znaleźć(coś co wizualnie mi się będzie podobać) ale żaden tak dobrze nie wygląda jeśli chodzi o kształt. Piersi nie są w nim powiększone ani spłaszczone, bardzo dobrze się w nim czuję także naprawdę polecam

Mamę też do niego przekonałam 😅 tylko ona ma 90G i mówi że to najlepszy jaki miała kiedykolwiek, bo w jej rozmiarze to zostają te bazarowe spadochrony, które czasem robią trójkąty z piersi, które często widać na ulicach na różnych starszych kobietach 😛
    Kasian wrote:
    A w którą część uda wstrzykujecie clexane?
    Spróbowałam dzisiaj z boku, bo wydaje mi się że tu jest najwięcej tłuszczyku ale bolało dużo bardziej niż brzuch.
    Ja tak z boku, zależy gdzie trafię, raz trochę boli raz nie 🤷🏻‍♀️
    099bd4972529.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 08:50

Kasian lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek85 wrote:
    Staniki Sloggi polecam Zero Feel
    Mnie kusi ten biustonosz ale rozmiarówka S M L itd źle się kończy przy małym obwodzie i dużej misce więc nie kupuje bo pewnie nie będzie pasowal
    ale wygląda naprawdę fajnie, jak ktoś jest "typowych" rozmiarów

6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Kasian Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 dziękuję😘 tak robiłam.
    Musze się więc przyzwyczaić😉

💃'87 🕺'88

• I transfer 7.01.2021r.
    - blastocysta 5.1.1. świeżaczek
    5dpt = bhcg 21
    7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
    11dpt = bhcg 147,4
    13dpt 💔🖤 bhcg 94

• II criotransfer 12.03.2021r.
    - blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
    5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
    7dpt = bhcg 96 II prog > 80
    11dpt = bhcg 292 II prog >80
    13dpt = bhcg 545
    17dpt = bhcg 2889
    26dpt = bhcg 35655 II prog >80
    28dpt jest ♥️ 8mm miłości
    ...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️

• III criotransfer 1.12.2022r.
    - blastocysta 4.1.1❄️🙏
    7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
    9dpt = bhcg 55
    11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
    13dpt = bhcg 251
    21dpt = bhcg 3362
    27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
    32dpt 💔🖤 serduszka brak

Koniec walki.
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasian wrote:
    Beza27 dziękuję😘 tak robiłam.
    Musze się więc przyzwyczaić😉
    Zauważyłam też że zależy jak złapie się skórę, bo jak mam nogę spuszczoną na dół to wydaje mi się że się mięśnie napinają, i najlepiej mi jak położę nogę na płasko i wtedy próbuje złapać tłuszczyk, (na brzuchu jednak łatwiej złapać co trzeba...)
    I mogłaś trochę o mięsień zahaczyć(jak za duży kawał nogi się łapie w palce to tak się może stać) i bolało albo trafiłaś w naczynko jeśli się krew lała troszkę, to wtedy też boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 08:55

Kasian lubi tę wiadomość

6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zamówiłam biustonosz już do karmienia 70B- wcześniej 65A- na imtymna, ale jeden z dwóch dostałam w rozmiarze 75D 😃
    Za to wczoraj znów poszalałam w 5-10-15, przez dwa dni wydałam prawie 600 zł, a miałam wyprawkę kompletować dopiero w sierpniu. W nocy są fajne okazję, w porównaniu do cen w dzień, np. Komplet 40 zł w dzien, a w nocy 30. Więc na kilku produktach robi się ogrągla sumka

Kasian lubi tę wiadomość

• castaway Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 no to trochę mi raźniej, że nie jestem sama 😉 ten stanik który polecasz jest właśnie bardzo podobny do tego, który ostatecznie wybrałam, a jest to firma Dalia i wygląda bardzo bardzo podobnie. Trochę się boję zamawiać teraz staniki online, ale rozejrzę się stacjonarnie za tym, który polecasz przy kolejnej zmianie. A powiedz mi, czy twoje też są takie twarde i ciężkie? Moje jak stały się kamieniami w pierwszym trymestrze, to nadal są 😢 w pierwszej ciąży miałam tak równo do połowy ciąży i żyje nadzieją, że wkrótce połowa i przestaną tak boleć. Eh bolą, swędzą. Co do tych miękkich staników dla mnie one po prostu nie są w stanie unieść piersi no i ten kształt tak jak mówisz często pozostawia do życzenia.

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Mnie kusi ten biustonosz ale rozmiarówka S M L itd źle się kończy przy małym obwodzie i dużej misce więc nie kupuje bo pewnie nie będzie pasowal
    ale wygląda naprawdę fajnie, jak ktoś jest "typowych" rozmiarów
    Ja mam podobnie z tą rozmiarówką. Co prawda nie mam aż takich "dysproporcji" bo 75F ale wszystkie klasyczne rozmiary odpadają.
    Co do ciuchów, próbowałam się dziś ubrać w letnie ciuchy bo jest mega ciepło no i się załamałam bo nie mam co założyć...
    Także niestety też muszę na jakieś zakupy iść a nie lubię bo nic mi się teraz nie podoba albo jak się spodoba to kosztuje majątek i szkoda mi kasy na 2-3 miesiące🙈🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 09:38

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że swojej strony polecam biustonosze ESOTIQ można dobrać w sklepie stacjonarnym, a on line mają fajne promocje. Rozmiarów ka nie le zależy od fasonu, jest stała. Mam wiele biustonoszy tej firmy. Piorę w praclce i dają radę są wytrzymałe, fiszbiny nie wychodzą, nie deformują się miseczki. Często mają promocje - 50%.
    Miałam malutkie brodawki, a teraz wyglądają 😭 jak borówki, są dni że mnie pieką. Biust zrobił się wyraźnie pełniejszy ale nie bardzo duży.
    Spodni, spódnic przed ciąży nie ubiorę, góra jest ok. Z mnóstwa ubrań które mam wybiorę jakieś sukienki. Teraz w orsay są fasony w kształcie A, owersize więc dają radę. Ciążowe spodnie, spodenki poleciały z H&M i Lidl, a cieplejsza sukienkę i spódnice - MIMISI kupiłam na VINTED prawie nowe.

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castaway ja swój pierwszy kupiłam w vanilla body shop, wtedy był za ok 300 ale widzę że teraz jest tańszy, choć w necie jeszcze mniej kosztuje. Zawsze można przymierzyć w sklepie a kupić online 😛 może akurat gdzieś obok ciebie jest ten sklep

Moje nie są twarde ani trochę, w ogóle się nie zmieniają, troche urosły tylko, czasem coś zakupuje/zaswedzi ale naprawdę mi nie dokuczają w ogóle z czego się bardzo cieszę 🙂 i współczuję Ci bólu 😔 oby się niedługo skończył tak jak mówisz

futuremama ja się właśnie dzisiaj wybieram do jakiegoś sklepu ale nie wiem nawet gdzie mam jechać żeby cokolwiek na mnie pasowało 🤦🏻‍♀️ mam parę ciążowych rzeczy ale one znowu są na mnie za wielkie, albo dziwnie leżą, albo w cyckach są za małe 🤦🏻‍♀️
    Załamać się idzie...

A czy ktoras z was ma biustonosz do karmienia? Kupiłam sobie jeden w ramach próby i się co chwilę odpina 🤦🏻‍♀️ to tak zawsze czy mam jakiś felerny.. oprócz tego że oczywiście cycki wypływają każdą stroną 🤦🏻‍♀️

6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • alauda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Wy jak sprawdzacie, czy twardnieje Wam brzuch?

Ostatnio jak wylądowałam u lekarza z krwawieniem, to powiedziała mi, że dopóki brzuch mi nie twardnieje to nie powinnam się martwić. A mimo ogromnego polipa na szyjce, moja szyjka utrzymuje długość w okolicach 4,1cm, więc to jest akurat w porządku.

Czasami po południu/wieczorami czuję, że ten brzuch jest bardziej napięty (zwłaszcza jak cały dzień przesiedzę przed kompem w pracy, później jeszcze ogarniam mieszkanie, gotuję i nie mam czasu się położyć) - ale czy napięty brzuch to już twardnienie?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch nie jest miękki a wręcz naciągnięty, czy twardy trudno powiedzieć, a miękki też nie.
    Byłam wcześniej szczupła, nigdy nie bylam w ciąży więc trudno się odnieść.
    Staram się jessc w te upały magnez regularnie. Od rana boli mnie głowa a mam sporo pracy i to przed kompem ehh.
    Upały mnie dobijają

• alauda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój brzuch z rana wydaje się "miękki" - w sensie czuję się z nim komfortowo (jak dziwnie to zabrzmi) :)
    Natomiast po intensywnym dniu, kiedy nawet nie mam okazji się położyć, to strasznie mnie ciągnie, że przy każdym ruchu czuję jak bardzo jest napięty.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • castaway Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atena z esotiq korzystałam przed ciążą, ale oni mają miseczki maksymalnie G, więc już dawno poza moim zasięgiem.

Beza niestety mieszkam nad morzem, nie ma tu żadnych galerii handlowych i większych sieciowych sklepów, blisko mam tylko lokalne sklepy z bielizną, ale czasami potrafią zaskoczyć asortymentem, więc następnym razem zapytam o model o którym mówisz.

Staniki do karmienia a w poprzedniej ciąży kupowałam chyba z Alles, mają namioty dla nas 😌 ale nie karmiłam, więc nie wiem jak w praktyce.

Futuremama ja kupiłam ostatnio dwie sukienki o linii A (są długie i przed kolano) w Housie za 59 zł, świetnie się układają, mnóstwo miejsca na brzuch, a taki fason, że po ciąży będą służyć.

Alauda twardniejący brzuch z pewnością poczujesz. Napięty, to po prostu napięty, a jak zacznie ci się stawiać (twardnieć) to poczujesz,że coś się dzieje, to rodzaj skurczu, więc charakterystyczne uczucie, dyskomfort. Ja wtedy czuję spinanie się brzucha, jakby wszystko się skurczalo w środku. Ciężko to powiedzieć.

alauda lubi tę wiadomość

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    No właśnie mój brzuch z rana wydaje się "miękki" - w sensie czuję się z nim komfortowo (jak dziwnie to zabrzmi) :)
    Natomiast po intensywnym dniu, kiedy nawet nie mam okazji się położyć, to strasznie mnie ciągnie, że przy każdym ruchu czuję jak bardzo jest napięty.

Miałam tak samo, czułam się, jakby ten brzuch miał mi odpaść. Takie zakwasy połączone nie wiem z czym. Potem poszłam na zwolnienie, jem magnez i rozkurczowe tabletki i już się tak nie dzieje.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

starania wspomagane od 08.2020.

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Dziewczyny, a Wy jak sprawdzacie, czy twardnieje Wam brzuch?

Ostatnio jak wylądowałam u lekarza z krwawieniem, to powiedziała mi, że dopóki brzuch mi nie twardnieje to nie powinnam się martwić. A mimo ogromnego polipa na szyjce, moja szyjka utrzymuje długość w okolicach 4,1cm, więc to jest akurat w porządku.

Czasami po południu/wieczorami czuję, że ten brzuch jest bardziej napięty (zwłaszcza jak cały dzień przesiedzę przed kompem w pracy, później jeszcze ogarniam mieszkanie, gotuję i nie mam czasu się położyć) - ale czy napięty brzuch to już twardnienie?
    Ja codziennie czuję takie napięcie w macicy i taka gulka twarda mi się robi, jak popukam w to miejsce to znowu robi się miękki i nie wiem właśnie czy to dziecko się tak układa czy to może stawianie macicy i też ten brzuch czasami twardy się robi, ale myślałam, że to normalne, to moja pierwsza ciąża, więc nie wiem co mnie powinno zaniepokoić, na następnej wizycie muszę wspomnieć o tym mojej ginekolog

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 12:13

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • Joasia89 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z piersiami, z rozmiaru 75e przeskoczyłam na 80f,g. Piersi są takie duże i ciężkie, już nie mam siły ich nosić. Najchętniej dałabym je mężowi do ponozowi do ponoszenia, podjarany jest i się slini jakie fajne, to niechby sobie zobaczył jak to fajnie. Już nie daje rady.
    Dzisiaj kupiłam body w Lidlu, za 11zl 2sztuki. Wzięłam najmniejsze 50/56 bo ponoć te z Lidla są większe.
    Ogólnie pojawiły mi się problemy z sercem, arytmia komorowa, wczoraj założyli mi holter i dzisiaj czekam na echo serca. Ciekawe co z tego bedzie...

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ