💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a macie problemy z drętwieniem kończyn? Ostatnio zauważyłam, że moja lewa noga drętwieje (takie uczucie, jak się źle usiądzie i nie ma cyrkulacji krwi). Miałam to głównie, po tym jak leżałam za długo na plecach a niestety ciężko mi kontrolować nie obracanie się w nocy z lewego boku na plecy. Ale teraz mam to mrowienie praktycznie cały czas.
Akurat w tym tygodniu miałam comiesięczną kontrolę u kardiologa i ona powiedziała, że zapewne już brzuch zaczął uciskać na naczynia krwionośne i nie mam się czym martwić.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Castaway jak się mała urodziła to chodziłam od starszaka do małej, kończyło się tak że albo obok jego łóżka spałam albo z nią w naszym. Po miesiącu byłam wykończona i mimo początkowych protestów syna to mąż przejął jego nocne pobudki. Po roku skończyliśmy kp, mała zaczęła w większości spać całą noc, młody rzadziej się budził i było nieźle. Gdyby drugie by nie spało tak jak pierwsze to pewnie z trzecim bym nie wyrobiła.
Chociaż dzisiaj poszłam spać chwilę przed 4 bo albo jedno albo drugie. Zasnęłam na chwilę po czym mnie pies obudził bo zaczął wymiotować🙈
Bywają i takie noce🤷♀️ Ale spałam do 10 i po obiedzie mąż jedzie z dziećmi do rodziców, ja odpuszczam bo nie dam rady po prostu.
Alauda ja mam niestety. Od kilku dni już niezależnie jak leżę, muszę często zmieniać pozycje. Niestety w każdej ciąży, tyle że z każdą coraz szybciej... najgorzej to chyba palce u stóp. Tak jak wczoraj każdy krok to ból, tak jakby były nieukrwione a wiadomo jak chodzisz to na nie jakby naciskasz. Ciężko to wytłumaczyć bo to specyficzne uczucie. Trzeba dużo pić, leżeć z uniesionymi nogami i położna kazała brać magnez zapijając sokiem pomidorowym (potas).
Spróbuj poleżeć z nogami wyżej, powinna być ulga trochę a ręce do góry i wykręcamy żarówki🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2021, 12:18
-
Ja bardziej miałam na myśli całokształt, nie nocki. Tu wiem, że się z mężem podzielimy. Bardziej mi chodzi o to, czy dam radę ogarnąć dwójkę, zrobić obiad, chociaż trochę ogarnąć chałupę, pranie, prasowanie itd. no i czy jeszcze wystarczy czasu dla siebie. To się pewnie okaże
-
Oczywiście, że dasz radę😊 A jak będą dni że nie to też się swiat nie zawali😁
Aczkolwiek ja w pewnym momencie prasowanie odpuściłam. Jak mam czas to pewnie że tak ale już nie tak jak kiedyś że będzie leżało dopóki nie wyprasuję🤣
Ilość prania obecnie to masakra także w przyszłości pralko-szuszarka na pewno😁 -
Czuje ucisk od soboty pod biustem albo między biustem jakby ktoś mi tam coś ciężkiego położył. Jest raz delikatny a raz mocny. Od soboty wieczora do wczoraj wymiotowałam a wczoraj brak apetytu i prawie nic nie jadłam. A dziś niby lepiej ale dalej jestem bez sił trochę mi słabo itp
Może ten ucisk być spowodowany tym że noszęojego rocznego synka niby mniej ale to jednak i tak trochę jest. On jeszcze sam nie chodzi a teraz ma etap że za rączkę to idzie więc zgięta chodzę i może też od tego.
Miałyście tak dziewczyny?
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
Czekaja ⛄⛄ -
Nadzieja wrote:Czuje ucisk od soboty pod biustem albo między biustem jakby ktoś mi tam coś ciężkiego położył. Jest raz delikatny a raz mocny. Od soboty wieczora do wczoraj wymiotowałam a wczoraj brak apetytu i prawie nic nie jadłam. A dziś niby lepiej ale dalej jestem bez sił trochę mi słabo itp
Może ten ucisk być spowodowany tym że noszęojego rocznego synka niby mniej ale to jednak i tak trochę jest. On jeszcze sam nie chodzi a teraz ma etap że za rączkę to idzie więc zgięta chodzę i może też od tego.
Ja miałam któreś nocy, coś na zasadzie kolki. Tuż nad pępkiem, poniżej żołądka. Strasznie to „bolało”, nie mogłam leżeć na bokach i na wznak, tylko siedzenie wchodziło w grę, wiec od 4 do 5 na siedząco zasypiałam.33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
mam to samo, mozliwe ze tez po covid ? bo w styczniu covid, w marcu ciaza - zle mi sie oddycha, zadyszka, staniki uciskaja, generalnie chodze bez jak tylko moge..
sluchajcie jakie teraz materace są na topie? w ogole jaja, 3 lata temu rodzilam i kupilam materac piankowy nawet na tej samej stronie https://magicznypokoik.pl/hevea-duo-activia-120x60? i kosztowal 190 zł, 3 lata pozniej = teraz 310 TEN SAM !!! czy oni serio powariowali ??????????????? ;/ na innych stronach te same ceny
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:mam to samo, mozliwe ze tez po covid ? bo w styczniu covid, w marcu ciaza - zle mi sie oddycha, zadyszka, staniki uciskaja, generalnie chodze bez jak tylko moge..
sluchajcie jakie teraz materace są na topie? w ogole jaja, 3 lata temu rodzilam i kupilam materac piankowy nawet na tej samej stronie https://magicznypokoik.pl/hevea-duo-activia-120x60? i kosztowal 190 zł, 3 lata pozniej = teraz 310 TEN SAM !!! czy oni serio powariowali ??????????????? ;/ na innych stronach te same ceny -
Nadzieja wrote:Czuje ucisk od soboty pod biustem albo między biustem jakby ktoś mi tam coś ciężkiego położył. Jest raz delikatny a raz mocny. Od soboty wieczora do wczoraj wymiotowałam a wczoraj brak apetytu i prawie nic nie jadłam. A dziś niby lepiej ale dalej jestem bez sił trochę mi słabo itp
Ja też mam, szczególnie jak się dużo denerwuje 🤣 głównie na dzieciaki albo męża..
No i jak za dużo latam, trzeba sobie poodpoczywac nieraz 😉
U mnie to takie jakby nerwobóle bo i bez ciąży je miewam, ale normalnie to czuje bol, taki jakby ktoś coś wbijał.. a teraz czuję taki ucisk, jakby ktoś cegłę mi położył na piersi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 23:11
-
Futuremama, możesz mi wpisać dziewczynkę na pierwszej stronie 🥰
Wczoraj byłam na połówkowych, jak już mi trzeci raz potwierdzili, to raczej się nie zmieni 😅🙈Simons_cat, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
Mamy 22 tydzień i życzymy wszystkim miłego dnia ❤️
Simons_cat lubi tę wiadomość
33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
Hej!
Ja właśnie jestem po teście obciążenia glukozą. Wybrałam smakową cytrynową, smakowała jak lemoniada. Czuję i czułam się okej, nie taki diabeł straszny... Wyniki wieczorem, mam nadzieję, że nie będzie cukrzycy. -
Olaa..32 wrote:Ja materacyk mam upatrzony z woodies, opinie mają bardzo fajne i chce wziąć ten materacyk co po jednej stronie ma twardsze czyli dla dziecka od 0-12m a druga strona dla dziecka powyżej 12 miesięcy, ceny materacy tam do łóżeczka 120x60 zaczynają się od 149 zł, więc całkiem przystępne
dziekuje juz sobie zapislaam strone, taki posredni jest za 190 i pewnie ten kupimy, dziekuje piankowy a taki wlasnie chcialam wiec okej idealnie
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 21:26
-
No niestety, wygląda na to, że u Ciebie też się przyplątała ta nieszczęsna cukrzyca, na czczo i po 1 godzinie wyniki ok, ale po 2 godzinach już za wysoki a w ciąży przekroczenie nawet o jedną jednostkę świadczy już o cukrzycy, ja mam stwierdzoną praktycznie od początku ciąży, ale nie taki diabeł straszny jak go malują, idzie się do wszystkiego przyzwyczaić 😊
-
Olaa..32 wrote:No niestety, wygląda na to, że u Ciebie też się przyplątała ta nieszczęsna cukrzyca, na czczo i po 1 godzinie wyniki ok, ale po 2 godzinach już za wysoki a w ciąży przekroczenie nawet o jedną jednostkę świadczy już o cukrzycy, ja mam stwierdzoną praktycznie od początku ciąży, ale nie taki diabeł straszny jak go malują, idzie się do wszystkiego przyzwyczaić 😊
Masz jakieś ulubione strony z przepisami na takie lekkie posiłki, które nie wywalają cukru w kosmos ? -
Liversiak wrote:Masz jakieś ulubione strony z przepisami na takie lekkie posiłki, które nie wywalają cukru w kosmos ?
-
Ja miałam tylko na czczo za wysoka o 2j i też cukrzyca.
Ale dopiero 12 mam wizyte u diabetologa, więc nie wiem na ile dobrze się w obecnej chwili odżywiam 🙈 bo cukrów nie mam jak mierzyć..
Ale jak zjem coś "zbyt słodkiego" (kilka razy testowane) to się slabo czuje i spać mi się chce zaraz.
Wiec juz staram sie to eliminować. -
Paju wrote:Ja miałam tylko na czczo za wysoka o 2j i też cukrzyca.
Ale dopiero 12 mam wizyte u diabetologa, więc nie wiem na ile dobrze się w obecnej chwili odżywiam 🙈 bo cukrów nie mam jak mierzyć..
Ale jak zjem coś "zbyt słodkiego" (kilka razy testowane) to się slabo czuje i spać mi się chce zaraz.
Wiec juz staram sie to eliminować.