LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja śpię na brzuchu jeszcze:). Co do golenia to dawałam radę do porodu sama ku niezadowoleniu męża 😀.
W poniedziałek mam wizytę a od ostatniej miesiąc temu przytyłam 2 kg i boję się, że lekarka będzie komentować. Poprzedni lekarz raz tak chamsko mi pojechal jak w 2 tyg przytyłam 0,5 kg i jakis uraz mi został. Od początku ciąży jestem 1,5 kg na plusie bo przez wymioty waga na początku trochę spadła.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
KaroInka wrote:Ja śpię na brzuchu jeszcze:). Co do golenia to dawałam radę do porodu sama ku niezadowoleniu męża 😀.
W poniedziałek mam wizytę a od ostatniej miesiąc temu przytyłam 2 kg i boję się, że lekarka będzie komentować. Poprzedni lekarz raz tak chamsko mi pojechal jak w 2 tyg przytyłam 0,5 kg i jakis uraz mi został. Od początku ciąży jestem 1,5 kg na plusie bo przez wymioty waga na początku trochę spadła.
Ja tez tak spałam ale twardo mi w brzuch i chyba małemu przeszkadzało bo strasznie
Się pcha jak tak śpię wiec wybrałam boki i kurczę jakoś wole na prawym choć powinno się na lewym🫣
Ja dopiero dobijam do wagi z 6 tc i jak mowilam ostatnio do lekarza ze nie mam
Ani brzuszka ani nie przytyłam to powiedział ze to nie ma znaczenia ważne ze mały rośnie 🤪 -
MamaNl wrote:Ja tez tak spałam ale twardo mi w brzuch i chyba małemu przeszkadzało bo strasznie
Się pcha jak tak śpię wiec wybrałam boki i kurczę jakoś wole na prawym choć powinno się na lewym🫣
Ja dopiero dobijam do wagi z 6 tc i jak mowilam ostatnio do lekarza ze nie mam
Ani brzuszka ani nie przytyłam to powiedział ze to nie ma znaczenia ważne ze mały rośnie 🤪
Poczytaj w necie o spaniu w ciazy. To nie jest znowu tak że nie wolno na plecach. Zaleca się od 3 trymestru żeby spać na lewym boku ale na prawym też jest ok. Ja unikam spania na plecach ale nad ranem się czasami na chwilę ułożę. Poza tym nie oszukujmy się, ale kto w ciazy jest w stanie na lewym boku przespać cala noc? Jak ktoś potrafi to podziwiamJa się budzę co ok 2h i zmieniam bok bo mi cierpnie to nogą, to ręką, mam odgniecenia od pościeli na całym ciele. Niw jestem w stanie spać w piżamie bo te odgniexenia są bardzo dokuczliwe:-(
-
KaroInka wrote:Ja śpię na brzuchu jeszcze:). Co do golenia to dawałam radę do porodu sama ku niezadowoleniu męża 😀.
W poniedziałek mam wizytę a od ostatniej miesiąc temu przytyłam 2 kg i boję się, że lekarka będzie komentować. Poprzedni lekarz raz tak chamsko mi pojechal jak w 2 tyg przytyłam 0,5 kg i jakis uraz mi został. Od początku ciąży jestem 1,5 kg na plusie bo przez wymioty waga na początku trochę spadła.
Mi już mąż kupił stoleczek pod prysznic bo... niestety 'koleżanki' już nie widzę 😆kid_aa lubi tę wiadomość
-
Susie wrote:Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt! Serce rośnie jak się to czyta. 🥰
Ja sobie trochę nie wyobrażam, żeby mąż mnie tam golił, no ale jak mus to mus. 😂
Ja tez sobie nie wyobrazam… sama zreszta tez nie toleruje golenia, chodze na wosk co jakis czas. -
Co do wagi aż się boje ile pokaże w piątek. Jem naprawdę zdrowo (zdecydowanie lepiej niż przed ciąża- więcej warzyw, owoców, pełnowartościowe posiłki) i nie jem wcale więcej niż przed ciąża a tyje w oczach, w 16tc byłam już 6kg na plusie. Ruszam się codziennie (długie spacery z psem, 2-3 w tygodniu jakaś aktywność) a mam straszne wyrzuty o to przytycie- nie chodzi nawet wyglądowo (chociaż jak mam gorszy dzień to nie mogę na siebie patrzeć) ale ostatnio zastanawiam się czy nie szkodzę tym dziecku… tyle się naczytałam, ze za duże przybieranie na wadze może powodować choroby, otyłość dziecku i do tego jeszcze gorszy i trudniejszy poródWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 12:39
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Hej😊 ja po wizycie - 180 g dziewczynki. Wszystko dobrze. Podziwiam moją ginekolog, bo płeć podała mi w 9 tc. Starałam się nie przyzwyczajać, ale nic nie urosło, ostatnio stwierdziła nawet, że widzi macicę 😊. Zaczęły się rozmowy o porodzie. Ginekolog stwierdziła, ze jak będzie tak jak teraz to tylko cesarka (nie ukrywam, że chciałam SN). Określiła, że mam ekstremalnie długa szyjkę i w swojej karierze nigdy takiej nie widziała, ale to dobrze plus łożysko na przedniej ścianie. Póki co turlamy się dalej. Musiałam kupić parę rzeczy, bo w swoje przestałam się mieścić. Zawsze byłam przyzwyczajona do rozmiaru 34/36, teraz 38/40. Macie śliczne brzuszki. Ja długo zastanawiałam się czy to brzuszek ciążowy, czy oponka. Jestem niska i zaczynam przybierać kształt kulki😊. Apetyt niestety dopisuje, choć nadal zdarzają się gorsze dni i mdłości. Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze.
Ja golę się tylko na wizytę. Jeszcze widzę, ale chyba nie oddam się w ręce mężowi. Boję się, że Clexane, Acard, maszynka, mój mąż to niezbyt szczęśliwe połączenie.
Serdecznie Was pozdrawiam😊Susie, Kitaja, MamaNl, Rossetia, Angelaaaa, Scandi-B, paulity, meggie94, Joanne, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Scandi-B wrote:Ja tez sobie nie wyobrazam… sama zreszta tez nie toleruje golenia, chodze na wosk co jakis czas.
A ja gole i mój czasem tez mnie goli ale my chyba lubimy takie wspólne zabawy różne hahahKalli95 lubi tę wiadomość
-
Aga300 wrote:Hej😊 ja po wizycie - 180 g dziewczynki. Wszystko dobrze. Podziwiam moją ginekolog, bo płeć podała mi w 9 tc. Starałam się nie przyzwyczajać, ale nic nie urosło, ostatnio stwierdziła nawet, że widzi macicę 😊. Zaczęły się rozmowy o porodzie. Ginekolog stwierdziła, ze jak będzie tak jak teraz to tylko cesarka (nie ukrywam, że chciałam SN). Określiła, że mam ekstremalnie długa szyjkę i w swojej karierze nigdy takiej nie widziała, ale to dobrze plus łożysko na przedniej ścianie. Póki co turlamy się dalej. Musiałam kupić parę rzeczy, bo w swoje przestałam się mieścić. Zawsze byłam przyzwyczajona do rozmiaru 34/36, teraz 38/40. Macie śliczne brzuszki. Ja długo zastanawiałam się czy to brzuszek ciążowy, czy oponka. Jestem niska i zaczynam przybierać kształt kulki😊. Apetyt niestety dopisuje, choć nadal zdarzają się gorsze dni i mdłości. Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze.
Ja golę się tylko na wizytę. Jeszcze widzę, ale chyba nie oddam się w ręce mężowi. Boję się, że Clexane, Acard, maszynka, mój mąż to niezbyt szczęśliwe połączenie.
Serdecznie Was pozdrawiam😊
To pochwal się jaka masz dluga ta szyjke?? -
Olo323 wrote:Co do wagi aż się boje ile pokaże w piątek. Jem naprawdę zdrowo (zdecydowanie lepiej niż przed ciąża- więcej warzyw, owoców, pełnowartościowe posiłki) i nie jem wcale więcej niż przed ciąża a tyje w oczach, w 16tc byłam już 6kg na plusie. Ruszam się codziennie (długie spacery z psem, 2-3 w tygodniu jakaś aktywność) a mam straszne wyrzuty o to przytycie- nie chodzi nawet wyglądowo (chociaż jak mam gorszy dzień to nie mogę na siebie patrzeć) ale ostatnio zastanawiam się czy nie szkodzę tym dziecku… tyle się naczytałam, ze za duże przybieranie na wadze może powodować choroby, otyłość dziecku i do tego jeszcze gorszy i trudniejszy poród
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 14:21
Susie, Scandi-B, Angelaaaa, Aga300, Paulina12345, paulity, meggie94, Kitaja, Joanne, MamaTrójki, Kalli95, Olo323, kid_aa, Edyta1987, Rossetia, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pod moim sercem rośnie synek Hubert 💚 właśnie wracamy z wizyty.
MamaNl, meggie94, Kitaja, Joanne, MamaTrójki, Kalli95, Scandi-B, Olo323, Angelaaaa, Nosia, Paulina12345, kid_aa, Ultra-Dżasta, Edyta1987, Susie, Asia11, Rossetia, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
🧍🏻♀️1991
🧍🏻1993
Starania od 05.2018
07.2021 I IVF - długi protokół (Gonapeptyl, Menopur 225) - pobrano dwie komórki, uzyskano jeden zarodek - 10dpt beta 0.
03.2022 II IVF - długi protokół (Gonapeptyl, Elonva, Menopur 225), punkcja 07.03.2022 - pobrano 9 kumulusów z tego 5 dojrzałych komórek.
12.03.2022 transfer blastusia 4.1.1 💕
3 dpt - beta 11,5 prog 116 (połówka Ovitrelle)
6 dpt - beta 27,6 prog 136
8 dpt - beta 97
10 dpt - beta 195, prog 150
12 dpt - beta 293 (inne labo)
13 dpt - beta 387
17 dpt - beta 1477, prog 109, widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
24 dpt - beta 11696, prog 144
25 dpt - jest ❤️ (6t0d)
23.05.2022 - prenatalne (USG+PAPPA) - ryzyka niskie (13t3d)
22.06.2022 (17t2d) - Hubert 💚
22.07.2022 - połówkowe - 460g (22t0d)
23.09.2022 - usg III trymestru - 1720g (31t0d)
21.10.2022 - 2460g (35t0d)
04.11.2022 - 2980g (37t0d)
21.11.2022, 22:29 - Hubert jest z nami 💜 3860g, 56cm
Mamy ❄️❄️❄️ (4.1.1, 4.1.1, 3.1.1) -
O matko, to dobrze że mój nie komentuje bo niestety waga przybywa mi dość szybko 🙈 -
Ja dziś byłam u swojej siostry, wymasowala mnie, obkleila taśmami, mam nadzieje, że trochę mi ulży. Ale mówiła, że i tak będziemy musiały regularnie się masować i taśmować, a potem to mi jeszcze będzie brzuch podklejać, żeby ulżyć na kręgosłupie.
-
Zaliczyłam ponadprogramową wizytę u położnej. Od wczoraj brzuch mnie bolał jak na miesiączkę, po 5 też obudziłam się z bólem, a po przebudzeniu skurcze. Do tego ruchów nie mogłam wyczuć. Bałam się ale miałam nadzieję że wszystko w porządku choć przyznam że o mało ze strachu nie umarłam jak nie mogła wyłapać tętna dziecka.
Powiedziała że dziecko jest bardzo ruchliwe, do tego wszystko się rozciąga i rośnie i stąd te bóle.
To niesamowite jak już na tym etapie ciąży kocha się to maleństwo...kid_aa lubi tę wiadomość