X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Jak odbywa się ten zabieg i zalecenia po ?
    I z jakich przyczyn możesz mi napisać na priv

Zabieg przebiegał laparoskopowo, ale są jeszcze co najmniej 2 metody ich usunięcia, jednak laparo ma najlepsza skuteczność. My staraliśmy się o dziecko ponad 2 lata. Wiele przeszkód, ale jedną z nich były bardzo kiepskie wyniki nasienia męża. Wszystkie inne badania wychodziły mu w normie, więc lekarze rozkładali ręce skąd takie wyniki. Dopiero urolog na usg mu uświadomił, że ma żylaki na obu jądrach II stopnia, co sprawia, że jądra się przegrzewają, a to zabija plemniki. Po zabiegu 3 miesiące czekaliśmy na powtórzenie badań i poprawa była kolosalna :) To plus moja stymulacja owulacji i miesiąc później już czekaliśmy na Wiktorię 😊

MamaNl, Joanne, Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Chyba muszę bardziej docenić rodziców i teściów, bo nikt mi się z "dobrymi radami" nie narzuca jak na razie 😉 Z drugiej strony wiem, że żadna babcia ani dziadek nie da się wpakować w rolę darmowej opiekunki, a to się czasem przydaje.

To my akurat mieszkamy w odległości 8-12km i od moich rodziców i teściów i jedni i drudzy chętni do pomocy, zwłaszcza moja mama, która właśnie przeszła na emeryturę i trzeba ją stopować, bo najchętniej to by tu zamieszkała po narodzinach małej 😅

Altair lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże. Przypomniało mi się 😂.
    Jak mieszkałam chwilę u eksa to rozwiesiłam pranie. Przychodzę po robocie a ono jest rozwieszone w inny sposób. I takie miałam: wtf? A okazało się, że jego mama przyszła w odwiedziny i powiesiła mi pranie po swojemu, bo wg jej metody szybciej schnie. Kill me.

A po porodzie to bym wolała od razu jechać do swoich rodziców, niż do teściów. Mama raczej do mnie nie przyjedzie, bo tak yyy mama i teściowa pod jednym dachem trochę creepy. Ona by bardzo chciała mi pomóc na początku, już się oferowała a mi jest tak przykro, że nie będzie mogła 🥺.

Przygoda ze szpitala: we środę był mąż w odwiedziny i zapomniał maseczki, nikt się nie pluł oprócz prowadzącego, który chciał wzywać policję (na jaja ale mąż wziął to mega na poważnie 😂). I dziś jak go widzę na dyżurze to mam taki trochę dystans ale zapytał się jak tam samopoczucie i czy już mąż pamięta o maseczce, bardzo śmieszne 😆. Natomiast dziś do babki co ma od wczoraj skurcze przyszedł mąż o 9 i sprzątaczka do niego mówi tak: jak będzie obchód to panu powiem, by się pan do kibla schował, bo dr K. od razu pana ze szpitala wyrzuci 😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 09:48

Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Zabieg przebiegał laparoskopowo, ale są jeszcze co najmniej 2 metody ich usunięcia, jednak laparo ma najlepsza skuteczność. My staraliśmy się o dziecko ponad 2 lata. Wiele przeszkód, ale jedną z nich były bardzo kiepskie wyniki nasienia męża. Wszystkie inne badania wychodziły mu w normie, więc lekarze rozkładali ręce skąd takie wyniki. Dopiero urolog na usg mu uświadomił, że ma żylaki na obu jądrach II stopnia, co sprawia, że jądra się przegrzewają, a to zabija plemniki. Po zabiegu 3 miesiące czekaliśmy na powtórzenie badań i poprawa była kolosalna :) To plus moja stymulacja owulacji i miesiąc później już czekaliśmy na Wiktorię 😊

Dobrze wiedzieć ze to aż taka szybka poprawa jest bo gdzieś czytałam ze po roku a w pełni jeśli zabieg się uda dopiero po 2 latach a tez mam delikwenta do takiego zabiegu ale boi się ze coś mu tam zrobią i sprzęt nie będzie działał a tak bardziej mogę to wytłumaczyć 😅

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    O Boże. Przypomniało mi się 😂.
    Jak mieszkałam chwilę u eksa to rozwiesiłam pranie. Przychodzę po robocie a ono jest rozwieszone w inny sposób. I takie miałam: wtf? A okazało się, że jego mama przyszła w odwiedziny i powiesiła mi pranie po swojemu, bo wg jej metody szybciej schnie. Kill me.

A po porodzie to bym wolała od razu jechać do swoich rodziców, niż do teściów. Mama raczej do mnie nie przyjedzie, bo tak yyy mama i teściowa pod jednym dachem trochę creepy. Ona by bardzo chciała mi pomóc na początku, już się oferowała a mi jest tak przykro, że nie będzie mogła 🥺.

Przygoda ze szpitala: we środę był mąż w odwiedziny i zapomniał maseczki, nikt się nie pluł oprócz prowadzącego, który chciał wzywać policję (na jaja ale mąż wziął to mega na poważnie 😂). I dziś jak go widzę na dyżurze to mam taki trochę dystans ale zapytał się jak tam samopoczucie i czy już mąż pamięta o maseczce, bardzo śmieszne 😆. Natomiast dziś do babki co ma od wczoraj skurcze przyszedł mąż o 9 i sprzątaczka do niego mówi tak: jak będzie obchód to panu powiem, by się pan do kibla schował, bo dr K. od razu pana ze szpitala wyrzuci 😂.
    Nie ma to jak specyficzne poczucie humoru 🤣🤣🤣 ja pamietam tez bylam u jakiegoś lekarza, on rzucił jakimś tekstem. Nie wiem co pokazywała moja mina ale pielęgniarka po chwili do mnie "to był żart doktora". A ja "aha" 😅

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Dobrze wiedzieć ze to aż taka szybka poprawa jest bo gdzieś czytałam ze po roku a w pełni jeśli zabieg się uda dopiero po 2 latach a tez mam delikwenta do takiego zabiegu ale boi się ze coś mu tam zrobią i sprzęt nie będzie działał a tak bardziej mogę to wytłumaczyć 😅

Różne są historie z tymi zabiegami, ale u mojego męża to była jedyna przyczyna złych wyników, a poprawa powinna nastąpić po 3 miesiącach, bo tyle trwa spermatogeneza i wytworzenie się nowych plemników w nowych warunkach 😊

age.png

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Różne są historie z tymi zabiegami, ale u mojego męża to była jedyna przyczyna złych wyników, a poprawa powinna nastąpić po 3 miesiącach, bo tyle trwa spermatogeneza i wytworzenie się nowych plemników w nowych warunkach 😊

Tu właśnie tez są żylaki ale tez stwierdzona przez to Oligozoospermia

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, mam wypis 🥳. Powiedziałam doktorowi, że mam kryzys i chcę do domu a on: okej, to panią wypiszę ale będziemy w kontakcie, tak? Mogę poczekać na łóżku do 15 na męża i przy okazji sobie od razu wypis wybiorę 😂.

Angelaaaa, MamaNl, Scandi-B, meggie94, Nosia, Kalli95, Tony, Olo323, Altair, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dobra laski, mam wypis 🥳. Powiedziałam doktorowi, że mam kryzys i chcę do domu a on: okej, to panią wypiszę ale będziemy w kontakcie, tak? Mogę poczekać na łóżku do 15 na męża i przy okazji sobie od razu wypis wybiorę 😂.

Dobra wiadomość jednak w domu to w domu 😅
    Mimo wszystko uważaj na siebie 😊😊

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj kolejny pomiar wagi u położnej i przez miesiąc przytyłam 3.7 kg. Nie wiem na ile to jest przytycie czyli tluszcz, na ile zatrzymana woda a na ile zaparcia, które mnie dopadły. Jadłam normalnie. Nagle się mega tycie odpaliło? Jestem w 24 tyg.
    Dołują mnie te pomiary :/

• Nosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że moja teściowa ani nie pomaga ani też nie przeszkadza. Nie wtrąca się też :)

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia, to brzuch 😂. Też miałam taką sytuację, że w ciągu tygodnia wpadło mi +2 kg a później długo, długo nic (ważę się co tydzień). Dziś lekarz mówił, że brzuch rośnie, więc jest okej. Mam nadzieję, że w wypisie będzie info o tym USG z niedzieli, bo jestem go mega ciekawa 😅.

W ogóle przez euforię związaną z wypisem zapomniałam zapytać doktora, czy mogę się nadal rozciągać i pracować z mięśniami dna miednicy, czy nie 🤦‍♀️. Wytrzymam jakoś do przyszłego czwartku 😅.

Wiecie co, tak podsumowując tą wizytę w szpitalu - liczbę porodów SN mogę wyliczyć na 1 ręce (od wtorku, kiedy zostałam przeniesiona do dziś), czyli całe 3; a cesarek (w ciągu tych dni) naliczyłam 20 😱.

Decemberry lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą na fb zobaczyłam ogłoszenie. Dziewczyna napisała że sprzedaje kilka rzeczy po dziecku, wszystko po 10€/szt więc poprosiłam o zdjęcia boxa, łóżeczka turystycznego i bujaka. Wysłała mi i wszystko mega zadbane! Tak więc nie wiem gdzie to pomieszczę ale biorę!😅 Dopiero na niedzielę umówiłam się na odbiór więc jeśli nic się nie zmieni to na boxa, normalne łóżeczko szczebelkowe, dostawkę, łóżeczko turystyczne, dwa bujaki i wózek 2w1 wydałam w sumie 270€😁 wszystko w kolorach białym i szarym, wózek tylko ciemny beż.

Scandi-B lubi tę wiadomość

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Przed chwilą na fb zobaczyłam ogłoszenie. Dziewczyna napisała że sprzedaje kilka rzeczy po dziecku, wszystko po 10€/szt więc poprosiłam o zdjęcia boxa, łóżeczka turystycznego i bujaka. Wysłała mi i wszystko mega zadbane! Tak więc nie wiem gdzie to pomieszczę ale biorę!😅 Dopiero na niedzielę umówiłam się na odbiór więc jeśli nic się nie zmieni to na boxa, normalne łóżeczko szczebelkowe, dostawkę, łóżeczko turystyczne, dwa bujaki i wózek 2w1 wydałam w sumie 270€😁 wszystko w kolorach białym i szarym, wózek tylko ciemny beż.

No i piękna okazja! My wczoraj odkupilismy od kobitki łóżeczko turystyczne do salonu z przewijakiem i pałąkiem z zabawkami za 100 zł 😊

Joanne lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, pamiętajcie tylko, żeby w tych używanych łóżeczkach wypierdzielić stare materace i kupić nówki sztuki. To jedna z zasad prewencji SIDS.

Ja byłam ostatnio na usg piersi, wszystko super, żaden guzek się nie powiększył - jestem bezpieczna <3 kolejna wizyta, jeśli będę chciała karmić piersią (hahaha) za 1,5 roku. Zatem myślę, że standardowo za rok wrócę :)

Wózek nam przyszedł. Jest cuuudowny! Strasznie się nim jaramy. Koła ma takie gigantyczne, to wygląda sztosowo :D

Myślę jeszcze nad tym używanym bujaczkiem baby bjorn, bo tak zachwalacie, że mi sie udziela :D Na olx widziałam ktoś sprzedaje ze wsi obok za 300 zł. Czy taka cena za używkę jest ok? Wydaje mi się trochę przesadzona.. (za nowe, piękne, drewniane łóżeczko płaciliśmy 300 zł).

Twardniejący brzuch to też moja zmora. Przestałam nawet spacerować z psiakami, bo po prostu nie daję rady z tym brzuchem. Też ciągle mi się wydaje ciężki, wzdęty i ogółem trudno mi się w tym tygodniu funkcjonuje :(

Przedwczoraj podczas kucania przy lodówce upadłam na pupę, psiak mnie przewrócił. Uderzyłam się w kość ogonową i od razu kolejny confuse - czy coś złego mogło się stać? Ginka ku chwale uspokoiła, ale kość mnie pobolewa dalej. Przy tym rosnącym brzuchu tak się zmienia ośrodek ciężkości, że ciężko znaleźć dobre wyważenie..

A co do teściowych i mam, które wiedzą lepiej - moja mama się w ogóle nami nie interesuje, nawet nie pyta jak się czujemy, więc to jest ta smutna strona medalu, kiedy czujesz, że nie obchodzisz swojej strony rodziny. Z siostrami mam podobnie - nikogo nasz stan nie obchodzi, więc nawet nie wiedzą o wizytach w szpitalu, ani nic. Do pewnego momentu sama pisałam do sióstr i opowiadałam co u nas, ale gdy zdałam sobie sprawę, że zdjęcia są tylko lajkowane i nie ma dalszych pytań, to przestałam... i nikt się nie upomina. Bardzo smutne, ale na szczęście rodzina męża, a w zasadzie teściowie mi pokazują pozytywną stronę rodzinną. Teściowa jest mi bliższa niż mama i potrafi się cieszyć ze wszystkiego, a przy tym nic nie wciska, nie narzuca. Jak ludzie mi mówią, że "zobaczysz, jak się dziecko urodzi, pokaże swoją ciemną stronę" to śmiać mi się chce, bo teściowie mają już sześcioro wnuków (nasz będzie siódmy <3) i przy żadnym nie pokazała tej rzekomej ciemnej strony :D Także tu jestem spokojna.

Za to z opowieści o krejzi teściówkach mam kilka o swojej ex teściowej - była tak wkręcona w różnej maści MLM-y zdrowotne, że raz nawet wycięła mi pukiel włosów, żeby zrobić BADANIE WŁOSA, które POKAŻE CAŁY TWÓJ STAN ZDROWIA! Byłam wtedy bardzo młoda i nie miałam za grosz asertywności, więc się godziłam na te durnoty. Teraz mnie to mega śmieszy, ale wtedy, gdy cała porąbana rodzinka zabraniała mi pić soków (bo cukier), słodzić herbaty (cukier!!!!!) i straszyli candidą albicans (CUKIER KARMI GRZYBA!), to byłam w dupie :D

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry sytuację rodzinną mam dosyć podobną niestety. Trzymaj się dzielnie!❤️ Tutaj nie chcę o tym pisać, ale jeśli chcesz wylać żale na priv to nie ma sprawy😉

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry to oczywiste z materacami :) Drewniane łóżeczko kupiliśmy bez materaca, właśnie po to by nie przepłacać za używkę z materacem, skoro kupimy nowy materac, a w turystycznych to wiadomo jak wyglądają te materace z zestawu ;) Dziś już zamówiłam 2 materace.

age.png

age.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decembery ja szukam na vinted używanego BB i niestety nie widziałam ceny mniejszej niż 450. Wiec jakbym znalazła za 300zl to bym się ani chwili nie zastanawiała. Nowy BB kosztuje cos kolo 900zl, więc opłaca się kupić uzywke. Ponoc BB jest fenomenalny,fantastycznie wyprofilowany, bez udziwnień, dziecko z neigo nie wypada. No ogolnei czytała o samych plusach 😅 moze poza kręgosłupem 😁

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mogę znaleźć odpowiedniego wózka rok po roku... Za małe pieniądze bo nie wiem jak długo starsza córka będzie chciała jeździć. Także szukam czegoś takiego jak już coś znajdę to nie chcą wysłać kurierem a nie będę jechała 200km 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapnijcie pasy dziewczyny, kolejna historia mojego życia się kłania. Człowiek przypału melduje się do usług.

Brałam dziś prysznic no i w trakcie wycierania puściła się krew... Totalnie spanikowałam, krew aż ciekła mi po nogach. Taka żywa, jakby po skaleczeniu. Zanim się rozryczałam zadzwoniłam od razu do prowadzącego. Mówię mu, że sorry, że dzwonię ale kurna krew leci strumieniem i jestem przerażona, nie wiem co robić a dziś mnie wypisywał, nie mam skurczy ani nic. I on do mnie: "niech się pani nie martwi, szyjka na pewno jest w porządu - niech pani jedzie na PATOLOGIĘ CIĄŻY, zaraz zadzwonie do lekarza dyżurnego, on panią zbada i zobaczymy. W razie wu niech pani się znów spakuje" (wcale się nie rozpakowywałam 😂, no dobra - zmieniłam ręcznik i bielizne). No i co... Wróciłam, na swoje "stare" łóżko, dziewczyny się śmiały, że nawet pościel mi zmieniły 😂. A krew... Znów mam infekcje grzybiczą i prawdopodobnie to z tego to plamienie (miałam tak w 13/14 tc) + na USG widać małą nadżerkę, musiała się zrobić gdzieś teraz i mogła też puścić krew. Prowadzący badał mnie rano tylko dotykowo na fotelu, nie robił badania USG dopochwowego i szczerze, nawet nie brał pewnie tego pod uwagę, bo trafiłam z czym innym. Nie mówiłam mu nic o świądzie, bo zaczęłam go czuć dopiero w domu (teraz się rozkręca)... I co - dzwonił do mnie przed chwilą i mówił, że widzimy się w poniedziałek ale tym razem przed wypisem zbada mnie DOKŁADNIE. Zostaję do poniedziałku na obserwacje.

Z Karolem wszystko okej, kopie jak szalony. Będę mieć co wnukom opowiadać (i synowej) 😂.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ