💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny A co tam u Was? jezuu jak ja się nie wysypiam ! Czuję jakbym na deskach spała a nie na łóżku strasznie mnie kręgosłup boli ostatnio Dziś mam wizytę u gina !ale żeby za fajnie nie było to co... mój przedszkolak ma kwarantannę do poniedziałku dobrze, że tylko dzieci mają a nie dorośli choć i tak sobie nigdzie nie pójdę skoro będę z nim siedzieć
Atena37a lubi tę wiadomość
-
uszminkowane_serce wrote:Ja śpię jak zabita 😁 niestety gorzej mam z jedzeniem.. Jestem głodna i coś bym zjadła ale jak sobie pomyślę o jakimś konkretnym jedzeniu to już niestety mi się odechciewa.. Wszystko jakieś takie mdłe mi się wydaje...
Ja nieważne jak śpię rano i tak bym jeszcze spała. I ziewam cały dzień.
Karooolcia kciuki za wizytę, jestem ciekawa co zo zobaczy na tym etapie 😊uszminkowane_serce lubi tę wiadomość
-
uszminkowane_serce wrote:Dziewczyny może się za bardzo pospieszyłam ale zamówiłam sobie segregator ciążowy 🙈
A jeśli przy lekturach mowa.. Może ma ktoś do polecenia fajne stronki/ksiazki/użytkowników na tematy "okołociążowe" 😁
Ja muszę zrobić research Ostatni raz w ciąży byłam 7 lat temu, więc pewnie wszystko co wiem już się nie liczy i teraz robi się "lepiej" "inaczej"
-
Karooolcia :) wrote:Hej dziewczyny A co tam u Was? jezuu jak ja się nie wysypiam ! Czuję jakbym na deskach spała a nie na łóżku strasznie mnie kręgosłup boli ostatnio Dziś mam wizytę u gina !ale żeby za fajnie nie było to co... mój przedszkolak ma kwarantannę do poniedziałku dobrze, że tylko dzieci mają a nie dorośli choć i tak sobie nigdzie nie pójdę skoro będę z nim siedzieć
Dawaj koniecznie znać po wizycie!
I łączę się w bólu z bolącym kręgosłupem+ Ja mam jeszcze w gratisie brzuch jak balon -
uszminkowane_serce wrote:Dziewczyny może się za bardzo pospieszyłam ale zamówiłam sobie segregator ciążowy 🙈
A jeśli przy lekturach mowa.. Może ma ktoś do polecenia fajne stronki/ksiazki/użytkowników na tematy "okołociążowe" 😁
Ja nic nie polecę, bo to mój pierwszy raz, ale chętnie poczytam
Chyba weszłam w etap mdłości, ale jeszcze daję radę, a jak u Was? -
ghostie wrote:Ja nic nie polecę, bo to mój pierwszy raz, ale chętnie poczytam
Chyba weszłam w etap mdłości, ale jeszcze daję radę, a jak u Was?
Ja mam nadzieję,że tym razem mnie to ominie Z córką miałam okropne mdłości, teraz liczę że będę wyglądała jak z reklam ciążowych
Karooolcia :), futuremama lubią tę wiadomość
-
ojj z tym jedzeniem tez tak mam... mam stały zestaw bo albo mi wszystko śmierdzi albo musze lecieć do wc na 2. to chyba inna odmiana mdłości hahaha
i też oczywiście ciągle śpiąca jestem... ile bym nie spała to non stop ziewam -
Ja nie przepadam za mamą ginekolog, ale kusi mnie ten segregator ciążowy. 😂🙈 Chyba poczekam do usg i wtedy będę kombinować. 😂
Muszę Wam powiedzieć, że ja też jakoś nie mogę się wyspać. Wczoraj miałam w dzien dwie drzemki, a o 23 poszłam spać taka zmęczona, jak nigdy. Ja przez niedoczynność i tak miałam często drzemki w dzień, ale teraz to już jest szczyt. 😂😂😂
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Z tą mamaginekolog to chyba jakaś większa sprawa była, bo wiem że dorobiła się nawet swojej anty grupy na fb ;P
Mnie dzisiaj już mniej brzuch boli, ale za to piersi zaczynają. Już zapomniałam ze stan błogosławiony to stan kiedy, tu boli,tam kłuje,a to mdli,a to spać, a to jeśc, a to nie jeść, a to sikać i tak w kółko...
-
Karooolcia :) wrote:ojj z tym jedzeniem tez tak mam... mam stały zestaw bo albo mi wszystko śmierdzi albo musze lecieć do wc na 2. to chyba inna odmiana mdłości hahaha
i też oczywiście ciągle śpiąca jestem... ile bym nie spała to non stop ziewam
Na razie nie odczuwam mdłości większych niż zawsze odczuwałam zawsze w fazie lutelnej więc jest ok 🙂
Za to tej nocy spałam wyśmienicie 😁 już dawno tak dobrze mi się nie spało 😛
Karolcia daj znać po wizycie 🙂
Uszminkowane ja nic nie wiem jeszcze o niczym więc nie polecę 🤷🏻♀️🤪
Ale też chętnie poczytam
Właśnie widziałam ten segregator ale nie wiem nawet co jest w środku, muszę doczytać 😛 -
Usagi_Em wrote:Z tą mamaginekolog to chyba jakaś większa sprawa była, bo wiem że dorobiła się nawet swojej anty grupy na fb ;P
Mnie dzisiaj już mniej brzuch boli, ale za to piersi zaczynają. Już zapomniałam ze stan błogosławiony to stan kiedy, tu boli,tam kłuje,a to mdli,a to spać, a to jeśc, a to nie jeść, a to sikać i tak w kółko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 10:04
Usagi_Em lubi tę wiadomość
-
Beza27 wrote:To ja zazdroszczę bo ja mam takie zaparcia,ze szok. Ale wczoraj kupiłam sobie parę bezpiecznych leków na to i będę próbować, mam nadzieję że któryś z nich pomoże bo nie chcę mieć znowu hemoroidów albo jak już muszę to chociaż jakiś łagodny stan poproszę 🙏
Na razie nie odczuwam mdłości większych niż zawsze odczuwałam zawsze w fazie lutelnej więc jest ok 🙂
Za to tej nocy spałam wyśmienicie 😁 już dawno tak dobrze mi się nie spało 😛
Karolcia daj znać po wizycie 🙂
Uszminkowane ja nic nie wiem jeszcze o niczym więc nie polecę 🤷🏻♀️🤪
Ale też chętnie poczytam
Właśnie widziałam ten segregator ale nie wiem nawet co jest w środku, muszę doczytać 😛Beza27 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny! Mniej wiecej w tym czasie rok temu tez odkrylam ze jestem w ciazy. Taka niespodzianka z 5go dnia cyklu 😂
Rosnijcie zdrowo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 10:32
Karooolcia :), Usagi_Em, uszminkowane_serce lubią tę wiadomość
-
Witajcie nowe, pozytywnie zatestowane ciężarne;)) jej nie byłam tu 2 dni i tyle się rozkręciłyscie.
Ja byłam wczoraj o mojej gin, która kazda ciążę mi prowadziła,ale tak jak się spodziewałam na USG jeszcze nie widać,poza powiększona macica i sluzowka także dobrze wróży, dzis powtarzałam bete i pewnie przyszły tydzień kolejna wizyta a witaminy takie dostałam jak w 2018 czyli Mama dla premium plus i magneb6:)
Karolcia trzymam kciuki za Twoja wizytę
Segregator bardzo przydaje się kiedy mozg ciazowy i wieczne zapominanie zaczyna się ujawniac,polecam:)
Ja czytałam w pierwszej ciąży "ciężarówka przez 9 miesięcy " bardziej luzna i zdecydowanie poprawia humor
Miłego dnia!Karooolcia :), uszminkowane_serce lubią tę wiadomość
Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
MamaDi wrote:Witajcie nowe, pozytywnie zatestowane ciężarne;)) jej nie byłam tu 2 dni i tyle się rozkręciłyscie.
Ja byłam wczoraj o mojej gin, która kazda ciążę mi prowadziła,ale tak jak się spodziewałam na USG jeszcze nie widać,poza powiększona macica i sluzowka także dobrze wróży, dzis powtarzałam bete i pewnie przyszły tydzień kolejna wizyta a witaminy takie dostałam jak w 2018 czyli Mama dla premium plus i magneb6:)
Karolcia trzymam kciuki za Twoja wizytę
Segregator bardzo przydaje się kiedy mozg ciazowy i wieczne zapominanie zaczyna się ujawniac,polecam:)
Ja czytałam w pierwszej ciąży "ciężarówka przez 9 miesięcy " bardziej luzna i zdecydowanie poprawia humor
Miłego dnia!
ja jakoś też się nie nastawiam, że od razu będzie coś widać, bardziej właśnie, żeby wypytać o kilka kwestii itp. wizyta na pewno nie zaszkodzi.
MamaDi lubi tę wiadomość
-
a tak z ciekawości zapytam mówiłyście już komuś o ciąży? w sensie oprócz partnera ja w pierwszej ciąży powiedziałam mężowi, a reszcie dopiero w połowie 3 miesiąc, a teraz jedynie przyjaciółce, a z resztą czekam do świąt wielkanocnych