💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się po dzisiejszej wizycie, w końcu dowiedzieliśmy się kto kryje się w środku. 🤩 Będzie chłopczyk 👶 ❤️ Dopytywałam, Pani doktor mówiła ze na 100%, także mąż zachwycony.
Jeśli chodzi o wózek, bo widziałam ze zaczął się temat to rozmyślam nad Bugaboo Fox2 czy jest ktoś to też myśli o tym wózku ? A co do bujaczków to raczej zdecyduje się na babybjorn 👌
alauda, castaway, Gosiaczek, Kasian, Minion91 lubią tę wiadomość
-
Paulina2993 wrote:Witamy się po dzisiejszej wizycie, w końcu dowiedzieliśmy się kto kryje się w środku. 🤩 Będzie chłopczyk 👶 ❤️ Dopytywałam, Pani doktor mówiła ze na 100%, także mąż zachwycony.
Jeśli chodzi o wózek, bo widziałam ze zaczął się temat to rozmyślam nad Bugaboo Fox2 czy jest ktoś to też myśli o tym wózku ? A co do bujaczków to raczej zdecyduje się na babybjorn 👌
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 17:04
Kasian lubi tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:W tym wózku z tego co kojarzę jest spacerówka kubełkowa i na instagramie fizjoterapeutka wypowiadała się, że najlepiej jakby dziecko nie spało zbyt długo w takiej spacerówce, bo jest to po prostu niezdrowe dla postawy, spacerówka najlepiej na płasko, a wózek nie tani, żeby kupić tylko dla gondoli i używać ok pół roku i kupować nową spacerówkę, co kto woli, ja bym osobiście się na niego nie zdecydowała
Powiem szczerze, ze trochę się o tym naczytałam i opinie są bardzo podzielone, czytałam opnie fizjoterapeutów, którzy zalecają spacerówkę kubełków, a i tez tacy którzy są przeciwni. Dużo zależy od dziecka, wiec decydując się w tym momencie trzeba się liczyć ze może jedna czy druga opcja nie odpowiadać. -
No mnie kubełkowe też nie przekonują ale to już każdy sam decyduje bo dokładnie, opinie są mocno podzielone.
Dziewczyny Wrocław i okolice, a właściwie Oleśnica i okolice. Rodzę i wychodzę - widziałyście?
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4188840724519017&id=1140582656011521Simons_cat lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDość mocno jestem przekonana do Fox2, koleżanka z 6 lat temu miała Cameleon, dwoje dzieci dało radę a wózek jak nowy. Dużo podróżowała, dzieci bez wady postawy.
Dla mnie ważna jest funkcjonalność. Ten wózek użytkowała Kasia Tusk i Meghan Markle. W Holandii wózki te sobie bardzo cenią, tak samo jak i na świecie.
Dziś byłam na szybkim podglądzie przed prenatalnymi - 15.07- księżniczka ma 246g, będzie z tych mniejszych wg Pani Doktor.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 23:46
futuremama, alauda, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Ja mam kubelkowego cybexa i bardzo mi odpowiada, ta opcja 😉
Juz mamy go przetestowanego, znajoma tez kupila z mojego polecenia i też zadowolona 😉
A opinie fizjoterapeutów są bardzo podzielone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 00:24
-
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj wybieram się na prenatalne w 22TC jestem ciekawa jak maluszek już wygląda może pan dr pokaże mi w 3D. Już nie mogę się doczekać, wizyta o 16;20
Wczoraj też byłam na pierwszej wizycie u położnej. Super sprawa, prowadziła edukację przedporodową na temat niefarmakologicznych metod leczenia bólu porodowego. Ja mieszkam na wsi na Śląsku, zdziwiłam się, że w mojej przychodni takie coś funkcjonuje. Kobitek na tym spotkaniu było około 7. Położna bardzo miła, młoda, dopiero parę lat po studiach. Zbadała tętno maluszka, pięknie będzie słuchać tego serduszka co tydzień
Mała rzecz, a cieszyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 06:00
Gosiaczek, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Paju wrote:Czytam opis pod suwaczkiem, że dziecko waży 200g..
Moje tyle ważyło 2 tyg temu 😅
Czyżby szykował mi się mały klopsik ? 🤣
Jak u Was waga malucha było w 17-19 tyg ?🤔
a dwa dni później u mojej lekarki 400g 20t4
Natomiast u tej mojej lekarki dwa tygodnie wcześniej 350g - 18t4
Ufam tej wadze z prenatalnych bo jednak dokładniejszy sprzęt 🤷🏻♀️
-
My już wszystko mamy praktycznie, zostało mi dosłownie kilka małych rzeczy na liście.
Potem moje zachcianki ale to w przyszłym miesiącu po wypłacie 🙈
I takie dopiero do kupienia przed porodem, jak maści,kremy,chusteczki,pampersy, leki itp.
Na poród też już chyba wszystko mam 🙈 ale ja wolę być przygotowana wcześniej zawsze, a mąż lubi mieć z głowy i już nie myśleć co jeszcze trzeba 😛
Więc niektórzy by się przerazili że tak wcześnie, a my gotowi 🙈
Edit. A nieeee jeszcze walizki nie mam 🙈 więc na razie musiałabym moje rzeczy w reklamówce wziąć hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 07:06
futuremama, castaway, Gosiaczek, Kasian lubią tę wiadomość
-
Jak u Was waga malucha było w 17-19 tyg ?🤔Paju lubi tę wiadomość
-
To moje chyba dzuze będzie, chociaz ani na prenatalnych ani mój lekarz nic nie mówili o tym. W 20 tyg + 1 wyszło na prenatalnych 380g, a u mojego ginekologa tego samego dnia 370g. Co zresztą kolejny raz potwierdziło,że mój lekarz bardzo dobrze mierzy maluszka.
-
Beza podziwiam😁 ja może nie wszystko ale torbę też będę wolała mieć wcześniej ogarniętą, potem całą resztę będę można już na spokojnie😊
Co do reklamówki to myślę że nikogo by nie zdziwiła, gdzie jak gdzie ale na IP porodówce położne już chyba wszystko widziały🤣castaway, Beza27 lubią tę wiadomość
-
U mnie na prenatalnych w 19+5 maluch ważył 317g, chyba waga taka akurat, nie za mała i nie za duża, ale przy to mojej cukrzycy to dzidziuś może szybko przybrać tej masy i żeby nie było tak, że będę rodzić kolosa 😅
-
Mojej szwagierki dzidziuś w 20+4 ważył 0,5kg więc myślę dziewczyny że u Was te 300-400 g całkiem okej
-
Olaa..32 wrote:U mnie na prenatalnych w 19+5 maluch ważył 317g, chyba waga taka akurat, nie za mała i nie za duża, ale przy to mojej cukrzycy to dzidziuś może szybko przybrać tej masy i żeby nie było tak, że będę rodzić kolosa 😅
futuremama lubi tę wiadomość
-
castaway wrote:Jak masz cukry uregulowane, to maluszek będzie w normie ja mialam cukrzycę w tamtej ciąży od początku i mała miała 3270, koleżanka też cukrzyca od początku i waga 3300. Bądź dobrej myśli 😊
-
Cześć
Ja właśnie po połówkowych, 22TC+2.
Maluszek ma 479g, wszystko okej.
Mama jest w nim zakochana, poniżej zdjęcie w 3D
https://naforum.zapodaj.net/5e90615d49dd.jpg.htmlSimons_cat, alauda lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:No mnie kubełkowe też nie przekonują ale to już każdy sam decyduje bo dokładnie, opinie są mocno podzielone.
Dziewczyny Wrocław i okolice, a właściwie Oleśnica i okolice. Rodzę i wychodzę - widziałyście?
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4188840724519017&id=1140582656011521futuremama lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Jak u Was waga malucha było w 17-19 tyg ?🤔Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%