LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z tym twardym brzuchem to ja już szału dostaję! Do tych położnych miałam jutro dzwonić, ale pomyślałam że pomimo tego że położna mówiła żeby nie brać nospy, a wiem że Wam lekarze mówią żeby brać, to jutro postaram się kupić. Mam nadzieję że gdzieś w polskim sklepie znajdę. Jeśli nie to na forach dla mam będę szukać, może ktoś się ze mną podzieli.
Tylko prosiłabym te z Was które mają w najbliższym czasie wizyty, albo Ciebie Dżasta skoro widzisz lekarzy codziennie, abyście się zapytały ile tego można brać i przez jaki okres czasu. Będę bardzo wdzięczna ❤️
Zastanawiam się co mi pomogło na wypróżnianie, bo powiem Wam że teraz "jest dobrze" i jedynie co przychodzi mi do głowy, że od ponad tygodnia piję actimel dwa razy dziennie. Jeden rano przed śniadaniem i drugi późnym wieczorem. I wczoraj i dzisiaj(!) duża porządna kupa aż wreszcie nie czuję ścisku jelit. Nigdy nie myślałam że z 💩🙈 będę się cieszyć...
Ogólnie ostatnio tą ciążą jestem strasznie zmęczona. Niech coś wreszcie się zmieni bo przeraża mnie myśl że jeszcze tyle zostało. I to dziecko non stop daje popalic aż zastanawiam się czy wszystko z nią w porządku😅 I mówię do niej "szalej, szalej, niedługo będziesz miała tak ciasno że się nie ruszysz"😉 -
Joanne, jeśli chodzi o magnez to prowadzący zapisał mi Magnokal Asparginian (3x dziennie) i doraźnie no-spę. W szpitalu nie biorę 😆, bo tu dają 3x dziennie Magnezin Comfort i Drotafemme (delikatniejszy zamiennik no-spy). No i jeszcze na wypisie napisali, żeby dużo odpoczywać. Jak wyszłam w piątek i przeszłam się szybszym krokiem do auta, to już mi się brzuch zaczął spinać, pomimo tylu ml wlanych we mnie kroplówek 😅. Po powrocie do domu też leżałam i dziś też będę leżeć, i tak do końca planuję 😅. Zobaczę jeszcze na ile lekarz mi pozwoli, bo jednak raz dziennie na jakiś spacer lekki bym poszła.
A na wypróżnianie prowadzący też polecał jakiś płyn w ostateczności, natomiast tak to kazał jeść jabłko dziennie i pić siemię lniane. U mnie działało 😅.
Karol też ostatnio przechodzi samego siebie, dziś pół nocy nie dawał spać, teraz też fika. A najbardziej to jak położna przyłoży mi KTG do brzucha. Po tym mam conajmniej godzinę masażu brzucha i wnętrzności od środka 😅. Wg szpitalnego USG ma 750 g, nie wiem czy to możliwe 😂.Joanne lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
A ja jeszcze nie mam jakichś mocno uciążliwych dolegliwości ciążowych. Oczywiście szybko się męczę, mam zaparcia, bywa niewygodnie jak leżę ale to wszystko jest do zniesienia. Wręcz cieszę się tym stanem, bo wiem, że teraz to mam luz i odpoczynek, a po porodzie się dopiero urobię po pachy
-
Widzę że ten spinający się brzuch to nie tylko u mnie 🤭Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ja też miałam problem ze spinającym brzuchem i też po jedzeniu najbardziej. Zaczęłam brac Magne B6 forte 2-3x1 i jest trochę lepiej. Największą jednak ulgę przyniosło mi przeczyszczenie (że stresu, w piątek siostra wychodziła za mąż 😜), dlatego teraz wiem, że w dużej mierze odpowiadały za to zaparcia.
-
nick nieaktualnyWidzę, że CIĘŻKI temat na tapecie 🤣 zaparcia 🙆 U mnie ostatnie kilka dni brak, ale wcześniej to słabo było, skończyło się hemoroidami i krwią. Pomogły czopki ziołowe, więcej warzyw i więcej picia wody.
Te twardnienia brzucha też zauważyłam, że jak wiecej stoję lub przejdę kawałek to się zaczynają, a dziś nie wiem czemu krew z nosa. Teraz leżę i na łóżku segreguję swoje szuflady i półki na ciuszki dla małej zaczynam wydzielać.
Dziś zaczynamy 7 m-c 🙆Joanne lubi tę wiadomość
-
Ja brzuch mam twardy cały czas. Znalazłam wczoraj na yt filmik, na którym jest pokazane zachowanie mojego dziecka😅 tak właśnie czuję. Jak czytam że na tym etapie ciąży dziecko przesypia 20 godzin to chce mi się śmiać i płakać jednocześnie🤪 Pewnie dodatkowo od tych ciągłych kopniaków brzuch mi twardnieje i puchnie.
https://youtu.be/eOqZtkfLCkI -
U mnie przyplątało się jakieś choróbsko, chyba mąż mnie zaraził. Gorączki nie mam ale muszę brać paracetamol czasem bo mam bole krzyża i dreszcze bez zwiększonej temperatury 🤷♀️ mam nadzieję że to nie covid... mam też mokry kaszel i katar. W piątek wizyta, może szyjka się nie skroci jakos bardzo od tego kaszlu 🙄
Brzuch to mi twardnieje tez bardzo mimo brania magnezu. Ostatnio kupuje sobie tez Muszyniankę żeby dodatkowo magnez uzupełnić. Na spacery za bardzo nie chodzę bo co 300 m mnie łapią te skurcze.
Mi ciaza doskwiera najbardziej w nocy. Zastanawiam się nawet nad kupieniem na swoją stronę lozka dodatkowy materac na wierzch żeby było bardziej miękko bo śpię tylko na bokach i okrutnie mnie bolą boki bioder. Dzisiaj w połączeniu z chorobą spalam po pol godziny i budziłam się z kaszlu i bólu 😐 -
Kalli współczuję. Kaszel w ciąży jest mega uciążliwy. Pastylki isla wypróbuj. Je można brać w ciąży. Na katar mam ibuprofen zatoki hipertonic spray. Jakoś spektakularne nie pomaga ale mam mnóstwo kropli na katar i tylko ten można stosować w ciąży.
Szybkiego powrotu do zdrowia!🌻Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Joanne wrote:Kalli współczuję. Kaszel w ciąży jest mega uciążliwy. Pastylki isla wypróbuj. Je można brać w ciąży. Na katar mam ibuprofen zatoki hipertonic spray. Jakoś spektakularne nie pomaga ale mam mnóstwo kropli na katar i tylko ten można stosować w ciąży.
Szybkiego powrotu do zdrowia!🌻 -
Kali mega Ci współczuje, ja na początku ciąży jak złapałam grypę, później przeszło w zapalenie oskrzeli to myślałam, ze nie wyrobie już z tym kaszlem- tak mnie brzuch bolał, a co teraz jak już jest większy…
Z domowych sposobów polecam pic zaparzony majeranek- ja nie wierzyłam, ale teściowa mi parzyła i naprawdę działał chociaż wpierw nie wierzyłam żeby mógł jakkolwiek pomoc 😱👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
nick nieaktualnyKali, bądź zdrowa!
A ja kupiłam sobie dzisiaj Lidlomix 😁
Miałam w zeszłym roku poprzednią wersję i niestety musiałam oddać i zwrócili mi kasę (silnik się przegrzewał). Ten nowy smart ma ponoć wzmocniony silnik. Lubiłam go, ciasta drożdżowe wyrabiał mega ♥️
I dzieciaki nawet w nim same gotowały niektóre rzeczy 😁
Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Kali, bądź zdrowa!
A ja kupiłam sobie dzisiaj Lidlomix 😁
Miałam w zeszłym roku poprzednią wersję i niestety musiałam oddać i zwrócili mi kasę (silnik się przegrzewał). Ten nowy smart ma ponoć wzmocniony silnik. Lubiłam go, ciasta drożdżowe wyrabiał mega ♥️
I dzieciaki nawet w nim same gotowały niektóre rzeczy 😁
Daj znać jak się smart sprawuje 😊 tez mam lidlomixa, ale tą poprzednia wersje i póki co działa bez zarzutu, wiec nie wymieniam na smarta. Tez zadowolona z niego jestem, właśnie piekę muffinki z jagodami 😁Sóweczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymeggie94 wrote:Daj znać jak się smart sprawuje 😊 tez mam lidlomixa, ale tą poprzednia wersje i póki co działa bez zarzutu, wiec nie wymieniam na smarta. Tez zadowolona z niego jestem, właśnie piekę muffinki z jagodami 😁
Dam znać, jutro ma przyjść 😁
Ja bardzo lubiłam w nim gotować, a jak prazylam i mielilam kawę to zapach w calym domu był 😁
Leżę właśnie, znowu brzuch twardy i kręgosłup boli, a poszłam tylko do sąsiadów
-
A ja właśnie robię test obciążenia glukozą 🥴. W sumie wypiłam wszystko duszkiem i nie było z tym źle ale po chwili zrobiło mi się tak gorąco, że hej 🥵. Oczywiście już się niepokoję, bo dziecię po takiej dawce powinno się ruszać a u mnie średnio to czuję 😳. Tzn coś tam się rusza ale bez spektakularnych efektów 😂.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Moj maluch to robi co chce i nie ma na niego reguły ze jak zjem cos słodkiego to sie rusza 😅 tez ostatnio zauważyłam ze wielu ruchów nie wyczuwam sama tak od środka. Znacznie więcej czuje delikatnych ruchów jak poloze rece na brzuchu 😊