LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też gorąco. Upał był nawet w nocy. Biedny pies leży cały czas pod wiatrakiem. Od kilku dni zapowiadają burze, ale żadnej nie było. Niby wczoraj trochę zaczęło kropić, tyle że woda wyparowała zanim dotknęła ziemi.
Imienia też nie mamy jeszcze wybranego. Mnie się bardzo podoba Artur, ale mąż ma lekką wadę wymowy, tzn. ma takie frrrrancuskie "R" i jakiś kompleks na tym punkcie, więc nie bardzo jest przekonany do imienia z dużą ilością tej litery. Mnie się zawsze ta jego wymowa "R" bardzo podobała
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Tysia1985 wrote:U nas po wczorajszej wizycie wiemy już, że będzie synek
USG połówkowe mam dopiero 13 lipca... Wczoraj oceniał szyjkę i tu bez zastrzeżeń jest długa. Tylko łożysko mam ułożone parę milimetrów od ujścia szyjki i jest do obserwacji... Gin mówi że powinno się podnieść i oby tak się stało.
A teraz myślimy nad imieniem i nie wiemy jakie wybrać... Dobrze że jest jeszcze trochę czasu
U mnie niestety to samo z łożyskiem, ale tak samo, mam się nie martwić.
Martwi mnie to, że jest mi bardzo słabo. 2 razy straciłam na sekundkę przytomność, nie przy wysiłku a po prostu siedząc na kanapie czy krześle. -
Dziewczyny! Czy to możliwe, żebym poczuła puknięcie? Wczoraj rano Małż sobie trzymał na Bąblu dłoń i nagle mówi, że coś poczuł - wyśmiałam go, że to niemożliwe, bo to za wcześnie, a poza tym łożysko z przodu, choć nie centralnie więc byłam przygotowana na ruchy znacznie później... Przed snem, to ja trzymałam dłonie na macicy, spokojnie od dłuższego czasu wyczuwam jego głowę i wczoraj jakby bąbelek... ja w szoku więc od rana się wsłuchuję w ten mój brzuch i pod dłonią znów coś pyknęło i to tak mocniej:) Dzidź na usg wychodzi większy - wczoraj na 18+1, no i jest mięśniak, który pewnie też małego trochę wypycha.
Kurde, możliwe to? Aż się wzruszyłam 🙈
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Ja pierwsze ruchy poczułam w 15+4, lekarz mowi ze jak najbardziej to możliwe 🙂 niby nie mam z przodu łożyska ale każdy mi mówił że to niemożliwe żeby tak wcześnie wyczuc dziecko tym bardziej że to 1 ciaza na takim etapie, wiec wydaje mi się że nawet z łożyskiem z przodu możesz poczuc ruchy wcześniej niż się przyjmuje 🙂
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Altair - u nas właśnie Artur odpadł przez te dwa "r". Dmuchamy na zimne 😆.
Kalli, już to kiedyś widziałam 😆 śmiałam się do męża, że jak Karol zacznie raczkować to kupię 😂🤣.
Kid_aa bardzo możliwe, że to dziecko się rusza 😊, u mnie pod koniec 18 tygodnia zaczęły się takie delikatne ruchy. Natomiast teraz coraz częściej "coś" tam się dzieje 😂. Wczoraj to robiłam wstęp do słuchania muzyki. Wyczułam moment, w którym się mocno ruszał i puściłam ulubiony utwór - od razu się uspokoił 😱, niesamowite. Urośnie mi fan Wiedźmina, jak nic xD (ścieżki dźwiękowe do części z 2014 roku są cudowne 😍).kid_aa, Altair lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ja już czuje regularnie ruchy- rano i jak się położę do spania oraz zawsze po jedzeniu 🥰
Cudowne, wciąż nie mogę trochę uwierzyć, ze doświadczam tego cudu 🥰
Mąż tez już normalnie czuje wypychanie, regularnie rozmawia z Maluchem (prosto do brzucha😂) i zawsze jak zaczyna do niego mówić to tez zaczyna się troszkę ruszać, chociaż wtedy mąż nie zawsze czuje 😀
U nas koło 3-4 była ultra burza, do jakiejś 10-11 było znośnie teraz w cieniu 33stopnie 🔥🔥
Ja leżę pod klima a między wiatrakiem i normalnie się topie 🤡
W ogóle dzisiaj nad ranem śniło mi się, ze urodziłam córeczkę i pierwsze chwile po obudzeniu czułam jakby „rozczarowanie” bo nastawiłam się już na synka 🙈😂Kalli95, Scandi-B lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
kid_aa wrote:Dziewczyny! Czy to możliwe, żebym poczuła puknięcie? Wczoraj rano Małż sobie trzymał na Bąblu dłoń i nagle mówi, że coś poczuł - wyśmiałam go, że to niemożliwe, bo to za wcześnie, a poza tym łożysko z przodu, choć nie centralnie więc byłam przygotowana na ruchy znacznie później... Przed snem, to ja trzymałam dłonie na macicy, spokojnie od dłuższego czasu wyczuwam jego głowę i wczoraj jakby bąbelek... ja w szoku więc od rana się wsłuchuję w ten mój brzuch i pod dłonią znów coś pyknęło i to tak mocniej:) Dzidź na usg wychodzi większy - wczoraj na 18+1, no i jest mięśniak, który pewnie też małego trochę wypycha.
Kurde, możliwe to? Aż się wzruszyłam 🙈kid_aa lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie .Helenka rośnie i ma się dobrze ,jednak łożysko jest dość nisko ujścia macicy i położna trochę zaniepokoiły krwiaki na łożysku ,kazała się oszczędzać .Jutro jedziemy do Polski,zaraz będę miała wizytę u swojego gin więc jestem trochę spokojniejsza .
Ultra-Dżasta, Angelaaaa, MamaNl, meggie94, Altair, Strata, Scandi-B, Olo323, paulity, Rossetia lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Byłam u lekarza dzisiaj i okazuje się że twardnieje mi macica i skróciła mi się z 40 paru do 33mm. Przepisał mi miagnez, żelazo, dupasthon i tabletki dopochwowe. Oprócz tego mam odpoczywać i dostałam mi L4. Nie powiem że tego się nie spodziewałam, myślałam że wszystko przebiega dobrze i będę mogła pracować do października a tu takie coś. Jeśli będzie mi twardnieć macica to do lekarza (innego bo mój będzie na urlopie) albo do szpitala.
-
Ultra-Dżasta wrote:W ogóle mam pytanie: jak się czuje tą twardość macicy? To są skurcze, czy po prostu czuć, że jest twardo? 🤨
Robi Ci się mega twardy brzuch i nasz uczucie takiej ciężkości, czujesz po prostu nawet bez dotykania, że jest jak skala. Ja na początku miałam samo twardnienie, po kilku dniach doszły do tego skurcze,, ciągniecie, bóle. Ale po tyg brania magnezu i nospy i oszczędzaniu się przeszło -
meggie94 wrote:Robi Ci się mega twardy brzuch i nasz uczucie takiej ciężkości, czujesz po prostu nawet bez dotykania, że jest jak skala. Ja na początku miałam samo twardnienie, po kilku dniach doszły do tego skurcze,, ciągniecie, bóle. Ale po tyg brania magnezu i nospy i oszczędzaniu się przeszło
Kurcze, a czy ma się przy tym wzdecia??? Ja mam ostatnio akcje właśnie brzuch jak skala, bol i wzdecia... -
meggie94 wrote:Robi Ci się mega twardy brzuch i nasz uczucie takiej ciężkości, czujesz po prostu nawet bez dotykania, że jest jak skala. Ja na początku miałam samo twardnienie, po kilku dniach doszły do tego skurcze,, ciągniecie, bóle. Ale po tyg brania magnezu i nospy i oszczędzaniu się przeszło
Kurcze to ja tez tak mam dzisiaj. Myslalam ze to po prostu brzuch sie rozciaga. Ale czyms to grozi?