💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniołek85 wrote:Biorę Cię za słowo 😁 U mnie okres 4 lutego i cykle różnie od 28 do nawet 34/35 dni. Ostatnie współżycie 22 lutego. Także kto wie 😊
-
Dziewczyny ja rzadko się odzywam, ale was podczytuję w wolnej chwili. Boicie się, że złapiecie koronę w ciąży? Ja świadomie zrezygnowałam ze szczepienia, bo zalecają wtedy odczekać, a już nie chciałam dłużej czekać... I w sumie zaszlam w cyklu w którym miałam być szczepionka. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam. Jednak boję się trochę, że złapię covid w ciąży. A wy?
-
castaway wrote:Dziewczyny ja rzadko się odzywam, ale was podczytuję w wolnej chwili. Boicie się, że złapiecie koronę w ciąży? Ja świadomie zrezygnowałam ze szczepienia, bo zalecają wtedy odczekać, a już nie chciałam dłużej czekać... I w sumie zaszlam w cyklu w którym miałam być szczepionka. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam. Jednak boję się trochę, że złapię covid w ciąży. A wy?
-
Ja również boję się covida. Rodzina ma ze mną urwanie głowy, bo przed każdym spotkaniem robię dokładny wywiad, gdzie chodzili i z kim się spotykali😉
Zastanawiam się nad szczepionką w późniejszym okresie ciąży - czytałam, ze te RNA są bezpieczne ale zapytam się wcześniej swojej lekarki. Chociaż z drugiej strony, zanim przyjdzie moja kolej na szczepienie, to już pewnie urodzę.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Ja będę się szczepic jak tylko będę miała okazję. Z tego co wiem to tylko nie zaleca się przyjęcia szczepienia w pierwszym trymestrze ze względu na to ze po szczepieniu występuje czasem stan goraczkowy a czasem stany gorączkowe do 10 tygodnia mogą być przyczyną poronienia.
Najgorsze dla mnie byłoby zachorowac 0rzed porodem i być osłabiona z tego powodu e trakcie porodu albo co gorsza zeby mi zrobili cc z powodu covida i oddzielili od dziecka. Najgorsze jest to ze w ciazy leczenie cowida tez jest utrudnione bo większości leków nie można stosować.
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Liliowa wrote:Ja będę się szczepic jak tylko będę miała okazję. Z tego co wiem to tylko nie zaleca się przyjęcia szczepienia w pierwszym trymestrze ze względu na to ze po szczepieniu występuje czasem stan goraczkowy a czasem stany gorączkowe do 10 tygodnia mogą być przyczyną poronienia.
Najgorsze dla mnie byłoby zachorowac 0rzed porodem i być osłabiona z tego powodu e trakcie porodu albo co gorsza zeby mi zrobili cc z powodu covida i oddzielili od dziecka. Najgorsze jest to ze w ciazy leczenie cowida tez jest utrudnione bo większości leków nie można stosować. -
Hej dzieczyny z moich wyliczeń mam termin na 18 listopada . To moja 6 ciąża , mam córkę 17 letnia , 2 letniego syna wyczekanego i teraz niespodzianka . Mieszkam w uk od wielu lat tu inwcZej podchodzą do ciąży . 24 jade do polskiej kliniki do ginekologa zobaczyć czy coś już jest . Ciąże mam na heparynie i luteinie
-
castaway wrote:Dziewczyny ja rzadko się odzywam, ale was podczytuję w wolnej chwili. Boicie się, że złapiecie koronę w ciąży? Ja świadomie zrezygnowałam ze szczepienia, bo zalecają wtedy odczekać, a już nie chciałam dłużej czekać... I w sumie zaszlam w cyklu w którym miałam być szczepionka. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam. Jednak boję się trochę, że złapię covid w ciąży. A wy?
castaway lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Gosiaczek wrote:Ja dostałam propozycje szczepienie 3 dni po owulacji...zrezygnowałam...staraliśmy się i dobrze zrobiłam...koleżanki bardzo przechorowaly szczepienie gorączka ponad 40 stopni, okropne bóle itp)...napewno by mi się ciąża wtedy nie utrzymała. Covida się obawiam , ale odwagi zaszczepić w ciąży tez bym nie miała...poprostu będę starala się uważać, myśle ze teraz jest najgroźniejszy czas...za jakiś czas powinno się trochę uspokoić...
castaway lubi tę wiadomość
-
castaway wrote:Jeśli wyszła podwyższona, to lepiej zrobić szybciej ponownie. Ile było na czczo? Mi w poprzedniej ciąży w 5 tygodniu wyszły normy przekroczone i od razu cukrzyca ciążowa, dieta, glukometr. Teraz mam na granicy, ale cały czas jestem na diecie. Warto zbadać ponownie ten poziom glukozy, bo w pierwszych tygodniach intensywnie rozwijają się narządy dzidziusia, a poziom cukru ma na to spory wpływ. A może po prostu pojadlas cos dzień przed badaniem i dlatego wyszło za wysoko. Wtedy ponowny wynik cię uspokoi.
Wyszła mi 5.23, powtarzam w środę. Zapisałam się na badanie z pakietu luxmed i jak znowu wyjdzie za wysoka to zadzwonię do lekarza prowadzącego.
Jakoś mało się odzywam ostatnio ale jestem wykończona po pracy 🙈 właściwie tylko pracuje, jem i śpię 🙈
Aniołek będzie dobrze, trzymam kciuki, beta ładna 🤞🤞💚
Ja się boje covida ale co mam zrobić. Szczepienie i tak na mnie wypadnie niewiadomo kiedy, więc czekać się nie opłacało. Chyba nie przeszłam jeszcze, nikt nie był w otoczeniu chory,ani nie miał objawów więc myślę że nas ominęło i niech tak zostanie 🤞
-
Ja miałam covida , w grudniu . Zaraz po tym jak umarła mi babcia na niego . I w sumie 3 osoby z rodziny nie takie stare ...
miałam przeszłam jak ciężka grypę . Moj synek mały tez miał . On miał
Mega dziwne objawy gorączkę i silne poty jakby ktoś go oblewał woda non stop .
Mam w rodzinie pielęgniarki .
Zaszczepiły się obydwie i moja mama tez . Pielęgniarki przeszły bardzo ciężko pomimo dużej różnicy wieku jedna 20 a druga ponad 40 . Moja mama przeszła grupowo szczepienie i osłabienie ogólne . W ciąży bym się nie odważyła . Ciocia pielęgniarka miała wrażenie ze umiera i jej głowę rozsadzi ... bardzo ciężko przewidzieć objawy w ciąży -
Każdy podejmuje własną decyzje w konsultacji ze swoim lekarzem. Powiem tylko tyle ze znam mnóstwo osób które się szczepily konkretnie lekarzy i nic im nie bylo poza czasem lekkim stanem podgorączkowym.
Lekarze którzy są przy podawaniu szczepien nie maja rawie żadnych przypadków jakisnaglych stanow poza objawami na tle psychogennym które przechodzą po podaniu leków uspokajających.
Obecnie towarzystwa naukowe wypowiadają się ze korzysci przewyższają ryzyko i zalecają szczepienua kobiet ciezarnych ze względu na zwiększone ryzyko ciężkiego przebiegu vovid u ciezarnych.
Trzeba wziąć rez uwagę ze koronawirus lubi przelom pazdziernika i listopada a wtedy ja na pewno będę się częściej widzieć ze służba zdrowia chociażby ze względu na częste ktg pod koniec ciazy a w szpitalu czedto dochodzi do zakazen.
Ale każdy podejmuje własną decyzje i ja nie zamierzam się komukolwiek dpowoadac z tego czy się szczepiłam w ciazy czy nie bo nie chce wysłuchiwać czyis opinii czesto bazujących na powierzchownych 8nformacjach
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Hejka, bylam wczoraj na usg, jest pęcherzyk 6 mm, ponoć wszystko idealnie jak na ten czas
Jako że od tygodnia, chyba jest to powiązane z ciążą budzę sie okolo 5... dzis 4.40 i nie moge spac ;/ to dzis poczytalam od rana co tam u Was, troche was poznalam
Zatem witam sie i coraz czesciej pewnie bede sie udzielać. Mam już jedna corcie z wrzesnia 2018 i z forum wowczas duzo dowiedzialam sie ciekawostek przede wszystkim juz jak dzieciątka byly w domach, to wymienialysmy sie pogladami, sposobami na wszystko, bardzo to cenne
Milego dnia !!MeggiGirl lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:Hejka, bylam wczoraj na usg, jest pęcherzyk 6 mm, ponoć wszystko idealnie jak na ten czas
Jako że od tygodnia, chyba jest to powiązane z ciążą budzę sie okolo 5... dzis 4.40 i nie moge spac ;/ to dzis poczytalam od rana co tam u Was, troche was poznalam
Zatem witam sie i coraz czesciej pewnie bede sie udzielać. Mam już jedna corcie z wrzesnia 2018 i z forum wowczas duzo dowiedzialam sie ciekawostek przede wszystkim juz jak dzieciątka byly w domach, to wymienialysmy sie pogladami, sposobami na wszystko, bardzo to cenne
Milego dnia !!
Kurczę, moje w 6 tygodniu miało 3 mm. Dzisiaj idę ponownie na USG, mam nadzieję, że serduszko już usłyszę.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Liliowa wrote:Każdy podejmuje własną decyzje w konsultacji ze swoim lekarzem. Powiem tylko tyle ze znam mnóstwo osób które się szczepily konkretnie lekarzy i nic im nie bylo poza czasem lekkim stanem podgorączkowym.
Lekarze którzy są przy podawaniu szczepien nie maja rawie żadnych przypadków jakisnaglych stanow poza objawami na tle psychogennym które przechodzą po podaniu leków uspokajających.
Obecnie towarzystwa naukowe wypowiadają się ze korzysci przewyższają ryzyko i zalecają szczepienua kobiet ciezarnych ze względu na zwiększone ryzyko ciężkiego przebiegu vovid u ciezarnych.
Trzeba wziąć rez uwagę ze koronawirus lubi przelom pazdziernika i listopada a wtedy ja na pewno będę się częściej widzieć ze służba zdrowia chociażby ze względu na częste ktg pod koniec ciazy a w szpitalu czedto dochodzi do zakazen.
Ale każdy podejmuje własną decyzje i ja nie zamierzam się komukolwiek dpowoadac z tego czy się szczepiłam w ciazy czy nie bo nie chce wysłuchiwać czyis opinii czesto bazujących na powierzchownych 8nformacjachcastaway lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Ja tylko napislam jak to wyglądało u mnie w rodzinie . Nie ze slyszlam coś od kogoś . Tylko z pirrwszej ręki . Ciocia pielęgniarka i jej córka pielęgniarka zostały zaszczepione astra zenecka a mama pfizerr . Ja jestem ozdrowirncen i a ozdrowieniec może się szczepić dopiero pół roku po chorobie , jak nic w wakacje wypada . Jednak poczekam już po terminie porodu .
Jutro jade na wizytę do pani ginekolog . Zobaczymy czy coś tam już jest .
Czy są tu dzieczyny na heparynie lub z mutacjami mthfr ?