💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez sporo rzeczy mam nawet nie wiem co dokładnie 🙈 bo cześć w piwnicy cześć na wsi u mojego taty...muszę tylko dokupić...wózek tez mam ale chce inny bo trzecie dziecko w tej samej gondoli 🙃....niby można ale...kołyskę mam ale chce inne łóżeczko takie z komoda....pozostała 2 ma swoje pokoje których nie chce im zabierać...póki ci mały będzie mieszkał z nami w sypialni a później zobaczymy...marzy mi się domek ale w kredyty nie chce się bawić...wiec może trzeba zacząć grać w totka 😜Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Dziewczyny a macie może sposób jak usunąć takie plamy po mleku na ciuszkach? Bo mam parę ciuszków, które dostałam po synie mojej siostry, ale właśnie mają takie plamki i szkoda mi je od razu wyrzucać, bo może jest jakiś sposób na usunięcie ich 🤔
-
Takie żółte?! No to jest zmora...nie wiem czy to po mleku...mi się wydaje ze witaminie D bo zazwyczaj koło kołnierzyków....chyba najlepiej dać je na działanie 🌞 wcześniej jakiś dobry środek wybielający, mydełko dr Beckahm....może tak spróbuj....Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Może ten odplamiacz z loveli da radę, muszę spróbować, jak się nie uda to pójdzie do wyrzucenia
-
Gosiaczek wrote:Takie żółte?! No to jest zmora...nie wiem czy to po mleku...mi się wydaje ze witaminie D bo zazwyczaj koło kołnierzyków....chyba najlepiej dać je na działanie 🌞 wcześniej jakiś dobry środek wybielający, mydełko dr Beckahm....może tak spróbuj....
-
Z liveli to pewnie słaby odplamiacz bo mało chemii No śle spróbuj...wracam id lekarza mały wazy już 772 gramy!! Wszystko ok. Na kolejnej wizycie mam mieć podana immunoglobuliny mimo ze mąż tez - 🤷🏻♀️ Wg miesiączki to będzie 27 tydzień a wg usg 28 i nie wiem czy to nie zawczesnje będzie a kolejna wizyta tak jakby w 40 tyg ( albo 31 wg usg) . Dziwne wcześniej mi niepodawanie tej imuniglobiny...wystrczylo ze pokazałam grupę krwi męża...teraz mówią ze musza podac...
alauda lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Dziewczyny puchną wam stopy? Mi niestety tak staram się chodzić mało w tych upałach ale i tak wieczorami oprócz opuchlizny dokucza mi uczucie palących stop. Żel z kasztanowca trochę pomaga i zmianę okłady. Jakoś wcześnie mi te nogi zaczęły puchnąć to początek 6 miesiąca.Ona 36 lat On 37 - wyniki ok. Starania od 2015
2018 - laparoskopia - endometrioza❌
09.2019 - 1 procedura, krótki protokół, 2 zapłodnione, 1 blastka - transfer 2BC 😔
26.11.19 - start 2 procedury, krótki protokół, 14 pobranych, 5 zapłodnionych, 1 ❄️,13.12- transfer dwóch blastocyst 2BB 🍀20.12.- beta 😔
04.02.19- transfer blastki 4BC🍀13.02 - beta 😔
Immunologia: NK - 32%❌, 51,6%❌, Kir -BX - brak 2DS1, 2DS3❌, Allo Mlr - 0%❌, Asa w mianie 1:10❌PAI-1homo, MTHFR C677Thetero , MTFHR A1298C hetero, kariotypy ok
07.01.2021 laparoskopia usunięcie wodniakow z jajowodami , histeroskopia usunięcie zrostów.
28.01. 2021- 3 procedura w nowej klinice długi protokół + Accofil, encorton, intralipid 💪✊❤️🙏
13.02.2021 - transfer blastocysty 2BB❣❣❤🍀🍀🍀
5dpt - 5,4 🙏❣️ prog. 13
6dpt - 14,7🙏❣️
8dpt - 72,10 🙏❣️ prog. 13
Corka 2021 💗
-
Gosiaczek, dziwne, że musisz mieć podaną immunoglobinę, jeśli mąż ma również „-„ ….
Ja będę również mieć podawaną i kiedy rozmawiałam z oddziałem patologii w szpitalu, kazali mi się umawiać najlepiej na 29 tydzień, aby mieć pewność, że nie zostanie mi podana za wcześnie. Mam się tak „wcisnąć” aby było dobrze z terminem wg OM i wg USG. Ale jeszcze będę do nich dzwonić w 26tyg ciąży, żeby dokładnie umówić się na konkretna datę83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Ja też pewnie będę musiała przyjąć immunoglobulinę, bo ja mam grupę krwi minusową a partner plusową, na instagramie u mama Rh- jest informacja, że zastrzyk podaje się między 28 a 30 tygodniem.
Magi mi stopy póki co nie puchną, nie mam narazie tego problemu, ale u niektórych kobiet szybko mogą zacząć puchnąć, zwłaszcza jak są takie upały -
Lekarz powiedzal ze teraz oni musza podać taka jest ustawa...tak samo jak dwa razy robili mi grupę krwi gdzie wcześniej ka znałam...powiedzal ze na przepisy nie ma rady oni są z tego rozliczani 🤷🏻♀️ No właśnie tez się obawiam żeby to. Tło nie za wcześnie szczególnie ze wiem kiedy zaszłam i to jest idealnie właśnie z dniem miesiączki...napewno nie było tygodnia różnicy...nic na kolejnej wizycie przedyskutuje to z lekarzem tuż przed podaniem...Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Gosiaczek wrote:Lekarz powiedzal ze teraz oni musza podać taka jest ustawa...tak samo jak dwa razy robili mi grupę krwi gdzie wcześniej ka znałam...powiedzal ze na przepisy nie ma rady oni są z tego rozliczani 🤷🏻♀️ No właśnie tez się obawiam żeby to. Tło nie za wcześnie szczególnie ze wiem kiedy zaszłam i to jest idealnie właśnie z dniem miesiączki...napewno nie było tygodnia różnicy...nic na kolejnej wizycie przedyskutuje to z lekarzem tuż przed podaniem...
-
Ja dzisiaj też byłam na wizycie, wszystko jest w porządku, szyjka ma 4cm, więc jest długa, ale dowiedziałam się, że jednak łożysko mam na tylnej ścianie a nie na przedniej, dlatego może tak szybko ruchy zaczęłam czuć i teraz jak czuję to nie są wcale jakieś takie stłumione, bo aż brzuch mi czasem faluje 😂
castaway lubi tę wiadomość
-
Ja tez się kiedyś zdziwiłam, ze non stop proszą mnie o badanie grupy krwi. Ale to dlatego, ze wynik musi być „potwierdzony”, czyli z dwóch różnych próbek pobranych w pewnym odstępie czasu lub przez dwie różne osoby.
Dlatego, jak mamy w ręku chociaż dwa wyniki „niepotwierdzone”, to liczy się to jako wynik „potwierdzony”😵💫83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Ja rowniez zdziwiłam się, ze zaczęłam czuć ruchy wcześniej, bo przy pierwszym usg prenatalnym okazało sie, ze mam łożysko na przedniej ścianie, ale w czasie jak miałam połówkowe było już ma dnie macicy.
Mała kopie jak szalona, ale zauważyłam, ze ma już swój rytm dnia. W pewnych godzinach jest cisza a w innych fika. Ale jak tata przyłoży rękę do brzucha to nieważne, czy to pora fikołków czy nie - momentalnie przestaje kopać 😀
Partner stwierdził, ze chyba robi mu na złość 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 14:26
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Ja tez się kiedyś zdziwiłam, ze non stop proszą mnie o badanie grupy krwi. Ale to dlatego, ze wynik musi być „potwierdzony”, czyli z dwóch różnych próbek pobranych w pewnym odstępie czasu lub przez dwie różne osoby.
Dlatego, jak mamy w ręku chociaż dwa wyniki „niepotwierdzone”, to liczy się to jako wynik „potwierdzony”😵💫 -
alauda wrote:Ja rowniez zdziwiłam się, ze zaczęłam czuć ruchy wcześniej, bo przy pierwszym usg prenatalnym okazało sie, ze mam łożysko na przedniej ścianie, ale w czasie jak miałam połówkowe było już ma dnie macicy.
Mała kopie jak szalona, ale zauważyłam, ze ma już swój rytm dnia. W pewnych godzinach jest cisza a w innych fika. Ale jak tata przyłoży rękę do brzucha to nieważne, czy to pora fikołków czy nie - momentalnie przestaje kopać 😀
Partner stwierdził, ze chyba robi mu na złość 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 14:34
alauda lubi tę wiadomość
-
Chodzę na NFZ do lekarza...może tam musza 🤷🏻♀️ A nie boisz się nie przyjąć...przecież może dojść do konfliktu....nie chce straszyć ale ja mam szwagra który jest z konfliktu...jest upośledzony głęboko i wymaga opieki 24 h.....obecnie na 37 lat....kiedyś nie było takiej opieki jak teraz....Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Ale konflikt z tego co wiem, wystąpić może dopiero w kolejnej ciąży. Ja chcę przyjąć immuno, bo chcemy się starać o drugie dziecko i jeśli Mała ma krew po tacie, to wtedy jest dużo ryzyko, ze w czasie porodu dojdzie do wymieszania krwi. Bez immuno musielibyśmy odczekać jakiś tam czas z kolejna ciąża.
Moja mama miała również Rh - . Ja urodziłam się jako pierwsza z jej grupą krwi, wiec nie było konfliktu. Mój brat rok później urodził się z Rh +, a ze kiedyś nie podawano immunoglobiny, wystapil konflikt. I wtedy rodzice mieli „zakaz” zachodzenia w ciążę trzeci raz w najbliższym czasie …Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 18:25
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Ja też będę przyjmować immunoglobulinę, też bym chciała mieć jeszcze jedno dziecko, więc wolę przyjąć, żeby w następnej ciąży nie doszło do konfliktu, ja po poronieniu nie dostałam, a moja ginekolog powiedziała, że w sumie powinnam dostać, ale na szczęście nie doszło do konfliktu, bo przeciwciał nie wykryto, ale teraz na pewno przyjmę, dla spokoju ducha
alauda lubi tę wiadomość