X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚LISTOPAD 2021💚
Odpowiedz

💚LISTOPAD 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) A co tam u Was? jezuu jak ja się nie wysypiam ! Czuję jakbym na deskach spała a nie na łóżku :/ strasznie mnie kręgosłup boli ostatnio :/ Dziś mam wizytę u gina !ale żeby za fajnie nie było to co... mój przedszkolak ma kwarantannę do poniedziałku :/ dobrze, że tylko dzieci mają a nie dorośli choć i tak sobie nigdzie nie pójdę skoro będę z nim siedzieć :P

Atena37a lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • uszminkowane_serce Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2021, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię jak zabita 😁 niestety gorzej mam z jedzeniem.. Jestem głodna i coś bym zjadła ale jak sobie pomyślę o jakimś konkretnym jedzeniu to już niestety mi się odechciewa.. Wszystko jakieś takie mdłe mi się wydaje...

ckaigzu3fubaeuu9.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uszminkowane_serce wrote:
    Ja śpię jak zabita 😁 niestety gorzej mam z jedzeniem.. Jestem głodna i coś bym zjadła ale jak sobie pomyślę o jakimś konkretnym jedzeniu to już niestety mi się odechciewa.. Wszystko jakieś takie mdłe mi się wydaje...
    Dlatego mój ostatni hit - kanapka z chrzanem🙈😂
    Ja nieważne jak śpię rano i tak bym jeszcze spała. I ziewam cały dzień.
    Karooolcia kciuki za wizytę, jestem ciekawa co zo zobaczy na tym etapie 😊

uszminkowane_serce lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm

Wysłany: 4 marca 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha spróbuję Twojego sposobu! 😁

ckaigzu3fubaeuu9.png

Wysłany: 4 marca 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może się za bardzo pospieszyłam ale zamówiłam sobie segregator ciążowy 🙈
    A jeśli przy lekturach mowa.. Może ma ktoś do polecenia fajne stronki/ksiazki/użytkowników na tematy "okołociążowe" 😁

ckaigzu3fubaeuu9.png
  • Usagi_Em Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może się za bardzo pospieszyłam ale zamówiłam sobie segregator ciążowy 🙈
    A jeśli przy lekturach mowa.. Może ma ktoś do polecenia fajne stronki/ksiazki/użytkowników na tematy "okołociążowe" 😁

Ja muszę zrobić research :P Ostatni raz w ciąży byłam 7 lat temu, więc pewnie wszystko co wiem już się nie liczy i teraz robi się "lepiej" "inaczej" :D

• Usagi_Em Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Hej dziewczyny :) A co tam u Was? jezuu jak ja się nie wysypiam ! Czuję jakbym na deskach spała a nie na łóżku :/ strasznie mnie kręgosłup boli ostatnio :/ Dziś mam wizytę u gina !ale żeby za fajnie nie było to co... mój przedszkolak ma kwarantannę do poniedziałku :/ dobrze, że tylko dzieci mają a nie dorośli choć i tak sobie nigdzie nie pójdę skoro będę z nim siedzieć :P

Dawaj koniecznie znać po wizycie! :D
    I łączę się w bólu z bolącym kręgosłupem+ Ja mam jeszcze w gratisie brzuch jak balon :P

• ghostie Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja nic nie polecę, bo to mój pierwszy raz, ale chętnie poczytam :)
    Chyba weszłam w etap mdłości, ale jeszcze daję radę, a jak u Was?

cd9b9jcgvyhwdif6.png
  • Usagi_Em Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ghostie wrote:
    Ja nic nie polecę, bo to mój pierwszy raz, ale chętnie poczytam :)
    Chyba weszłam w etap mdłości, ale jeszcze daję radę, a jak u Was?

Ja mam nadzieję,że tym razem mnie to ominie :D Z córką miałam okropne mdłości, teraz liczę że będę wyglądała jak z reklam ciążowych :P

Karooolcia :), futuremama lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 marca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj z tym jedzeniem tez tak mam... mam stały zestaw bo albo mi wszystko śmierdzi albo musze lecieć do wc na 2. to chyba inna odmiana mdłości hahaha

i też oczywiście ciągle śpiąca jestem... ile bym nie spała to non stop ziewam :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja nie przepadam za mamą ginekolog, ale kusi mnie ten segregator ciążowy. 😂🙈 Chyba poczekam do usg i wtedy będę kombinować. 😂

Muszę Wam powiedzieć, że ja też jakoś nie mogę się wyspać. Wczoraj miałam w dzien dwie drzemki, a o 23 poszłam spać taka zmęczona, jak nigdy. Ja przez niedoczynność i tak miałam często drzemki w dzień, ale teraz to już jest szczyt. 😂😂😂

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

starania wspomagane od 08.2020.

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Usagi_Em Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą mamaginekolog to chyba jakaś większa sprawa była, bo wiem że dorobiła się nawet swojej anty grupy na fb ;P

Mnie dzisiaj już mniej brzuch boli, ale za to piersi zaczynają. Już zapomniałam ze stan błogosławiony to stan kiedy, tu boli,tam kłuje,a to mdli,a to spać, a to jeśc, a to nie jeść, a to sikać i tak w kółko...

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    ojj z tym jedzeniem tez tak mam... mam stały zestaw bo albo mi wszystko śmierdzi albo musze lecieć do wc na 2. to chyba inna odmiana mdłości hahaha

i też oczywiście ciągle śpiąca jestem... ile bym nie spała to non stop ziewam :/
    To ja zazdroszczę bo ja mam takie zaparcia,ze szok. Ale wczoraj kupiłam sobie parę bezpiecznych leków na to i będę próbować, mam nadzieję że któryś z nich pomoże bo nie chcę mieć znowu hemoroidów albo jak już muszę to chociaż jakiś łagodny stan poproszę 🙏
    Na razie nie odczuwam mdłości większych niż zawsze odczuwałam zawsze w fazie lutelnej więc jest ok 🙂
    Za to tej nocy spałam wyśmienicie 😁 już dawno tak dobrze mi się nie spało 😛

Karolcia daj znać po wizycie 🙂

Uszminkowane ja nic nie wiem jeszcze o niczym więc nie polecę 🤷🏻‍♀️🤪
    Ale też chętnie poczytam
    Właśnie widziałam ten segregator ale nie wiem nawet co jest w środku, muszę doczytać 😛

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)

Wysłany: 4 marca 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usagi_Em wrote:
    Z tą mamaginekolog to chyba jakaś większa sprawa była, bo wiem że dorobiła się nawet swojej anty grupy na fb ;P

Mnie dzisiaj już mniej brzuch boli, ale za to piersi zaczynają. Już zapomniałam ze stan błogosławiony to stan kiedy, tu boli,tam kłuje,a to mdli,a to spać, a to jeśc, a to nie jeść, a to sikać i tak w kółko...
    Myślę że to tak jak z Chodakowska ma swoich zwolenników i przeciwników. Grunt to mieć otwarty umysł i kilka źródeł informacji 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 10:04

Usagi_Em lubi tę wiadomość

ckaigzu3fubaeuu9.png

Wysłany: 4 marca 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    To ja zazdroszczę bo ja mam takie zaparcia,ze szok. Ale wczoraj kupiłam sobie parę bezpiecznych leków na to i będę próbować, mam nadzieję że któryś z nich pomoże bo nie chcę mieć znowu hemoroidów albo jak już muszę to chociaż jakiś łagodny stan poproszę 🙏
    Na razie nie odczuwam mdłości większych niż zawsze odczuwałam zawsze w fazie lutelnej więc jest ok 🙂
    Za to tej nocy spałam wyśmienicie 😁 już dawno tak dobrze mi się nie spało 😛

Karolcia daj znać po wizycie 🙂

Uszminkowane ja nic nie wiem jeszcze o niczym więc nie polecę 🤷🏻‍♀️🤪
    Ale też chętnie poczytam
    Właśnie widziałam ten segregator ale nie wiem nawet co jest w środku, muszę doczytać 😛
    Jak będę miała już w ręce to pozwolę sobie napisać jak się prezentuje 😊

Beza27 lubi tę wiadomość

ckaigzu3fubaeuu9.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! Mniej wiecej w tym czasie rok temu tez odkrylam ze jestem w ciazy. Taka niespodzianka z 5go dnia cyklu 😂
    Rosnijcie zdrowo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 10:32

Karooolcia :), Usagi_Em, uszminkowane_serce lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe, pozytywnie zatestowane ciężarne;)) jej nie byłam tu 2 dni i tyle się rozkręciłyscie.

Ja byłam wczoraj o mojej gin, która kazda ciążę mi prowadziła,ale tak jak się spodziewałam na USG jeszcze nie widać,poza powiększona macica i sluzowka także dobrze wróży, dzis powtarzałam bete i pewnie przyszły tydzień kolejna wizyta :) a witaminy takie dostałam jak w 2018 czyli Mama dla premium plus i magneb6:)

Karolcia trzymam kciuki za Twoja wizytę;)

Segregator bardzo przydaje się kiedy mozg ciazowy i wieczne zapominanie zaczyna się ujawniac,polecam:)

Ja czytałam w pierwszej ciąży "ciężarówka przez 9 miesięcy " bardziej luzna i zdecydowanie poprawia humor :)

Miłego dnia!

Karooolcia :), uszminkowane_serce lubią tę wiadomość

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png

Wysłany: 4 marca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaDi wrote:
    Witajcie nowe, pozytywnie zatestowane ciężarne;)) jej nie byłam tu 2 dni i tyle się rozkręciłyscie.

Ja byłam wczoraj o mojej gin, która kazda ciążę mi prowadziła,ale tak jak się spodziewałam na USG jeszcze nie widać,poza powiększona macica i sluzowka także dobrze wróży, dzis powtarzałam bete i pewnie przyszły tydzień kolejna wizyta :) a witaminy takie dostałam jak w 2018 czyli Mama dla premium plus i magneb6:)

Karolcia trzymam kciuki za Twoja wizytę;)

Segregator bardzo przydaje się kiedy mozg ciazowy i wieczne zapominanie zaczyna się ujawniac,polecam:)

Ja czytałam w pierwszej ciąży "ciężarówka przez 9 miesięcy " bardziej luzna i zdecydowanie poprawia humor :)

Miłego dnia!

ja jakoś też się nie nastawiam, że od razu będzie coś widać, bardziej właśnie, żeby wypytać o kilka kwestii itp. wizyta na pewno nie zaszkodzi.

MamaDi lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

Wysłany: 4 marca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostałam brązowego plamienia więc umówiłam się również dzisiaj do lekarza sprawdzić czy wszystko ok lub żeby ewentualnie wdrożył jakieś tabletki. Troszkę się stresuję... Jednak się pospieszyłam z tym segregatorem 🙈

ckaigzu3fubaeuu9.png

Wysłany: 4 marca 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z ciekawości zapytam mówiłyście już komuś o ciąży? w sensie oprócz partnera :P ja w pierwszej ciąży powiedziałam mężowi, a reszcie dopiero w połowie 3 miesiąc, a teraz jedynie przyjaciółce, a z resztą czekam do świąt wielkanocnych :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ