💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWczoraj padłam - prawie dwa tygodnie na wysokich obrotach - remont a potem kilka dni w Beskidzie Śląskim)
Zrobiłam z moim wizytę w galerii handlowej - aby wykorzystać ten bon z H&M na 30zl. Miał być Harry Potter ale mój wybrał dla Małej sarenki.
Potem akcja Sinsay ( wspominałam że mam karty podarunkowe) wydałam 1 na wyprzedażowe bodziaki i pajace. Śmieszne ceny.
Przyszla też paczucha z Kapphal (rozm. 68-74), ale mają jakosc🥰
W efekcie kupowałam wczoraj ubranka na rozmiar 74-80.
Z tymi mniejszymi - ilość (56-62)-już przesadzilam. Rodzince delikatnie wspomniałam, jak już ubranka to 68 rozm. U mojego od dawna dawna będzie bobas plci żeńskiej (same chłopaki do tej pory, zresztą już mają 10-15lat)wiec jak były podpytywania o róż w wyprawce to musiałam wspomnieć o rozmiarze.
Od 8.00 zaczynam walczyć z glukozą - trzymajcie kciuki 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 05:59
-
Gosiaczek wrote:Ja się spakuje we wrześniu i chyba wszytsko na ten miesiąc odkładam...dziś tylko zakupiłam hurtową ilość pieluch dla noworodków w rossmanie bo była promocja takze juz cos mam
Ja również zakupiłam, ale tylko dwa opakowania😁 ale kupiłam jeszcze inne rzeczy, jak chusteczki nawilżane itd83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
castaway wrote:Paulina dzięki za informacje
Ile koszul zabieracie na porodówkę? Rodzicie w swojej, czy szpitalnej?
ja biore 2, w I ciazy nie chcialam ichniej do porodu, a teraz bede chciala, bo swoja i tak musialam wyrzucic od razu bo we krwi. wiec bede rodzila w szpitalnej, i potem 2 dla siebie. mysle ze tydzien i wroce do pizamek zwyklych, nienawidzialam tych koszul jak dla starych babć ;p w I ciazy mialam ze 4, teraz biore wlasnie 2 bo wiem ze nie bede ich dlugo nosic, moze z tydzien
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
castaway wrote:Ja będę karmić mm od początku, ale nie planuję kupować ani sterylizatora ani podgrzewacza. Z pierwszą się odbyłam bez tego i po prostu wolę te pieniądze na coś innego wydać. Wyparzac butelki będę może przez pierwszy miesiąc, a co do podgrzewacza to też nie jest problem raz czy dwa razy w nocy wstać i podgrzać wodę, to zajmuje chwilkę. A jak gdzieś nocowaliśmy poza domem, to brałam wodę do termosu.
o ja tak samo, jak w 10 mies przeszlam na mm z cycka, to woda w termos i heja, bez podgrzewaczy
KlaraP wrote:Mam pytanie, jak często czujecie ruchy i czy czujecie je jak np chodzicie ? Ja praktycznie zawsze odczuwam przy leżeniu. Przy chodzeniu na prawdę rzadko. To jest 25 tydzień. Czytałam ze może mieć na to wpływ tez łożysko na przedniej ścianie.
I jeszcze pytanie czy przy każdej zmianie pozycji ( np z lewego na prawy bok czy na plecy ) zawsze odczuwacie ze maluch zmienia ta pozycje ? Bo ja tego nie odczuwam.
ruchy czuje poki co na szcz tylko na siedzaco lezaco... ale za to non stop, mała sie rusza caly czas, kopie wali pływa. z I corka mialam to samo... NON STOPPPPPP
Ja już po wizycie u lekarza. Mała wazy jakieś 1400g i wszystko wyglada w porządku. Była ułożona pośladkowo, ale mam nadzieję, ze obróci się w swoim czasie. Zreszta czuję cały czas jak mi się wierci. Czasami się zastanawiam, czy ona w ogóle śpi. Jeszcze pewnie wiele razy zdarzy zmienić pozycję😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 11:52
Olaa..32, castaway lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Paulinaaa wrote:ruchy czuje poki co na szcz tylko na siedzaco lezaco... ale za to non stop, mała sie rusza caly czas, kopie wali pływa. z I corka mialam to samo... NON STOPPPPPP
-
Paulinaaa wrote:ruchy czuje poki co na szcz tylko na siedzaco lezaco... ale za to non stop, mała sie rusza caly czas, kopie wali pływa. z I corka mialam to samo... NON STOPPPPPP
-
nick nieaktualnyHej. Zarzucam temat: wody w dolnej granicy normy. Czy któraś z Was tak ma? Miałam zatrucie lub grype jelitowa na początku tygodnia, lekarza w czwartek i zwrócił.na to uwagę. Ale prawda jest taka że dwa tyg temu jujuz było widać że tych wód nie jest jakoś tak dużo.
Edit. Dziecko przybiera ładnie, nawet do przodu w pomiarach:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 10:46
-
Ja wody mam w normie, za to problem z wypróżnianiem - przepraszam za bezpośredniość 😳 to jest jakaś masakra. Po nocy na plusie kilogram więcej niż poranek wcześniej. Ciężko w brzuchu jak diabli.33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
Awokado30 wrote:Ja wody mam w normie, za to problem z wypróżnianiem - przepraszam za bezpośredniość 😳 to jest jakaś masakra. Po nocy na plusie kilogram więcej niż poranek wcześniej. Ciężko w brzuchu jak diabli.
-
Awokado30 wrote:Ja wody mam w normie, za to problem z wypróżnianiem - przepraszam za bezpośredniość 😳 to jest jakaś masakra. Po nocy na plusie kilogram więcej niż poranek wcześniej. Ciężko w brzuchu jak diabli.
Ja miałam z tym ogromny problem w pierwszej ciąży. Pomogła mi dieta czyli płatki owsiane lub owsianka na śniadanie, nadczczo wypicie zalanych wieczorem siemię lniane lub śliwki suszone
Brałam też priobriotyk żeby pomóc organizmowi. Ja akurat wybrałam Multilac a może być inny raz dziennie. Brałam 29 dni i tydzień przerwy. Brałam parę miesięcy.
Czopek używałam jako ostateczność i rzadkoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 15:41
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
Czekaja ⛄⛄ -
nick nieaktualnyCzopki evaq -, działają po 5 minutach na to co w odbytnicy stoi.
Z probiotykow Lakcid Forte, a wieczorem wypić napar z ziarnami ( 1 łyżka ziaren lnu + 1 łyżka owoc suszonych owoców bzu).
Niski poziom wód źle wpływa na rozwój, nie tylko na przybieranie.
Amilka musisz w siebie teraz wcisnac (na dzień) po 4 litry płynów, soki, woda wysokozimineralizowana.
Wody płodowe jest to co wysiusia plod, więc kwestia nerek u niego.
Wody się nie podnoszą w ciągu 1-2 dni.
-
Ja również miałam ten problem ale teraz codziennie przed spaniem wypijam/zjadam zaparzone siemię lniane (2 czubate łyżeczki) a z rana na czczo zaparzone dzień wcześniej suszone śliwki. Z rana jem je ok godz 5-6, wiec na kilka godzin przed śniadaniem. Nie wstaje specjalnie, po prostu zawsze wstaje w tych godzinach siku.
Szczerze … po ciąży już chyba w życiu nie zjem suszonych śliwek. Zdarzylo mi się nawet odstawić je na kilka dni, ale wtedy już nie było wizyt w toalecie - wiec albo zaparcia albo śliwki 😕
Jeszcze od jakiś 2 miesięcy biorę żelazo, ale siemię lniane i śliwki radzą sobie również z tym dodatkowym „utrudnieniem” ☺️
Musiałabyś tylko cierpliwie poczekać kilka dni na efekt…..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 19:09
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Gosiaczek wrote:Syn tak, corka byla spokojna w ciazy...nieraz sie martwiłam czy jest wszystko oki....za to teraz z ruchliwością na odwrót także nijak ma sie to do tego co później....
Taką wyprawkę dla matki proponuje mój szpital:
“WYPRAWKA ” DLA PRZYSZŁEJ MAMY
Leki, które przyjmujesz – zwłaszcza leki przyjmowane stale, ponieważ może okazać się że w szpitalu nie jest dostępny preparat, którego używasz.
Artykuły higieniczne – podkłady jednorazowe (90×60) – 2 paczki, podpaski Bella po porodzie (Bella Mama) – 2-3 paczki, wkładki laktacyjne, ręczniki jednorazowe, papier toaletowy. Oczywiście w szpitalu są artykuły higieniczne, ale tak naprawdę większość mam woli używać wybranych przez siebie produktów określonej marki.
Małe “co nieco” na czas porodu (do wyboru według upodobań mamy) – 3 duże butelki wody mineralnej niegazowanej, sok jabłkowy, bananowy, butelka wody mineralnej z dużą ilością miodu i soku z cytryny, coś słodkiego i lekkiego do zjedzenia: czekolada, landrynki, jogurt, owoc
Do ubrania – 1 koszula na czas porodu, 3 koszule lub piżamy umożliwiające karmienie dziecka na czas pobytu, biustonosz laktacyjny, skarpetki, kapcie, klapki pod prysznic, szlafrok (niezbyt gruby – w Szpitalu jest ciepło), majtki poporodowe (z siateczki, nie polecamy fizelinowych ponieważ są nieprzewiewne i łatwo się w nich odparzyć)
Przybory toaletowe – 2 duże ręczniki, jeden mały, przybory toaletowe i kosmetyki – najlepiej bezzapachowe lub o niezbyt intensywnym zapachu (noworodki nie lubią intensywnych zapachów), balsam do ust – w czasie porodu pierzchną usta.
Talerzyk, kubek, sztućce – w szpitalu są oczywiście naczynia, ale większość mam woli mieć swój “domowy” kubek i talerzyk
Gosiaczek, Bonifratrów w Katowicach?
Zabrzmiał mi bardzo znajomo ten tekst o wyprawce
-
castaway wrote:Czy z córką to się przełożyło na aktywność po porodzie, czy tak jak u Gosiaczka - totalnie nie?
wlasnie nie, corka po porodzie byla " normalna" teraz jest raczej z tych spokojnych, ja bylam bardzo ciekawa jak to bedzie, bo wlasnie wiecznie sie ruszala w brzuchu... jedyne co to OD ZAWSZE wszystko ja wybudza, np miala 1-2 dni w szpitalu Panie rozkladaly obiad i wszystkie noworodki spaly a ta juz sie ruszala, kazdy huk krzyk wszystko od zawsze ją budzilo... wiec tylko to, tak to normalna
castaway lubi tę wiadomość
Ojej dziewczyny, ale mnie tutaj dawno nie było odcięłam się od forum totalnie.
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku - nie mam weny aby nadrabiać
U nas wszystko w porządku - wkońcu (24tc) dowiedzieliśmy się że czekamy na dziewczynkę
i miałam też fałszywy alarm: bardzo bolał mnie brzuch tak jakby na miesiączkę, zadzwoniłam na IP powiedzieli że wziąść nospę i magnez jeśli nie przejdzie to się zjawić u nich, i jakoś po 4h pojechałam ze łzami w oczach bo tak się bałam co się dzieje, na szczęście dzidzia zdrowa ze mną też wszystko okej, bóle przez powiekszającą sie macicę, ale cieszę się ze pojechałam(byłam spokojna że z niunią jest okej) spędziłam tam 1 noc i juz wiem gdzie co i jak o w tym szpitalu będę rodzić
także dziewczyny cokolwiek się dzieje - nie czekajcie !
Miłego dzionka :*Gosiaczek, castaway, Paju, Simons_cat lubią tę wiadomość
👩🏻29 🧑🏻32
Starania od 05/2019
08/2020 1 wizyta w klinice niepłodności PARENS
👩🏻
09/2020HSG - niedrożny lewy jajowód
AMH 5,38
🧑🏻
Badanie nasienia 03.2020/ 06.2020
(kuracja NUCLEOX, rzucenie palenia)
Koncentracja 7,2 /6,0
Całkowita liczba 31,9/24,9