X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza mam nadzieję ,że już dziś u Ciebie wszystko dobrze i brak brązowych upławów i bólu brzucha .

Tony mi lekarz póki co zabronił ,przez acard i heparynę miałam małego krwiaka ,teraz na wizycie mówił że nie ma śladu ale póki co dmuchamy na zimne i oszczędny tryb życia oraz brak seksu.Tylko że ja też mam za sobą kilka poronień więc moja historia jest inna.

Co do imienia mam już synka Jana ,teraz jak będzie chłopak będzie Dominik ,córeczka Helena albo Dominika .

Miłej niedzieli 😊

MamaTrójki, Rossetia, Olo323, Tony lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w tygodniu będę miała prenatalne ,mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 🙏 po nich wstawię suwaczek

MamaTrójki, Angelaaaa, Szpacza223, Rossetia, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Teraz w tygodniu będę miała prenatalne ,mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 🙏 po nich wstawię suwaczek

Kiedy masz ? Ja we wtorek i już się stresuje i nie mogę doczekać 🙈🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny wczoraj się wszystko oczyściło na to wygląda bo dzisiaj już nic i pewnie stąd był ten ból specyficzny. dzisiaj już czuję się jak zawsze ciążowo i wielkie uff.. także już jestem spokojna ale jeszcze jutro skoczę do gina. Kitaja u mnie też Hela ❤️ mam tylko problem z mężem bo co 5 minut zmienia zdanie :D trzymam kciuki za prenatalne już chyba niedługo wszystkie będziemy po :) miłej niedzieli dziewczyny dziękuję za wsparcie a i co do seksu to mi się wydaje właśnie że to krwawienie z powodu stosunku a niestety moje libido jest na poziomie maks a teraz myślę że już będę się bała.

Kitaja, Rossetia, MamaTrójki lubią tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa w piątek ,będę trzymać mocno kciuki za Ciebie we wtorek

Olo323, Angelaaaa lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje libido jest minimum, czekam na ten magiczny 2 trymestr i rzekomy skok libido. Serioooo....

Dziś jestem jakaś nieogarnięta. Wstajemy rano, mąż już wcześniej przygotował sobie ubrania do Kościoła. No i spoko. Ubieram się w czarne spodnie i sobie myślę: matko, ciało w ciąży to jakiś rollercoaster, spodnie za ciasne, za długie i w ogóle jakieś takie dziwne, bo zamiast kończyć się na pępku, skończyły się na biodrach. I tak kminie o co chodzi, poszłam obejrzeć się w lustrze i pomyślałam, no że trudno, nic nie poradzę. Poszłam się dalej ogarniać a mąż się krzątał w pokoju. Wchodzi do łazienki, patrzy się i pyta: wygodnie Ci w tych spodniach? A ja: no nie wiem, jakbym przytyła, tylko kurde, nogawki jakieś takie długie. A on: oddawaj moje spodnie 😂🤣🤦‍♀️. Obie pary były obok siebie na fotelu i wzięłam jego. Ale jaka ulga jak ubrałam swoje - nogawki spoko, rozmiar też, no i wysoki stan 😂.

MamaTrójki, Olo323, Angelaaaa, MamaNl, Róża92, Susie lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Tony Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido kosmiczne, a przez tego krwiaka żyje w celibacie już prawie dwa miesiące 😭😭😭 ale skoro się wchłonął to postanowiłam spróbować. Więc jak tylko mąż się lepiej poczuje po covidzie i wróci do domu to się na niego rzucę 🤣🤣

Scandi-B, Angelaaaa, Strata, Kitaja lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie luteina hamuje mocno bo później oboje cierpimy po wszystkim 😓

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które miały krwiaka. Na ostatnim badaniu lekarz powiedział, że nie ma po nim śladu. Myślicie, że bezpiecznie jest już uprawiać seks i mieć orgazm? Mam trochę traumę, bo pierwszy raz zaczęłam krwawić właśnie po orgazmie :/ a trochę głupio mi pytać lekarza.

Ja miałam krwiaka i to dużego bo prawie 4cm gdy maluch miał 2cm
    Na ostatnich badaniach śladu po krwiaku nie było i lekarz dał zielone światło na współżycie, uprawialiśmy już seks i miałam orgazm, nic się nie działo 😊 żadnych krwawień ani bólu 😊

Tony lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    A moje libido jest minimum, czekam na ten magiczny 2 trymestr i rzekomy skok libido. Serioooo....

Dziś jestem jakaś nieogarnięta. Wstajemy rano, mąż już wcześniej przygotował sobie ubrania do Kościoła. No i spoko. Ubieram się w czarne spodnie i sobie myślę: matko, ciało w ciąży to jakiś rollercoaster, spodnie za ciasne, za długie i w ogóle jakieś takie dziwne, bo zamiast kończyć się na pępku, skończyły się na biodrach. I tak kminie o co chodzi, poszłam obejrzeć się w lustrze i pomyślałam, no że trudno, nic nie poradzę. Poszłam się dalej ogarniać a mąż się krzątał w pokoju. Wchodzi do łazienki, patrzy się i pyta: wygodnie Ci w tych spodniach? A ja: no nie wiem, jakbym przytyła, tylko kurde, nogawki jakieś takie długie. A on: oddawaj moje spodnie 😂🤣🤦‍♀️. Obie pary były obok siebie na fotelu i wzięłam jego. Ale jaka ulga jak ubrałam swoje - nogawki spoko, rozmiar też, no i wysoki stan 😂.

Mam dokładnie to samo.. libido generalnie jest pod poziomem minimum 😂
    Słyszałam opowieści od koleżanek, ze one w czasie ciąży miały tak wysokie libido, ze same się zaskakiwały i byłam nawet ciekawa jak to jest 😅 ale no coz 🤷‍♀️😂

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tak mam ze libido kosmos 😁🙈

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też libido słabe i w 1 ciąży miałam tak samo 🙈🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby mnie rozpalić to mąż musi się nieźle nagimnastykować 😂.

Jesteśmy teraz na takim biegu i poszliśmy na biegi dzieci. Najlepsze były przedszkolaki, gdzieś tam widzę swoje dziecko w przyszłości 😂🙈. Męża wysyłam na 10 km, sama bym pobiegła ale kiedyś sobie odbije 🤭.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 11:46

Olo323 lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie moje libido leży hahah ale to tylko trochę ciężej dla mojego partnera bo tak nie ma problemu ale sama z siebie nie zaczynam 😂😂😂

U nas to on jest biedny bo ma libido dużo a mi czasem się chce bardziej spać niż bzykać 😂😂

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Mam na imię Paulina i oczekuję prawdopodobnie córeczki 😊
    Termin mamy na 7 listopada, więc jutro zaczynam 16 tc

Podczytuję Was kilka dni i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona listopadowych mamusiek 😊

Scandi-B, Ultra-Dżasta, MamaTrójki, Kalli95, Olo323, Asia11, Angelaaaa, MamaNl, Rossetia, Susie, Kitaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu mam pytanie 😁
    Jak Wy robicie te suwaczki??

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Od razu mam pytanie 😁
    Jak Wy robicie te suwaczki??

Witaj na forum ☺️

Ja akurat swoj suwaczek mam ze strony suwaczek.PL. Musisz wybrac ze chcesz ciazowy, jaki obrazek oraz jakie odliczanie na podstawie daty ostatniej miesiaczki lub przewidywanej daty porodu. Mozna wybrac albo ile dni pozostalo, albo ile dni minelo-ten drugi mysle ze jest wygodniejszy w odbiorze).

Potem generujesz link ktory kopiujesz do stopki w ustawieniach profilu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 14:47

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B dziękuję Ci bardzo 🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już po prenatalnych, odebrałam też wyniki z krwi i wszystko jest dobrze 😊

Co do objawów ciążowych to jest to moja 4 ciąża i w życiu tak źle się nie czułam 🤢🤮

Pomimo 15 tc wciąż wymiotuję, mam odrazę do mięsa, cebuli, czosnki i wszystkich przypraw, nie smakuje mi praktycznie nic.

Zaczynałam ciążę z 95,5 kg a mam 86 i wciąż zrzucam przez dietę - podejrzewają u mnie cukrzycę ciążową. Mam od tygodnia glukometr i się sprawdzać i na szczęście wszystko jest w normie 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już dwóch synów - 13 i 9 lat

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ