LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie widać już od dłuższego czasu, że to nie przejedzenie, zwłaszcza jak mam na sobie coś obcisłego. Raz mi aptekarka powiedziała, żebym wchodziła bez kolejki, tako nie zdarzyło mi się jeszcze żeby ktoś mnie przepuścił przed siebie w kolejce ani w sklepie ani nigdzie. Jeśli chodzi o badania to o ile kolejka nie jest olbrzymia a ja nie czuje się słabo to normalnie czekam na swoją kolej, nie wykorzystuje wtedy pierwszeństwa
Ale jak raz pojechałam do luxmedu, kolejka kończyła się na schodach prawie pod drzwiami wejściowymi to poszłam do recepcji, powiedziałam, że jestem w ciąży i proszę o przyjęcie poza kolejką i bez problemu Pani mnie przyjęła, ale wtedy to było gorąco, ja głodna jak wilk a w tej w kolejce stałabym chyba grubo ponad godzinę.
-
Aktualizacja brzucha: 17tc, powoli zaczyna coś wyłazić 🤣 co dziwne, mąż jest zachwycony, całuje brzuch, w życiu bym go nie posądzała o takie sentymenty 😍
Ps. Idę umyć lustro 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 13:35
Kalli95, MamaTrójki, Susie, Angelaaaa, Scandi-B, Olo323, Joanne, paulity, Ultra-Dżasta, Rossetia lubią tę wiadomość
-
Tony jaka figura 😍😍😍 uroczo ze strony męża 😊
Ja to juz jestem konkretnie wywalona 😂 boje się kiedy przestanę widzieć swoja koleżankę tam na dole i będę musiała się golić robiąc akrobacje 😅🤣🤣🤣Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś dziecko fika jak nie wiem co 🤭 nawet zdrzemnąć się nie można 😅 mąż już pyta kiedy on będzie mógł czuć ruchy 😁
A za tydzień wizyta 🤩 już nie mogę się doczekać ale też boje się bardzo jak tam moja blizna bo mnie ciągnie po noszeniu córki i id wczoraj pojawiają mi się kłucia w pochwie 🥴Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dzięki Agelaaa:).
Ja swojego noszę przez 3/4 dnia. Od urodzenia tylko ręce i ręce:D.
Waży już prawie 11 kg.
Chodzę na badania w luxmedzie i jak się rejestruje to mam opcje, że badania są z karty ciąży i wtedy idę do położnej. Jak jest kolejka to trzeba czekać bo wszystkie tam jesteśmy w ciąży:D ale zazwyczaj nikogo nie ma i szybko idzie.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ojj to ja tez już parkuje w galerii na miejscu dla matki i dziecka, raz na mnie jedna babeczka spojrzała i cmoknęła z niesmakiem 😂
Jutro pobranie krwi, zobaczymy jak będzie w kolejce, ale od jakiegoś tygodnia tak słabo się czuje rano i od razu mega głodna, ze jak będzie więcej osób od razu idę powiedzieć do rejestracji, ze jestem w ciąży, bo inaczej wiem ze padnę 😅
Mój mąż tez codziennie rano i wieczorem mówi do brzuszka, mega mnie to rozczula, nie sadziłam ze tak bardzo 🥹🥰
Wczoraj Malec tak się kręcił, ze normalnie raz mi brzuch aż się ruszył, wtedy mąż położył rękę i mówił, ze czuje małe wypchnięcia 😊Kalli95, MamaTrójki, Rossetia, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
MamaTrójki wrote:Dziewczyny skoro już o badaniach mowa, czy której lekarz zlecił już krzywą cukrową? Mi gin na NFZ powiedział ze teraz robi się po 20tc🤔 dziś idę prywatnie to dopytam ale ciekawa jestem jak u Was?
Ja mam umowiona krzywa cukrowa 12 lipca, czyli pod koniec 24tc.
Jesli chodzi o kolejki, to ja sie jeszcze nie przyzwyczailam do tego ze jestem teoretycznie uprzywilejowana, ale mam kilka obserwacji z mojego pobytu w Polsce: Pani z kasy w Jysku powiedziala ze jak jestem w ciazy to powinnam ominac kolejke. Ludzie z kolejki sami mnie nie przepuscili, mimo ze brzuszek juz jest wyraznie widoczny. W aptece byla duza kolejka, ale nie bylo zadnej informacji o tym ze moge ja ominac. Nikt mnie sam nie przepuscil. Ja sie nie pchalam, bo nie lubie na siebie zwracac uwagi. Na lotnisku sama zdecydowalam sie ominac kolejke bez slowa, bo byla tabliczka wskazujaca pierwszenstwo dla kobiet w ciazy. Nikt nic nie powiedzial. Wniosek jest taki, ze we wszytkich miejscach publicznych powinna byc taka odgorna informacja, wtedy nikt sie nie bedzie burzyl, a ciezarne nie beda sie musialy prosic o zrozumienie. Niby tak niewiele, a spoleczenstwo jeszcze do tego nie dojrzalo. -
Tony wrote:
Jak płasko!😊 I po biuście nic nie widać. Byłam dzisiaj kupić stanik bo ten co mam mega niewygodny jest i znowu mnie to przerosło. 75E za mały a 80D nie było. Bo po promocji chciałam kupić bo wiadomo na Jak długo się przyda?...🤦🏻♀️
Dzisiaj zaczynam 18 tydzień. Ruchów jeszcze nie czuję choć wydaje mi się że coś tam się wierci gdy przykładam rękę do brzucha ale czy to bejbi to pewności nie mam.
Też z rana głodna wstaję. Pierwsze co robię to idę ns spotkanie z lodówką.
Dzisiaj byłam w sklepie na dziale dziecięcym i pierwszy raz tak miałam że się zachwycałam ubrankami 😅 tyle rzeczy chciałam kupić że zmusiłam się do odłożenia i rezygnacji z wchodzenia na działy dziecięce chociaż do przeprowadzki. Potem Krystynie kiecek nakupuję😁
-
Melduję się po połówkowych. Chłopak 335 gram zdrowy, wszystkie palce obecne, pił wody płodowe i chował twarz oczywiście. Mam bakterie w moczu, wiec jutro pędzę zrobić posiew. Krzywa cukrowa mam zrobić na następna wizytę i będę wtedy w 23+5 i tez się zdziwiłam czemu tak szybko. Kopniaki czuje codziennie ale nie ma ustalonej pory. Martwił mnie ból i pieczenie w prawej stronie, ale to wiązadła i maja prawo dawać o sobie znać.
Angelaaaa, Kalli95, Olo323, MamaTrójki, Scandi-B, Ultra-Dżasta, Susie, Kitaja, Rossetia, meggie94 lubią tę wiadomość
14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
🤰🏻30 lat
01.03 ⏸
11.03 pierwsza wizyta (5+6)
29.03 druga wizyta, słyszałam bicie serduszka 166 ud/min (8+2)
26.04 badania prenatalne (12+2)
24.05 będzie chłopak 💚 155 gram, 144 ud/min (16+2)
Niedoczynność tarczycy -Euthyrox 50
PCOS -
paulity wrote:Dziewczyny jadę zaraz na wizytę bo od jakiegoś czasu bardzo mi twardnieje brzuch zwłaszcza w nocy , a dziś to wgl był kosmos . Trzymajcie kciuki bo już mam czarne myśli
Trzymam kciuki 🤞 🍀
Daj znać po wizycieScandi-B lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Joanne wrote:Jak płasko!😊 I po biuście nic nie widać. Byłam dzisiaj kupić stanik bo ten co mam mega niewygodny jest i znowu mnie to przerosło. 75E za mały a 80D nie było. Bo po promocji chciałam kupić bo wiadomo na Jak długo się przyda?...🤦🏻♀️
Dzisiaj zaczynam 18 tydzień. Ruchów jeszcze nie czuję choć wydaje mi się że coś tam się wierci gdy przykładam rękę do brzucha ale czy to bejbi to pewności nie mam.
Też z rana głodna wstaję. Pierwsze co robię to idę ns spotkanie z lodówką.
Dzisiaj byłam w sklepie na dziale dziecięcym i pierwszy raz tak miałam że się zachwycałam ubrankami 😅 tyle rzeczy chciałam kupić że zmusiłam się do odłożenia i rezygnacji z wchodzenia na działy dziecięce chociaż do przeprowadzki. Potem Krystynie kiecek nakupuję😁
Ja właśnie tez kupiłam w końcu normalne staniki a nie jak dotychczas tylko w sportowym topie i prawie padłam ze zdziwienia 😅 przed ciąża kupowałam 75C/75D a dziś 80H 😂 mogłabym głowę schować 😂😅Kalli95, Joanne lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Ja tez po wizycie😊 dziewczyny zostają dziewczynami, jedna 375 druga 329 😊 Wanda i Diana 😊 krzywą mam zrobić jak najbliżej 24tc 😉
kid_aa, Angelaaaa, Kalli95, MamaNl, Anita2022, Krysiaa, Scandi-B, Ultra-Dżasta, Joanne, Tony, Susie, Kitaja, Rossetia, Edyta1987, Strata, meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Jestem właśnie po połówkowych i mamy dziewczynkę 😅 Co prawda nie znaliśmy płci dziecka ale od samego początku mówiliśmy do brzucha w formie męskiej a tu taki psikus. Mała waży 270 i niby jest ułożona na przedniej ściance a ruchy czuję już od paru tygodni.
Krysiaa, Angelaaaa, Scandi-B, Ultra-Dżasta, Joanne, Tony, MamaTrójki, Susie, Kitaja, Rossetia, Strata, meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wszystko dobrze ale nie byłam u lekarza prowadzącego tylko u innego i mówił żeby brać luteine na taki twardy brzuch , może któraś z Was miała taką dolegliwość i rzeczywiście na luteina pomogła? I przepisał mi asmag forte zamiast magne b6
Angelaaaa, Scandi-B, Kitaja lubią tę wiadomość
-
paulity wrote:Dziewczyny wszystko dobrze ale nie byłam u lekarza prowadzącego tylko u innego i mówił żeby brać luteine na taki twardy brzuch , może któraś z Was miała taką dolegliwość i rzeczywiście na luteina pomogła? I przepisał mi asmag forte zamiast magne b6
Ważne że z maluszkiem wszystko dobrze 😊paulity lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Właśnie Was nadrabiam po mojej nieobecności 😁 cieszę się, że połówkowe przebiegły pomyślnie ☺.
Mój to też gada do brzucha, w ogóle to jego ulubioną czynnością jest przykładanie ucha do brzucha i słuchanie 😂🤣. Czasami padam ze śmiechu, bo takie głupoty dziecku opowiada, że szkoda gadać. W czwartek mam wizytę, jestem ciekawa co tam słychać.
Byłam dziś u dentysty, robił mi zęba. Kuźwa, nie dość, że cała się pogryzłam przez znieczulenie to teraz tak czuję tego zęba, że hej. Niby tylko przebarwienie borował 😖.
A tak poza tym samopoczucie spoko. Popadało przez noc i człowiek od razu ochoczy do działania 😂.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki