LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Szpacza223 wrote:Biorę dupka zostało mi 5 tabletek chyba ostatnie opakowanie i koniec więcej mam nie kupować wiec dzisiaj jedna tabletka i dwa dni i koniec. Może po tym odstawieniu się poprawi bo bez ciąży spoko nie miałam po dupku żadnych dolegliwości. Wczoraj spacer kawa że znajomymi i po powrocie do domu już umierałam z bólu 😫
Nie wiem jakie masz dawkowanie ale.sprobuj brać co dwa dni. Powinno pomoc
-
Mi właśnie przyszły wyniki PAPPy, ryzyko bardzo niskie, także kamień z serca 🥰
Asia11, meggie94, Angelaaaa, MamaNl, Ania98, Scandi-B, Krysiaa, MamaTrójki, Rossetia, paulity, Susie, Kitaja, Altair, czekamynadzidzie, Ultra-Dżasta, Olo323, Joanne lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:My kupiliśmy Anex Sport 2w1, o taki dokładnie:
https://m.ceneo.pl/50644455/opinie-1
Też oczywiście używany, za 550 zł 😊
Też rozważałam Anex Sport. Czy faktycznie jest taki ciężki? Czytałam takie opinie i koleżanka dla drugiego dziecka kupowała specjalnie inny, bo twierdziła, że zawsze się z nim upoci z 2 pietra. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Asia11 wrote:Też rozważałam Anex Sport. Czy faktycznie jest taki ciężki? Czytałam takie opinie i koleżanka dla drugiego dziecka kupowała specjalnie inny, bo twierdziła, że zawsze się z nim upoci z 2 pietra.
Szczerze mówiąc nie próbowałam go „podnosić”, w prowadzeniu wydaje się mega lekki i zwrotny, a nosić nie próbowałam, bo mamy dom jednorodzinny, wiec nie zależało mi na bardzo lekkim wózku do znoszenia z piętra 😊Asia11 lubi tę wiadomość
-
Ja też myślę o anexie sport właśnie dokładnie tym z linku.
Dawkowanie mam 2x1 tabletka, nic lekarz nie mówił o stopniowym odstawianiu 🥺 myślicie że te 4 które mi zostały spróbować brać codziennie jedną i finalnie odstawić ?
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szpacza223 wrote:Ja też myślę o anexie sport właśnie dokładnie tym z linku.
Dawkowanie mam 2x1 tabletka, nic lekarz nie mówił o stopniowym odstawianiu 🥺 myślicie że te 4 które mi zostały spróbować brać codziennie jedną i finalnie odstawić ?
Spróbuj, bo już jesteś w 15tc a się wykończysz. Ja odstawiłam 16tc, ale po paru dniach zaczął boleć brzuch i okazało się że muszę wrócić na jakiś prog bo mi się szyjka zmniejsza. I w tym momencie nawet Prolutex zaczął wywoływać u mnie migreny na maxa, a wcześniej brałam 2 zastrzyki.... i dupka 3x1 i utrogestan 2x1 i nic migren nie było. Obecnie biorę utrogestan bo najlepiej go toleruje chociaż coś mnie wczoraj i dziś glowa cmi no ale zobaczymy. Jak odstawisz dupka to kontroluj czy skurczy nie masz. -
A z jakiego powodu w ogóle brałaś duphaston ?
U mnie w sumie chyba tylko dlatego że to była stymulacja owulacji wiec żeby zwiększyć szanse i już mi tak zostawili progesteron sobie sama zmierzyłam w 11 dniu po owulacji i od tamtej pory nikt mi tego nie zlecił. Także mam trochę wrażenie że biorę na siłę ten duphaston bo nie było żadnych przesłanek żebym go w ogóle brała tak dlugoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 08:42
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Cześć dziewczyny! Apropos wózka to miałam x-landera x move i był świetny także polecam 😁
Ja dziś wieczorkiem mam wizytę u prowadzącego to poproszę o pół kciuka 😉
Smoothie, sherlock, ultra dzasta co tam u Was?Kitaja, Angelaaaa, czekamynadzidzie, Olo323, Rossetia, Scandi-B, Anita2022 lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Dzień dobry we wtorek!
Ja jestem po przedłużonym weekendzie w Zakopanem, narobiłam tyle kroków, że szok. Myślałam, że nie dam rady tak chodzić a przez większość wyjazdu czułam się wyśmienicie. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwa bodziaki dla maluszka z motywem góralskim. 🙈 Są tak uroczę, że nie mogę się przestać na nie patrzeć. 😁
MamaTrójki, trzymam kciuki za dziś!
Ja mam wizytę w piątek i przebieram nogami, już nie mogę się doczekać.MamaTrójki, czekamynadzidzie, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Szpacza223 wrote:A z jakiego powodu w ogóle brałaś duphaston ?
U mnie w sumie chyba tylko dlatego że to była stymulacja owulacji wiec żeby zwiększyć szanse i już mi tak zostawili progesteron sobie sama zmierzyłam w 11 dniu po owulacji i od tamtej pory nikt mi tego nie zlecił. Także mam trochę wrażenie że biorę na siłę ten duphaston bo nie było żadnych przesłanek żebym go w ogóle brała tak dlugo
Ja też miałam cykl stymulowany i od owulacji brałam cyclogest, przy pozytywnej becie prog mi wyszedł ok 23, ale lekarka stwierdziła, że jak na branie takiej dawki proga jaką jest cyclogest to mało i dorzuciła mi jeszcze duphaston, potem już nie miałam badanego proga. W między czasie mój lekarz prowadzący odstawił mi cyclogest a dał zamiast niego luteinę, po jakimś czasie kazał odstawić duphaston, mówił że luteinę zostawiamy dla bezpieczeństwa do 20 tc. Niestety po ostatniej akcji z twardnieniem brzuch i skurczami powiedział, że w tej sytuacji na pewno luteiny nie odstawimy -
MamaTrójki wrote:Cześć dziewczyny! Apropos wózka to miałam x-landera x move i był świetny także polecam 😁
Ja dziś wieczorkiem mam wizytę u prowadzącego to poproszę o pół kciuka 😉
Smoothie, sherlock, ultra dzasta co tam u Was?
Kciuki i czekamy na dobre wieści ✊🏻✊🏻 -
Susie wrote:Dzień dobry we wtorek!
Ja jestem po przedłużonym weekendzie w Zakopanem, narobiłam tyle kroków, że szok. Myślałam, że nie dam rady tak chodzić a przez większość wyjazdu czułam się wyśmienicie. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwa bodziaki dla maluszka z motywem góralskim. 🙈 Są tak uroczę, że nie mogę się przestać na nie patrzeć. 😁
MamaTrójki, trzymam kciuki za dziś!
Ja mam wizytę w piątek i przebieram nogami, już nie mogę się doczekać.
Zazdroszczę! Też bym na pewno kupiła te bodziaki 😁 ja póki co zalecenia oszczędzania, jak spacer to krótkiW czerwcu dwa wesela, lekarz pozwolił pod warunkiem, że je głównie przesiedze i raz na godzinę zatańczę spokojnie z mężem 🙈
-
Hejka u mnie faktycznie blad pomiaru, teraz prawie 18tc i jesteśmy prawie idealnie 😍 bedzie córeczka ❤️❤️❤️❤️
Dziewczyny jest tu ktoras moze ze slaska? Bo zastanawiam sie nad szpitalem do rodzenia i mam dylemat 🙈Tony, Asia11, meggie94, MamaTrójki, Olo323, Rossetia, Kitaja, Strata, Scandi-B, Angelaaaa lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ja jestem ze Śląska, ale jeszcze nie zastanawiałam się zbyt intensywnie nad szpitalem. Na pewno nie chcę w UCK na Ligocie, wiem, że wiele kobiet poleca, ale ja mam bardzo złe doświadczenia. Moje koleżanki polecały szpital na Raciborskiej w Katowicach, jedna będzie rodzić w Rudzie Śląskiej. Ja rozważam Łubinową i Bonifratrów.
W Gliwicach parę lat temu temu położnictwo było bardzo fajne, nie wiem jak jest teraz, ale dla mnie za daleko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 11:01