X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • paulity Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady , biorę od 2dni żelazo w takich fiolkach nad czczo i wczoraj i dziś wymiotowalam po śniadaniu sądzę że przez to żelazo . Nie wiem czy wziąść dziś jeszcze jedna fiolke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 08:46

• Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dawno nie byłam tutaj a tyle się wydarzyło. Zdrówka dziewczyny 😊
    Ten twardniejący brzuch i zaparcia to zmora tej ciąży. Dochodzi mi jeszcze bol kości ogonowej bo w zeszłym roku sobie uszkodziłam😅 Na szczęście już mam urlop to nie będę tyle siedzieć.
    Ja wczoraj robiłam test obciążenia glukoza i nie było tak źle. Polecam glukoze cytrynową (smakowa nie dodawałam cytryny) o niebo lepsza niż zwykła. W poprzednich ciążach strasznie wspominam picie zwykłej i z dodanym sokiem z cytryny. A wczoraj pani w labie dala mi cytrynową i spoko. Nawet mnie nie zbierało na wymioty i nie było tego dziwnego smaku w ustach. 😁

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mojego męża brat miał miec dziewczynkę Helenkę i w niedziele urodził się chlopczyk Franio 😲😁 taka niespodzianka 🤣
    Myślałam że takie pomyłki teraz się nie zdarzają (no może przy bliźniakach) a moja mama (pracuje na bloku operacyjnym) i mówi że niedawno była przy cesarce gdzie też urodziło się co innego niż miało być 😅

UFmbp2.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😁 tez rzadko się odzywam ale staram się podczytywać! Zdrówka dla wszystkich! Wyobrażam sobie ile stresu z tym twardniejącym brzuchem 😕

W piątek byłam na usg, dziewczyny ważą 860 i 960g wiec jest co dźwigać 🙈 od paru dni jestem na żelazie i powiem Wam ze mam mdłości gorsze niż w 1 trym😕 do tego jak temperatura wybija ponad 30st to normalnie nie wiem co ze sobą zrobić 😩

Scandi-B, Altair, meggie94, MamaNl, Olo323 lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Słuchajcie mojego męża brat miał miec dziewczynkę Helenkę i w niedziele urodził się chlopczyk Franio 😲😁 taka niespodzianka 🤣
    Myślałam że takie pomyłki teraz się nie zdarzają (no może przy bliźniakach) a moja mama (pracuje na bloku operacyjnym) i mówi że niedawno była przy cesarce gdzie też urodziło się co innego niż miało być 😅

Oj! A wiesz czy ma kazdym USG im mowili ze bedzie dziewczynka? Czy czasem sie chowal? Tego sie wlasnie obawiam, ze sie przyzwyczaimy do tej mysli a potem bedzie szok. 🙈

Ja pilam glukoze pomaranczowa, tez dalam rade duszkiem wypic bez problemu, i sie zastanawialam skad te legendy o mdlosciach, ale jak czekalam to normalnie mialam taki zjazd ze musialam sie polozyc inaczej bylby paw. 🫢

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    A ja właśnie robię test obciążenia glukozą 🥴. W sumie wypiłam wszystko duszkiem i nie było z tym źle ale po chwili zrobiło mi się tak gorąco, że hej 🥵. Oczywiście już się niepokoję, bo dziecię po takiej dawce powinno się ruszać a u mnie średnio to czuję 😳. Tzn coś tam się rusza ale bez spektakularnych efektów 😂.

Bleeee

Może dzidzia lubi słodkości i się delektuje 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Dziewczyny potrzebuje porady , biorę od 2dni żelazo w takich fiolkach nad czczo i wczoraj i dziś wymiotowalam po śniadaniu sądzę że przez to żelazo . Nie wiem czy wziąść dziś jeszcze jedna fiolke?

Może zadzwoń do gina albo do lekarza 1go kontaktu

paulity lubi tę wiadomość

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:

Ja biore 100 mg zelaza i dodatkowo 27 mg w Pregnie. Ale nie biore nigdy rano, tylko po poludniu miedzy posilkami (staram sie zeby byl odstep ponad godzine przed i po). Nie biore rano bo rano zawsze biore letrox na czczo. Problemow z mdlosciami nie mialam nigdy, a zaparc praktycznie tez. Na samym poczatku byla czarna 💩, a teraz juz nie. Moze tez dlatego ze zmienilam tabletki jak zwiekszalam dawke.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:

Moja koleżanka miała tak 2 razy. Do samego porodu lekarze mowili, że dziewczynki będzie miała, a 2 razy (w różnych odstepach czasu) miała synów 😁 Na szczęście trzecie dziecko trafili i jest córeczka 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Cześć dziewczyny 😁 tez rzadko się odzywam ale staram się podczytywać! Zdrówka dla wszystkich! Wyobrażam sobie ile stresu z tym twardniejącym brzuchem 😕

W piątek byłam na usg, dziewczyny ważą 860 i 960g wiec jest co dźwigać 🙈 od paru dni jestem na żelazie i powiem Wam ze mam mdłości gorsze niż w 1 trym😕 do tego jak temperatura wybija ponad 30st to normalnie nie wiem co ze sobą zrobić 😩

Wow! Prawie 2 kg dzieciów 🙆

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ostatnio byłam na glukozie ze 2 tyg temu też kupiłam tą cytrynową, ale szczerze to tylko lepiej się wypiło. Na korytarzu dostałam takich duszności, że słaniałam się na krzesełku. Zobaczyła położna i od razu mnie położyła, podłączyła ktg i wiatrak, ciśnienie mi skoczyło i dopiero po ok godzinie się uspokoiło. Dobrze, że akurat była w pracy, a to nawet nie moja przychodnia, tylko tam wyniki robiłam. Na koniec dostałam jeszcze od niej prezent- próbki z "niebieskiego pudełka"

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o kciuki czekam na wizytę ☺️

MamaTrójki, Kalli95, Ultra-Dżasta, MamaNl, Scandi-B, Sóweczka lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:

Też myślałam że teraz to już bardzo rzadko takie rzeczy się dzieją haha 😂😂
    Teraz to już niczego nie można być pewnym 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Altair Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:

Wow, spore! Myślałam, że bliźnięta są raczej mniejsze niż większe. A jak Twoje samopoczucie w porównaniu do pojedynczej ciąży?

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Moj maluch to robi co chce i nie ma na niego reguły ze jak zjem cos słodkiego to sie rusza 😅 tez ostatnio zauważyłam ze wielu ruchów nie wyczuwam sama tak od środka. Znacznie więcej czuje delikatnych ruchów jak poloze rece na brzuchu 😊

Moja na przykład dużo bardziej reaguje na pikantne niż słodkie i się zastanawiamy, czy przejmie po nas gust kulinarny do pikantnego, czy się wkurza jak zjem pikantne 😂

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Hej.
    Dawno nie byłam tutaj a tyle się wydarzyło. Zdrówka dziewczyny 😊
    Ten twardniejący brzuch i zaparcia to zmora tej ciąży. Dochodzi mi jeszcze bol kości ogonowej bo w zeszłym roku sobie uszkodziłam😅 Na szczęście już mam urlop to nie będę tyle siedzieć.
    Ja wczoraj robiłam test obciążenia glukoza i nie było tak źle. Polecam glukoze cytrynową (smakowa nie dodawałam cytryny) o niebo lepsza niż zwykła. W poprzednich ciążach strasznie wspominam picie zwykłej i z dodanym sokiem z cytryny. A wczoraj pani w labie dala mi cytrynową i spoko. Nawet mnie nie zbierało na wymioty i nie było tego dziwnego smaku w ustach. 😁
    O mamo 🙈 Moja na kazdym jednym usg rozkłada nogi i otwarcie się pokazuje, z każdego usg mam zdjęcie „dowodu”, że jest dziewczynką, wiec mam nadzieje, że już się nic nie zmieni 🙈😅 lekarz mnie ciagle zapewnia, że u niej tak perfekcyjnie widać, że nie ma prawa stać się chłopcem 😂

age.png

age.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Wow, spore! Myślałam, że bliźnięta są raczej mniejsze niż większe. A jak Twoje samopoczucie w porównaniu do pojedynczej ciąży?
    U mnie jest ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa wiec to tak jakby dwie oddzielne ciąże w tym samym czasie 😉 dziewczyny od początku są starsze o tydzień i lekarz mówi ze ważą w porządku 😁 a blizniaki owszem rodzą się mniejsze bo z reguły ciąża kończy się ok 36-37 tygodnia wiec nie dobijają najczęściej do tych 3kg 😉

Osobiście nie widzę jakiejś kolosalnej różnicy między tą a pojedynczą ciążą z wyjątkiem dużego brzucha 😅

Altair, Olo323, Joanne lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Tony Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:

Weź po śniadaniu. Żelazo może podrażnić żołądek. Ja pije Feroplex i też zawsze po śniadaniu, bo na czczo tak jak Scandi biorę Euthyrox, a Żelazo osłabia jego wchłanianie.

paulity lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze 😊
    612g ❤️
    Szyjka długa, tamta źle zmierzyła 😂😂🙈
    Brak infekcji ☺️
    A co do cukru w moczu może być to przypadek ale dowiem się w następnym tygodniu bo będę robić krzywą ☺️
    Moja połozna już od 3 tygodni ma covida 🥴 także kazała lekarka uważać

MamaTrójki, MamaNl, meggie94, Scandi-B, Sóweczka, Olo323, Joanne lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    U mnie jest ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa wiec to tak jakby dwie oddzielne ciąże w tym samym czasie 😉 dziewczyny od początku są starsze o tydzień i lekarz mówi ze ważą w porządku 😁 a blizniaki owszem rodzą się mniejsze bo z reguły ciąża kończy się ok 36-37 tygodnia wiec nie dobijają najczęściej do tych 3kg 😉

Osobiście nie widzę jakiejś kolosalnej różnicy między tą a pojedynczą ciążą z wyjątkiem dużego brzucha 😅

Moja mama jak rodziła moje siostry bliźniaczki 3 tyg przed terminem to jedna ważyła 2800 a druga 3200 lub 3300 🙈😅

age.png

age.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ