X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Ja jestem 19+1 i póki co 6kg na plusie. Chyba ciut za dużo wg wyliczen ale pocieszam się tym, że osoby z niedowaga sprzed ciąży mogą przytyć trochę więcej 😅

Ja dostalam detektor od koleżanki. Słucham raz na jakiś czas, mega mnie to uspokaja. To prawda ze czasem trzeba dłużej tego tetna poszukać, ale myślę że to kwestia wprawy. Ja bardzo polecam!

Ja polowkowe juz w środę 🙈

To ja w 16tc byłam już 6kg na plusie, wiec boje się jak teraz 🙈 (na „szczęście” zalałam wagę i nie działa😅)
    Wiec niestety jestem zwycięzca w tym starciu 🙈
    Ale brzuszek już się pojawił, więc jest mi mentalnie lepiej, najbardziej drażni mnie ten cellulit, ale to nie jest najważniejsze, oby dzidziulek rósł zdrowo🥰

Ja już 24.06 połówkowe 😱
    Nie mogę się doczekać 🥰

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Tony Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 15+5 i 0,5kg na plusie, brzucha narazie brak, także jest spoko, mam jeszcze dużo zapasu :)
    Prezent na dzień ojca? No nie wiem, dla mnie to lekka przesada, ani ja się nie czuję matką ani on ojcem... Więc skupię się na moich rodzicach ;d

Ultra-Dżasta, meggie94, Strata, Susie lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B gratulacje synka .Miłego odpoczynku na hyttce 😉

Co do wagi ja bardzo schudłam przez mdłości ,teraz jeszcze ta cukrzyca ciążowa ,także u mnie waga najpierw spadła o -3kg a teraz jest jak sprzed ciąży .Z Jaśkiem to miałam już 5kg do przodu w tych tygodniach co teraz .

Co do prezentu na dzień taty.Napewno zrobimy z Jasiem śniadanie dla nas wszystkich,a potem spędzimy razem cały dzień na wyspie i zrobimy sobie jakiś piknik(mieszkamy przy samym fjordzie,gdzie jest pełno wysepek)Co do rzeczy czy gadżetów nic nie kupujemy ,bo tata z tych co wszystko ma albo może kupić sobie sam ,zawsze nam brakuje czasu by wspólnie go spędzić więc to będzie najlepszy prezent .

A ja znowu owieczki liczę ,ah ta bezsenność 😭

Scandi-B lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Kitaja, fiordy 😍. Piękna sprawa. Składamy sobie z mężem na taką wycieczkę, chcemy sobie po nich pobiegać trochę. Teraz z dzieckiem plan ulega przesunięciu na bliżej nieokreślony czas 😅.

Na Dzień Ojca idziemy na wizytę i prezentem będzie, jak wszystko z dzieckiem będzie w porządku ☺.

Angelaaaa lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra Dzasta super pomysł na Dzień Taty ,a z maluszkiem napewno będzie wszystko dobrze 🍀

Zaprosiłabym Was do nas do domu,ale za 3tyg będziemy mieć nowych lokatorów,a my chcemy zjechać do Polski wstępnie na rok czasu by zobaczyć jak się żyje w Polsce za którą tak tęsknimy i czy zostajemy na stałe czy jednak wracamy do No .

Scandi-B lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chodziło od córki na prezent nie od bobaska w brzuszku hihi 🤭

Tony lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Dziewczyny, ile już przybrałyście w ciąży? Rośnie wam waga tak jak powinna 0,4-0,5 kg na tydzień? Bo mi najpierw spadła, potem prawie się wyrównała, a teraz od jakiegoś czasu znów stoi i choć jem normalnie, a może i więcej, bo ciągle jestem głodna, to zastanawiam się czy nie powinnam jeść więcej.😂😂😂 Moje BMI było w normie choć do figury modelki zdecydowanie daleko 🙈🙈🙈

Ja mam +7kg w tej chwili, wydaje mi się, że tyje dość szybko… :/ ale też puchnę, czuje po butach jak mam stopy spuchnięte…

kid_aa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Co kupujecie od dzieci na dzień ojca ? 😁🤔

Ja nic, dostanie prezent jak Mała już będzie na świecie :) Ja na dzień matki też nic nie dostałam :p

Paulina12345 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was też tak gorąco ? 🥵🥵🥵

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cały tydzień konkretne upały, nie ma czym oddychać 🙈

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    U nas cały tydzień konkretne upały, nie ma czym oddychać 🙈

U mnie w sumie też 😅 ale dzisiaj jakoś bardziej mnie to męczy 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Ultra Dzasta super pomysł na Dzień Taty ,a z maluszkiem napewno będzie wszystko dobrze 🍀

Zaprosiłabym Was do nas do domu,ale za 3tyg będziemy mieć nowych lokatorów,a my chcemy zjechać do Polski wstępnie na rok czasu by zobaczyć jak się żyje w Polsce za którą tak tęsknimy i czy zostajemy na stałe czy jednak wracamy do No .

Oo to juz przed porodem wracacie na dluzej?

My tez bysmy chetnie przyjeli teraz gosci, ale mysle ze po porodzie juz bedziemy miec problem z ogarnieciem miejsca 😅 zaczynamy sie rozgladac za czyms wiekszym, ale w tym momencie rynek mieszkaniowy do latwych nie nalezy 🥵

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj był taki skwar z nieba, ze nie dało się wytrzymać, jeszcze umówiłam się z koleżanka na mieście i myślałam ze nie usiedzę pod tym parasolem, tak słońce dawało 😱

Dziś już trochę lepiej, ale może dlatego ze od wieczora klima w domu chodzi bez przerwy 😅

Dostałam od koleżanki w prezencie pierwsze ubranka dla Małego i aż się wzruszyłam jak zobaczyłam jakie to body jest malutkie i jaka mała czapeczka czy rekawiczki 🥺😍

Szpacza223, Angelaaaa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie są objawy cukrzycy ciążowej ? Są jakieś charakterystyczne poza wynikami badań? Ja mam hipoglikemię reaktywną (bez ciąży też) w związku z czym diabetolog zakazała mi robienia krzywej cukrowej bo spadek cukru po 2 h może być fatalny w skutkach jak to miało miejsce bez ciąży. Badam cukier czasem ale no po normalnych posiłkach a nie po zjedzeniu tony cukru. I na razie w normie, na czczo nawet za niski około 69, po godzinie od śniadania ok 100 po 2 h 85 coś takiego także jest okej. Diabetolog mówi że nie robić krzywej ale trzymać dietę o niskim indeksie staram się ale wiecie jak jest szczególnie że lody i owoce to moje życie. Boje się że przeocze ten fakt. Jedyne co mnie martwi to częste oddawanie moczu tak nawet co godzinę czasem częściej czasem rzadziej ale wiadomo że pije bardzo dużo.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Tony Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza - senność, zmęczenie, ciągłe pragnienie, częste oddawanie moczu to takie główne objawy.

A moje dywagacje nad detektorem tetna się skończyły, bo dostałam od koleżanki 🤣

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Szpacza - senność, zmęczenie, ciągłe pragnienie, częste oddawanie moczu to takie główne objawy.

A moje dywagacje nad detektorem tetna się skończyły, bo dostałam od koleżanki 🤣

O super już używałaś ? Mój chyba jutro dotrze już nie mogę się doczekać 🤩

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tony Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2022, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    O super już używałaś ? Mój chyba jutro dotrze już nie mogę się doczekać 🤩

Nie, jeszcze nie, dopiero mi przywiezie w tym tygodniu. Dostałam też od niej adapter do pasów samochodowych. Urodziła w tamtym tygodniu i pozbywa się ciążowych rzeczy:)

Angelaaaa lubi tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Susie Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym tygodniu :)
    Ja na weekend byłam u Taty i razem z mężem zrobiliśmy porządną weryfikację rzeczy dziecięcych, które dostaliśmy w spadku. I okazało się, że mamy ubranka od początku do ok. pierwszego roku dziecka. Tzn. oczywiście trzeba będzie dokupić, ale sporo już jest. Przede wszystkim na każdy rozmiar mamy po 2 kombinezony a one potrafią swoje kosztować. 🤣
    Ja już tak dawno nie widziałam dzidzi, że mocno się stresuję co tam się dzieje. :/ Czuję totalny brak kontroli. Ech...
    Może jednak zdecyduję się na ten detektor też.

Rossetia lubi tę wiadomość

tqYwp2.png
  • Susie Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spontanicznie znalazłam ten detektor na vinted akurat w całkiem dobrej cenie i kupiłam. No cóż. 🤣 Teraz tylko czekać.

Mam pytanie do Mam, które czują już ruchy dziecka. Od kilku dni czuję coś dziwnego w podbrzuszu i sama nie wiem co to może być. Na pewno nie porównałabym tego do smyrania, motylka, gilgotek czy bąbelków jak to często opisują w internetach. Bardziej odczuwam takie jakby hmm bardzo delikatne skurcze?, które nie do końca są przyjemne. W ciągu dnia czuję to kilka razy. Myślicie, że jest się czym martwić, czy to może być to i ja to tak odczuwam po prostu? Czuła któraś z Was coś takiego?

meggie94 lubi tę wiadomość

tqYwp2.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, weekend spędziłam w domu i mam nowego przyjaciela, który doskonale zna moje potrzeby - wiatrak 😂. Nie no nie ma śmiechu, wykończy nas ta temperatura a przypominam, że to dopiero połowa czerwca 😅.

Kurczę, dziś rano czułam takie coś na dole... Nie wiem czy to ruchy, czy jelita ale jakby takie delikatne kopanie co jakiś czas 🤔. W ogóle to też brzuch mnie boli, pewnie syn sobie miejsce robi 😅. Ciężko mi wytrzymać, wizyta za 1.5 tygodnia 😆.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ