LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
smoothie wrote:Ale z tego co przeglądam te tabelki to wcale nie jest niespotykane
Przynajmniej w ubiegłym roku.
Także nie dajmy się zwariować. Może nam się wydawać niepopularne, a w rzeczywistości może być inaczej / i odwrotnie.
Uważam,że trzeba wybrać imię które nam się podoba i pomyśleć o tym małym człowieku który będzie je nosił, a nie babciach,ciociach czy sąsiadach
My chcemy miec takie imie, ktore wystepuje zarowno w Polsce jak i w Norwegii. Troche ich jest, ale nie tak duzo, zrobilismy sobie robocza liste:
Maz jest mniej wybredny, a mi wiekszosc z nich nie podchodzi… cos wybierzemy na pewno 😉smoothie, Olo323, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wam się zmienił śluz? Hm u mnie długo było sucho jak pieprz, czasem z trudem zakładałam luteinę, a od jakiegoś tygodnia bardziej leci ze mnie, płynne i to raczej żółtawe. Bez zapachu. Bez swędzenia, tzn. czasem swędzenie takie poluteinowe lekkie, ale od początku takie samo.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Ultra-Dżasta wrote:
Super 😍 gratuluje 🥰
Czyli kolejny listopadowy chłopak 😁👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
kid_aa wrote:Dziewczyny czy wam się zmienił śluz? Hm u mnie długo było sucho jak pieprz, czasem z trudem zakładałam luteinę, a od jakiegoś tygodnia bardziej leci ze mnie, płynne i to raczej żółtawe. Bez zapachu. Bez swędzenia, tzn. czasem swędzenie takie poluteinowe lekkie, ale od początku takie samo.
Szczerze, to u mnie drugi raz pierwszym objawem ciąży był śluz. Mnóstwo śluzu. Mogłabym rzec, że wręcz się w nim topiłam. Później miałam chwile sucho, od 8 tygodnia jest czasami biały, czasami żółty a w dotyku jak aksamit - taki delikatny 🙂. Czasami grudki, czasami taki jak woda... No nie wiem od czego to zależy.
Miałyście może pobieraną cytologię w ciąży?
Kurde, lekarz mi pobierał wczoraj i musiał mi coś podrażnić, bo tak mnie piecze podczas siku, że hej. Mam nadzieję, że to chwilowe. Dziś mało też pije i sikam, więc może też przez to 🙁.
kid_aa lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
kid_aa wrote:Dziewczyny czy wam się zmienił śluz? Hm u mnie długo było sucho jak pieprz, czasem z trudem zakładałam luteinę, a od jakiegoś tygodnia bardziej leci ze mnie, płynne i to raczej żółtawe. Bez zapachu. Bez swędzenia, tzn. czasem swędzenie takie poluteinowe lekkie, ale od początku takie samo.
przepraszam za obrazowość ale czasem to nawet takie małe „glutki” są na papierze 🙈
kid_aa lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Co do imion tez mamy bardzo duże dylematy, ja jestem Aleksandra wiec ważne dla mnie żeby dziecko miało „imie bez zdrobnień” a nie ze później trafi na dziwnego nauczyciela i wyzywa, ze nie jest Ola a Aleksandra 🤷♀️
A jednak mimo wszystko póki co, wygrywa Kuba ale mąż chce Jakuba 😂
Mnie się podoba jeszcze Leon i tu popiera mnie moja mama jeszcze 😀
Czekam na 27.05 żeby zobaczyć kto tam jest, bo każdy z bliskich się smieje, ze nastawieni jesteśmy na chłopca wiec okaże się dziewczynka 😅
Z śmiesznej historii ostatnio mąż stwierdził, zeby wkręcić rodziców, ze chcemy dać jakieś pokręcone imie i słuchajcie, tydzień temu w sobotę mój tata uwierzył, ze jak będzie chłopiec to HEFAJSTOS 😂 Dziewczyny, jego mina zdziwienia nie do opisania 😂 a później mina niezadowolenia i dopytywania „jak?” Nie do podrobienia 😂😂😂 jako jedyny z całej trojki uwierzył 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2022, 15:48
kid_aa, Scandi-B, Angelaaaa, MamaTrójki, Ultra-Dżasta, Susie, Rossetia lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Joanne wrote:He he, ja myślałam o Marianie😅 Po dziadku. Uwielbiałam go.
Długo się nie odzywam, ale u mnie wszystko dobrze. Powiem Wam, że czasem jakaś tam niewiedza jest lepsza, bo człowiek im mniej wie tym mniej się stresuje😅 To forum w pewnym momencie stało się dla mnie źródłem stresu, szczególnie że na kolejnym usg bejbi wyszło znowu o dwa dni młodsze tym samym termin zmienił mi się z początkowego 25 listopada na 29.
I tak myślałam że te Wasze dzieciaczki tak pięknie rosną a z moim pewnie jest coś nie tego. Przez co te prenatalne wywoływały u mnie paraliżujący wręcz stres. Nawet w porównaniu do Waszych pięknych zdjęć z usg moje są kompromitujące moje dziecko😆 I tak przez te wszystkie porównania zapędziłam się w przysłowiowy kozi róg zamiast cieszyć się ciążą.
Krew na nipta oddana w tym tygodniu, za tydzień mam usg 13. tygodnia. Mam nadzieję że będą powody do szczęścia. Potem mamy urlop w Polsce a rodziny jeszcze nie wiedzą o rosnącym brzuszku😉
Odezwę się do Was zapewnie po wynikach gdy cały ten stres ze mnie zejdzie.
Trzymajcie się, dbajcie o siebie i miłego dnia!😊🌻Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🦰36 👨🦱37
Starania od 2019 roku.
On:
- morfologia 0%-2%, ruch postępowy szybki 0%, ruch postępowy 11%, żywotność 58%
- insulinooporość.
Ona:
- AMH - 4.65
- hormony - ok!
- hiperinsulinemia
- anty tpo⬆️, anty tg⬆️, euthyrox 25
3.12.2021 - 1 icsi
💉Bemfola 150, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl
15.12.2021 - punkcja 18 komórek, zapłodnionych 10✊✊
2x 2AB, 2x1AB✊✊
18.02.2022 - Transfer 2AB - cykl naturalny - luteina, encorton i acesan💕
6dpt beta 11.11, proge 35;
8dpt beta 30.55 prog 42;
10 dpt beta 67.74 prog 59;
12 dpt beta 213.99 prog 45 (leki wzięte rano, badanie wieczorem)
19 dpt beta 2205.5 prog 38.9 ( leki rano, badanie po 10h)
28 dpt jest 💜 🥰🥰🥰
06.05.2022 usg prenatalne ✔️✔️
09.05.2022 nifty pro!! Zdrowy chłopak ❤️❤️❤️👶
Zostały 3 ❄️❄️❄️
💕Nadzieja umiera ostatnia 💕 -
Dziewczyny, nie wiem czy sobie nie wkręcam bo nigdy nie czulam czegoś takiego ale myślicie ze to możliwe żeby dziecko 15+1 dało juz odczuc swoje ruchy? 😅
No jelita to mnie w życiu nie gilgotały od środka i to kilka razy dziennie od 3 dni 😅😂
Nie wiem czy nie wariuje 🥴 -
Kalli95 wrote:Dziewczyny, nie wiem czy sobie nie wkręcam bo nigdy nie czulam czegoś takiego ale myślicie ze to możliwe żeby dziecko 15+1 dało juz odczuc swoje ruchy? 😅
No jelita to mnie w życiu nie gilgotały od środka i to kilka razy dziennie od 3 dni 😅😂
Nie wiem czy nie wariuje 🥴
Jak na pierwszą ciążę to chyba za szybko 🤔 niby w kolejnych można czuć od 15tc ale może u ciebie jest inaczej ? Ciekawe 🤭😅Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Bardzo bym chciała żeby to było to 🥰 nie wiem najwyżej zobacze czy w następnym czasie bedzie więcej czuć "tego" 😅
W pracy jak sobie siedziałam to poczułam w pewnym momencie takie dziwne cos przez jakiś czas co chwilkę i tak było raz dziennie, wczoraj tez po pracy jak leżałam a dzisiaj tez jak się położyłam 😄 oszaleje z ciekawości 😂 -
Kalli95 wrote:Bardzo bym chciała żeby to było to 🥰 nie wiem najwyżej zobacze czy w następnym czasie bedzie więcej czuć "tego" 😅
W pracy jak sobie siedziałam to poczułam w pewnym momencie takie dziwne cos przez jakiś czas co chwilkę i tak było raz dziennie, wczoraj tez po pracy jak leżałam a dzisiaj tez jak się położyłam 😄 oszaleje z ciekawości 😂
W sumie ja w pierwszej ciąży też nie wiedziałam czy to na pewno to i przez 3 dni o tej samej porze czułam takie łaskotanie i już potem było czuć cały czas 😁Kalli95 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
U nas jeśli jednak okaże się chłopiec to Florian, dziewczynka Hela, Stefcia albo Wanda.
Na razie dziewczyny leżę byłam w toalecie przed chwilą i niestety trochę mam nadal brązowe upławy. Wmawiam sobie że to resztki po wczoraj. Mogę mieć rację ? Było tego malutko a teraz jakoś więcej takich brązowych może nawet nie plamek a nitek sama nie wiem. Najgorsze jest to że cały czas czuję podbrzusze jakby nie bolało to bym się tak nie martwiła. Mam też takie lekkie skurcze do odbytu (miewałam takie już) ale no tak boli brzuch okresowo cały dzieńjejku niech to się już skonczy
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Tak konsultowałam wszystko mam się pojawić w pon rano. Ja czułam ból ale inny takie rozciąganie ale takiego typowo okresowego to nie czułam od 5-6tc wtedy takie miałam. Może krew coś podrażniła dlatego tak. Mam nadzieję że jutro już wszystko ustapi..
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Pytanie do dziewczyn, które miały krwiaka. Na ostatnim badaniu lekarz powiedział, że nie ma po nim śladu. Myślicie, że bezpiecznie jest już uprawiać seks i mieć orgazm? Mam trochę traumę, bo pierwszy raz zaczęłam krwawić właśnie po orgazmie
a trochę głupio mi pytać lekarza.
-
Tony ginekologa wstydzisz się zapytać o seks ? 😅
Ja w poniedziałek mam wizytę i mam nadzieję że zniesie mój celibat. Bo od testu zakaz ze względu na poronienie. Ale pierwszy trymestr się skończył, więc jak wszystko będzie ok to liczę że da zielone światło.Olo323 lubi tę wiadomość