LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny potrzebuje porady , biorę od 2dni żelazo w takich fiolkach nad czczo i wczoraj i dziś wymiotowalam po śniadaniu sądzę że przez to żelazo . Nie wiem czy wziąść dziś jeszcze jedna fiolke?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 08:46
-
Hej.
Dawno nie byłam tutaj a tyle się wydarzyło. Zdrówka dziewczyny 😊
Ten twardniejący brzuch i zaparcia to zmora tej ciąży. Dochodzi mi jeszcze bol kości ogonowej bo w zeszłym roku sobie uszkodziłam😅 Na szczęście już mam urlop to nie będę tyle siedzieć.
Ja wczoraj robiłam test obciążenia glukoza i nie było tak źle. Polecam glukoze cytrynową (smakowa nie dodawałam cytryny) o niebo lepsza niż zwykła. W poprzednich ciążach strasznie wspominam picie zwykłej i z dodanym sokiem z cytryny. A wczoraj pani w labie dala mi cytrynową i spoko. Nawet mnie nie zbierało na wymioty i nie było tego dziwnego smaku w ustach. 😁
-
Słuchajcie mojego męża brat miał miec dziewczynkę Helenkę i w niedziele urodził się chlopczyk Franio 😲😁 taka niespodzianka 🤣
Myślałam że takie pomyłki teraz się nie zdarzają (no może przy bliźniakach) a moja mama (pracuje na bloku operacyjnym) i mówi że niedawno była przy cesarce gdzie też urodziło się co innego niż miało być 😅 -
Cześć dziewczyny 😁 tez rzadko się odzywam ale staram się podczytywać! Zdrówka dla wszystkich! Wyobrażam sobie ile stresu z tym twardniejącym brzuchem 😕
W piątek byłam na usg, dziewczyny ważą 860 i 960g wiec jest co dźwigać 🙈 od paru dni jestem na żelazie i powiem Wam ze mam mdłości gorsze niż w 1 trym😕 do tego jak temperatura wybija ponad 30st to normalnie nie wiem co ze sobą zrobić 😩Scandi-B, Altair, meggie94, MamaNl, Olo323 lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Tysia1985 wrote:Słuchajcie mojego męża brat miał miec dziewczynkę Helenkę i w niedziele urodził się chlopczyk Franio 😲😁 taka niespodzianka 🤣
Myślałam że takie pomyłki teraz się nie zdarzają (no może przy bliźniakach) a moja mama (pracuje na bloku operacyjnym) i mówi że niedawno była przy cesarce gdzie też urodziło się co innego niż miało być 😅
Oj! A wiesz czy ma kazdym USG im mowili ze bedzie dziewczynka? Czy czasem sie chowal? Tego sie wlasnie obawiam, ze sie przyzwyczaimy do tej mysli a potem bedzie szok. 🙈
Ja pilam glukoze pomaranczowa, tez dalam rade duszkiem wypic bez problemu, i sie zastanawialam skad te legendy o mdlosciach, ale jak czekalam to normalnie mialam taki zjazd ze musialam sie polozyc inaczej bylby paw. 🫢 -
nick nieaktualnyUltra-Dżasta wrote:A ja właśnie robię test obciążenia glukozą 🥴. W sumie wypiłam wszystko duszkiem i nie było z tym źle ale po chwili zrobiło mi się tak gorąco, że hej 🥵. Oczywiście już się niepokoję, bo dziecię po takiej dawce powinno się ruszać a u mnie średnio to czuję 😳. Tzn coś tam się rusza ale bez spektakularnych efektów 😂.
Bleeee
Może dzidzia lubi słodkości i się delektuje 😁
-
nick nieaktualnypaulity wrote:Dziewczyny potrzebuje porady , biorę od 2dni żelazo w takich fiolkach nad czczo i wczoraj i dziś wymiotowalam po śniadaniu sądzę że przez to żelazo . Nie wiem czy wziąść dziś jeszcze jedna fiolke?
Może zadzwoń do gina albo do lekarza 1go kontaktu
paulity lubi tę wiadomość
-
paulity wrote:Dziewczyny potrzebuje porady , biorę od 2dni żelazo w takich fiolkach nad czczo i wczoraj i dziś wymiotowalam po śniadaniu sądzę że przez to żelazo . Nie wiem czy wziąść dziś jeszcze jedna fiolke?
Ja biore 100 mg zelaza i dodatkowo 27 mg w Pregnie. Ale nie biore nigdy rano, tylko po poludniu miedzy posilkami (staram sie zeby byl odstep ponad godzine przed i po). Nie biore rano bo rano zawsze biore letrox na czczo. Problemow z mdlosciami nie mialam nigdy, a zaparc praktycznie tez. Na samym poczatku byla czarna 💩, a teraz juz nie. Moze tez dlatego ze zmienilam tabletki jak zwiekszalam dawke. -
nick nieaktualnyTysia1985 wrote:Słuchajcie mojego męża brat miał miec dziewczynkę Helenkę i w niedziele urodził się chlopczyk Franio 😲😁 taka niespodzianka 🤣
Myślałam że takie pomyłki teraz się nie zdarzają (no może przy bliźniakach) a moja mama (pracuje na bloku operacyjnym) i mówi że niedawno była przy cesarce gdzie też urodziło się co innego niż miało być 😅
Moja koleżanka miała tak 2 razy. Do samego porodu lekarze mowili, że dziewczynki będzie miała, a 2 razy (w różnych odstepach czasu) miała synów 😁 Na szczęście trzecie dziecko trafili i jest córeczka 😁
-
nick nieaktualnyMamaTrójki wrote:Cześć dziewczyny 😁 tez rzadko się odzywam ale staram się podczytywać! Zdrówka dla wszystkich! Wyobrażam sobie ile stresu z tym twardniejącym brzuchem 😕
W piątek byłam na usg, dziewczyny ważą 860 i 960g wiec jest co dźwigać 🙈 od paru dni jestem na żelazie i powiem Wam ze mam mdłości gorsze niż w 1 trym😕 do tego jak temperatura wybija ponad 30st to normalnie nie wiem co ze sobą zrobić 😩
Wow! Prawie 2 kg dzieciów 🙆
-
nick nieaktualnyJak ostatnio byłam na glukozie ze 2 tyg temu też kupiłam tą cytrynową, ale szczerze to tylko lepiej się wypiło. Na korytarzu dostałam takich duszności, że słaniałam się na krzesełku. Zobaczyła położna i od razu mnie położyła, podłączyła ktg i wiatrak, ciśnienie mi skoczyło i dopiero po ok godzinie się uspokoiło. Dobrze, że akurat była w pracy, a to nawet nie moja przychodnia, tylko tam wyniki robiłam. Na koniec dostałam jeszcze od niej prezent- próbki z "niebieskiego pudełka"
-
Tysia1985 wrote:Słuchajcie mojego męża brat miał miec dziewczynkę Helenkę i w niedziele urodził się chlopczyk Franio 😲😁 taka niespodzianka 🤣
Też myślałam że teraz to już bardzo rzadko takie rzeczy się dzieją haha 😂😂
Teraz to już niczego nie można być pewnym 😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
MamaTrójki wrote:W piątek byłam na usg, dziewczyny ważą 860 i 960g wiec jest co dźwigać 🙈 od paru dni jestem na żelazie i powiem Wam ze mam mdłości gorsze niż w 1 trym😕 do tego jak temperatura wybija ponad 30st to normalnie nie wiem co ze sobą zrobić 😩
Wow, spore! Myślałam, że bliźnięta są raczej mniejsze niż większe. A jak Twoje samopoczucie w porównaniu do pojedynczej ciąży?
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Kalli95 wrote:Moj maluch to robi co chce i nie ma na niego reguły ze jak zjem cos słodkiego to sie rusza 😅 tez ostatnio zauważyłam ze wielu ruchów nie wyczuwam sama tak od środka. Znacznie więcej czuje delikatnych ruchów jak poloze rece na brzuchu 😊
Moja na przykład dużo bardziej reaguje na pikantne niż słodkie i się zastanawiamy, czy przejmie po nas gust kulinarny do pikantnego, czy się wkurza jak zjem pikantne 😂 -
Tysia1985 wrote:Hej.
Dawno nie byłam tutaj a tyle się wydarzyło. Zdrówka dziewczyny 😊
Ten twardniejący brzuch i zaparcia to zmora tej ciąży. Dochodzi mi jeszcze bol kości ogonowej bo w zeszłym roku sobie uszkodziłam😅 Na szczęście już mam urlop to nie będę tyle siedzieć.
Ja wczoraj robiłam test obciążenia glukoza i nie było tak źle. Polecam glukoze cytrynową (smakowa nie dodawałam cytryny) o niebo lepsza niż zwykła. W poprzednich ciążach strasznie wspominam picie zwykłej i z dodanym sokiem z cytryny. A wczoraj pani w labie dala mi cytrynową i spoko. Nawet mnie nie zbierało na wymioty i nie było tego dziwnego smaku w ustach. 😁 -
Altair wrote:Wow, spore! Myślałam, że bliźnięta są raczej mniejsze niż większe. A jak Twoje samopoczucie w porównaniu do pojedynczej ciąży?
Osobiście nie widzę jakiejś kolosalnej różnicy między tą a pojedynczą ciążą z wyjątkiem dużego brzucha 😅Altair, Olo323, Joanne lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
paulity wrote:Dziewczyny potrzebuje porady , biorę od 2dni żelazo w takich fiolkach nad czczo i wczoraj i dziś wymiotowalam po śniadaniu sądzę że przez to żelazo . Nie wiem czy wziąść dziś jeszcze jedna fiolke?
Weź po śniadaniu. Żelazo może podrażnić żołądek. Ja pije Feroplex i też zawsze po śniadaniu, bo na czczo tak jak Scandi biorę Euthyrox, a Żelazo osłabia jego wchłanianie.paulity lubi tę wiadomość
-
Wszystko dobrze 😊
612g ❤️
Szyjka długa, tamta źle zmierzyła 😂😂🙈
Brak infekcji ☺️
A co do cukru w moczu może być to przypadek ale dowiem się w następnym tygodniu bo będę robić krzywą ☺️
Moja połozna już od 3 tygodni ma covida 🥴 także kazała lekarka uważaćMamaTrójki, MamaNl, meggie94, Scandi-B, Sóweczka, Olo323, Joanne lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
MamaTrójki wrote:U mnie jest ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa wiec to tak jakby dwie oddzielne ciąże w tym samym czasie 😉 dziewczyny od początku są starsze o tydzień i lekarz mówi ze ważą w porządku 😁 a blizniaki owszem rodzą się mniejsze bo z reguły ciąża kończy się ok 36-37 tygodnia wiec nie dobijają najczęściej do tych 3kg 😉
Osobiście nie widzę jakiejś kolosalnej różnicy między tą a pojedynczą ciążą z wyjątkiem dużego brzucha 😅
Moja mama jak rodziła moje siostry bliźniaczki 3 tyg przed terminem to jedna ważyła 2800 a druga 3200 lub 3300 🙈😅