X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 my z Karolem walczymy o przetrwanie. Jakiś dramat w obecne upały 🥵. Chłop się rusza ale baaardzo leniwie i wcale mu się nie dziwię. Sama jestem nie do życia.

Prowadzący też sprawdza mi szyjkę dopochwowo a lekarz na połówkowych sprawdzał przez powłoki brzuszne ☺.

MamaNL duży chłopiec Ci rośnie 😋. Super, że wszystko w porządku ☺.

Olo323 kciuki za wizytę 😊.

Olo323 lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Miałyście sprawdzaną szyjkę macicy przy połówkowych na usg przez powłoki brzuszne czy to sprawdza się tylko dopochwowo?
    Tak ja mialam. Czasem ładnie widac przez brzuch, ale nie zawsze.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 23 lipca 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała w te upały tez mniej aktywna, zresztą tak i matka 😅

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Susie Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba temperatura nie ma wpływu na ruchy małego mam wrażenie. Z godzinę temu siedząc na kanapie poczułam że zaczął się tam kotłować i nagrałam takie fajne filmiki podskakującego brzucha. 😂🥰 Są jeszcze dość subtelnie widoczne, ale nie da się tego pomylić z czymś innym. :D

czekamynadzidzie, Scandi-B lubią tę wiadomość

tqYwp2.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny szaleją w najlepsze a ja dosłownie umieram… nienawidzę takich temperatur 😕

Olo323 lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹

Wysłany: 23 lipca 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susie wrote:
    U mnie chyba temperatura nie ma wpływu na ruchy małego mam wrażenie. Z godzinę temu siedząc na kanapie poczułam że zaczął się tam kotłować i nagrałam takie fajne filmiki podskakującego brzucha. 😂🥰 Są jeszcze dość subtelnie widoczne, ale nie da się tego pomylić z czymś innym. :D
    U mnie ciezko uchwycić ten szalejący brzuch bo chyba mala ma sporo miejsca i tak nim nie trzęsie jeszcze. Za to zauwazylam ze kilka razy wypchnęła się główką albo dupką i brzuch się zrobił asymetryczny. Jak dotknęłam to miejsce to takie twarde a z drugiej strony brzucha mięciutko. Jejku słodkie to było 😍

MamaNl, Scandi-B, Ultra-Dżasta, Decemberry lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje się po 😊

Z Synkiem wszystko w porządku, lekarz się zaśmiał „ale mamy dluga nogę” 😅 (kość udowa jest prawie dwa tygodnie do przodu wg usg😂) od razu uspokoił, ze mam się nie martwić, po prostu na tym etapie już wychodzą cechy indywidualne dziecka i szykuje się nam duży człowiek 😊 ale tez się rzucił, ze chyba nas to nie dziwi, bo oboje jesteśmy wysocy (ja prawie 180cm, maz ponad 2m😅)
    Synek wazy całe 768g 😊

Jedyne co, to wracam do luteiny, bo szyjka mi się skróciła do 32mm 😕 i oszczędny tryb (jakby teraz był bardziej aktywny 😂)

Ultra-Dżasta, Angelaaaa, MamaTrójki, Joanne, Decemberry, czekamynadzidzie, Scandi-B lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Dziewczyny melduje się po 😊

Z Synkiem wszystko w porządku, lekarz się zaśmiał „ale mamy dluga nogę” 😅 (kość udowa jest prawie dwa tygodnie do przodu wg usg😂) od razu uspokoił, ze mam się nie martwić, po prostu na tym etapie już wychodzą cechy indywidualne dziecka i szykuje się nam duży człowiek 😊 ale tez się rzucił, ze chyba nas to nie dziwi, bo oboje jesteśmy wysocy (ja prawie 180cm, maz ponad 2m😅)
    Synek wazy całe 768g 😊

Jedyne co, to wracam do luteiny, bo szyjka mi się skróciła do 32mm 😕 i oszczędny tryb (jakby teraz był bardziej aktywny 😂)

Super że wszystko dobrze 😊
    No to faktycznie synek będzie też wysoki 😁

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zrobiliśmy sobie małą wycieczkę nad jezioro 😊 rano pogoda super a potem wracaliśmy bo deszcz i ochłodzenie 😒

IMG20220723112250.jpg

Kalli95, Olo323, MamaTrójki, olanowak90x, Joanne, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323, to będzie kawał chłopa 😃.

U teścia dziś żniwa 🥵, oczywiście on sam siedzi przy piwku a reszcie organizuje robotę 😂🤣. Nie mam ochoty wychodzić z domu, byłam o 9 na zakupach w Biedronce i jak wyszłam to myślałam, że się stopię 🥵. Siedzimy z teściową w domu i oglądamy powtórki Kuchennych Rewolucji 🤣.

A! I w ogóle to na obiad zjadłam prawie całą, średnią Capriciosę i napiszę jedno: NIE ŻAŁUJĘ 😆.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2022, 15:11

Angelaaaa, Olo323, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Olo323, to będzie kawał chłopa 😃.

U teścia dziś żniwa 🥵, oczywiście on sam siedzi przy piwku a reszcie organizuje robotę 😂🤣. Nie mam ochoty wychodzić z domu, byłam o 9 na zakupach w Biedronce i jak wyszłam to myślałam, że się stopię 🥵. Siedzimy z teściową w domu i oglądamy powtórki Kuchennych Rewolucji 🤣.

A! I w ogóle to na obiad zjadłam prawie całą, średnią Capriciosę i napiszę jedno: NIE ŻAŁUJĘ 😆.

Ja dzisiaj też mam dzień niezdrowego jedzenia 🤭 hihi nie ma czego żałować 🙈

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Susie Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    U mnie ciezko uchwycić ten szalejący brzuch bo chyba mala ma sporo miejsca i tak nim nie trzęsie jeszcze. Za to zauwazylam ze kilka razy wypchnęła się główką albo dupką i brzuch się zrobił asymetryczny. Jak dotknęłam to miejsce to takie twarde a z drugiej strony brzucha mięciutko. Jejku słodkie to było 😍

Ja mam mały brzuszek jak na dzidziona który musi się tam zmieścić 😅 więc sądzę, że dlatego ruchu są dość widoczne na brzuchu. U mnie tez sie czasem mały tak ułoży, że mam takie twarde w którymś miejscu. Zazwyczaj gdzieś z prawe strony, śmieszne uczucie :D

Olo, super że wszystko u Was w porządku. Ooo ja jestem ciekawa jak duży będzie młody, bo my z mężem też wysocy. Ja 177 a mąż prawie 2m. Zawsze jak myślałam o dziecku to miałam takie obawy ze jak będzie dziewczynka, to żeby nie była aż tak wysoka a przynajmniej nie wyższa ode mnie, ja od podstawówki miałam kompleks wzrostu i nie chciałabym żeby moje dziecko też miało podobne odczucia.

Olo323 lubi tę wiadomość

tqYwp2.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na izbę dostałam takiej infekcji pochwy że nie mogę wytrzymać 🥺

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam dzisiaj nagrać swój brzuch. Tak podskakiwał strasznie, ale jak tylko włączałam nagrywanie to mała się uspokajała i nici z nagrywania.

Jestem po krzywej cukrowej. Poszło gładko, wszystko w porządku. Za tydzień w piątek badanie kontrolne :)

Angelaaa współczuję :( Tak nagle Cię ta infekcja dopadła?

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ja chciałam dzisiaj nagrać swój brzuch. Tak podskakiwał strasznie, ale jak tylko włączałam nagrywanie to mała się uspokajała i nici z nagrywania.

Jestem po krzywej cukrowej. Poszło gładko, wszystko w porządku. Za tydzień w piątek badanie kontrolne :)

Angelaaa współczuję :( Tak nagle Cię ta infekcja dopadła?

W czwartek zauważyłam śluz nie taki i poszłam do apteki po leki ogólnie było lepiej a kilka godzin temu nagle ból pieczenie wszystko naraz 😒
    Czekam na lekarza bo są zajęci...także nie wiem ile to potrwa

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam antybiotyk
    Z małą wszystko dobrze

MamaTrójki, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że musiałam prawie 3 godziny czekać i się nasłuchać że to nie stan na izbę przyjęć... A ja do niej że jak chodzić, siedzieć nie mogę i się dobrze załatwić to jaki to stan ? I jak mam weekend przeczekać w takim stanie.. to już nic nie mówiła 🥴🥴

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mówiła że mam długa szyjkę także super itp.
    Mam 31mm a 28czerwca miałam 54mm nie za szybko się skraca ? 😳

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze zrobiłaś, dostałaś leki i przez weekend poczujesz ulgę i wszystko wroci do normy.
    Ciekawe jaki stan wg nich nadaje się na izbę przyjęć. Z czym by się nie przyjechało to zawsze komentarz...

• Tony Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela współczuję:/ pamiętaj o probiotyku! Infekcja pochwy rzeczywiście nie jest stanem na izbę przyjęć,tylko do POZ a w weekend na Nocną Opiekę Lekarską :) na izbę przyjęć jak sama nazwa wskazuje zarezerwowane są przypadki kwalifikujące się do ewentualnego przyjęcia do szpitala. Więc trochę rozumiem frustrację lekarzy :D

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ