Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚LISTOPAD 2021💚
Odpowiedz

💚LISTOPAD 2021💚

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenka cieszę się że się odezwałaś. Nie raz myślałam i was i o tym wszystkim, jak dajecie radę tym bardziej że w naszym kraju jest jak jest... Okropne to jest, że nie dość że musisz się mierzyć z czymś tak trudnym to jeszcze kombinować i szukać rozwiązań za granicą. Zwłaszcza w obecnej sytuacji.
    Straszne to jest że niektóre kobiety nie mają takiej możliwości i mam wrażenie jakbyśmy się cofnęli do jakiejś innej epoki gdzie niektóre kobiety będą przez to umierały, próbując mniej humanitarnych metod.
    Z jednej strony szkoda że nie ma przyczyny, żeby móc coś zrobić a z drugiej optymistyczne jest to że nic Wam nie dolega i możecie następnym razem mieć zdrowego maluszka.
    Z całego serduszka życzę wam udanych wakacji i tego żebyście potem nie musieli długo czekać na ten mały skarb.

castaway, Zenka1 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • castaway Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza dziewczyny ostatnio? Tyle nas było na początku, a teraz garstka się tylko uaktywnia.

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • Aniołek85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wakacje 😁 i zmieniłam telefon. Nadrobię co u Was i się odezwę 😁😁😁

f2w390bvn9840dlx.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z doswiadczenia z corka wiem ze uaktywnimy sie wszyscy na koniec ciazy i jak sie dzieci urodzą, wtedy dopiero jestesmy dla siebie fajną skarbnicą info, jak mamy noworodki w tym samym wieku, wymiana doswiadczen, wiedzy - pamietam ze wtedy bylo wlasnie multum postow i pomocy z forum ;)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • castaway Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa mam nadzieję, że tak będzie 😊

Dziewczyny a jest któraś ze Szczecina? Orientuje się gdzie teraz najlepiej rodzić? 3 lata temu rodziłam w Zdrojach, byłam zadowolona 😊

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • KlaraP Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    z doswiadczenia z corka wiem ze uaktywnimy sie wszyscy na koniec ciazy i jak sie dzieci urodzą, wtedy dopiero jestesmy dla siebie fajną skarbnicą info, jak mamy noworodki w tym samym wieku, wymiana doswiadczen, wiedzy - pamietam ze wtedy bylo wlasnie multum postow i pomocy z forum ;)
    A może porozmawiamy o wyprawce.
    Ja mam kilka pytań do tych bardziej doświadczonych mam
    1. W czym pierzecie ubrania ? Poszukuje czegoś z dobrym składem. :)
    2. W czym kąpiecie dzieciaki ?
    3. Co jest najlepsze na odparzenia ?
    4. Czy skore maluszka należy balsamować po każdej kąpieli ? Jezeli tak to czym.
    5. Czy ktos poleci gdzie mogę kupić w miarę tanią a ładna pościel ? Interesuje mnie również pieluszki tetrowe i flanelowe. Ręczniki prześcieradła. No i koce. Chciałabym jeden grubszy kupić jakiś wytrzymały i jeden cieńszy.

MeggiGirl lubi tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Castaway, ja mieszkam w Szczecinie😊 Ja planuję rodzić w Zdrojach, ale niestety sama „z doświadczenia” nie wiem, gdzie jest lepiej. Naczytałam się wielu opinii i jest ich tyle, ile kobiet😊
    A wybrałam Zdroje ze względu na Fundację, ponieważ zdecydowałam się na prywatną położną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 17:01

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • castaway Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Castaway, ja mieszkam w Szczecinie😊 Ja planuję rodzić w Zdrojach, ale niestety sama „z doświadczenia” nie wiem, gdzie jest lepiej. Naczytałam się wielu opinii i jest ich tyle, ile kobiet😊
    A wybrałam Zdroje ze względu na Fundację, ponieważ zdecydowałam się na prywatną położną.
    Oo nie słyszałam o tym. A co to za fundacja? Ile kosztuje taki poród i jak wyglądają szczegóły?

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • Nadzieja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraP wrote:
    A może porozmawiamy o wyprawce.
    Ja mam kilka pytań do tych bardziej doświadczonych mam
    1. W czym pierzecie ubrania ? Poszukuje czegoś z dobrym składem. :)
    2. W czym kąpiecie dzieciaki ?
    3. Co jest najlepsze na odparzenia ?
    4. Czy skore maluszka należy balsamować po każdej kąpieli ? Jezeli tak to czym.
    5. Czy ktos poleci gdzie mogę kupić w miarę tanią a ładna pościel ? Interesuje mnie również pieluszki tetrowe i flanelowe. Ręczniki prześcieradła. No i koce. Chciałabym jeden grubszy kupić jakiś wytrzymały i jeden cieńszy.

1. Lovela
    2. HiPP
    3 do pupy mam linomag zielony
    4. Na początku po każdej kąpieli nie smarowalam ciała maluszka później wyszło że ma suchą skórę i wtedy już smarowalam
    5. Pościel nie miałam w wyprawce kupione. Maciuś po przybyciu ze szpitala spał owinięty otulaczem, później okazało się że jest mu zimno pomimo lata i spał w rożku. Jak był starszy w śpiworku aż do 9 miesięcy. Na wyprawke miałam rożek od siostry, otulacz i śpiworek po 1 szt bo nie wiedzialam w czym dziecku będzie wygodnie spać. A kołderkę miałam upatrzona żeby ewentualnie jak w niczym nie będzie chciał spać żeby kupić. Powłoczki przy okazji kupiłam w Lidlu i biedronce na wyprzedazy się trafily

860ix1hp6806789i.png

147a8caae8.png

qq87io4phvumny7i.png

35 lata
    Starania od 2018
    29.03.2019 -nadżerka
    05.04.2019 usunięcie nadżerki
    15.10.2019 start I iv protokół krotki
    26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
    31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
    12dpt 476,5, 14dpt 888,2
    18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
    27.11.2019 -27dpt ❤️

10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien

02.2021 wracamy po rodzeństwo
    20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
    03.03.2021 - 11dpt - 600
    05.03.2021 - 13dpt - 1443
    26.03.2021- ❤️
    Zostań z nami ....🍀🍀🍀

29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien

Czekaja ⛄⛄
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Zdroje omijam szerokim łukiem, moja siostra i dziewczyna mojego partnera brata tam rodziła i obie powiedziały, że nigdy więcej, doprowadzili do takiego stanu oby dwie, że maluszki ledwo co przeżyły, bo czekali ch*j wie na co, ta mojego partnera brata dziewczyna to ponad 24h bez wód była i maluch się dusił, dopiero jak tętno zaczęło zanikać wzięli ją szybko na stół i też moja znajoma tam rodziła to tak ją zszyli po cesarce, że te szwy jej puściły i rana jej się rozeszła a na domiar złego zarazili ją gronkowcem i strasznie jej się paprała ta rana po cesarce, słyszałam wiele negatywnych opinii i dlatego ja tam na pewno się nie zdecyduje na poród, straszna masówka się tam zrobiła, kobiety rodzące mają za nic...

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castaway wrote:
    Oo nie słyszałam o tym. A co to za fundacja? Ile kosztuje taki poród i jak wyglądają szczegóły?

Fundacja Twoja Położna - ma się swoją prywatną położną na cały czas trwania porodu i na kilka godzin po. W to wlicza się jedną wizytę/spotkanie przed porodem i jedną wizytę patronażową po porodzie. Koszt niestety nie jest mały, bo aż 1900 zł 😞

Zdecydowałam się na to rozwiązanie aby mieć kogoś przy sobie w tym czasie, zwłaszcza, ze chciałabym spróbować urodzić sn. Do tego mój partner nie za bardzo wykazuje chęci aby być przy porodzie a ja na pewno nie będę go do tego zmuszać. A nawet, jeśli zmieniłby zdanie, to obawiam się, że jesienią partnerzy/mężowie nie będą mieć w ogóle wstępu na porodówkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 18:29

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • castaway Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Ja Zdroje omijam szerokim łukiem, moja siostra i dziewczyna mojego partnera brata tam rodziła i obie powiedziały, że nigdy więcej, doprowadzili do takiego stanu oby dwie, że maluszki ledwo co przeżyły, bo czekali ch*j wie na co, ta mojego partnera brata dziewczyna to ponad 24h bez wód była i maluch się dusił, dopiero jak tętno zaczęło zanikać wzięli ją szybko na stół i też moja znajoma tam rodziła to tak ją zszyli po cesarce, że te szwy jej puściły i rana jej się rozeszła a na domiar złego zarazili ją gronkowcem i strasznie jej się paprała ta rana po cesarce, słyszałam wiele negatywnych opinii i dlatego ja tam na pewno się nie zdecyduje na poród, straszna masówka się tam zrobiła, kobiety rodzące mają za nic...
    Ola a to świeże sprawy? Kiedy to się zadziało? Jestem w szoku. Planujesz Pomorzany?

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • castaway Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Fundacja Twoja Położna - ma się swoją prywatną położną na cały czas trwania porodu i na kilka godzin po. W to wlicza się jedną wizytę/spotkanie przed porodem i jedną wizytę patronażową po porodzie. Koszt niestety nie jest mały, bo aż 1900 zł 😞

Zdecydowałam się na to rozwiązanie aby mieć kogoś przy sobie w tym czasie, zwłaszcza, ze chciałabym spróbować urodzić sn. Do tego mój partner nie za bardzo wykazuje chęci aby być przy porodzie a ja na pewno nie będę go do tego zmuszać. A nawet, jeśli zmieniłby zdanie, to obawiam się, że jesienią partnerzy/mężowie nie będą mieć w ogóle wstępu na porodówkę.
    A myślisz że położne z zewnątrz będą miały wstęp, skoro mężowie nie?

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castaway wrote:
    A myślisz że położne z zewnątrz będą miały wstęp, skoro mężowie nie?

Wydaje mi się, ze jeśli mąż nie będzie miał wstępu, to również nikt inny. Ale jeśli pytasz o to w związku z ta prywatna polozna, to te wszystkie położne z Fundacji pracują właśnie w szpitalu w Zdrojach.
    Ostatnio położna w szkole rodzenia mówiła, ze Pomarzany również miały w planach wprowadzenie podobnego programu/fundacji, ale jeszcze to nie ruszyło.

Dziewczyny bardzo chwalą sobie ta Fundacje i pomoc położnych. I przyznam szczerze, ze po cichu również liczę, ze dzięki temu nie spotka mnie podobna sytuacja, o jakich pisała wyżej Ola. Nie chodzi mi tutaj o jakieś specjalne traktowanie, tylko dlatego, ze zapłaciłam a jedynie o szybszą reakcje, ponieważ położną mam dla siebie, podczas gdy polozne na dyżurze czasami musza sie dwoić i troić w zależności ile kobiet rodzi.

W ogóle poznałam jedna dziewczynę na szkole rodzenia, która również ma zamiar rodzic w Zdrojach i skorzystać z pomocy prywatniej położnej. Trochę mnie to zdziwiło, bo to nie jest jej pierwszy poród i powiedziała mi, ze wcześniej nie korzystała z tej opcji. Tylko nie zdążyłam się jej zapytać z czego to wynika… Osobiście myślałam, ze skoro ma juz jakieś doświadczenia, to prywatna położna nie będzie potrzebna … ale moze ma właśnie jakieś złe doświadczenia i dlatego taka decyzja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 20:24

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castaway wrote:
    Ola a to świeże sprawy? Kiedy to się zadziało? Jestem w szoku. Planujesz Pomorzany?
    Siostra i ta dziewczyna brata mojego partnera rodziły w 2020 (czerwiec i październik) a ta znajoma w tym roku, zastanawiam się nad pomorzanami, ale też nad Gorzowem, bo praktycznie tyle samo km co do Szczecina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 20:26

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zestaw na hemoroidy :
    Cyclo3forte - 2x2 tabl, probiotyki viviomixx 225, https://miralex.pl/produkt/proktis-m-czopki-doodbytnicze/
    https://miralex.pl/produkt/proctolact/

• alauda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie historie przerażają…. Ja staram się nie nakręcać i nie czytać zbyt dużo opinii, bo wiem, ze będą i te pozytywne i te negatywne a ostatecznie cos wybrac musimy.
    Gdyby nie prywatna polozna, to moze zdecydowałbym się na Pomarzany…

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w trakcie małego odświeżenia mieszkania - malowanie, potem musimy trochę meble ogarnąć.
    Zmieniam komodę na trochę większą z systemu BESTA (IKEA) i szafa Pax.

Ubranka chyba mam ogarnięte od rozm. 50 - 74 - trochę poszalałam na wyprzedażach a i z Vinted też się trafiło coś.
    Wozek upatrzony Bugaboo fox2 i fotelik ( prawdopodobnie Avionaut pixel pro), bo lekki a nosidełko w 1 roku się dużo nosi. Zrobiliśmy test w sklepie z 3kg lalka i czuć było różnice pomiędzy tym fotelikiem a CYBEX ( ten z funkcja leżenia w wózku).
    Jeszcze śpiworek do wózka, całe łóżeczko że śpiworkami (pościel odpuszczam na razie )
    Prac planuje na koniec września.
    Dalej nie wiem gdzie będę rodzic 🤣udaje że mam czas na podjęcie decyzji, z tym że na pewno wiem gdzie nie chce. Jestem z Metropolii Śląsko - Zagłębiowskiej więc spore pole manewru.

Mam nadzieję, że łożysko się podniesie (ostatnia diagnoza nisko schodzące)

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Takie historie przerażają…. Ja staram się nie nakręcać i nie czytać zbyt dużo opinii, bo wiem, ze będą i te pozytywne i te negatywne a ostatecznie cos wybrac musimy.
    Gdyby nie prywatna polozna, to moze zdecydowałbym się na Pomarzany…
    Z prywatną położną na pewno będzie inaczej, bo będzie cały czas dla Ciebie i gdyby coś się zaczęło dziać nie tak to będzie szybka reakcja z jej strony

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc dla Miłoszka
    https://www.siepomaga.pl/serce-milka?fbclid=IwAR0KqhANkYqZ-uJWq6OnGBYC3ur1X0KOVJxO4c0hyfQ8UsC32-0HFxUcWFs

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ