X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • paulity Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady , biorę od 2dni żelazo w takich fiolkach nad czczo i wczoraj i dziś wymiotowalam po śniadaniu sądzę że przez to żelazo . Nie wiem czy wziąść dziś jeszcze jedna fiolke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 08:46

• Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dawno nie byłam tutaj a tyle się wydarzyło. Zdrówka dziewczyny 😊
    Ten twardniejący brzuch i zaparcia to zmora tej ciąży. Dochodzi mi jeszcze bol kości ogonowej bo w zeszłym roku sobie uszkodziłam😅 Na szczęście już mam urlop to nie będę tyle siedzieć.
    Ja wczoraj robiłam test obciążenia glukoza i nie było tak źle. Polecam glukoze cytrynową (smakowa nie dodawałam cytryny) o niebo lepsza niż zwykła. W poprzednich ciążach strasznie wspominam picie zwykłej i z dodanym sokiem z cytryny. A wczoraj pani w labie dala mi cytrynową i spoko. Nawet mnie nie zbierało na wymioty i nie było tego dziwnego smaku w ustach. 😁

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mojego męża brat miał miec dziewczynkę Helenkę i w niedziele urodził się chlopczyk Franio 😲😁 taka niespodzianka 🤣
    Myślałam że takie pomyłki teraz się nie zdarzają (no może przy bliźniakach) a moja mama (pracuje na bloku operacyjnym) i mówi że niedawno była przy cesarce gdzie też urodziło się co innego niż miało być 😅

UFmbp2.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😁 tez rzadko się odzywam ale staram się podczytywać! Zdrówka dla wszystkich! Wyobrażam sobie ile stresu z tym twardniejącym brzuchem 😕

W piątek byłam na usg, dziewczyny ważą 860 i 960g wiec jest co dźwigać 🙈 od paru dni jestem na żelazie i powiem Wam ze mam mdłości gorsze niż w 1 trym😕 do tego jak temperatura wybija ponad 30st to normalnie nie wiem co ze sobą zrobić 😩

Scandi-B, Altair, meggie94, MamaNl, Olo323 lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Słuchajcie mojego męża brat miał miec dziewczynkę Helenkę i w niedziele urodził się chlopczyk Franio 😲😁 taka niespodzianka 🤣
    Myślałam że takie pomyłki teraz się nie zdarzają (no może przy bliźniakach) a moja mama (pracuje na bloku operacyjnym) i mówi że niedawno była przy cesarce gdzie też urodziło się co innego niż miało być 😅

Oj! A wiesz czy ma kazdym USG im mowili ze bedzie dziewczynka? Czy czasem sie chowal? Tego sie wlasnie obawiam, ze sie przyzwyczaimy do tej mysli a potem bedzie szok. 🙈

Ja pilam glukoze pomaranczowa, tez dalam rade duszkiem wypic bez problemu, i sie zastanawialam skad te legendy o mdlosciach, ale jak czekalam to normalnie mialam taki zjazd ze musialam sie polozyc inaczej bylby paw. 🫢

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    A ja właśnie robię test obciążenia glukozą 🥴. W sumie wypiłam wszystko duszkiem i nie było z tym źle ale po chwili zrobiło mi się tak gorąco, że hej 🥵. Oczywiście już się niepokoję, bo dziecię po takiej dawce powinno się ruszać a u mnie średnio to czuję 😳. Tzn coś tam się rusza ale bez spektakularnych efektów 😂.

Bleeee

Może dzidzia lubi słodkości i się delektuje 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Dziewczyny potrzebuje porady , biorę od 2dni żelazo w takich fiolkach nad czczo i wczoraj i dziś wymiotowalam po śniadaniu sądzę że przez to żelazo . Nie wiem czy wziąść dziś jeszcze jedna fiolke?

Może zadzwoń do gina albo do lekarza 1go kontaktu

paulity lubi tę wiadomość

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:

Ja biore 100 mg zelaza i dodatkowo 27 mg w Pregnie. Ale nie biore nigdy rano, tylko po poludniu miedzy posilkami (staram sie zeby byl odstep ponad godzine przed i po). Nie biore rano bo rano zawsze biore letrox na czczo. Problemow z mdlosciami nie mialam nigdy, a zaparc praktycznie tez. Na samym poczatku byla czarna 💩, a teraz juz nie. Moze tez dlatego ze zmienilam tabletki jak zwiekszalam dawke.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:

Moja koleżanka miała tak 2 razy. Do samego porodu lekarze mowili, że dziewczynki będzie miała, a 2 razy (w różnych odstepach czasu) miała synów 😁 Na szczęście trzecie dziecko trafili i jest córeczka 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Cześć dziewczyny 😁 tez rzadko się odzywam ale staram się podczytywać! Zdrówka dla wszystkich! Wyobrażam sobie ile stresu z tym twardniejącym brzuchem 😕

W piątek byłam na usg, dziewczyny ważą 860 i 960g wiec jest co dźwigać 🙈 od paru dni jestem na żelazie i powiem Wam ze mam mdłości gorsze niż w 1 trym😕 do tego jak temperatura wybija ponad 30st to normalnie nie wiem co ze sobą zrobić 😩

Wow! Prawie 2 kg dzieciów 🙆

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ostatnio byłam na glukozie ze 2 tyg temu też kupiłam tą cytrynową, ale szczerze to tylko lepiej się wypiło. Na korytarzu dostałam takich duszności, że słaniałam się na krzesełku. Zobaczyła położna i od razu mnie położyła, podłączyła ktg i wiatrak, ciśnienie mi skoczyło i dopiero po ok godzinie się uspokoiło. Dobrze, że akurat była w pracy, a to nawet nie moja przychodnia, tylko tam wyniki robiłam. Na koniec dostałam jeszcze od niej prezent- próbki z "niebieskiego pudełka"

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o kciuki czekam na wizytę ☺️

MamaTrójki, Kalli95, Ultra-Dżasta, MamaNl, Scandi-B, Sóweczka lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:

Też myślałam że teraz to już bardzo rzadko takie rzeczy się dzieją haha 😂😂
    Teraz to już niczego nie można być pewnym 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Altair Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:

Wow, spore! Myślałam, że bliźnięta są raczej mniejsze niż większe. A jak Twoje samopoczucie w porównaniu do pojedynczej ciąży?

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Moj maluch to robi co chce i nie ma na niego reguły ze jak zjem cos słodkiego to sie rusza 😅 tez ostatnio zauważyłam ze wielu ruchów nie wyczuwam sama tak od środka. Znacznie więcej czuje delikatnych ruchów jak poloze rece na brzuchu 😊

Moja na przykład dużo bardziej reaguje na pikantne niż słodkie i się zastanawiamy, czy przejmie po nas gust kulinarny do pikantnego, czy się wkurza jak zjem pikantne 😂

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Hej.
    Dawno nie byłam tutaj a tyle się wydarzyło. Zdrówka dziewczyny 😊
    Ten twardniejący brzuch i zaparcia to zmora tej ciąży. Dochodzi mi jeszcze bol kości ogonowej bo w zeszłym roku sobie uszkodziłam😅 Na szczęście już mam urlop to nie będę tyle siedzieć.
    Ja wczoraj robiłam test obciążenia glukoza i nie było tak źle. Polecam glukoze cytrynową (smakowa nie dodawałam cytryny) o niebo lepsza niż zwykła. W poprzednich ciążach strasznie wspominam picie zwykłej i z dodanym sokiem z cytryny. A wczoraj pani w labie dala mi cytrynową i spoko. Nawet mnie nie zbierało na wymioty i nie było tego dziwnego smaku w ustach. 😁
    O mamo 🙈 Moja na kazdym jednym usg rozkłada nogi i otwarcie się pokazuje, z każdego usg mam zdjęcie „dowodu”, że jest dziewczynką, wiec mam nadzieje, że już się nic nie zmieni 🙈😅 lekarz mnie ciagle zapewnia, że u niej tak perfekcyjnie widać, że nie ma prawa stać się chłopcem 😂

age.png

age.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Wow, spore! Myślałam, że bliźnięta są raczej mniejsze niż większe. A jak Twoje samopoczucie w porównaniu do pojedynczej ciąży?
    U mnie jest ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa wiec to tak jakby dwie oddzielne ciąże w tym samym czasie 😉 dziewczyny od początku są starsze o tydzień i lekarz mówi ze ważą w porządku 😁 a blizniaki owszem rodzą się mniejsze bo z reguły ciąża kończy się ok 36-37 tygodnia wiec nie dobijają najczęściej do tych 3kg 😉

Osobiście nie widzę jakiejś kolosalnej różnicy między tą a pojedynczą ciążą z wyjątkiem dużego brzucha 😅

Altair, Olo323, Joanne lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Tony Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:

Weź po śniadaniu. Żelazo może podrażnić żołądek. Ja pije Feroplex i też zawsze po śniadaniu, bo na czczo tak jak Scandi biorę Euthyrox, a Żelazo osłabia jego wchłanianie.

paulity lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze 😊
    612g ❤️
    Szyjka długa, tamta źle zmierzyła 😂😂🙈
    Brak infekcji ☺️
    A co do cukru w moczu może być to przypadek ale dowiem się w następnym tygodniu bo będę robić krzywą ☺️
    Moja połozna już od 3 tygodni ma covida 🥴 także kazała lekarka uważać

MamaTrójki, MamaNl, meggie94, Scandi-B, Sóweczka, Olo323, Joanne lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    U mnie jest ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa wiec to tak jakby dwie oddzielne ciąże w tym samym czasie 😉 dziewczyny od początku są starsze o tydzień i lekarz mówi ze ważą w porządku 😁 a blizniaki owszem rodzą się mniejsze bo z reguły ciąża kończy się ok 36-37 tygodnia wiec nie dobijają najczęściej do tych 3kg 😉

Osobiście nie widzę jakiejś kolosalnej różnicy między tą a pojedynczą ciążą z wyjątkiem dużego brzucha 😅

Moja mama jak rodziła moje siostry bliźniaczki 3 tyg przed terminem to jedna ważyła 2800 a druga 3200 lub 3300 🙈😅

age.png

age.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ