💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Zenka cieszę się że się odezwałaś. Nie raz myślałam i was i o tym wszystkim, jak dajecie radę tym bardziej że w naszym kraju jest jak jest... Okropne to jest, że nie dość że musisz się mierzyć z czymś tak trudnym to jeszcze kombinować i szukać rozwiązań za granicą. Zwłaszcza w obecnej sytuacji.
Straszne to jest że niektóre kobiety nie mają takiej możliwości i mam wrażenie jakbyśmy się cofnęli do jakiejś innej epoki gdzie niektóre kobiety będą przez to umierały, próbując mniej humanitarnych metod.
Z jednej strony szkoda że nie ma przyczyny, żeby móc coś zrobić a z drugiej optymistyczne jest to że nic Wam nie dolega i możecie następnym razem mieć zdrowego maluszka.
Z całego serduszka życzę wam udanych wakacji i tego żebyście potem nie musieli długo czekać na ten mały skarb.castaway, Zenka1 lubią tę wiadomość
-
z doswiadczenia z corka wiem ze uaktywnimy sie wszyscy na koniec ciazy i jak sie dzieci urodzą, wtedy dopiero jestesmy dla siebie fajną skarbnicą info, jak mamy noworodki w tym samym wieku, wymiana doswiadczen, wiedzy - pamietam ze wtedy bylo wlasnie multum postow i pomocy z forum
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:z doswiadczenia z corka wiem ze uaktywnimy sie wszyscy na koniec ciazy i jak sie dzieci urodzą, wtedy dopiero jestesmy dla siebie fajną skarbnicą info, jak mamy noworodki w tym samym wieku, wymiana doswiadczen, wiedzy - pamietam ze wtedy bylo wlasnie multum postow i pomocy z forum
Ja mam kilka pytań do tych bardziej doświadczonych mam
1. W czym pierzecie ubrania ? Poszukuje czegoś z dobrym składem.
2. W czym kąpiecie dzieciaki ?
3. Co jest najlepsze na odparzenia ?
4. Czy skore maluszka należy balsamować po każdej kąpieli ? Jezeli tak to czym.
5. Czy ktos poleci gdzie mogę kupić w miarę tanią a ładna pościel ? Interesuje mnie również pieluszki tetrowe i flanelowe. Ręczniki prześcieradła. No i koce. Chciałabym jeden grubszy kupić jakiś wytrzymały i jeden cieńszy.
MeggiGirl lubi tę wiadomość
-
Castaway, ja mieszkam w Szczecinie😊 Ja planuję rodzić w Zdrojach, ale niestety sama „z doświadczenia” nie wiem, gdzie jest lepiej. Naczytałam się wielu opinii i jest ich tyle, ile kobiet😊
A wybrałam Zdroje ze względu na Fundację, ponieważ zdecydowałam się na prywatną położną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 17:01
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Castaway, ja mieszkam w Szczecinie😊 Ja planuję rodzić w Zdrojach, ale niestety sama „z doświadczenia” nie wiem, gdzie jest lepiej. Naczytałam się wielu opinii i jest ich tyle, ile kobiet😊
A wybrałam Zdroje ze względu na Fundację, ponieważ zdecydowałam się na prywatną położną. -
KlaraP wrote:A może porozmawiamy o wyprawce.
Ja mam kilka pytań do tych bardziej doświadczonych mam
1. W czym pierzecie ubrania ? Poszukuje czegoś z dobrym składem.
2. W czym kąpiecie dzieciaki ?
3. Co jest najlepsze na odparzenia ?
4. Czy skore maluszka należy balsamować po każdej kąpieli ? Jezeli tak to czym.
5. Czy ktos poleci gdzie mogę kupić w miarę tanią a ładna pościel ? Interesuje mnie również pieluszki tetrowe i flanelowe. Ręczniki prześcieradła. No i koce. Chciałabym jeden grubszy kupić jakiś wytrzymały i jeden cieńszy.
1. Lovela
2. HiPP
3 do pupy mam linomag zielony
4. Na początku po każdej kąpieli nie smarowalam ciała maluszka później wyszło że ma suchą skórę i wtedy już smarowalam
5. Pościel nie miałam w wyprawce kupione. Maciuś po przybyciu ze szpitala spał owinięty otulaczem, później okazało się że jest mu zimno pomimo lata i spał w rożku. Jak był starszy w śpiworku aż do 9 miesięcy. Na wyprawke miałam rożek od siostry, otulacz i śpiworek po 1 szt bo nie wiedzialam w czym dziecku będzie wygodnie spać. A kołderkę miałam upatrzona żeby ewentualnie jak w niczym nie będzie chciał spać żeby kupić. Powłoczki przy okazji kupiłam w Lidlu i biedronce na wyprzedazy się trafily
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
Czekaja ⛄⛄ -
Ja Zdroje omijam szerokim łukiem, moja siostra i dziewczyna mojego partnera brata tam rodziła i obie powiedziały, że nigdy więcej, doprowadzili do takiego stanu oby dwie, że maluszki ledwo co przeżyły, bo czekali ch*j wie na co, ta mojego partnera brata dziewczyna to ponad 24h bez wód była i maluch się dusił, dopiero jak tętno zaczęło zanikać wzięli ją szybko na stół i też moja znajoma tam rodziła to tak ją zszyli po cesarce, że te szwy jej puściły i rana jej się rozeszła a na domiar złego zarazili ją gronkowcem i strasznie jej się paprała ta rana po cesarce, słyszałam wiele negatywnych opinii i dlatego ja tam na pewno się nie zdecyduje na poród, straszna masówka się tam zrobiła, kobiety rodzące mają za nic...
-
castaway wrote:Oo nie słyszałam o tym. A co to za fundacja? Ile kosztuje taki poród i jak wyglądają szczegóły?
Fundacja Twoja Położna - ma się swoją prywatną położną na cały czas trwania porodu i na kilka godzin po. W to wlicza się jedną wizytę/spotkanie przed porodem i jedną wizytę patronażową po porodzie. Koszt niestety nie jest mały, bo aż 1900 zł 😞
Zdecydowałam się na to rozwiązanie aby mieć kogoś przy sobie w tym czasie, zwłaszcza, ze chciałabym spróbować urodzić sn. Do tego mój partner nie za bardzo wykazuje chęci aby być przy porodzie a ja na pewno nie będę go do tego zmuszać. A nawet, jeśli zmieniłby zdanie, to obawiam się, że jesienią partnerzy/mężowie nie będą mieć w ogóle wstępu na porodówkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 18:29
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Olaa..32 wrote:Ja Zdroje omijam szerokim łukiem, moja siostra i dziewczyna mojego partnera brata tam rodziła i obie powiedziały, że nigdy więcej, doprowadzili do takiego stanu oby dwie, że maluszki ledwo co przeżyły, bo czekali ch*j wie na co, ta mojego partnera brata dziewczyna to ponad 24h bez wód była i maluch się dusił, dopiero jak tętno zaczęło zanikać wzięli ją szybko na stół i też moja znajoma tam rodziła to tak ją zszyli po cesarce, że te szwy jej puściły i rana jej się rozeszła a na domiar złego zarazili ją gronkowcem i strasznie jej się paprała ta rana po cesarce, słyszałam wiele negatywnych opinii i dlatego ja tam na pewno się nie zdecyduje na poród, straszna masówka się tam zrobiła, kobiety rodzące mają za nic...
-
alauda wrote:Fundacja Twoja Położna - ma się swoją prywatną położną na cały czas trwania porodu i na kilka godzin po. W to wlicza się jedną wizytę/spotkanie przed porodem i jedną wizytę patronażową po porodzie. Koszt niestety nie jest mały, bo aż 1900 zł 😞
Zdecydowałam się na to rozwiązanie aby mieć kogoś przy sobie w tym czasie, zwłaszcza, ze chciałabym spróbować urodzić sn. Do tego mój partner nie za bardzo wykazuje chęci aby być przy porodzie a ja na pewno nie będę go do tego zmuszać. A nawet, jeśli zmieniłby zdanie, to obawiam się, że jesienią partnerzy/mężowie nie będą mieć w ogóle wstępu na porodówkę. -
castaway wrote:A myślisz że położne z zewnątrz będą miały wstęp, skoro mężowie nie?
Wydaje mi się, ze jeśli mąż nie będzie miał wstępu, to również nikt inny. Ale jeśli pytasz o to w związku z ta prywatna polozna, to te wszystkie położne z Fundacji pracują właśnie w szpitalu w Zdrojach.
Ostatnio położna w szkole rodzenia mówiła, ze Pomarzany również miały w planach wprowadzenie podobnego programu/fundacji, ale jeszcze to nie ruszyło.
Dziewczyny bardzo chwalą sobie ta Fundacje i pomoc położnych. I przyznam szczerze, ze po cichu również liczę, ze dzięki temu nie spotka mnie podobna sytuacja, o jakich pisała wyżej Ola. Nie chodzi mi tutaj o jakieś specjalne traktowanie, tylko dlatego, ze zapłaciłam a jedynie o szybszą reakcje, ponieważ położną mam dla siebie, podczas gdy polozne na dyżurze czasami musza sie dwoić i troić w zależności ile kobiet rodzi.
W ogóle poznałam jedna dziewczynę na szkole rodzenia, która również ma zamiar rodzic w Zdrojach i skorzystać z pomocy prywatniej położnej. Trochę mnie to zdziwiło, bo to nie jest jej pierwszy poród i powiedziała mi, ze wcześniej nie korzystała z tej opcji. Tylko nie zdążyłam się jej zapytać z czego to wynika… Osobiście myślałam, ze skoro ma juz jakieś doświadczenia, to prywatna położna nie będzie potrzebna … ale moze ma właśnie jakieś złe doświadczenia i dlatego taka decyzja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 20:24
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
castaway wrote:Ola a to świeże sprawy? Kiedy to się zadziało? Jestem w szoku. Planujesz Pomorzany?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 20:26
-
nick nieaktualny
-
Takie historie przerażają…. Ja staram się nie nakręcać i nie czytać zbyt dużo opinii, bo wiem, ze będą i te pozytywne i te negatywne a ostatecznie cos wybrac musimy.
Gdyby nie prywatna polozna, to moze zdecydowałbym się na Pomarzany…83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
nick nieaktualnyJesteśmy w trakcie małego odświeżenia mieszkania - malowanie, potem musimy trochę meble ogarnąć.
Zmieniam komodę na trochę większą z systemu BESTA (IKEA) i szafa Pax.
Ubranka chyba mam ogarnięte od rozm. 50 - 74 - trochę poszalałam na wyprzedażach a i z Vinted też się trafiło coś.
Wozek upatrzony Bugaboo fox2 i fotelik ( prawdopodobnie Avionaut pixel pro), bo lekki a nosidełko w 1 roku się dużo nosi. Zrobiliśmy test w sklepie z 3kg lalka i czuć było różnice pomiędzy tym fotelikiem a CYBEX ( ten z funkcja leżenia w wózku).
Jeszcze śpiworek do wózka, całe łóżeczko że śpiworkami (pościel odpuszczam na razie )
Prac planuje na koniec września.
Dalej nie wiem gdzie będę rodzic 🤣udaje że mam czas na podjęcie decyzji, z tym że na pewno wiem gdzie nie chce. Jestem z Metropolii Śląsko - Zagłębiowskiej więc spore pole manewru.
Mam nadzieję, że łożysko się podniesie (ostatnia diagnoza nisko schodzące) -
alauda wrote:Takie historie przerażają…. Ja staram się nie nakręcać i nie czytać zbyt dużo opinii, bo wiem, ze będą i te pozytywne i te negatywne a ostatecznie cos wybrac musimy.
Gdyby nie prywatna polozna, to moze zdecydowałbym się na Pomarzany…