💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś po wizycie, wszystko ok. Mała ma ponad 1,2kg. Akurat spokojna była moja akrobatka mała, kciuka ssała 😍 minimalne rozwarcie, ale bez spiny 😊 tylko mnie zmartwił lekarz, bo mówi,że przy cukrzycy ciążowej aktualnie są zalecenia by rozwiązywać ciążę w 39 tygodniu. Czyli s moim przypadku 2 listopada mam się zgłosić do szpitala 🙄 zrobię wszystko by urodzić do tego czasu, choćby to miało być 1 listopada 😂 nie chce znów z oksytocyną na wywołaniu 😟
-
Casteway czyli 5 z dziennie sex , sprzątanie i spacery 😂😜 tez będę próbować żeby coś ruszyło...nie chce żeby mnie cięli na zimno..... Dziewczyny macie już linie niegra?! W poprzednich ciążach miałam napewno...teraz nic ale nie pamietam kiedy mi wyskakiwała...a brzuch mam już mega pokaźny!!Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Gosiaczek wrote:Casteway czyli 5 z dziennie sex , sprzątanie i spacery 😂😜 tez będę próbować żeby coś ruszyło...nie chce żeby mnie cięli na zimno..... Dziewczyny macie już linie niegra?! W poprzednich ciążach miałam napewno...teraz nic ale nie pamietam kiedy mi wyskakiwała...a brzuch mam już mega pokaźny!!
Gosiaczek lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek wrote:Casteway czyli 5 z dziennie sex , sprzątanie i spacery 😂😜 tez będę próbować żeby coś ruszyło...nie chce żeby mnie cięli na zimno..... Dziewczyny macie już linie niegra?! W poprzednich ciążach miałam napewno...teraz nic ale nie pamietam kiedy mi wyskakiwała...a brzuch mam już mega pokaźny!!
Ja linii tym razem też nie mam, brzuch ogromny, w pierwszej ciąży już na pewno miałam na tym etapie. Do porodu z wielką grubą krechą szłam. I wokół pępka, brodawek. Rok schodziło. -
Mi kiedyś podczas pobytu na patrologii ciąży stara (stażem) położna podczas mierzenia tętna maluszka powiedziała "O, córcia będzie". Zapytałam skąd wie. Myślałam, że po kształcie brzucha, bo tak się niby przyjęło, że są jakieś zależności, a ona mnie zaskoczyła. Powiedziała,że jak kobieta ma taką ogromną krechę, grubą, rozlaną, to na bank dziewczynka, a jak nie ma, to już fifty- fifty.
Gosiaczek lubi tę wiadomość
-
U mnie nic nie ma, a i brzuch mało widoczny zależy co ubiorę, czasami wyglądam poprostu jakbym miała gruby brzuch 🙄👩🏻29 🧑🏻32
Starania od 05/2019
08/2020 1 wizyta w klinice niepłodności PARENS
👩🏻
09/2020HSG - niedrożny lewy jajowód
AMH 5,38
🧑🏻
Badanie nasienia 03.2020/ 06.2020
(kuracja NUCLEOX, rzucenie palenia)
Koncentracja 7,2 /6,0
Całkowita liczba 31,9/24,9
Żywotność 42%/63%
Morfologia2%/1%
1 IUI 09/2020
2 IUI 10//2020
11/2020 podjęcie decyzji o IVF
24.01 początek stymulacji
01.02 Punkcja - 9 komórek, 6 zapłodniono, są 4 Mamy 3❄❄❄
08.03.21 Transfer ! ❄
13.03. II kreski 5dpt
15.03. 7dpt Bhcg 49,9 Prog 28,05 TSH 2,31
17.03 9dpt Bhcg 138 Prog 25,09
19.03 11dpt Bhcg 266 Prog 32
31.03 23dpt Pęcherzyk 10mm ciałko żółte 2,8mm
13.04 37dpt Kropek 12mm i 155u/min
20.11.2021 najszczęśliwszy dzień w życiu, CC, zdrowa dziewczynka 2980g, 51cm
08.2023 powrót po ❄
02.11.2023 transfer ! -
U mnie to był jeden z pierwszych objawów 🤷🏻♀️ pojawiła się jakoś w 5 tygodniu - mała była ale była
I od tego czasu jest co raz bardziej wyraźna, już od dawna idzie od samego spojenia do samej góry
Będzie chłopiec 🤷🏻♀️
Z tą cukrzycą to ciekawe co mi lekarz powie, bo wyszedł mi za wysoki wynik po 1h, i równy 39t wypadałoby 31.10 chyba..
ale jeszcze nie byłam po krzywej u lekarza to nic nie wiem 🤷🏻♀️ -
Dziewczyny, ale ja nie pisałam o cienkich kreskach na brzuchu, tylko grubych, ciemnych krechach na centymetr szerokości, " rozlanym" barwnikiem wokoło pępka i na piersiach... Przecież nie napisałam,że mamy chłopców nie mają wcale. I że jeśli jest mała kreska, albo wcale, to znaczy że fifty- fifty, czyli może być zarówno chłopiec jak i dziewczynka.
-
Ja jestem blada twarz i szczerze w żadnej ciąży nie była jakaś mega widoczna. Chyba w pierwszej ale to też tak do pępka a nie jak nie raz na zdjęciach pokazują
Alicja w Krainie Czarów lubi tę wiadomość
-
Ja tez jestem blada ...póki co nie mam i wcale za nią nie tęsknie...zdziwiło mnie poprostu ze się jeszcze nie pokazała...jak to mówią co ciąża to inna....ciekawe jakie będzie bobo....bo moja dwójka w domu różni się bardzo między sobą....jak Ziemia i Mars...Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Gosiaczek wrote:Ja tez jestem blada ...póki co nie mam i wcale za nią nie tęsknie...zdziwiło mnie poprostu ze się jeszcze nie pokazała...jak to mówią co ciąża to inna....ciekawe jakie będzie bobo....bo moja dwójka w domu różni się bardzo między sobą....jak Ziemia i Mars...
-
nick nieaktualnyPo wizycie (25+0), mała waży 721g, jest wszystko ok. Łożysko 1 cm od ujścia, może się podniesie do 30 tygodnia.
Widzielismy jak mała pije wody płodowe ( niby świadczy o dobrostanie) i ziewa.alauda, futuremama, Gosiaczek, XWEJAX, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Cześć Ja juz po wakacjach i wojażach. Czuję się dobrze chcoiaż mam problem ze spaniem. Udalo mi się umówić na wizytę do lekarza, który mam nadzieję potnie mnie bo mam taki lęk przed sn (po moich poprzednich przebojach zakonczonych cc) że sama nie wiedziałam że można się tak bać.
Dziś jadę jeszcze na krótki babski wyjazd a potem ogarnianie córki do zerówki i domu na przyjście młodego Chyba nie mogę się doczekać.
Mój kochany mąż ogarnął dom jak mnie nie było trzy togodnie i kupił nowy ekspres dop kawy
Brzuch wielki, chciałam męża zaatakowac wczoraj ale przy goleniu na oślep tak się pozacinałam że hej Jak Wy to ogarnianie? Czyba na wosk pojdę za 3 tygodnie bo inaczej się wykrwawię
Linea Negra obecna ale jeszcze dość słabaalauda lubi tę wiadomość
-
Ja na szczęście miałam w przeszłości kilka zabiegow laserowego usuwania owłosienia, wiec dużo tego na dole tam nie ma😀 Ale fakt, laserem nie da się wszystkiego usunąć, wiec tez od czasu do czasu lawiruje tam maszynką na oślep 😂
Jutro idę na fizjoterapię/masaż. Mam okropne bóle lędźwiowe i przestaje funkcjonować po przejściu 1km. Nie mogę przecież cały czas leżeć, wiec może specjalista coś na to zaradzi i zminimalizuje ten ból.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Dziewczyny mam pytanko. Odebrałam właśnie wyniki badania moczu. Niestety wyglada to nienajlepiej :
Leukocyty 10-15
Nabłonki płaskie : liczne w polu widzenia
Bakterie: liczne w polu widzenia
Kryształy szczawianów wapnia: dość liczne w polu widzenia
Czekam aktualnie na wynik posiewu.
Czy to jest pośrednio niebezpieczne? Jak wyglada leczenie? Ja zupełnie nie czuje żeby coś było nie tak.
Kiedyś miałam 2-3 razy w życiu zapalenie pęcherza ale były objawy.33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %