X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚LISTOPAD 2021💚
Odpowiedz

💚LISTOPAD 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Aniołek85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Cię za słowo 😁 U mnie okres 4 lutego i cykle różnie od 28 do nawet 34/35 dni. Ostatnie współżycie 22 lutego. Także kto wie 😊

f2w390bvn9840dlx.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek85 wrote:
    Biorę Cię za słowo 😁 U mnie okres 4 lutego i cykle różnie od 28 do nawet 34/35 dni. Ostatnie współżycie 22 lutego. Także kto wie 😊
    Będzie dobrze, beta ładna, nic niepokojącego się nie dzieje, czyli na pewno wszystko jest ok 😊

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • castaway Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja rzadko się odzywam, ale was podczytuję w wolnej chwili. Boicie się, że złapiecie koronę w ciąży? Ja świadomie zrezygnowałam ze szczepienia, bo zalecają wtedy odczekać, a już nie chciałam dłużej czekać... I w sumie zaszlam w cyklu w którym miałam być szczepionka. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam. Jednak boję się trochę, że złapię covid w ciąży. A wy?

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castaway wrote:
    Dziewczyny ja rzadko się odzywam, ale was podczytuję w wolnej chwili. Boicie się, że złapiecie koronę w ciąży? Ja świadomie zrezygnowałam ze szczepienia, bo zalecają wtedy odczekać, a już nie chciałam dłużej czekać... I w sumie zaszlam w cyklu w którym miałam być szczepionka. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam. Jednak boję się trochę, że złapię covid w ciąży. A wy?
    Ja przechodziłam w styczniu, więc mam nadzieję, że jakieś przeciwciała mam i się nie zarażę w najbliższym czasie, a najlepsze jest to, że cykl wydłużył mi się i trwał 37 dni, bo po chorobie to jest normalne, że może się wydłużyć a w następnym cyklu już zaszłam w ciążę 😅

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również boję się covida. Rodzina ma ze mną urwanie głowy, bo przed każdym spotkaniem robię dokładny wywiad, gdzie chodzili i z kim się spotykali😉
    Zastanawiam się nad szczepionką w późniejszym okresie ciąży - czytałam, ze te RNA są bezpieczne ale zapytam się wcześniej swojej lekarki. Chociaż z drugiej strony, zanim przyjdzie moja kolej na szczepienie, to już pewnie urodzę.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę się szczepic jak tylko będę miała okazję. Z tego co wiem to tylko nie zaleca się przyjęcia szczepienia w pierwszym trymestrze ze względu na to ze po szczepieniu występuje czasem stan goraczkowy a czasem stany gorączkowe do 10 tygodnia mogą być przyczyną poronienia.

Najgorsze dla mnie byłoby zachorowac 0rzed porodem i być osłabiona z tego powodu e trakcie porodu albo co gorsza zeby mi zrobili cc z powodu covida i oddzielili od dziecka. Najgorsze jest to ze w ciazy leczenie cowida tez jest utrudnione bo większości leków nie można stosować.

👩35🧔‍♂️34
    starania od 07.24r.-3cs
    Mutacja Mthr(C677)-homozygota
    Mutacja Pa-1 heterozygota
    Czynnik V R2-heterozygota
    Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Ja będę się szczepic jak tylko będę miała okazję. Z tego co wiem to tylko nie zaleca się przyjęcia szczepienia w pierwszym trymestrze ze względu na to ze po szczepieniu występuje czasem stan goraczkowy a czasem stany gorączkowe do 10 tygodnia mogą być przyczyną poronienia.

Najgorsze dla mnie byłoby zachorowac 0rzed porodem i być osłabiona z tego powodu e trakcie porodu albo co gorsza zeby mi zrobili cc z powodu covida i oddzielili od dziecka. Najgorsze jest to ze w ciazy leczenie cowida tez jest utrudnione bo większości leków nie można stosować.
    Dobrze, że teraz mamy takie czasy, że nie trzeba biegać po sklepach, żeby coś kupić tylko większość rzeczy można zamówić przez internet, człowiek może siedzieć w domu i się nie musi tak narażać

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieczyny z moich wyliczeń mam termin na 18 listopada . To moja 6 ciąża , mam córkę 17 letnia , 2 letniego syna wyczekanego i teraz niespodzianka . Mieszkam w uk od wielu lat tu inwcZej podchodzą do ciąży . 24 jade do polskiej kliniki do ginekologa zobaczyć czy coś już jest . Ciąże mam na heparynie i luteinie

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Aniołek85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rudda 😊

f2w390bvn9840dlx.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek piękna beta powinno byc dobrze :)

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castaway wrote:
    Ja dostałam propozycje szczepienie 3 dni po owulacji...zrezygnowałam...staraliśmy się i dobrze zrobiłam...koleżanki bardzo przechorowaly szczepienie gorączka ponad 40 stopni, okropne bóle itp)...napewno by mi się ciąża wtedy nie utrzymała. Covida się obawiam , ale odwagi zaszczepić w ciąży tez bym nie miała...poprostu będę starala się uważać, myśle ze teraz jest najgroźniejszy czas...za jakiś czas powinno się trochę uspokoić...

castaway lubi tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Ja dostałam propozycje szczepienie 3 dni po owulacji...zrezygnowałam...staraliśmy się i dobrze zrobiłam...koleżanki bardzo przechorowaly szczepienie gorączka ponad 40 stopni, okropne bóle itp)...napewno by mi się ciąża wtedy nie utrzymała. Covida się obawiam , ale odwagi zaszczepić w ciąży tez bym nie miała...poprostu będę starala się uważać, myśle ze teraz jest najgroźniejszy czas...za jakiś czas powinno się trochę uspokoić...
    Ja również w ciąży bym się nie odważyła zaszczepić, jakoś te szczepionki mnie nie przekonują, za mało badań, wolę nie ryzykować

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castaway wrote:
    Jeśli wyszła podwyższona, to lepiej zrobić szybciej ponownie. Ile było na czczo? Mi w poprzedniej ciąży w 5 tygodniu wyszły normy przekroczone i od razu cukrzyca ciążowa, dieta, glukometr. Teraz mam na granicy, ale cały czas jestem na diecie. Warto zbadać ponownie ten poziom glukozy, bo w pierwszych tygodniach intensywnie rozwijają się narządy dzidziusia, a poziom cukru ma na to spory wpływ. A może po prostu pojadlas cos dzień przed badaniem i dlatego wyszło za wysoko. Wtedy ponowny wynik cię uspokoi.

Wyszła mi 5.23, powtarzam w środę. Zapisałam się na badanie z pakietu luxmed i jak znowu wyjdzie za wysoka to zadzwonię do lekarza prowadzącego.

Jakoś mało się odzywam ostatnio ale jestem wykończona po pracy 🙈 właściwie tylko pracuje, jem i śpię 🙈

Aniołek będzie dobrze, trzymam kciuki, beta ładna 🤞🤞💚

Ja się boje covida ale co mam zrobić. Szczepienie i tak na mnie wypadnie niewiadomo kiedy, więc czekać się nie opłacało. Chyba nie przeszłam jeszcze, nikt nie był w otoczeniu chory,ani nie miał objawów więc myślę że nas ominęło i niech tak zostanie 🤞

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam covida , w grudniu . Zaraz po tym jak umarła mi babcia na niego . I w sumie 3 osoby z rodziny nie takie stare ...
    miałam przeszłam jak ciężka grypę . Moj synek mały tez miał . On miał
    Mega dziwne objawy gorączkę i silne poty jakby ktoś go oblewał woda non stop .
    Mam w rodzinie pielęgniarki .
    Zaszczepiły się obydwie i moja mama tez . Pielęgniarki przeszły bardzo ciężko pomimo dużej różnicy wieku jedna 20 a druga ponad 40 . Moja mama przeszła grupowo szczepienie i osłabienie ogólne . W ciąży bym się nie odważyła . Ciocia pielęgniarka miała wrażenie ze umiera i jej głowę rozsadzi ... bardzo ciężko przewidzieć objawy w ciąży

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy podejmuje własną decyzje w konsultacji ze swoim lekarzem. Powiem tylko tyle ze znam mnóstwo osób które się szczepily konkretnie lekarzy i nic im nie bylo poza czasem lekkim stanem podgorączkowym.
    Lekarze którzy są przy podawaniu szczepien nie maja rawie żadnych przypadków jakisnaglych stanow poza objawami na tle psychogennym które przechodzą po podaniu leków uspokajających.
    Obecnie towarzystwa naukowe wypowiadają się ze korzysci przewyższają ryzyko i zalecają szczepienua kobiet ciezarnych ze względu na zwiększone ryzyko ciężkiego przebiegu vovid u ciezarnych.
    Trzeba wziąć rez uwagę ze koronawirus lubi przelom pazdziernika i listopada a wtedy ja na pewno będę się częściej widzieć ze służba zdrowia chociażby ze względu na częste ktg pod koniec ciazy a w szpitalu czedto dochodzi do zakazen.
    Ale każdy podejmuje własną decyzje i ja nie zamierzam się komukolwiek dpowoadac z tego czy się szczepiłam w ciazy czy nie bo nie chce wysłuchiwać czyis opinii czesto bazujących na powierzchownych 8nformacjach

👩35🧔‍♂️34
    starania od 07.24r.-3cs
    Mutacja Mthr(C677)-homozygota
    Mutacja Pa-1 heterozygota
    Czynnik V R2-heterozygota
    Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Aniołek85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej mnie trzyma stres po wczoraj. Liczę tylko na to że mi się owulacja przesunęła i tyle.

Miłego dnia 😊😊😊

f2w390bvn9840dlx.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, bylam wczoraj na usg, jest pęcherzyk 6 mm, ponoć wszystko idealnie jak na ten czas :)
    Jako że od tygodnia, chyba jest to powiązane z ciążą budzę sie okolo 5... dzis 4.40 i nie moge spac ;/ to dzis poczytalam od rana co tam u Was, troche was poznalam :)

Zatem witam sie i coraz czesciej pewnie bede sie udzielać. Mam już jedna corcie z wrzesnia 2018 i z forum wowczas duzo dowiedzialam sie ciekawostek przede wszystkim juz jak dzieciątka byly w domach, to wymienialysmy sie pogladami, sposobami na wszystko, bardzo to cenne <3

Milego dnia !!

MeggiGirl lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hejka, bylam wczoraj na usg, jest pęcherzyk 6 mm, ponoć wszystko idealnie jak na ten czas :)
    Jako że od tygodnia, chyba jest to powiązane z ciążą budzę sie okolo 5... dzis 4.40 i nie moge spac ;/ to dzis poczytalam od rana co tam u Was, troche was poznalam :)

Zatem witam sie i coraz czesciej pewnie bede sie udzielać. Mam już jedna corcie z wrzesnia 2018 i z forum wowczas duzo dowiedzialam sie ciekawostek przede wszystkim juz jak dzieciątka byly w domach, to wymienialysmy sie pogladami, sposobami na wszystko, bardzo to cenne <3

Milego dnia !!

Kurczę, moje w 6 tygodniu miało 3 mm. Dzisiaj idę ponownie na USG, mam nadzieję, że serduszko już usłyszę.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

starania wspomagane od 08.2020.

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Każdy podejmuje własną decyzje w konsultacji ze swoim lekarzem. Powiem tylko tyle ze znam mnóstwo osób które się szczepily konkretnie lekarzy i nic im nie bylo poza czasem lekkim stanem podgorączkowym.
    Lekarze którzy są przy podawaniu szczepien nie maja rawie żadnych przypadków jakisnaglych stanow poza objawami na tle psychogennym które przechodzą po podaniu leków uspokajających.
    Obecnie towarzystwa naukowe wypowiadają się ze korzysci przewyższają ryzyko i zalecają szczepienua kobiet ciezarnych ze względu na zwiększone ryzyko ciężkiego przebiegu vovid u ciezarnych.
    Trzeba wziąć rez uwagę ze koronawirus lubi przelom pazdziernika i listopada a wtedy ja na pewno będę się częściej widzieć ze służba zdrowia chociażby ze względu na częste ktg pod koniec ciazy a w szpitalu czedto dochodzi do zakazen.
    Ale każdy podejmuje własną decyzje i ja nie zamierzam się komukolwiek dpowoadac z tego czy się szczepiłam w ciazy czy nie bo nie chce wysłuchiwać czyis opinii czesto bazujących na powierzchownych 8nformacjach
    Oczywiście każdy podejmuje decyzje za siebie. Zwróć tylko uwagę ze lekarze byli szczepieni zupełnie innymi szczepionkami, które bardzo rzadko dają działania nieporzadane, Astra Zenka daje je u 8 na 10 zaszczepionych osób.....do października, listopada większość ludzi będzie już po szczepieniu wiec myśle ze wtedy wirus już nie będzie tak się rozprzestrzeniał jak teraz. Ja podejmuje decyzje zgodnie ze swoją intuicja, która na dzień dzisiejszy kategorycznie każde mi się wstrzymać....

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko napislam jak to wyglądało u mnie w rodzinie . Nie ze slyszlam coś od kogoś . Tylko z pirrwszej ręki . Ciocia pielęgniarka i jej córka pielęgniarka zostały zaszczepione astra zenecka a mama pfizerr . Ja jestem ozdrowirncen i a ozdrowieniec może się szczepić dopiero pół roku po chorobie , jak nic w wakacje wypada . Jednak poczekam już po terminie porodu .
    Jutro jade na wizytę do pani ginekolog . Zobaczymy czy coś tam już jest .
    Czy są tu dzieczyny na heparynie lub z mutacjami mthfr ?

nzjdskjowix3r3hl.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ