💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Futuremama o to chociaż nie jestem z tymi zylakami sama bo myślałam że tylko ja mam taki problem ale wiecej poczytałam i dużo kobiet po wielokrotnych ciążach ma z tym problem.
Ja miałam twardnienia brzucha cala druga ciaze i ja na to nie zwracam uwagi bo moja szyjka nie jest na to podatna. A cztery tygodnie przed porodem mialsm juz regularna sktywnosv skurcziwa na ktg i tak urodziłam dopiero dwa dni po terminie. Wiec jak mi wychodziły na ktg skurcze to zawsze mowilam ze to nic z tego ze ja mam tak cały czas.
Ale moim zdaniem twardnienia mogą być niebezpieczne jak się ma jakieś dodadatlowe dolegliwości. W pierwszej viazy mialam zapalenie układu moczowego nieleczone bo lekarz nie przepisal mi antybiotyku bagatelizując oroblem mówiąc ze w posiewie nic nie wychodzi a w moczu mialam mase leukocytów bskteri nawet krwinek czerwonych. I w 32 tygodniu zaczelam mieć skurcze ale oprócz twardnienia mialam duzy bol brzucha i to nie były twardnienia tylko czułam po prostu jak mi się macica kurczy rowno co 3 minuty. W szpitalu dali mi antybiotyki i wyszlam z tego, urodziłam w 41 tygodniu. Wiec mi się wydaje jeżeli twardnienia sa same to nie są groźne jeśli jest dodatkowo bol to juz tak ale kazda kobieta jest inna i różnie szyjki macicy na to reagują wiec lepiej być czujnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 20:08
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Cześć dziewczyny!
Powiedzcie mi czy malujecie paznokcie w ciąży ? Chodzi mi głównie o paznokcie hybrydowe, idę w czwartek na wesele i waham się czy zrobić -
Ja maluję paznokcie. Chociaż w ostatnim czasie przerzuciłam się z hybrydy na manicure tytanowy. Zmiana nie była podyktowana ciążą a jedynie faktem, że nie trzeba przy nim stosować lamp UV.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Kluuska95 wrote:A co to znaczy ze brzuch twardnieje?
Nie wiem czy to mam ani czy miałam w poprzedniej ciąży
Ostatnio o to samo pytałam się mojej lekarz, ponieważ kiedyś mi powiedziała, ze nie powinnam martwić się krwawieniami dopóki nie twardnieje mi brzuch. Powiedziała, ze na pewno sama zorientuję się, co to jest, jeśli mi się to przydarzy. I fakt, można to rozpoznać. Akurat ja nie miewam tego często ale opisałabym to jak bezbolesny skurcz mięśnia, podczas którego brzuch może przyjąć dziwny kształt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 21:32
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Aniołek podziwiam za dystans. Dla mnie największy problem że muszę spacerkiem chodzić a zawsze było szybko to tu, to tam. A praca zdalna też swoje zrobiła że ta kondycja jednak na wejściu też była gorsza.
Z hybrydami się właśnie zastanawiam. Przy końcówce na pewno nie żeby mieć jednak "czyste" paznokcie do porodu w razie czego ale niedługo wakacje to chcę zrobić😁 -
Aniołek, super, że wszystko ok🙂 też podziwiam za dystans😁 ja z mężem robię prawie codziennie ok. 4 km i dla mnie to już jest dużo jak muszę jeszcze po tym się wdrapać na drugie piętro 😂Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Siłe jeszcze mam. Jedyne co od czasu do czasu boli mnie po prawej stronie tuż nad pachwina. Ale wczoraj na połówkowych było wszystko cudnie więc stawiam na więzadła i etc. Zobaczymy. W niedzielę do Grecji a potem w lipcu Wrocław/Szczytno/Warszawa ,- objazdówka z córeczką
Jak dziś się czujecie? Jakie plany wakacyjne ?futuremama lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy zgłaszacie w Zusie inne miejsce pobytu jak jedziecie na wakacje?! Tak się zastanawiam czy jest sens to robić...żeby się nie doczepili...w końcu wczasy i L4 nie powinny iść w parze....Ja chce wyjechać niedaleko 1,5 h od domu żeby w razie w nic wrócić tego samego dnia....dalej bałabym się nie tylko o to ze cis się wydarzy bo szpitale wszędzie ale o utratę zasiłku chorobowego właśnie....Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Aniołek zazdroszczę podróży😍 ja już czekam na sierpień i morze choć korci mnie żeby choć na weekend w lipcu gdzieś wyskoczyć. Mąż ostatnio pojechał - pierwsza rozłąka odkąd młoda się urodziła i w szpitalu byłam🤣 - i kurcze tak bym nad jezioro też pojechała...
Muszę w końcu spróbować z jakimś kameralnym hotelem/ opieką dla psów. -
My jedziemy w poniedziałek na 5 dni nad morze:) juz się pakuje powoli, ciekawe jaka bedziemy miec pogodę??
futuremama lubi tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Ja zgłaszać nie planuję, nie mam l4 leżącego, nie muszę być non stop w domu. Nie wiem czy ZUS tak bez uprzedzenia wpada na kontrolę. Do tej pory żadnej nie miałam. Chyba ktoś bardzo życzliwy musiałby zgłosić albo pracodawca poddać w wątpliwość l4... tak mi się wydaje. Jakbym zgłosiła gdzie będę to właśnie bardziej się boję że mieli by sygnał do ewentualnego kwestionowania tego l4. A tak... To tylko tydzień😊
Jakoś tak... to że ja mam l4 to znaczy że cała rodzina ma siedzieć w domu i nie mieć wakacji czy mają sami pojechać a ja w razie czego nie mieć pomocy... -
Ja również odpuszczam sobie wakacje w tym roku. Mam podobnie jak Castaway - złe znoszę słońce i gorąco, chociaż normalnie jestem wielką fanką plażowania.
Chciałam pojechać jeszcze gdzieś za granicę zanim Mała pojawi się na świecie, ale przez te regularne krwawienia wolę zostać na miejscu. Do tego stwierdziłam, co mi z wyjazdu w ciepłe kraje, jak większość czasu spędzalabym w hotelu z klimą😊
Ale zazdroszczę Wam wyjazdów dziewczyny😊 Rok temu przez COVID nie wypaliło nam kilka wycieczek i trochę brakuje mi zmiany otoczenia…..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 21:45
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️