💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam papkę zamiast mózgu🙈 jutro mam badania krwi ale też mocz do badania i oczywiście nie kupiłam pojemniczka🙈 teraz mi się przypomniało jak apteka już zamknięta...
Na szczęście jest jedną blisko labu od 7 czynna bo na 7:25 mam badanie...
Jeszcze dojazd... toż to nieludzka godzina🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 20:14
Gosiaczek lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Ja mam papkę zamiast mózgu🙈 jutro mam badania krwi ale też mocz do badania i oczywiście nie kupiłam pojemniczka🙈 teraz mi się przypomniało jak apteka już zamknięta...
Na szczęście jest jedną blisko labu od 7 czynna bo na 7:25 mam badanie...
Jeszcze dojazd... toż to nieludzka godzina🤣 -
nick nieaktualnyPo wizycie i lekarza😃
Pęcherzyk ciążowy w macicy.
I niby jest ok, na to chwilę 🥰
Ps. Jak wstawiacie suwaczki, bo na tym forum coś mi nie wychodzi 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 20:54
Karooolcia :), Olaa..32, futuremama, Nadzieja lubią tę wiadomość
-
naali13 bardzo mi przykro, dzisiaj na ten temat czytałam i to bardzo często się zdarza 😔 trzymaj się 🥰
A za mnie jutro o 10:20 proszę trzymać kciuki, pierwsze USG 😁futuremama lubi tę wiadomość
👩🏻29 🧑🏻32
Starania od 05/2019
08/2020 1 wizyta w klinice niepłodności PARENS
👩🏻
09/2020HSG - niedrożny lewy jajowód
AMH 5,38
🧑🏻
Badanie nasienia 03.2020/ 06.2020
(kuracja NUCLEOX, rzucenie palenia)
Koncentracja 7,2 /6,0
Całkowita liczba 31,9/24,9
Żywotność 42%/63%
Morfologia2%/1%
1 IUI 09/2020
2 IUI 10//2020
11/2020 podjęcie decyzji o IVF
24.01 początek stymulacji
01.02 Punkcja - 9 komórek, 6 zapłodniono, są 4 Mamy 3❄❄❄
08.03.21 Transfer ! ❄
13.03. II kreski 5dpt
15.03. 7dpt Bhcg 49,9 Prog 28,05 TSH 2,31
17.03 9dpt Bhcg 138 Prog 25,09
19.03 11dpt Bhcg 266 Prog 32
31.03 23dpt Pęcherzyk 10mm ciałko żółte 2,8mm
13.04 37dpt Kropek 12mm i 155u/min
20.11.2021 najszczęśliwszy dzień w życiu, CC, zdrowa dziewczynka 2980g, 51cm
08.2023 powrót po ❄
02.11.2023 transfer ! -
Mi jest niedobrze, czuję się głodna, ale już nic nie mogę zjeść przez to badanie glukozy 🤦🏽♀️
-
No i oczywiście zwymiotowałam 🙄 Już bym chciała II trymestr
-
Naali13 smutna wiadomość, oby nie prawdziwa...daj znac po szpitalu i trzymaj się!!! Ja dziś zaliczyłam wymioty (przy myciu zebow) i powiem ze to chyba lepsze od ciągłych mdłości bo po przychodzi ulaga.....a mdłosci mecza nieprzerwanie....eh jeszcze pare tyg i powinno byc lepiej...w poprzednich ciazach miałam tak w okolicy 16 tyg dopieroFranuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Olaa..32 wrote:Mi jest niedobrze, czuję się głodna, ale już nic nie mogę zjeść przez to badanie glukozy 🤦🏽♀️
I tak się boję co wyjdzie, oczywiście się w nocy budziłam a przez to też może być wyższa i błędne koło🙈 -
futuremama wrote:Właśnie to jest najgorsze że jak człowiek głodny to jest jeszcze gorzej. A ja jeszcze wczoraj pod wieczór na zakupach byłam i zobaczyłam chałwę którą uwielbiam a milion lat nie jadłam to kupiłam. Wróciłam do domu i mąż mnie uświadomił że rano badania. Co prawda zwykła glukoza no ale słaby to był pomysł żeby przed wieczorem zjeść🤣
I tak się boję co wyjdzie, oczywiście się w nocy budziłam a przez to też może być wyższa i błędne koło🙈
Też idę dziś na badania i też się budziłam całą noc. W dodatku co chwilę latałam siku i śniło mi się, że szukam kibelka. Masakra. 😂
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
No właśnie ja w końcu tego moczu nie Oddałam do badania. Rano nie miałam kubeczka. Kupiłam, wyzwanie logistyczne w toalecie ale zamiast tego to zobaczyłam nitki krwi w śluzie i już całkiem się zestresowałam. Nie miała co oddać do badań. Wczoraj się trochę zabawiliśmy z mężem, dawno nie było bo się boję i dziś takie coś... I nie wiem czy to przez to czy coś się dzieje😔
Nie wiem czy się nie pospieszyłam z tymi badaniami... za 6dni wizyta. -
MeggiGirl wrote:Też idę dziś na badania i też się budziłam całą noc. W dodatku co chwilę latałam siku i śniło mi się, że szukam kibelka. Masakra. 😂
-
futuremama wrote:No właśnie ja w końcu tego moczu nie Oddałam do badania. Rano nie miałam kubeczka. Kupiłam, wyzwanie logistyczne w toalecie ale zamiast tego to zobaczyłam nitki krwi w śluzie i już całkiem się zestresowałam. Nie miała co oddać do badań. Wczoraj się trochę zabawiliśmy z mężem, dawno nie było bo się boję i dziś takie coś... I nie wiem czy to przez to czy coś się dzieje😔
Nie wiem czy się nie pospieszyłam z tymi badaniami... za 6dni wizyta.
Może być po stosunku, ja tak miałam po wizycie u lekarza. Myśle, ze poddraznil mi coś w środku i pękło jakies naczynko. Musisz obserwować czy to jednarozowa sytuacja czy się powtórzy.
Ja pogodziłam się z kawą i tez się stresuje czy to dobry objaw 😱
-
Co do medicoveru i badań mi gin wystawił skierowanie na usg ale o pappa nic nie mówił. Dziś na tym pobraniu krwi byłam u położnej, pytała czy się już umówiłam na usg i pytała o pappa, że mam w pakiecie tylko mam się umówić po prostu na pobranie krwi. Jak chce żeby wyniki do wizyty były to tydzień wcześniej wtedy ryzyko będzie liczone z tych dwóch pomiarów. Mogę też usg zrobić i wtedy dopiero pappa ale będą musieli potem to przeliczyć.
No i po badaniach z dziś musiałam w recepcji zgłosić zapotrzebowanie na oryginały wyników bo grupa krwi i HIV nie pojawi się w systemie no i wiadomo do szpitala trzeba mieć papier.
Nie wiem co ludzie w kolejce sobie pomyśleli jak rzuciła głośno "chce pani te oryginały z dzisiaj, Kiła, HIV itd.?"🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 08:26
Karooolcia :) lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Co do medicoveru i badań mi gin wystawił skierowanie na usg ale o pappa nic nie mówił. Dziś na tym pobraniu krwi byłam u położnej, pytała czy się już umówiłam na usg i pytała o pappa, że mam w pakiecie tylko mam się umówić po prostu na pobranie krwi. Jak chce żeby wyniki do wizyty były to tydzień wcześniej wtedy ryzyko będzie liczone z tych dwóch pomiarów. Mogę też usg zrobić i wtedy dopiero pappa ale będą musieli potem to przeliczyć.
No i po badaniach z dziś musiałam w recepcji zgłosić zapotrzebowanie na oryginały wyników bo grupa krwi i HIV nie pojawi się w systemie no i wiadomo do szpitala trzeba mieć papier.
Nie wiem co ludzie w kolejce sobie pomyśleli jak rzuciła głośno "chce pani te oryginały z dzisiaj, Kiła, HIV itd.?"🙈
Ja dzisiaj też muszę odebrać grupę krwi, HIV i kiłę -
mimi00 wrote:Kto dziś ze mną wizytuje? ☺
-
Dziewczyny trochę się martwię. Rano na wkładce zobaczyłam na beżowo zabarwiona luteine a potem pojawiła się jedna nitka ciemno czerwonej krwi😥. Niby jestem teraz jak w terminie miesiączki. Proga biorę dużo luteine 3x 200 i prgesterone 2x 200. Nie wiem co myśleć jestem w 9 tygodniu i 4 dniu. Wy macie plamienia ?Ona 36 lat On 37 - wyniki ok. Starania od 2015
2018 - laparoskopia - endometrioza❌
09.2019 - 1 procedura, krótki protokół, 2 zapłodnione, 1 blastka - transfer 2BC 😔
26.11.19 - start 2 procedury, krótki protokół, 14 pobranych, 5 zapłodnionych, 1 ❄️,13.12- transfer dwóch blastocyst 2BB 🍀20.12.- beta 😔
04.02.19- transfer blastki 4BC🍀13.02 - beta 😔
Immunologia: NK - 32%❌, 51,6%❌, Kir -BX - brak 2DS1, 2DS3❌, Allo Mlr - 0%❌, Asa w mianie 1:10❌PAI-1homo, MTHFR C677Thetero , MTFHR A1298C hetero, kariotypy ok
07.01.2021 laparoskopia usunięcie wodniakow z jajowodami , histeroskopia usunięcie zrostów.
28.01. 2021- 3 procedura w nowej klinice długi protokół + Accofil, encorton, intralipid 💪✊❤️🙏
13.02.2021 - transfer blastocysty 2BB❣❣❤🍀🍀🍀
5dpt - 5,4 🙏❣️ prog. 13
6dpt - 14,7🙏❣️
8dpt - 72,10 🙏❣️ prog. 13
Corka 2021 💗