X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Biorę dupka zostało mi 5 tabletek chyba ostatnie opakowanie i koniec więcej mam nie kupować wiec dzisiaj jedna tabletka i dwa dni i koniec. Może po tym odstawieniu się poprawi bo bez ciąży spoko nie miałam po dupku żadnych dolegliwości. Wczoraj spacer kawa że znajomymi i po powrocie do domu już umierałam z bólu 😫

Nie wiem jakie masz dawkowanie ale.sprobuj brać co dwa dni. Powinno pomoc

• Tony Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie przyszły wyniki PAPPy, ryzyko bardzo niskie, także kamień z serca 🥰

Asia11, meggie94, Angelaaaa, MamaNl, Ania98, Scandi-B, Krysiaa, MamaTrójki, Rossetia, paulity, Susie, Kitaja, Altair, czekamynadzidzie, Ultra-Dżasta, Olo323, Joanne lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    My kupiliśmy Anex Sport 2w1, o taki dokładnie:
    https://m.ceneo.pl/50644455/opinie-1

Też oczywiście używany, za 550 zł 😊

Też rozważałam Anex Sport. Czy faktycznie jest taki ciężki? Czytałam takie opinie i koleżanka dla drugiego dziecka kupowała specjalnie inny, bo twierdziła, że zawsze się z nim upoci z 2 pietra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6180192c7e96.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Mi właśnie przyszły wyniki PAPPy, ryzyko bardzo niskie, także kamień z serca 🥰
    Super wieści 🤗

Tony lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    6180192c7e96.jpg

Pierwszy raz takie widzę 🙈🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Też rozważałam Anex Sport. Czy faktycznie jest taki ciężki? Czytałam takie opinie i koleżanka dla drugiego dziecka kupowała specjalnie inny, bo twierdziła, że zawsze się z nim upoci z 2 pietra.

Szczerze mówiąc nie próbowałam go „podnosić”, w prowadzeniu wydaje się mega lekki i zwrotny, a nosić nie próbowałam, bo mamy dom jednorodzinny, wiec nie zależało mi na bardzo lekkim wózku do znoszenia z piętra 😊

Asia11 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę o anexie sport właśnie dokładnie tym z linku.
    Dawkowanie mam 2x1 tabletka, nic lekarz nie mówił o stopniowym odstawianiu 🥺 myślicie że te 4 które mi zostały spróbować brać codziennie jedną i finalnie odstawić ?

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2022, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Pierwszy raz takie widzę 🙈🤭

🤣🤣🤣 Ja też 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😁
    Melduję się ostatniego dnia majowego.

Słońce nieśmiało wygląda zza chmur, qle pieknie śpiewają ptaszki, więc i tak jest pięknie 😊

Miłego dnia Kobietki 🤗

meggie94, Kitaja, Asia11 lubią tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Ja też myślę o anexie sport właśnie dokładnie tym z linku.
    Dawkowanie mam 2x1 tabletka, nic lekarz nie mówił o stopniowym odstawianiu 🥺 myślicie że te 4 które mi zostały spróbować brać codziennie jedną i finalnie odstawić ?

Spróbuj, bo już jesteś w 15tc a się wykończysz. Ja odstawiłam 16tc, ale po paru dniach zaczął boleć brzuch i okazało się że muszę wrócić na jakiś prog bo mi się szyjka zmniejsza. I w tym momencie nawet Prolutex zaczął wywoływać u mnie migreny na maxa, a wcześniej brałam 2 zastrzyki.... i dupka 3x1 i utrogestan 2x1 i nic migren nie było. Obecnie biorę utrogestan bo najlepiej go toleruje chociaż coś mnie wczoraj i dziś glowa cmi no ale zobaczymy. Jak odstawisz dupka to kontroluj czy skurczy nie masz.

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiego powodu w ogóle brałaś duphaston ?

U mnie w sumie chyba tylko dlatego że to była stymulacja owulacji wiec żeby zwiększyć szanse i już mi tak zostawili progesteron sobie sama zmierzyłam w 11 dniu po owulacji i od tamtej pory nikt mi tego nie zlecił. Także mam trochę wrażenie że biorę na siłę ten duphaston bo nie było żadnych przesłanek żebym go w ogóle brała tak dlugo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 08:42

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Apropos wózka to miałam x-landera x move i był świetny także polecam 😁

Ja dziś wieczorkiem mam wizytę u prowadzącego to poproszę o pół kciuka 😉

Smoothie, sherlock, ultra dzasta co tam u Was?

Kitaja, Angelaaaa, czekamynadzidzie, Olo323, Rossetia, Scandi-B, Anita2022 lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Susie Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry we wtorek! :)
    Ja jestem po przedłużonym weekendzie w Zakopanem, narobiłam tyle kroków, że szok. Myślałam, że nie dam rady tak chodzić a przez większość wyjazdu czułam się wyśmienicie. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwa bodziaki dla maluszka z motywem góralskim. 🙈 Są tak uroczę, że nie mogę się przestać na nie patrzeć. 😁

MamaTrójki, trzymam kciuki za dziś!
    Ja mam wizytę w piątek i przebieram nogami, już nie mogę się doczekać.

MamaTrójki, czekamynadzidzie, Scandi-B lubią tę wiadomość

tqYwp2.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    A z jakiego powodu w ogóle brałaś duphaston ?

U mnie w sumie chyba tylko dlatego że to była stymulacja owulacji wiec żeby zwiększyć szanse i już mi tak zostawili progesteron sobie sama zmierzyłam w 11 dniu po owulacji i od tamtej pory nikt mi tego nie zlecił. Także mam trochę wrażenie że biorę na siłę ten duphaston bo nie było żadnych przesłanek żebym go w ogóle brała tak dlugo

Ja też miałam cykl stymulowany i od owulacji brałam cyclogest, przy pozytywnej becie prog mi wyszedł ok 23, ale lekarka stwierdziła, że jak na branie takiej dawki proga jaką jest cyclogest to mało i dorzuciła mi jeszcze duphaston, potem już nie miałam badanego proga. W między czasie mój lekarz prowadzący odstawił mi cyclogest a dał zamiast niego luteinę, po jakimś czasie kazał odstawić duphaston, mówił że luteinę zostawiamy dla bezpieczeństwa do 20 tc. Niestety po ostatniej akcji z twardnieniem brzuch i skurczami powiedział, że w tej sytuacji na pewno luteiny nie odstawimy

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Cześć dziewczyny! Apropos wózka to miałam x-landera x move i był świetny także polecam 😁

Ja dziś wieczorkiem mam wizytę u prowadzącego to poproszę o pół kciuka 😉

Smoothie, sherlock, ultra dzasta co tam u Was?

Kciuki i czekamy na dobre wieści ✊🏻✊🏻

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susie wrote:
    Dzień dobry we wtorek! :)
    Ja jestem po przedłużonym weekendzie w Zakopanem, narobiłam tyle kroków, że szok. Myślałam, że nie dam rady tak chodzić a przez większość wyjazdu czułam się wyśmienicie. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwa bodziaki dla maluszka z motywem góralskim. 🙈 Są tak uroczę, że nie mogę się przestać na nie patrzeć. 😁

MamaTrójki, trzymam kciuki za dziś!
    Ja mam wizytę w piątek i przebieram nogami, już nie mogę się doczekać.

Zazdroszczę! Też bym na pewno kupiła te bodziaki 😁 ja póki co zalecenia oszczędzania, jak spacer to krótki :( W czerwcu dwa wesela, lekarz pozwolił pod warunkiem, że je głównie przesiedze i raz na godzinę zatańczę spokojnie z mężem 🙈

age.png

age.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie faktycznie blad pomiaru, teraz prawie 18tc i jesteśmy prawie idealnie 😍 bedzie córeczka ❤️❤️❤️❤️

Dziewczyny jest tu ktoras moze ze slaska? Bo zastanawiam sie nad szpitalem do rodzenia i mam dylemat 🙈

Tony, Asia11, meggie94, MamaTrójki, Olo323, Rossetia, Kitaja, Strata, Scandi-B, Angelaaaa lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Tony Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ze Śląska, ale jeszcze nie zastanawiałam się zbyt intensywnie nad szpitalem. Na pewno nie chcę w UCK na Ligocie, wiem, że wiele kobiet poleca, ale ja mam bardzo złe doświadczenia. Moje koleżanki polecały szpital na Raciborskiej w Katowicach, jedna będzie rodzić w Rudzie Śląskiej. Ja rozważam Łubinową i Bonifratrów.
    W Gliwicach parę lat temu temu położnictwo było bardzo fajne, nie wiem jak jest teraz, ale dla mnie za daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 11:01

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam II trymestr! Stan bebzona - bez zmian. Ale czuję, że teraz dopiero zacznie rosnąć :D
    916ba7f13e65.jpg

Ultra-Dżasta, MamaTrójki, Olo323, Asia11, czekamynadzidzie, Kitaja, Scandi-B, Angelaaaa, Kalli95 lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ