X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Biorę dupka zostało mi 5 tabletek chyba ostatnie opakowanie i koniec więcej mam nie kupować wiec dzisiaj jedna tabletka i dwa dni i koniec. Może po tym odstawieniu się poprawi bo bez ciąży spoko nie miałam po dupku żadnych dolegliwości. Wczoraj spacer kawa że znajomymi i po powrocie do domu już umierałam z bólu 😫

Nie wiem jakie masz dawkowanie ale.sprobuj brać co dwa dni. Powinno pomoc

• Tony Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie przyszły wyniki PAPPy, ryzyko bardzo niskie, także kamień z serca 🥰

Asia11, meggie94, Angelaaaa, MamaNl, Ania98, Scandi-B, Krysiaa, MamaTrójki, Rossetia, paulity, Susie, Kitaja, Altair, czekamynadzidzie, Ultra-Dżasta, Olo323, Joanne lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    My kupiliśmy Anex Sport 2w1, o taki dokładnie:
    https://m.ceneo.pl/50644455/opinie-1

Też oczywiście używany, za 550 zł 😊

Też rozważałam Anex Sport. Czy faktycznie jest taki ciężki? Czytałam takie opinie i koleżanka dla drugiego dziecka kupowała specjalnie inny, bo twierdziła, że zawsze się z nim upoci z 2 pietra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6180192c7e96.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Mi właśnie przyszły wyniki PAPPy, ryzyko bardzo niskie, także kamień z serca 🥰
    Super wieści 🤗

Tony lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    6180192c7e96.jpg

Pierwszy raz takie widzę 🙈🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Też rozważałam Anex Sport. Czy faktycznie jest taki ciężki? Czytałam takie opinie i koleżanka dla drugiego dziecka kupowała specjalnie inny, bo twierdziła, że zawsze się z nim upoci z 2 pietra.

Szczerze mówiąc nie próbowałam go „podnosić”, w prowadzeniu wydaje się mega lekki i zwrotny, a nosić nie próbowałam, bo mamy dom jednorodzinny, wiec nie zależało mi na bardzo lekkim wózku do znoszenia z piętra 😊

Asia11 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę o anexie sport właśnie dokładnie tym z linku.
    Dawkowanie mam 2x1 tabletka, nic lekarz nie mówił o stopniowym odstawianiu 🥺 myślicie że te 4 które mi zostały spróbować brać codziennie jedną i finalnie odstawić ?

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2022, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Pierwszy raz takie widzę 🙈🤭

🤣🤣🤣 Ja też 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😁
    Melduję się ostatniego dnia majowego.

Słońce nieśmiało wygląda zza chmur, qle pieknie śpiewają ptaszki, więc i tak jest pięknie 😊

Miłego dnia Kobietki 🤗

meggie94, Kitaja, Asia11 lubią tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Ja też myślę o anexie sport właśnie dokładnie tym z linku.
    Dawkowanie mam 2x1 tabletka, nic lekarz nie mówił o stopniowym odstawianiu 🥺 myślicie że te 4 które mi zostały spróbować brać codziennie jedną i finalnie odstawić ?

Spróbuj, bo już jesteś w 15tc a się wykończysz. Ja odstawiłam 16tc, ale po paru dniach zaczął boleć brzuch i okazało się że muszę wrócić na jakiś prog bo mi się szyjka zmniejsza. I w tym momencie nawet Prolutex zaczął wywoływać u mnie migreny na maxa, a wcześniej brałam 2 zastrzyki.... i dupka 3x1 i utrogestan 2x1 i nic migren nie było. Obecnie biorę utrogestan bo najlepiej go toleruje chociaż coś mnie wczoraj i dziś glowa cmi no ale zobaczymy. Jak odstawisz dupka to kontroluj czy skurczy nie masz.

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiego powodu w ogóle brałaś duphaston ?

U mnie w sumie chyba tylko dlatego że to była stymulacja owulacji wiec żeby zwiększyć szanse i już mi tak zostawili progesteron sobie sama zmierzyłam w 11 dniu po owulacji i od tamtej pory nikt mi tego nie zlecił. Także mam trochę wrażenie że biorę na siłę ten duphaston bo nie było żadnych przesłanek żebym go w ogóle brała tak dlugo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 08:42

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Apropos wózka to miałam x-landera x move i był świetny także polecam 😁

Ja dziś wieczorkiem mam wizytę u prowadzącego to poproszę o pół kciuka 😉

Smoothie, sherlock, ultra dzasta co tam u Was?

Kitaja, Angelaaaa, czekamynadzidzie, Olo323, Rossetia, Scandi-B, Anita2022 lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Susie Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry we wtorek! :)
    Ja jestem po przedłużonym weekendzie w Zakopanem, narobiłam tyle kroków, że szok. Myślałam, że nie dam rady tak chodzić a przez większość wyjazdu czułam się wyśmienicie. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwa bodziaki dla maluszka z motywem góralskim. 🙈 Są tak uroczę, że nie mogę się przestać na nie patrzeć. 😁

MamaTrójki, trzymam kciuki za dziś!
    Ja mam wizytę w piątek i przebieram nogami, już nie mogę się doczekać.

MamaTrójki, czekamynadzidzie, Scandi-B lubią tę wiadomość

tqYwp2.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    A z jakiego powodu w ogóle brałaś duphaston ?

U mnie w sumie chyba tylko dlatego że to była stymulacja owulacji wiec żeby zwiększyć szanse i już mi tak zostawili progesteron sobie sama zmierzyłam w 11 dniu po owulacji i od tamtej pory nikt mi tego nie zlecił. Także mam trochę wrażenie że biorę na siłę ten duphaston bo nie było żadnych przesłanek żebym go w ogóle brała tak dlugo

Ja też miałam cykl stymulowany i od owulacji brałam cyclogest, przy pozytywnej becie prog mi wyszedł ok 23, ale lekarka stwierdziła, że jak na branie takiej dawki proga jaką jest cyclogest to mało i dorzuciła mi jeszcze duphaston, potem już nie miałam badanego proga. W między czasie mój lekarz prowadzący odstawił mi cyclogest a dał zamiast niego luteinę, po jakimś czasie kazał odstawić duphaston, mówił że luteinę zostawiamy dla bezpieczeństwa do 20 tc. Niestety po ostatniej akcji z twardnieniem brzuch i skurczami powiedział, że w tej sytuacji na pewno luteiny nie odstawimy

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Cześć dziewczyny! Apropos wózka to miałam x-landera x move i był świetny także polecam 😁

Ja dziś wieczorkiem mam wizytę u prowadzącego to poproszę o pół kciuka 😉

Smoothie, sherlock, ultra dzasta co tam u Was?

Kciuki i czekamy na dobre wieści ✊🏻✊🏻

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susie wrote:
    Dzień dobry we wtorek! :)
    Ja jestem po przedłużonym weekendzie w Zakopanem, narobiłam tyle kroków, że szok. Myślałam, że nie dam rady tak chodzić a przez większość wyjazdu czułam się wyśmienicie. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwa bodziaki dla maluszka z motywem góralskim. 🙈 Są tak uroczę, że nie mogę się przestać na nie patrzeć. 😁

MamaTrójki, trzymam kciuki za dziś!
    Ja mam wizytę w piątek i przebieram nogami, już nie mogę się doczekać.

Zazdroszczę! Też bym na pewno kupiła te bodziaki 😁 ja póki co zalecenia oszczędzania, jak spacer to krótki :( W czerwcu dwa wesela, lekarz pozwolił pod warunkiem, że je głównie przesiedze i raz na godzinę zatańczę spokojnie z mężem 🙈

age.png

age.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie faktycznie blad pomiaru, teraz prawie 18tc i jesteśmy prawie idealnie 😍 bedzie córeczka ❤️❤️❤️❤️

Dziewczyny jest tu ktoras moze ze slaska? Bo zastanawiam sie nad szpitalem do rodzenia i mam dylemat 🙈

Tony, Asia11, meggie94, MamaTrójki, Olo323, Rossetia, Kitaja, Strata, Scandi-B, Angelaaaa lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Tony Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ze Śląska, ale jeszcze nie zastanawiałam się zbyt intensywnie nad szpitalem. Na pewno nie chcę w UCK na Ligocie, wiem, że wiele kobiet poleca, ale ja mam bardzo złe doświadczenia. Moje koleżanki polecały szpital na Raciborskiej w Katowicach, jedna będzie rodzić w Rudzie Śląskiej. Ja rozważam Łubinową i Bonifratrów.
    W Gliwicach parę lat temu temu położnictwo było bardzo fajne, nie wiem jak jest teraz, ale dla mnie za daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 11:01

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam II trymestr! Stan bebzona - bez zmian. Ale czuję, że teraz dopiero zacznie rosnąć :D
    916ba7f13e65.jpg

Ultra-Dżasta, MamaTrójki, Olo323, Asia11, czekamynadzidzie, Kitaja, Scandi-B, Angelaaaa, Kalli95 lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ