💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Simons_cat wrote:Widziałam, szybko poszło 😁 teraz się nie zdecyduję, bo się boję przy pierwszym i wolałabym być w szpitalu, ale przy kolejnym jak nie będzie traumy żadnej - czemu nie😁 ale nic nie wykluczam, bo może sytuacja zmusi 😔 jak wirus będzie szalał to może będzie trzeba skorzystać. Tylko wtedy ściągnę kogoś do siebie dodatkowo, mamę albo babcię. Babcia była położną 😁
-
A no i z tym pakietem na SMA stwierdziłam że już w domu zrobię. Nie chce mi się w szpitalu tym stresować, z tego co czytam i tak sama to wysyłam, powinno się w ciągu 3 dni a wiadomo najlepiej jak najszybciej. Ja wiem czy nie będę musiała dłużej być itd.
A tak kilka dni nas nie zbawi i nie powinno to być skomplikowane -
Super opcja z tą Oleśnica..(tyle, że tam to zdecydowanie dla mnie za daleko😅)
Juz sama o tym myslalam, bo jeśli jest z nami i z dzieckiem ok to przecież możemy wyjść na własne żądanie..
Właśnie kumpela w styczniu rodziła w PL i wyszła na własne zadanie, chyba z 14h po porodzie (urodzila kolo 22) a o 12 juz byla w domu 😉
TAk jak to jest za granicą..
Moja znajoma wyszła 12 h po cc w UK.
-
Paju u mnie szwagierka w UK też po dobie wyszła po cc. I tak chwilę dłużej były bo nagła cc itd. Ale tam pod tym względem super bo to co u nas masz w szpitalu tam masz dobrą opiekę po porodzie. Bez porównania do tych wizyt u nas. Tak samo poród w domu, wszystko jest zorganizowane, przemyślane, pełna kontrola i m.in. właśnie odległość od szpitala w razie czego.
Tutaj masz się stawić na kontrolę z dzieckiem po ok 48h, więc jakby szpitql był bliżej i mieć dobrą opiekę położnej też to będzie naprawdę fajna opcja.
Ja po pierwszym porodzie mega się bałam znów w szpitalu rodzić i myślałam o porodzie w domu. Niestety wtedy nic nie bylo przygotowane na takie opcje. Wiadomo, ze szpitala możesz się też wypisać na własne żądanie ale mega zastraszają. -
ja też czuję się spokojniej będąc te dwie doby w szpitalu, ale wiadomo każdy ma inaczej
12.2015 synek (3990g, 58cm); 11.2017 córcia (3795g, 59cm); 11.2021 synek (4690g, 62cm)
2012 rozpoczęcie starań
styczeń, luty, marzec, wrzesień 2014 – I, II, III, IV IUI – nieudane
marzec 2015 – ruszamy z invitro (zarodek B8)
kwiecien 2015 – jestem w ciąży )))))))))))))))))))
Wrzesień 2016 – zaczynamy starania o drugiego brzdąca → criotransfer ❄️zarodka 4BC – niestety nieudany
luty 2017 invitro nr 2 transfer zarodka 4AA – udany :
czekają na nas jeszcze dwa zarodki klasy 3AA ❄️❄️
20 luty 2021 criotransfer
6dpt 25.74 10dpt 215.37 17dpt 3078 -
Ja tam nie widzę problemu, żeby zostać te 2 doby w szpitalu, może dlatego, że też nie mam złych doświadczeń ze szpitalami, leżałam 2 razy w szpitalu kilka dni i nie było tak źle, a po porodzie wolę jednak być pod opieką specjalistów, w razie gdyby coś złego zaczęło się dziać, a ode mnie do szpitala wcale nie jest tak blisko, godzinę drogi trzeba liczyć
castaway lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodjechałam dziś do SSC i weszłam do SMYKA, kupiłam parę bodziaków, przy kasie jakoś dziwnie mało zapłaciłam. Okazało się że akurat pogłębiali wyprzedarz. I się zaczęło 🤣
Np. 5 body z bawełny organicznej 17 zł.
Poszłam z torbami 🤣
https://www.smyk.com/p/cool-club-pajac-dziewczecy-bawelna-organiczna-zestaw-2-szt-iCCUG2201275-00/i6762151
https://www.smyk.com/p/cool-club-pajac-dziewczecy-bawelna-organiczna-mietowy-kroliki-iCCNG2201663/i6780284?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=rmkt_addToCart_noBuy&utm_term=mobile_3d&fbclid=IwAR2mDsxw_AI_vJ_5PaeVxYqoNY6f58KfNVGceWy-W6UssC5pch9mMueSwZc
https://www.smyk.com/p/cool-club-komplet-dziewczecy-bawelna-organiczna-body-z-dlugim-rekawem-spiochy-iCCNG2201656-00/i6780434Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 15:51
futuremama lubi tę wiadomość
-
Ja ciuszków już mam kilka worków 😂 Ale praktycznie wszystkie dostałam, ale pewnie i tak coś jeszcze kupię 🤣 Na 56-62 już myślę, że mam wystarczająco, jedynie chce jeszcze dokupić takie spodenki bawełniane z luźną gumką, żeby nie uciskały za bardzo brzuszka
-
nick nieaktualnyJak nie urok to...
Dziś byłam na podglądzie u swojego prowadzącego lekarza. Mała ma już 270g czyli od wtorku przybrała 24g, ale.... Mam łożysko przodujące brzezne i mam uważać. Najgorzej że obawiam się że jak pójdę z końcem lipca na L4 to wyląduje w łóżku 😭 oby nie.
Poród CC przeżyje ale nie leżenie.
Będąc we wtorek u lekarki która wpuszcza z partnerem i dokładnie opowiada o maluchu, bada szyjkę (USG) nic nie wspomniała. Ten mój już kiedyś wspominał, ale kazał się nie martwić przed 20 tygodniem.Olaa..32 lubi tę wiadomość
-
Atena37a wrote:Jak nie urok to...
Dziś byłam na podglądzie u swojego prowadzącego lekarza. Mała ma już 270g czyli od wtorku przybrała 24g, ale.... Mam łożysko przodujące brzezne i mam uważać. Najgorzej że obawiam się że jak pójdę z końcem lipca na L4 to wyląduje w łóżku 😭 oby nie.
Poród CC przeżyje ale nie leżenie.
Będąc we wtorek u lekarki która wpuszcza z partnerem i dokładnie opowiada o maluchu, bada szyjkę (USG) nic nie wspomniała. Ten mój już kiedyś wspominał, ale kazał się nie martwić przed 20 tygodniem.Atena37a lubi tę wiadomość
-
Atena myśle ze lekarz dmucha na zimne.....Dziewczyna a jeszcze wogole nie zajmuje się wyprawka!? Teraz wyjazd..wrócimy to muszę mojego pierwszaka do szkoły przygotować ( kupić biurko, krzesło do niego itd), później urządzić urodziny całej trójce ( mąż i dzieci bo wszyscy sierpniowi) później remont sypialni i myśle dopiero we wrześniu pokupować tego co brakuje...chyba zdążę?! Jak czytam ze wy już cis kupujecie to ogarnia mnie lekki stress....mam już w głowie upatrzone co chce ale jeszcze nic nie zamawiam bo bym się zagracila....i za dużo na głowie powoduje mój dyskomfort...muszę pokloleii....byle zdążyć!!
Atena37a lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Gosiaczek wrote:Atena myśle ze lekarz dmucha na zimne.....Dziewczyna a jeszcze wogole nie zajmuje się wyprawka!? Teraz wyjazd..wrócimy to muszę mojego pierwszaka do szkoły przygotować ( kupić biurko, krzesło do niego itd), później urządzić urodziny całej trójce ( mąż i dzieci bo wszyscy sierpniowi) później remont sypialni i myśle dopiero we wrześniu pokupować tego co brakuje...chyba zdążę?! Jak czytam ze wy już cis kupujecie to ogarnia mnie lekki stress....mam już w głowie upatrzone co chce ale jeszcze nic nie zamawiam bo bym się zagracila....i za dużo na głowie powoduje mój dyskomfort...muszę pokloleii....byle zdążyć!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 18:21
-
Gosiaczek wrote:Atena myśle ze lekarz dmucha na zimne.....Dziewczyna a jeszcze wogole nie zajmuje się wyprawka!? Teraz wyjazd..wrócimy to muszę mojego pierwszaka do szkoły przygotować ( kupić biurko, krzesło do niego itd), później urządzić urodziny całej trójce ( mąż i dzieci bo wszyscy sierpniowi) później remont sypialni i myśle dopiero we wrześniu pokupować tego co brakuje...chyba zdążę?! Jak czytam ze wy już cis kupujecie to ogarnia mnie lekki stress....mam już w głowie upatrzone co chce ale jeszcze nic nie zamawiam bo bym się zagracila....i za dużo na głowie powoduje mój dyskomfort...muszę pokloleii....byle zdążyć!!
Ja szczerze mówiąc też jeszcze się nie zajmuje wyprawka. W sobotę wyprawiamy roczek synka. Niby catering i ciasto zamówione ale i tak trzeba przygotować. Później wyjazd na wakacje nasz pierwszy z dzieckiem
Potem synek zaczyna żłobek. Denerwuje się jak on zniesie ten pobyt
W między czasie budowa domu. Pilnowanie prac i umawianie kolejnych ekip. Max też chce jakieś etapy sam robić. Do pomocy z nim bratem
Ciuszki mam po synku oraz wózek o takie inne rzeczy
Nawet nie wiem co mi jeszcze brakuje
Mam nadzieję że zdążę. Bo z synkiem od 30tc miałam tryb leniwej królowej bo się mu spieszyło
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
Czekaja ⛄⛄ -
nick nieaktualnyU mnie zakupy wynikają ze sknerstwa, co prawda z jednej strony uparłam się na bugaboo fox 2, ale ubranka są teraz w fajnej cenie. Za bardzo po kimś nie dostanę ubranek, ale też już coś upolowałam na VINTED, jakieś firmówki prawie jak nowe. Ale ja za nowe dziś tyle dawałam co za używki.
Na rozmiar 56 kupiłam używane białe ubranka od mamyginekolog, łatwe wkładanie i można wygotowac. Teraz kupuje klasyki body, śpiochy, pajace, i proste ubranka bo okres zimowy. Maluchowi też musi być wygodnie. Na wiosnę - lato sobie odbije 🤣 -
ja też jeszcze nic nie działam, ale też prawdę mówiąc myślę, że wszystko mam na strychu po starszych dzieciach - ostatnio koleżanka przywiozła mi nawet jakieś pieluchy i podkłady poporodowe, bo miała za dużo więc chyba do października nie mam co szaleć, wtedy tylko wszystko zdejmiemy i wypierzemy i tyle. czasem kusi mnie jak jestem w Lidlu żeby kupić jakiś ciuszek, ale mam tyle w domu, że pewnie i na trojaczki by starczyło - takie plusy i minusy dostawania paczek od rodziny i znajomych - ma się za dużo
12.2015 synek (3990g, 58cm); 11.2017 córcia (3795g, 59cm); 11.2021 synek (4690g, 62cm)
2012 rozpoczęcie starań
styczeń, luty, marzec, wrzesień 2014 – I, II, III, IV IUI – nieudane
marzec 2015 – ruszamy z invitro (zarodek B8)
kwiecien 2015 – jestem w ciąży )))))))))))))))))))
Wrzesień 2016 – zaczynamy starania o drugiego brzdąca → criotransfer ❄️zarodka 4BC – niestety nieudany
luty 2017 invitro nr 2 transfer zarodka 4AA – udany :
czekają na nas jeszcze dwa zarodki klasy 3AA ❄️❄️
20 luty 2021 criotransfer
6dpt 25.74 10dpt 215.37 17dpt 3078 -
Ogólnie mam już kilka rzeczy z Zary i te rozmiary wypadają podobnie jak z H&M, rozmiar 62 wydaje się większy, a tych małych ubranek mam sporo, więc będzie już na później, dziecko szybko rośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 21:43
Simons_cat lubi tę wiadomość