💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie mam żadnych przeczuć jak narazie w pierwszej ciąży byłam przekonana że dziewczyna i się pomyliłam.
U mnie śluz przezroczysty czasem lekko żółty ale jakoś dużo go nie mam. Co do tej krosty która masz to myślę że może jakaś ropa podeszła mi się tak kiedyś zrobiło i zeszło samo.
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
castaway wrote:Dziewczyny jak u was ze śluzem? Ja dziś mam sporo gęstego żółtego, co się wcześniej nie zdarzało nigdy. Tydzień temu odkryłam też gulkę na wargach sromowych, piecze i boli no przy podcieraniu. To taki jakby wrzód wewnątrz. Ja nigdy nie miałam infekcji intymnej i nie wiem, czy się tym wszystkim martwić. Mój lekarz ma urlop, nie odbiera. Robiłam też badania moczu. Mocz ok, tylko pH 8
-
nick nieaktualnyMojego partnera siostra tak ubrała córeczkę żeby oznajmić światu, że rodzinka się powiększa. Fajny pomysł
Ja bardzo bym chciała chłopca, tzn dziewczynka też super ale jakoś chłopiec nam się bardziej uwidział. Choć wierząc w przesady to póki co myśle, że to będzie jednak dziewczyna bo mnie tak wysypało na twarzy i plecach jakbym miała 15 lat... 😂😂
U mnie ze śluzem różnie, są dni, że czuję że się zalewam, są dni, że nie. Generalnie i tak cały czas coś tam się dzieje, ale bez infekcji, u mnie pH 5.
Ja mam dziś bardzo kiepski dzien. Zaliczyłam dużą kłótnie z moim, padło dużo przykrych słów, dziś wcale nie cieszę się z tej ciąży. Jest mi bardzo bardzo przykro. -
U mnie też dużo śluzu, gęsty i żółtawy. Czasem aż sprawdzam czy to nie krew 😬 dwa razy już zdarzyło mi się że poszedł skrzep i lekkie krwawienie więc jestem przewrażliwiona.
Co do krosty to pewnie stan zapalny, zdarzyło mi się parę razy coś takiego. Nie ma czym się przejmować -
Zenka nie przejmuj się . Napewno się pogodzicie . U nas był hardcore . Dzień przed testem
Ustaliśmy się rozstajemy ... . I rano obudził mnie syn o 5.40 pomysłam
Powinnien być dziś okres sprawdzę ze napewno nie będzie , żebym się nie stresowała . I dwie równe krechy . Nie wierzyliśmy . To jest nasza 4 ciąża . Wszytskie poprzednie to były takie leciutkie kreseczki , cień cienia . Mamy syna dwuletniego . Wiec teraz pracujemy nad związkiem . Ta ciąża to pełne zaskoczenie . Bo o każda staraliśmy się długo i z lekami ... a tu nic nic .... -
nick nieaktualnyMoże przemywaj sobie rumiankiem? Chyba nie powinien zaszkodzić.
Tak pierwsze. Rozumiem to, że każdy ma inaczej, ale nie chce się czuć jak wredna baba, która zabiera biednemu chłopcu życie bo tak nie jest. To była nasza świadoma decyzja, wspomagana leczeniem na dodatek. Jego przyjaciela dziewczyna też jest w ciąży, rodzi w sierpniu i wysłała go na 'ostatnie' wakacje z kolegami. Jeszcze do niedawna ja też miałam jechać na te wakacje bo nigdzie razem nie byliśmy na wakacjach, zaraz dzidzia, jesteśmy ze sobą trochę ponad rok i dziś usłyszałam cytuje 'czemu nie jesteś taka jak X, powinnaś się po prostu uśmiechać zgodzić żebym sobie jechal' i to ja jestem ta zła bo nie podoba mi się to porównywanie a kiedy o to się odzywam to usłyszałam że nikogo nie porównuje. Dziś chce mi się wyć bo może to jednak za wcześnie, czuje się okropnie. Tym bardziej, że moja sytuacja z pracą przez pandemię zrobiła się bardzo kiepska (mam swoją działalność) i to wszystko mnie strasznie przytłacza. Przepraszam, że się tak tu wylewam ale chyba tu mi łatwiej bo jestem anonimowa. -
castaway wrote:Dziewczyny jak u was ze śluzem? Ja dziś mam sporo gęstego żółtego, co się wcześniej nie zdarzało nigdy. Tydzień temu odkryłam też gulkę na wargach sromowych, piecze i boli no przy podcieraniu. To taki jakby wrzód wewnątrz. Ja nigdy nie miałam infekcji intymnej i nie wiem, czy się tym wszystkim martwić. Mój lekarz ma urlop, nie odbiera. Robiłam też badania moczu. Mocz ok, tylko pH 8
Castaway, a może to gruczoł Bartholina, który lekko się zaczopował? Jeśli dojdzie do zapalenia albo jakiegoś zakażenia, to może być powiększony. Ja raz miałam z tym problem - urósł może do wielkości orzecha włoskiego ale zwalczyłam to nasiadówkami i jakimś kremem.
Ale mam znajomą, która ma z tym nawracający problem i kilka razy skończyło się interwencją chirurgiczną.
Rozgrzewaj sobie to miejsce.
(ziołowe nasiadówki, termofor, ciepła kąpiel), często podmywaj, to powinien wtedy „pęknąć” i wszystko wróci do normy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 23:05
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Dziewczyny żuje gumę Pregna Vomi i nawet coś tam pomaga. Zobaczymy jak to dalej będzie33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
Zenka wrote:Może przemywaj sobie rumiankiem? Chyba nie powinien zaszkodzić.
Tak pierwsze. Rozumiem to, że każdy ma inaczej, ale nie chce się czuć jak wredna baba, która zabiera biednemu chłopcu życie bo tak nie jest. To była nasza świadoma decyzja, wspomagana leczeniem na dodatek. Jego przyjaciela dziewczyna też jest w ciąży, rodzi w sierpniu i wysłała go na 'ostatnie' wakacje z kolegami. Jeszcze do niedawna ja też miałam jechać na te wakacje bo nigdzie razem nie byliśmy na wakacjach, zaraz dzidzia, jesteśmy ze sobą trochę ponad rok i dziś usłyszałam cytuje 'czemu nie jesteś taka jak X, powinnaś się po prostu uśmiechać zgodzić żebym sobie jechal' i to ja jestem ta zła bo nie podoba mi się to porównywanie a kiedy o to się odzywam to usłyszałam że nikogo nie porównuje. Dziś chce mi się wyć bo może to jednak za wcześnie, czuje się okropnie. Tym bardziej, że moja sytuacja z pracą przez pandemię zrobiła się bardzo kiepska (mam swoją działalność) i to wszystko mnie strasznie przytłacza. Przepraszam, że się tak tu wylewam ale chyba tu mi łatwiej bo jestem anonimowa.
Macie lat ? Po roku czasu to są jeszcze początki związku wiec dużo różnych rzeczy człowiek sobie myśli , dochodzi jakaś zazdrość . Sama wiem bo tak miałam . Napewno nie powinnien powiedzieć dlaczego nie jesteś taka jak tamta .... -
Zenka nie przejmuj się 😘 tak jak piszą dziewczyny przemyśli i przeprosi. Rok to z jednej strony długi a z drugiej krótko. Trzeba się dotrzeć, przerobić pewne emocje i po prostu dokładnie poznać 🙂 ja już jestem ze swoim 13 lat więc coś tam już o tym wiem😃
-
Karooolcia :) wrote:Dziewczyny bolą was jajniki? Mnie wczoraj bolał prawy tak jak na jajeczkowanie oto dość mocno... Żadnych krwawień nic nie było ale i tak się martwię czy to aby normalne ...
-
No właśnie dziwny reż ból bo niby czułam przy jajniku ale nie do końca... I to trwało tak z 15 minut a potem coraz mniej bolało.juoilam dziw w razie czego nospe ale jakby juZ
mnie naprawdę tak mega mega bolało. -
Kiedyś zgłosiłam takie bóle lekarzowi na izbie przyjęć, odpowiedział mi, "a co Pani sobie myśli, że te ciążę w plecaku nosi?" Jakoś bardzo zapadło mi w pamięć i przestałam się przejmować różnymi bólami, dopóki nie ma skurczy to wg mnie jest ok mnie boli jak kichnę albo za szybko wstanę, boli mnie też spojenie, nie sądziłam że w tej ciąży nastąpi to tak szybko.