X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚LISTOPAD 2021💚
Odpowiedz

💚LISTOPAD 2021💚

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenka cieszę się że się odezwałaś. Nie raz myślałam i was i o tym wszystkim, jak dajecie radę tym bardziej że w naszym kraju jest jak jest... Okropne to jest, że nie dość że musisz się mierzyć z czymś tak trudnym to jeszcze kombinować i szukać rozwiązań za granicą. Zwłaszcza w obecnej sytuacji.
    Straszne to jest że niektóre kobiety nie mają takiej możliwości i mam wrażenie jakbyśmy się cofnęli do jakiejś innej epoki gdzie niektóre kobiety będą przez to umierały, próbując mniej humanitarnych metod.
    Z jednej strony szkoda że nie ma przyczyny, żeby móc coś zrobić a z drugiej optymistyczne jest to że nic Wam nie dolega i możecie następnym razem mieć zdrowego maluszka.
    Z całego serduszka życzę wam udanych wakacji i tego żebyście potem nie musieli długo czekać na ten mały skarb.

castaway, Zenka1 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • castaway Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza dziewczyny ostatnio? Tyle nas było na początku, a teraz garstka się tylko uaktywnia.

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • Aniołek85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wakacje 😁 i zmieniłam telefon. Nadrobię co u Was i się odezwę 😁😁😁

f2w390bvn9840dlx.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z doswiadczenia z corka wiem ze uaktywnimy sie wszyscy na koniec ciazy i jak sie dzieci urodzą, wtedy dopiero jestesmy dla siebie fajną skarbnicą info, jak mamy noworodki w tym samym wieku, wymiana doswiadczen, wiedzy - pamietam ze wtedy bylo wlasnie multum postow i pomocy z forum ;)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • castaway Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa mam nadzieję, że tak będzie 😊

Dziewczyny a jest któraś ze Szczecina? Orientuje się gdzie teraz najlepiej rodzić? 3 lata temu rodziłam w Zdrojach, byłam zadowolona 😊

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • KlaraP Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    z doswiadczenia z corka wiem ze uaktywnimy sie wszyscy na koniec ciazy i jak sie dzieci urodzą, wtedy dopiero jestesmy dla siebie fajną skarbnicą info, jak mamy noworodki w tym samym wieku, wymiana doswiadczen, wiedzy - pamietam ze wtedy bylo wlasnie multum postow i pomocy z forum ;)
    A może porozmawiamy o wyprawce.
    Ja mam kilka pytań do tych bardziej doświadczonych mam
    1. W czym pierzecie ubrania ? Poszukuje czegoś z dobrym składem. :)
    2. W czym kąpiecie dzieciaki ?
    3. Co jest najlepsze na odparzenia ?
    4. Czy skore maluszka należy balsamować po każdej kąpieli ? Jezeli tak to czym.
    5. Czy ktos poleci gdzie mogę kupić w miarę tanią a ładna pościel ? Interesuje mnie również pieluszki tetrowe i flanelowe. Ręczniki prześcieradła. No i koce. Chciałabym jeden grubszy kupić jakiś wytrzymały i jeden cieńszy.

MeggiGirl lubi tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Castaway, ja mieszkam w Szczecinie😊 Ja planuję rodzić w Zdrojach, ale niestety sama „z doświadczenia” nie wiem, gdzie jest lepiej. Naczytałam się wielu opinii i jest ich tyle, ile kobiet😊
    A wybrałam Zdroje ze względu na Fundację, ponieważ zdecydowałam się na prywatną położną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 17:01

10.2021 -👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    1xET ❓
    + ❄️
  • castaway Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Castaway, ja mieszkam w Szczecinie😊 Ja planuję rodzić w Zdrojach, ale niestety sama „z doświadczenia” nie wiem, gdzie jest lepiej. Naczytałam się wielu opinii i jest ich tyle, ile kobiet😊
    A wybrałam Zdroje ze względu na Fundację, ponieważ zdecydowałam się na prywatną położną.
    Oo nie słyszałam o tym. A co to za fundacja? Ile kosztuje taki poród i jak wyglądają szczegóły?

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • Nadzieja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraP wrote:
    A może porozmawiamy o wyprawce.
    Ja mam kilka pytań do tych bardziej doświadczonych mam
    1. W czym pierzecie ubrania ? Poszukuje czegoś z dobrym składem. :)
    2. W czym kąpiecie dzieciaki ?
    3. Co jest najlepsze na odparzenia ?
    4. Czy skore maluszka należy balsamować po każdej kąpieli ? Jezeli tak to czym.
    5. Czy ktos poleci gdzie mogę kupić w miarę tanią a ładna pościel ? Interesuje mnie również pieluszki tetrowe i flanelowe. Ręczniki prześcieradła. No i koce. Chciałabym jeden grubszy kupić jakiś wytrzymały i jeden cieńszy.

1. Lovela
    2. HiPP
    3 do pupy mam linomag zielony
    4. Na początku po każdej kąpieli nie smarowalam ciała maluszka później wyszło że ma suchą skórę i wtedy już smarowalam
    5. Pościel nie miałam w wyprawce kupione. Maciuś po przybyciu ze szpitala spał owinięty otulaczem, później okazało się że jest mu zimno pomimo lata i spał w rożku. Jak był starszy w śpiworku aż do 9 miesięcy. Na wyprawke miałam rożek od siostry, otulacz i śpiworek po 1 szt bo nie wiedzialam w czym dziecku będzie wygodnie spać. A kołderkę miałam upatrzona żeby ewentualnie jak w niczym nie będzie chciał spać żeby kupić. Powłoczki przy okazji kupiłam w Lidlu i biedronce na wyprzedazy się trafily

860ix1hp6806789i.png

147a8caae8.png

qq87io4phvumny7i.png

35 lata
    Starania od 2018
    29.03.2019 -nadżerka
    05.04.2019 usunięcie nadżerki
    15.10.2019 start I iv protokół krotki
    26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
    31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
    12dpt 476,5, 14dpt 888,2
    18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
    27.11.2019 -27dpt ❤️

10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien

02.2021 wracamy po rodzeństwo
    20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
    03.03.2021 - 11dpt - 600
    05.03.2021 - 13dpt - 1443
    26.03.2021- ❤️
    Zostań z nami ....🍀🍀🍀

29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Zdroje omijam szerokim łukiem, moja siostra i dziewczyna mojego partnera brata tam rodziła i obie powiedziały, że nigdy więcej, doprowadzili do takiego stanu oby dwie, że maluszki ledwo co przeżyły, bo czekali ch*j wie na co, ta mojego partnera brata dziewczyna to ponad 24h bez wód była i maluch się dusił, dopiero jak tętno zaczęło zanikać wzięli ją szybko na stół i też moja znajoma tam rodziła to tak ją zszyli po cesarce, że te szwy jej puściły i rana jej się rozeszła a na domiar złego zarazili ją gronkowcem i strasznie jej się paprała ta rana po cesarce, słyszałam wiele negatywnych opinii i dlatego ja tam na pewno się nie zdecyduje na poród, straszna masówka się tam zrobiła, kobiety rodzące mają za nic...

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castaway wrote:
    Oo nie słyszałam o tym. A co to za fundacja? Ile kosztuje taki poród i jak wyglądają szczegóły?

Fundacja Twoja Położna - ma się swoją prywatną położną na cały czas trwania porodu i na kilka godzin po. W to wlicza się jedną wizytę/spotkanie przed porodem i jedną wizytę patronażową po porodzie. Koszt niestety nie jest mały, bo aż 1900 zł 😞

Zdecydowałam się na to rozwiązanie aby mieć kogoś przy sobie w tym czasie, zwłaszcza, ze chciałabym spróbować urodzić sn. Do tego mój partner nie za bardzo wykazuje chęci aby być przy porodzie a ja na pewno nie będę go do tego zmuszać. A nawet, jeśli zmieniłby zdanie, to obawiam się, że jesienią partnerzy/mężowie nie będą mieć w ogóle wstępu na porodówkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 18:29

10.2021 -👧🏻 ❤️

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    1xET ❓
    + ❄️
  • castaway Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Ja Zdroje omijam szerokim łukiem, moja siostra i dziewczyna mojego partnera brata tam rodziła i obie powiedziały, że nigdy więcej, doprowadzili do takiego stanu oby dwie, że maluszki ledwo co przeżyły, bo czekali ch*j wie na co, ta mojego partnera brata dziewczyna to ponad 24h bez wód była i maluch się dusił, dopiero jak tętno zaczęło zanikać wzięli ją szybko na stół i też moja znajoma tam rodziła to tak ją zszyli po cesarce, że te szwy jej puściły i rana jej się rozeszła a na domiar złego zarazili ją gronkowcem i strasznie jej się paprała ta rana po cesarce, słyszałam wiele negatywnych opinii i dlatego ja tam na pewno się nie zdecyduje na poród, straszna masówka się tam zrobiła, kobiety rodzące mają za nic...
    Ola a to świeże sprawy? Kiedy to się zadziało? Jestem w szoku. Planujesz Pomorzany?

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • castaway Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Fundacja Twoja Położna - ma się swoją prywatną położną na cały czas trwania porodu i na kilka godzin po. W to wlicza się jedną wizytę/spotkanie przed porodem i jedną wizytę patronażową po porodzie. Koszt niestety nie jest mały, bo aż 1900 zł 😞

Zdecydowałam się na to rozwiązanie aby mieć kogoś przy sobie w tym czasie, zwłaszcza, ze chciałabym spróbować urodzić sn. Do tego mój partner nie za bardzo wykazuje chęci aby być przy porodzie a ja na pewno nie będę go do tego zmuszać. A nawet, jeśli zmieniłby zdanie, to obawiam się, że jesienią partnerzy/mężowie nie będą mieć w ogóle wstępu na porodówkę.
    A myślisz że położne z zewnątrz będą miały wstęp, skoro mężowie nie?

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castaway wrote:
    A myślisz że położne z zewnątrz będą miały wstęp, skoro mężowie nie?

Wydaje mi się, ze jeśli mąż nie będzie miał wstępu, to również nikt inny. Ale jeśli pytasz o to w związku z ta prywatna polozna, to te wszystkie położne z Fundacji pracują właśnie w szpitalu w Zdrojach.
    Ostatnio położna w szkole rodzenia mówiła, ze Pomarzany również miały w planach wprowadzenie podobnego programu/fundacji, ale jeszcze to nie ruszyło.

Dziewczyny bardzo chwalą sobie ta Fundacje i pomoc położnych. I przyznam szczerze, ze po cichu również liczę, ze dzięki temu nie spotka mnie podobna sytuacja, o jakich pisała wyżej Ola. Nie chodzi mi tutaj o jakieś specjalne traktowanie, tylko dlatego, ze zapłaciłam a jedynie o szybszą reakcje, ponieważ położną mam dla siebie, podczas gdy polozne na dyżurze czasami musza sie dwoić i troić w zależności ile kobiet rodzi.

W ogóle poznałam jedna dziewczynę na szkole rodzenia, która również ma zamiar rodzic w Zdrojach i skorzystać z pomocy prywatniej położnej. Trochę mnie to zdziwiło, bo to nie jest jej pierwszy poród i powiedziała mi, ze wcześniej nie korzystała z tej opcji. Tylko nie zdążyłam się jej zapytać z czego to wynika… Osobiście myślałam, ze skoro ma juz jakieś doświadczenia, to prywatna położna nie będzie potrzebna … ale moze ma właśnie jakieś złe doświadczenia i dlatego taka decyzja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 20:24

10.2021 -👧🏻 ❤️

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    1xET ❓
    + ❄️
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castaway wrote:
    Ola a to świeże sprawy? Kiedy to się zadziało? Jestem w szoku. Planujesz Pomorzany?
    Siostra i ta dziewczyna brata mojego partnera rodziły w 2020 (czerwiec i październik) a ta znajoma w tym roku, zastanawiam się nad pomorzanami, ale też nad Gorzowem, bo praktycznie tyle samo km co do Szczecina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 20:26

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zestaw na hemoroidy :
    Cyclo3forte - 2x2 tabl, probiotyki viviomixx 225, https://miralex.pl/produkt/proktis-m-czopki-doodbytnicze/
    https://miralex.pl/produkt/proctolact/

• alauda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie historie przerażają…. Ja staram się nie nakręcać i nie czytać zbyt dużo opinii, bo wiem, ze będą i te pozytywne i te negatywne a ostatecznie cos wybrac musimy.
    Gdyby nie prywatna polozna, to moze zdecydowałbym się na Pomarzany…

10.2021 -👧🏻 ❤️

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    1xET ❓
    + ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w trakcie małego odświeżenia mieszkania - malowanie, potem musimy trochę meble ogarnąć.
    Zmieniam komodę na trochę większą z systemu BESTA (IKEA) i szafa Pax.

Ubranka chyba mam ogarnięte od rozm. 50 - 74 - trochę poszalałam na wyprzedażach a i z Vinted też się trafiło coś.
    Wozek upatrzony Bugaboo fox2 i fotelik ( prawdopodobnie Avionaut pixel pro), bo lekki a nosidełko w 1 roku się dużo nosi. Zrobiliśmy test w sklepie z 3kg lalka i czuć było różnice pomiędzy tym fotelikiem a CYBEX ( ten z funkcja leżenia w wózku).
    Jeszcze śpiworek do wózka, całe łóżeczko że śpiworkami (pościel odpuszczam na razie )
    Prac planuje na koniec września.
    Dalej nie wiem gdzie będę rodzic 🤣udaje że mam czas na podjęcie decyzji, z tym że na pewno wiem gdzie nie chce. Jestem z Metropolii Śląsko - Zagłębiowskiej więc spore pole manewru.

Mam nadzieję, że łożysko się podniesie (ostatnia diagnoza nisko schodzące)

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Takie historie przerażają…. Ja staram się nie nakręcać i nie czytać zbyt dużo opinii, bo wiem, ze będą i te pozytywne i te negatywne a ostatecznie cos wybrac musimy.
    Gdyby nie prywatna polozna, to moze zdecydowałbym się na Pomarzany…
    Z prywatną położną na pewno będzie inaczej, bo będzie cały czas dla Ciebie i gdyby coś się zaczęło dziać nie tak to będzie szybka reakcja z jej strony

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc dla Miłoszka
    https://www.siepomaga.pl/serce-milka?fbclid=IwAR0KqhANkYqZ-uJWq6OnGBYC3ur1X0KOVJxO4c0hyfQ8UsC32-0HFxUcWFs

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ