💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie ja chyba też za duże plany sobie porobiłam🙈 a mąż w tyg 7-17 poza domem, potem i tak super dużo rzeczy ogarnia a mi żal bo bym wolała więcej w dzień zrobić tak żeby po jego powrocie był czas dla nas🙈
Co do huśtawki nie wiem czy FP się wycofał z produkcji ale ciężko znaleźć nową. My i tak chcemy używaną kupić, jak nie uda się z FP to patrzę też na Caretero. Coś takiego:
https://4toys.pl/hustawka-elektryczna-caretero-bugies-szara?from=listing&campaign-id=20 -
Ja mam taki, leży złożony w szafie,jeszcze po młodszym 😉
Bylam zadowolona z niego, bo jakiś cudów nie oczekuje a on fajnie się buja jak dziecko się rusza.. i starcza na dłuższy czas niż taki bujany na baterie (mialam taki dla starszego)
https://zabawkidoris.eu/pl/p/Bright-starts-lezaczek-kolorowe-wzorki/1720
-
Paju my mieliśmy ten:
https://www.hulahop.pl/malplay-lezaczek-bujaczek-fotelik-3w1-lew-0-18kg-wibracja-7925309/?utm_source=ceneo&utm_medium=referral i np. młody mega ogarnął, machał nogami i sam się bujał. Z nim nam długo posłużył a córka... No cóż, nie miała czasu w miejscu być i zaraz kombinowała jak tylko z niego zejść🤣
Ten tiny love wydaje mi się super dla maluszka ale potem już chyba średnio praktyczny. Pewnie się wstrzymam aż się mała urodzi bo ja trochę tak myślę że w nim byłaby bezpieczniejsza przy tej dwójce szogunów🙈 -
Ja się boję że będą walczyć ktore głaszcz itp. młoda ma fazę na lalki, wciskanie smoczka, butelki, zakłada pampersy i sprawdza niby czy jest suchy🤣
Stąd pomysł z tym tiny love bo jest chyba najbardziej zabudowany i płaski, tak żeby móc spokojnie małą ze sobą wszędzie mieć. Ale nie wiem... pewnie i tak wszystko się zweryfikuje jak już się urodzi😁
Na pewno kupię matę piankową, bo młoda swoją wykończyła. Z synem miałam puzzle i to był błąd bo w jednym miejscu jeszcze spoko ale przenieść już ciężko. Potem jeszcze miał fazę żeby je rozkładać i tyle było z miejsca do zabawy🤣Paju lubi tę wiadomość
-
Mój syn rozwalił leżaczek jak miał 5,5 miesiąca tak się bujał ( druciki były) ze nagle drut się złamał ...dobrze ze się nic nie stało i się tylko delikatnie z niego sunął...córka jak miała 4 miesiąca to tak potrafiła sprytnie bujać ze się przemieszczała w nim...tym o to sposobem dotarła do choinki i prawie stukała bombkę 😂.....nie wyobrażam sobie bez tego sprzętu...bajery w postaci melodyjek chodź wbudowane w każdy leżaczek uważam za zbędne....
Paju, Simons_cat lubią tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
My też mieliśmy puzzle piankowe i ciężko było pod nimi sprzątać- trzeba było wszystko składać..
A potem zaczeli właśnie to rozkładać na różne części, to już w ogóle masakra 🙈
Teraz raczej właśnie kupie mate w całości, ale to jeszcze trochę czasu 😉 -
Dobrze jest Was poczytać dziewczyny zanim kupi się zbędny sprzęt, bo macie doświadczenie💪😍
My zrobiliśmy szybki wypad nad morze i mimo braku pięknej pogody temp wody mnie nie przeraziła i brzuszek zaliczył pierwsza słona kąpiel🌊🌊🌊💃'87 🕺'88
• I transfer 7.01.2021r.
- blastocysta 5.1.1. świeżaczek
5dpt = bhcg 21
7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
11dpt = bhcg 147,4
13dpt 💔🖤 bhcg 94
• II criotransfer 12.03.2021r.
- blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
7dpt = bhcg 96 II prog > 80
11dpt = bhcg 292 II prog >80
13dpt = bhcg 545
17dpt = bhcg 2889
26dpt = bhcg 35655 II prog >80
28dpt jest ♥️ 8mm miłości
...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️
• III criotransfer 1.12.2022r.
- blastocysta 4.1.1❄️🙏
7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
9dpt = bhcg 55
11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
13dpt = bhcg 251
21dpt = bhcg 3362
27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
32dpt 💔🖤 serduszka brak
Koniec walki. -
Ja bujaczek upatrzyłam sobie z baby bjorn, bo raczej nie chciałabym z żadnymi melodyjkami, bo później podejrzewam, że tych melodyjek będzie aż nadmiar i tylko będą męczyć uszy rodziców 🤣 Wczoraj byliśmy na roczku i maluch dostał zabawki grające i rodzice już modzili co zrobić, żeby to tak głośno nie grało, to ponaklejali taśmy na głośniki 🤣
-
Dziewczyny a już od początku kupujecie te bujaczki i wkładacie do nich takie noworodki? Bo ja myślałam, żeby kupić jak dzidziuś skończy tak że 2-3 miesiące, bo na początku i tak przez większość dnia będzie spać, a w takim bujaczku niezdrowe jest, żeby spało w nim 🤔
-
Castaway no czymś trzeba się sugerować bo wszystkiego nie da się kupić. Ja też patrzę na to co się przy moich sprawdziło ale co dziecko i rodzic to co innego się sprawdza😁
Ola dlatego ja lubię FP bo tam jest regulacja głośności a melodyjki są przyjemne a nie drażniące. Ten leżaczek tiny love jest rozkładany na płasko więc spoko. A nie każde dziecko przesypia cały dzień🤣 wiadomo że nie położę do leżaczka zaraz po powrocie że szpitala ale z młodym chyba koło miesiąca zaczęliśmy używać huśtawki. Był mało śpiącym dzieckiem, co chwilę na cycu wisiał i do tego mocno wymagającym, nawet w szpitalu panie miały problem więc naprawdę huśtawka była nie raz ratunkiem. Z małą właśnie już mniej bo ona bardziej ruchliwa i też nie było takiej potrzeby.
M.in. dlatego też chcę używaną, ostatnie dziecko a jak nie będzie zbytnio potrzebnato bez straty sprzedam.castaway lubi tę wiadomość
-
castaway wrote:Ja zaczęłam wkładać do bujaczka tak koło 2 miesięcy. Nie wkladalam jej tam do spania. Dla niej to była atrakcja na czas czuwania, a ja zwykle ją wkładałam jak musiałam zrobić obiad, czy coś w domu. Ogólnie nie przebywała też tam zbyt długo jednorazowo.
-
Mąż się tylko śmieje że do września to 5 razy jeszcze koncepcję zmienię🤣
Z wózkiem też do ładu dojść nie mogę, co patrzę to coś innego mi się podoba. Pewnie będzie jak z synem że 2 tyg przed terminem dopiero kupiliśmy🙈 -
futuremama wrote:Mąż się tylko śmieje że do września to 5 razy jeszcze koncepcję zmienię🤣
Z wózkiem też do ładu dojść nie mogę, co patrzę to coś innego mi się podoba. Pewnie będzie jak z synem że 2 tyg przed terminem dopiero kupiliśmy🙈futuremama lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, Dziewczyny doradźcie ( właśnie jeśli będziemy coś chcieli zrobić w domu ale tak żeby mieć dziecko na oku)
Polecacie jakiś bujaczek elektryczny (czy tez nie ) macie jakieś typy ? Czy może chicco hug 4 in 1 będzie lepszym wyborem niż bujaczek ?, nad tymi się zastanawiam 🤷🏻♀️
Co do wózka macie jakieś opinie na temat cybex priam 2.0? Wart swej ceny ? Miłej niedzieli 😘[/url] -
Kamilla wrote:Dzień dobry, Dziewczyny doradźcie ( właśnie jeśli będziemy coś chcieli zrobić w domu ale tak żeby mieć dziecko na oku)
Polecacie jakiś bujaczek elektryczny (czy tez nie ) macie jakieś typy ? Czy może chicco hug 4 in 1 będzie lepszym wyborem niż bujaczek ?, nad tymi się zastanawiam 🤷🏻♀️
Co do wózka macie jakieś opinie na temat cybex priam 2.0? Wart swej ceny ? Miłej niedzieli 😘 -
Kamilla wrote:Dzień dobry, Dziewczyny doradźcie ( właśnie jeśli będziemy coś chcieli zrobić w domu ale tak żeby mieć dziecko na oku)
Co do wózka macie jakieś opinie na temat cybex priam 2.0? Wart swej ceny ? Miłej niedzieli 😘 -
Olaa..32 wrote:My mamy upatrzony anex m/type ten w kolorze biało granatowym z akcentami złotymi, to jest jakaś nowsza wersja tego wózka anex sport, spacerówka taka zgrabna się wydaje na zdjęciach, będziemy musieli na żywo go obejrzeć i dopiero jak zobaczymy na oczy to podejmiemy decyzję
Kasian lubi tę wiadomość
-
https://maleomi.pl/hustawka-hybrydowa-ingenuity-zebra?utm_source=awin&awc=18259_1625430794_bf8ab8b42ed9e63d14c9b294bfd9f4d1
Ja huśtawkę- bujaczek wybiorę chyba taki. U nas bujaczek stał zawsze w kuchni, przenosiłam go bardzo sporadycznie. Najpierw bujaczek, potem dziecko.