💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się męczę z jelitówką, w nocy to myślałam, że umrę 🤦🏽♀️ Mam nadzieję, że nie będzie mnie długo trzymać, bo jest tragedia, mam nadzieję, że to moje wymioty nie będą miały wpływu na szyjkę
-
Olaa..32 wrote:A ja się męczę z jelitówką, w nocy to myślałam, że umrę 🤦🏽♀️ Mam nadzieję, że nie będzie mnie długo trzymać, bo jest tragedia, mam nadzieję, że to moje wymioty nie będą miały wpływu na szyjkę
Współczuje z jelitówką przykra sprawa. Życzę zdrówka 🌸33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
Awokado30 wrote:A jaka masz szyjkę? Ja ostatnio na wizycie usłyszałam ze mam uważać i już sama nie wiem co myśleć
Współczuje z jelitówką przykra sprawa. Życzę zdrówka 🌸 -
Ojej dzirwczyny moja ma 2,95 cm … a 4 tygodnie temu miała 3,39 😰33 lata | AMH 3,8
1 FET • 14.01.21 ❌
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
KlaraP wrote:Awokado, a czy Ty prowadzisz oszczędny tryb życia?
Między tym badaniem a wcześniejszym, mieliśmy przeprowadzkę i wakacje, ale za pozwoleniem lekarza. Może to nadwyrężyło choć oczywiście i tak oszczędzam się bardziej niż gdybym to robiła przed zajściem w ciąże.
Martwię się, staram , kolejna kontrole mam za 1,5 tygodnia33 lata | AMH 3,8
1 FET • 14.01.21 ❌
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
futuremama wrote:Paju i tak wszyscy pewnie gadają, że masz dwóch chłopców to by się dziewczynka przydała🤣
Mnie rozwala jak obce kobiety do mnie zagadują jak to mi się poszczęściło że mam parkę🤦♀️ ciekawe co będzie jak zobaczą kolejną ciążę🤣
Wyłączcie mi głowę w nocy bo jakieś totalne bzdury codziennie mi się śnią🤪
Gadaja, gadaja.. ale to już gadali nawet jak jeszcze w ciąży nie byłam 🤣
Dobrze, ze dziewczynka bo chłopaki stwierdzili, że brata juz maja 😅 Wiec sorry.. musi być siostra 🤣
Lekarz się śmiał, że potem musi być druga do pary 🤣 bo jego córka (tez ma 2braci) do niego teraz mowi, dlaczego ona nie ma siostry 🙈🙈
MeggiGirl - mam nadzieję,że mnie nie wydacie🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 21:13
Gosiaczek lubi tę wiadomość
-
Ja dziś miałam tragiczną noc. Nie przespałam nawet minuty, tak we mnie adrenalina buzuje.
Wczoraj odwiedziła nas teściowa i jak zawsze potrafiłam trzymać fason, jednym uchem wpuszczać, drugim wypuszczać. Tym razem nie dało rady….
Jak usłyszałam, że po porodzie skończą się wycieczki do mojego rodzinnego miasta (30km stąd), bo
Maluszka nie przewozi się autem i moja rodzina od tej pory będzie zawsze musiała przyjeżdżać do nas, to myślałam, ze wyjdę z siebie.
W takim przypadku w ogóle nie jest nam potrzebny fotelik samochodowy, bo dziecko wozi się w wózku (do lekarza, na szczepienia ….). Wiec zapytałam sie, czy tez mam po porodzie albo cc, przejść 12km z wózkiem ze szpitala do domu? Dowiedziałam się, ze nie, bo możemy wziąć taksówkę!
Znów również musiałam wysłuchać, ze to jeszcze nie wiadomo, czy to będzie na pewno dziewczynka... I na nic zdają się tłumaczenia, ze dwóch lekarzy na podstawie usg bez żadnych wątpliwości stwierdziło, ze będziemy mieć córkę + do tego mamy wynik Nifty.
Aha… gdybyście dziewczyny nie wiedziały - płeć określa się w zależności czy dziecko ułożone jest pod sercem czy pod wątrobą.
Wiem, ze powinnam zlać temat, bo naslucham się jeszcze wielu „rad”, ale chyba za bardzo mam rozchwiane hormony. Teraz się boje, ze zaszkodzę Małej tym stresem….
Aaa dziś jedziemy zobaczyć wózek - najprawdopodniej już kupimy. Chyba będziemy musieli trzymać to w tajemnicy, bo teściowa nie zmieniła zdania, co do zakupów przed porodem ….83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Alauda ja chyba z każdym tygodniem mam mniej cierpliwości na takie teksty. Może hormony a może po prostu pierwsze kilka jesteś w stanie olać a z czasem się tego robi za dużo...
A taksowka to nie samochód? Czy masz na rękach noworodka wieźć? Wiecie zenprzez takie gadanie niektóre dziewczyny potem pod presją różne rzeczy robią. Koleżanka że szpitala dziecko w gondoli wiozła zamiast fotelika bo nie wolno noworodka w foteliku wozić🙈
Trzeba było jej powiedzieć że to będzie okres grypowy i nawet ona nie będzie mogła was przez pół roku odwiedzić🤪
U mnie w pierwszej ciąży leciały teksty od teściowej że mam mały brzuszek, mało przytyłam, że maluszka głodzę... po czym ostatnio jak byliśmy to oboje stwierdzili że teściowa też podobno nigdy jakiego dużego brzucha nie miała... czyli to było ok🤷♀️ moja mama też dowala co chwilę i nigdy nie dogodzisz.
Z płcią to już ostatnio miałam jej ochotę powiedzieć że będzie hermafrodytą (nie uważając nikogo) żeby ani syn ani córka nie byli pokrzywdzeni🤣 Bo jak był syn to fajnie ale dobrze żebym córkę miała, a ostatnio szkoda syna że nie ma brata🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 12:22
alauda, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak ktoś wg. mnie mówi pierdoły, to go słyszę, ale nie słucham 🤪 Z niektórymi ludzmi, nie warto wchodzić w dialog.
Aluda ja na twoim miejscu unikałabym przez jakiś czas kontaktu z teściową. Możesz zrzucić na ryzyko 4 fali pandemi.
Życzę Ci dużo relaksu - szczególnie psychicznego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 10:30
alauda lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - nicość... -
Futuremama padłam z tą radą, zeby jej powiedzieć, że będzie okres grypowy i ona też pół roku nie będzie mogła przychodzić 🤣 ciekawe jaką by miała minę.
Ja wiozłam trzydniowa córkę ze szpitala 100 km w foteliku ( jeszcze korki były), więc chyba strasznie ją pokrzywdziłam 😋alauda lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny. Z jednej strony „miło” widzieć, ze to nie tylko ja muszę się nasłuchać😉
Na szczęście mąż stanął w mojej obronie i podobno jak ja odwoził do domu, to dostała wykład. Powiedział, ze jeśli będzie się tak zachowywać to jest to dobra droga do zrobienia sobie wroga z synowej i ze sam nie może tego słuchać. Ale ona uniosła się duma i powiedziała, ze teściowe nie są do lubienia i nie musi już do nas przychodzić ani dzwonić…..
Tyle dziś dobrego, ze mamy już wózek (gondola+spacerówka). Kupiliśmy w okazyjnej cenie od znajomego. Tylko się zamówi kogoś do wyprania tkanin i będzie jak nowy😊83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Bo mnie po prostu te rady rozwalają🤪 Teraz i tak mam więcej dystansu choć zaczyna znów mnie to wszystko coraz bardziej irytować. No ale serio, pierwsze dziecko, wiadomo w ciąży niepewność potem trafił nam się typowy HNB i taki już po prostu jest, jeszcze dojdą hormony po porodzie a to co niektórzy wygadują to przechodzi wszystko.
A z tym fotelikiem to serio, jak o tej gondolce usłyszałam to od razu miałam wizję jak przy głupim nawet lekkim uderzeniu to dziecko w niej leci🤦♀️ -
Alauda super że się z wózkiem udało😊 teściowa taka cwana, ciekawe czy jak się dziecko urodzi też powie że nie musi się z wami widywać. Chociaż znając życie i tak na boku będzie gadała że to wy ją odsunęliście, taki typ...🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 12:22
castaway lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj jakoś dzieci słabo spały. Mała niby spała ale co jakiś czas jakby popłakiwała i spała dalej. Nie na tyle żeby się obudzić i żebym zdążyła przyjść ale mnie to budziło. Młody o 4:40 się obudził i już nie było spania.
Także ja się czuję jakby mnie walec przejechał a humor taki że wszystko mnie drażni🙈 -
Nie no niby się zajmie sobą ale co jakiś czas coś, plus młoda co jakiś czas postękiwanie więc ja już na czujce. Także takie spanie to już nie spanie😉
Nie raz jest tak że wstanie o tej 5 i się zajmie czymś ale teraz ma fazę że nie chcę się sam bawić tylko z nią a na jego nieszczęście on lubi pospać. Zazwyczaj ją nic nie rusza i sobie śpi a dzisiaj jakaś niespokojna całą noc. -
Eh jak to z maluchami. U nas tylko 1 sztuka, ale też są nocki, że się zrywamy. A to koszmary, a to za gorąco, a to wody. Ogólnie podziwiam za wytrwałość mamy takie jak ty, które się decydują na trzecie. U nas między dziećmi będzie taka różnica wieku jak u ciebie między synkiem,a córeczką i już się martwię, czy dam ze wszystkim radę.